Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Wiesbaden, KlosterEberbach
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Hannick Reizen
Bach reis

Maak een Bach reis met Hannick Reizen

In de voetsporen van Johann Sebastian Bach

Reist u met ons mee in de voetsporen van Johann Sebastian Bach? Veel locaties in de Duitse deelstaten Thüringen en Sachsen herinneren aan Johann Sebastian Bach. Een Bachreis van Hannick Reizen brengt u langs de vele hoogtepunten uit het leven van de wereldberoemde componist Johann Sebastian Bach. Lees meer over de achtergrond van deze grote musicus: de plaatsen die belangrijk waren in zijn leven en langdurige verbintenis tussen Bach en de stad Leipzig.

Belangrijke locaties uit het leven van Bach: Eisenach en Erfurt

Tijdens de Bachreis staat een bezoek aan de plaats Eisenach in Thüringen op het programma. In dit fraaie stadje, gelegen aan de voet van de beroemde Wartburg, werd Johann Sebastian Bach in 1685 geboren. In het voormalig huis van een tante van Bach is tegenwoordig het Bach Museum gevestigd. In Eisenach bevindt zich eveneens de Georgenkirche, waar Maarten Luther predikte tijdens de door hem begonnen reformatie, waardoor deze kerk een van de oudste protestantse godshuizen is. In de Georgenkirche werd Johann Sebastian Bach gedoopt. Het was de bisschopskerk van de Evangelisch-Lutherse Kerk Thüringen.

Natuurlijk mag ook een bezoek aan de hoofdstad van Thüringen niet ontbreken. In Erfurt leverde de familie Bach een grote bijdrage aan het muzikale leven van deze universiteitsstad. Ook een bezoek aan Arnstadt hoort bij een Bachreis. Van 1703 tot 1707 werkte Bach in de Neue Kirche in Arnstadt als organist. Later is deze kerk omgedoopt tot Bachkirche. Het orgel waarop Bach speelde is in (bijna) originele staat te bezichtigen. Ook Weimar is een vast onderdeel van de Bachreis. In Weimar bracht Bach het tot kapelmeester van de hofkapel, de ‘Himmelsburg’.

Bach en Leipzig

De belangrijkste stop van uw Bachreis vormt natuurlijk Leipzig in Sachsen. Bach werkte 27 jaar als Thomascantor in de stad Leipzig. Op Goede Vrijdag 15 april 1729 werd in de Thomaskirche te Leipzig voor het eerst de Matthäus- Passion uitgevoerd. Honderd jaar na de première werd het werk herontdekt door Mendelssohn en sindsdien zijn Bach en Leipzig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens een Paasreis kunt u op Goede Vrijdag van de Matthäus-Passion genieten in de Thomaskirche. Niet alleen met Pasen staat Leipzig in het teken van Johann Sebastian Bach. Met kerst staat het feestelijke Weihnachtsoratorium van Bach op de lessenaars in verschillende kerken in Leipzig. Een zalige manier om echt in de kerstsferen te komen.

Waarom een Bachreis bij Hannick Reizen?

Iedere bachreis die aangeboden wordt bij Hannick Reizen wordt onderworpen aan de deskundige blik van onze programmamanager. Op deze manier zorgt Hannick Reizen ervoor dat de muziek van Johann Sebastian Bach ten gehore wordt gebracht op hoog niveau. Reist u met ons mee in de voetsporen van Johann Sebastian Bach op een groepsreis? Uw reisleider voorziet u dan van boeiende muziekinleidingen tijdens de voor u georganiseerde muziekintroducties. 

Naast het muziekprogramma biedt Hannick Reizen u ook een uitgebreid excursieprogramma aan. Samen met uw reisleider of met uw reisgezelschap bezoekt u iconische gebouwen en monumenten en geniet u van lokale gerechten in de beste restaurants.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen