Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Botswana-andBeyondNxabega-Okavango-Tented-Camp-Aerial-view-of-swimming-pool
Home
Onze klanten aan het woord

Onze klanten aan het woord

Pure verwennerij

Air Cruise Collection wakkert vuurtje aan bij Vlammetjes®-oprichter Bert Roubos.

Wie met een privévliegtuig de meest spectaculaire bestemmingen op aarde ontdekt, maakt onbegrensde herinneringen. Een van die gelukkige ervaringsdeskundigen is Bert Roubos. Samen met zijn partner Louise heeft hij de smaak te pakken op zoek naar onvergetelijke reiservaringen. “Als Air Cruise Collection met een nieuwe reis komt, boeken we hem.”

Wie kent ze niet, het beruchte Vlammetje®. Een heet gekruide vleesloempiaatje met een krokante flensje, dat je in vuur en vlam zet. Geestelijk vader daarvan is Bert Roubos (73) uit Bleiswijk. Hij verkocht zijn succesformule en heeft sindsdien alle tijd en ruimte om te genieten van zijn andere grote passie: avontuurlijke reizen.

Over vlammetjes gesproken. Het vuurtje is in huize Roubos ook aangewakkerd sinds Bert en Louise in 2019 voor het eerst kennismaakten met de reizen van Air Cruise Collection. Zo kwamen zij oren en ogen tekort op 'het witte continent' Antarctica, ontdekten zij de verborgen schatten in onder meer Turkije en Egypte en genoten zij van de culturele rijkdom in Azië.  “Je doet zoveel verrassende indrukken op dat je weleens denkt: ‘Vanavond blijven we eens in het hotel’. Maar als je de volgende ochtend hoort wat je medereizigers wel beleefd hebben, heb je daar meteen spijt van”, steekt Bert van wal.  

Welke van de drie reizen heeft u als de meest bijzondere ervaren?

“Een reis naar Antarctica is zo’n reis die je niet snel vergeet. Dat is natuurlijk geen doorsnee bestemming. Je staat oog in oog met duizenden keizerspinguïns, wandelt door de prachtige ijstunnels omringd door steile ijsschotsen en gletsjers. Zo ontdek je Antarctica op een manier zoals geen ander dat doet onder leiding van ervaren expeditieleiders die dag en nacht voor je klaarstaan.”

“Al was de meest spraakmakende reis misschien wel onze eerste trip met Air Cruise Collection. We deden met een privévliegtuig onder meer Jordanië, India, Japan, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Malediven en Abu Dhabi aan. Toen we zo’n exclusieve opzet voor het eerst meemaakten, waren we meteen verkocht. Dit is dé ultieme manier van reizen.”

Waarom vindt u dat?

“Op een reis met een privéjet ervaar je de wereld op een authentieke en indrukwekkende manier. Je maakt daardoor zoveel meer mee in een korte tijd. Bovendien is alles zo exclusief. Kijk alleen al naar hoe alles tot in de puntjes geregeld is. Je stapt zo vanaf de rode loper het vliegtuig in en je komt je koffers pas weer tegen in je hotelkamer. Het is pure verwennerij.”

Roubos

 "Dit is dé ultieme manier van reizen."

Bert Roubos, klant Air Cruise Collection

Kunt u een voorbeeld geven van hoe u aangenaam verrast bent?

“Je krijgt zoveel indrukken achter elkaar dat ik soms niet precies meer weet wat waar was. Er was eens een bijzonder moment dat de reisleiding opeens met legerjeeps voor de deur van ons hotel stond. Ze brachten ons naar een locatie met een fraai uitgelichte tempel. Hier werd een exclusief diner voor ons voorbereid, terwijl we genoten van een liveshow met muziek en danseressen.”

“Ook zo’n uniek moment beleefden we in Vietnam. Vanaf een schip in de Ha Langbaai voer het gezelschap in kleine bootjes uit voor een rondvaart. Aan het einde daarvan werden we afgezet bij een ponton. Daar was er een compleet sterrenrestaurant uitgezet. Dan sta je daar ineens in de open lucht op het water met keurig gedekte tafels en een adembenemend uitzicht. Onvergetelijk.”

Hoe is het om met gelijkgestemden te reizen?

“Ik vind het inspirerend dat de meeste mensen een interessante achtergrond hebben. Zo kom ik geregeld ondernemers of oud-ondernemers tegen. Je hebt dan direct een bepaalde affiniteit met elkaar. Naarmate je meer reist, tref je elkaar weer. Ik heb veel mensen ontmoet die alle reizen met Air Cruise Collection willen beleven . ‘Als zij met een nieuwe reis komen, dan boeken we hem’, hoor je dan terug. We hebben goede vrienden overgehouden aan de reizen met wie we eens in de zoveel tijd uit eten gaan.”

Koning Willem-Alexander en Máxima speelden ook een rol in een van uw air cruises…

“In Nieuw-Zeeland zaten we een in een heel luxe landgoed wat normaal gesproken niet voor een gezelschap af te huren is. Bleken wij in de kamer te zitten waar koning Willem-Alexander en Máxima ooit eens logeerden. Ook bijzonder was dat we een vliegreis met een helikopter maakten die op het landgoed kon landen.”

“Al gaat er niets boven het bezoek aan de voor de Aboriginals heilige Uluru, een reusachtige rotsformatie in het midden van Australië. Bij zonsondergang verandert de rode kleur van de rots naar steeds donkerder rood, terwijl de lucht een waar kleurenpalet is. Uluru is enorm en het kijken naar deze rots geeft dan ook een speciaal gevoel, je voelt je ineens erg klein.”

“Hier was ook een restaurant bij. Maar de reisleiding vond dat bij nader inzien toch beneden het niveau wat ze zochten. Nou, dan organiseerden ze het toch gewoon zelf. Stonden we even later in een sterrenrestaurant in de open lucht met iemand die een inkijkje geeft in de wereld van het sterrenkijken. Geweldig.”

Dus de volgende reis is al geboekt?

“Sterker nog, komend half jaar staan er twee op de planning. Eerst verkennen we met een air cruise de mooiste plekken van Canada, Alaska, Hawaï en de Verenigde Staten. Daarna hopen we het Afrikaanse continent op een ongeëvenaarde manier te ontdekken. We kijken ernaar uit de natuurgebieden van Botswana, Namibië, Rwanda, Tanzania en Zanzibar te bezoeken. Dit zijn bestemmingen die je maar zelden in één reis terugziet. En dat maakt deze reizen zo onbegrensd speciaal.”

Destin Servicefotografie_ACC_Piet en Harold
Zelf ook een exclusieve air cruise maken? 

Onze Travel Consultants geven u graag advies over onze reizen. Elke air cruise wordt slechts één keer uitgevoerd. Bekijk het reisaanbod om de huidige reizen te bekijken! 

Bekijk alle Air Cruises