Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Tanzania-andbeyond-Grumeti-Serengeti-River-Lodge-Experiences-Boma-dinner _1_
Home
Onze klanten aan het woord

Onze klanten aan het woord

Onvergetelijk Afrikaans avontuur

Je voelt de adrenaline stromen als je oog in oog staat met een gorilla. Vliegt met een helikopter over het regenwoud van Rwanda. Een Air Cruise door het Afrikaanse continent is niets voor de verlegen reiziger, maar voor degene met een ontembare reislust en avontuurlijke geest. Nicole Plas, die als wereldreiziger al heel wat gewend is op het gebied van luxe en exclusiviteit, was verrast door deze indrukwekkende ervaring. ‘Dit is een reis die je je leven lang niet vergeet.’

Het is één van de meest veelzijdige continenten ter wereld. De prachtige natuur, indrukwekkende uitzichten en de kans om wilde dieren te spotten, maken van Afrika een vakantiebestemming
die eigenlijk niet mag ontbreken op je bucketlist. Maar wie in ruim twee weken kennis wil maken met de bijzondere natuurgebieden van Botswana, Namibië, Rwanda, Tanzania en Zanzibar moet wel met iets speciaals voor de dag komen.

Air Cruise Collection doet dit met een afgemeten programma en een privévliegtuig. Slechts zestien avonturiers hebben dit buitenkansje mogen ervaren. Onder hen Nicole Plas, een energieke onderneemster uit Beekbergen, die samen met haar man in november 2022 de volledig verzorgde air cruise door Afrika maakte. Hier liet niet alleen haar eerste persoonlijke ontmoeting met een gorilla een onuitwisbare indruk achter.

Waarom hebben jullie de stap genomen zo'n reis te maken? 

“Je bouwt zoiets op. We zijn beiden zelfstandig ondernemer. Dat biedt ons de mogelijkheid om al decennialang op een steeds exclusievere manier te reizen naar mooie bestemmingen wereldwijd. Dus we zijn al wel iets gewend. We hebben nu bewust voor zo’n Air Cruise gekozen, omdat je in een korte periode veel ziet en op een comfortabele manier reist. Het is ongekend hoe de organisatie erin is geslaagd om zo’n reis te ontwerpen met bestemmingen die je zelden in één reis terugziet.”

Zag je vooraf ergens tegenop? 

“Ik moet je eerlijk zeggen dat we het vooraf best spannend vonden om op deze schaal met een groep te reizen. Dat hadden we nog niet eerder gedaan. Je kent de mensen niet en je zit toch met een relatief kleine groep twee weken op elkaars lip. Die vrees bleek ongegrond. Iedereen heeft een verhaal en het schept meteen een band als er ook veel andere ondernemers bij zijn. Je merkt verder dat het vitale mensen zijn die net als wij van reizen en van een bepaalde luxe en comfort houden. Van lekker eten en een goed glas wijn op zijn tijd. Maar tegelijkertijd ook erg actief in het leven staan. Want het is best inspannend om op zo’n manier te reizen. Je staat ’s ochtends om vijf uur op en neemt deel aan een intensief programma om alles zo goed mogelijk tot je te kunnen nemen. Wat is er dan leuker om in leuk gezelschap deze ervaringen met elkaar te kunnen delen.” 

Kun je iets meer vertellen over die ervaringen? 

“Afrika is zo’n prachtig continent. De verschillen die je in twee weken ziet. Van de woestijn tot aan het regenwoud en van de dieren tot aan het privé-eiland nabij Zanzibar. Neem alleen al de zanderige Sossusvlei in Namibië. Met op de achtergrond die reusachtige rode duinen en felblauwe lucht. Een surrealistische en onvergelijkbare plek. Of wat te denken van de safari’s in de Okavango Delta of het luxe privé-eiland bij Zanzibar. Daarnaast is Rwanda een land wat me erg positief heeft verrast. Door het landschap, de cultuur en de mensen. Het is indrukwekkend om te horen wat ze allemaal hebben meegemaakt. Zo is er ruime tijd en aandacht besteed aan wat er gebeurd is met de burgeroorlog 29 jaar geleden. Al was het absolute hoogtepunt van de reis voor ons de persoonlijke begroeting met de berggorilla’s in Rwanda.” 

Familie Plas - Air Cruise Collection - Klanten (2)

"Het is ongekend hoe de organisatie erin geslaagd is om zo'n reis te ontwerpen met bestemmingen die je zelden in één reis terugziet"

Nicole Plas, klant Air Cruise Collection

Wat leuk! Hoe verliep dat? 

“De groep werd vooraf opgesplitst. We kozen met een ander koppel voor de meer uitdagende route. Dan loop je met z’n vieren en een gids eerst door een indrukwekkend stuk natuur een berg op naar boven. Eenmaal daar aangekomen, stonden we opeens tussen de zilverrug gorilla’s in. Ligt er op anderhalve meter van je af een moeder gorilla met haar kindje onder de arm naar je te kijken. Terwijl aan de andere kant de vader in een hangmat gemaakt van takken bamboe zit te eten. Hij vond het allemaal prima. En dan waren er nog drie jonge gorillaatjes die een soort van tikkertje
met mijn man speelden. Dat je dit met zo’n kleine groep beleeft, maakte het extra bijzonder. Het is niet te omschrijven wat je op zo’n moment ervaart.”

Heeft de organisatie jullie nog verrast? 

“Dat doen ze geregeld buiten de programma’s om. Een van de meest bijzondere momenten hebben we in Rwanda mogen ervaren. We waren klaar met een prachtige rondtocht en maakten ons vervolgens klaar voor een paar uur durende autorit. Bleek dat Air Cruise een helikoptervlucht daarnaartoe voor ons in petto had. Vlieg je opeens met vijf luxe choppers achter elkaar naar de volgende bestemming. Zittend op je ruime leren zetel voelde het alsof je als Willem-Alexander en Máxima over het Afrikaanse landschap vloog. Zelfs de medewerkers van de airport kwamen naar buiten om te kijken van: “wat komt daar nu aan…”

Hoe hebben jullie het ervaren om zo in de watten gelegd te worden? 

“Het comfort wat je beleeft met zo’n reis is enorm. Je wordt thuis opgepikt door een privéchauffeur en vanaf dat moment heb je letterlijk en figuurlijk geen ballast meer. Alles wordt voor je geregeld. Van het dragen van de koffers tot en met het inchecken. Je hoeft niet eens op je tickets te letten. Prettig is dat je nergens lang hoeft te wachten, ook niet bij de douane. Daarnaast waren de hotels en de bezienswaardigheden van zeer hoog niveau. Als ik de reis zelf had moeten organiseren, had ik voor hetzelfde gekozen. Verder ontbreekt het je op locatie aan niets als je iets geregeld wil krijgen. Is er op je resort of in je hotel geen kapper, dan laten ze een kapper uit het nabijgelegen dorp komen. Wel zo prettig als je kapsel na een paar dagen woestijn zijn beste staat heeft gehad.”

Hoe ver gaat die service? 

“Nou, ik ben nogal van de relikwieën. Zo kregen we bij onze bergtocht op weg naar de gorilla’s allemaal een wandelstok. In deze stok was met de hand een zilverrug gorilla gekerfd. Waar je deze stok aan het einde van de tocht eigenlijk moest inleveren, vroeg ik aan onze tourmanager of ik hem niet mee naar huis mocht nemen. Maar dat is lastig, want die moet dan eerst per vliegtuig en boot vervoerd worden. En daarna heb je natuurlijk ook nog je intercontinentale vlucht. Waar ik er niet meer op had gerekend, kreeg ik twee weken later toch post uit Rwanda. De stok hangt nu in de woonkamer.” 

Smaakt deze reis naar meer? 

“De reis is ons zo goed bevallen dat we in oktober de Air Cruise ‘Parels van het Verre Oosten’ hebben geboekt. Het staat al jaren op mijn lijstje om een bergtocht te maken naar ‘Tiger’s Nest’, de bekendste boeddhistische tempel van Bhutan. Mijn man is niet zo van het bergen beklimmen. Maar het prettige van de reis met Air Cruise is dat er voor hem een mooi alternatief wordt geregeld en hij sowieso altijd kan terugvallen op een goed hotel, mocht hij dat willen.”

Zou je de reis anderen aanraden? 

“We hebben aan twee bevriende koppels verteld dat deze reis absoluut iets voor hen zou kunnen zijn. Dat zijn ook luxe reizigers die wel in zijn voor avontuur. En ze hebben het budget. Het totaalpakket, het vliegen, het comfort, nergens meer naar hoeven kijken. Dat maakt het bedrag dubbel en dwars waard. Want door de manier van reizen is dit een reis die je je leven niet meer vergeet.” 

Destin Servicefotografie_ACC_Piet en Harold
Zelf ook een exclusieve air cruise maken? 

Onze Travel Consultants geven u graag advies over onze reizen. Elke air cruise wordt slechts één keer uitgevoerd. Bekijk het reisaanbod om de huidige reizen te bekijken! 

Bekijk alle Air Cruises