Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
ABO 2016 ©FoppeSchut. fc_DSC7752
Home
Onze klanten aan het woord

Onze klanten aan het woord

Op muzikale ontdekkingstocht met Rob Dingemans

Hij reist al veertien jaar mee met Hannick Reizen. Want Rob Dingemans (76) uit Lage Zwaluwe laat zich maar al te graag onderdompelen in de weldaad van pure klankvibraties, eersteklas musicologen en gelijkgestemd gezelschap. “Als je eenmaal verslaafd bent geraakt aan zo’n exclusief reisprogramma, dan wil je steeds weer nieuwe muziek en nieuwe bestemmingen ervaren.”

Klassieke muziek is emotie en reizen is ontdekken. Voor Dingemans is een muziekreis daarom dubbel zo indrukwekkend. Het is de reden dat hij er nog lang niet op uitgekeken is. Terwijl hij zelf toch al een prestigieus rijtje achter zijn naam heeft staan. Van Wenen, Gstaad en Londen tot Boedapest, Leipzig, Milaan en Berlijn. “Wat me vooral aanspreekt is dat je onder de vleugels van een bevlogen musicoloog klassieke concerten en operavoorstellingen bezoekt van hoog niveau op unieke locaties.”

Kunt u zich uw eerste muziekreis met Hannick nog herinneren? 

“Dat was in 2008, een reis door Venetië, Verona en Milaan. Dat was écht genieten van de Italiaanse passie, de beste tenoren en schitterende decors. Met onder meer Puccini en Verdi in het Romeinse amfitheater van Verona. Zo’n muziekreis staat helemaal in het teken van de muziek, maar je krijgt ook de kans om de cultuur van het vakantieland beter te leren kennen. Verona is dan natuurlijk het centrum van de opera, kunst en tragedie met haar sfeervolle en historische binnenstad.”

Wat maakt een groepsreis met Hannick zo bijzonder? 

“Het oog voor detail en de persoonlijke aandacht. Dit begint al voor aanvang van de reis als je een map thuisgestuurd krijgt met uitgebreide documentatie over de componist. Eenmaal op locatie aangekomen, is het qua hotels en restaurant optimaal verzorgd. Maar je komt uiteraard voor de muziek. Het is zo bijzonder dat je van meet af aan bij de hand wordt genomen door een musicoloog die je heel de reis begeleidt. En of je nu in een schouwburg of concertzaal zit: je bent altijd verzekerd van de beste plaatsen. Ik ben erg gecharmeerd van de Italiaanse Cecilia Bartoli, een van de allerbeste mezzosopranen van Europa. In Boedapest hadden we goede plekken, maar stond Cecilia heel het concert met de rug naar ons toe. Twee dagen later was er een bedrag op onze bankrekening geretourneerd. Dat tekent Hannick dat altijd goed is voor haar gasten.” 

Rob Dingemans_Hannick Muziekreizen

"Iedereen is geïnteresseerd in die muziek. Dat schept een band en maakt het reizen met elkaar aangenaam."

Rob Dingemans, klant Hannick Muziekreizen

Wat voegt een musicoloog als reisgids toe aan uw reisbeleving? 

“De zorg en aandacht die ze hebben voor de reiziger. Met name in het vertellen van achtergronden over de klassieke muziek, musici en de steden die je bezoekt. Elke dag weer. Niet alleen gaan ze uitgebreid in op de geschiedenis, ook luisteren we vooraf samen naar de muziek. Ze wijzen je dan op die momenten waar je de mooiste klanken hoort in de uitvoering die je ’s avonds gaat ervaren. Het zijn zelf ook musici, vaak van hoog niveau.

Ik herinner me in Gstaad een reisleidster die ooit dwarsfluitist is geweest bij het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam. Die mevrouw is fantastisch, zowel in de uitleg van de muziek als qua organisatietalent. Zaten we in Wenen aan het kerstdis en schotelde ze ons als verrassing een klein kerstconcert voor. Samen met een vriendin. Zij op de dwarsfluit en de vriendin op de harp. Prachtig!”

Wat is het meest bijzondere moment wat u is bijgebleven? 

“Dat zijn er te veel om op te noemen. De musicologen hebben bijvoorbeeld goede contacten met de Nederlandse musici die internationaal optreden. Zo kreeg een musicoloog in het Ierse West-Cork het voor elkaar dat alle vier de leden uit het Dudok Quartet na hun concert naar ons hotel kwamen voor een meet and greet. Eenzelfde verrassing heb ik meegemaakt in Finland met de beroemde pianist Ronald Brautigam. Dat zijn unieke momenten.”

En welk concert sprong eruit? 

“Ik herinner me een prachtig concert in het Noorse Bergen van de wereldbekende contratenor Andreas Scholl met zijn vrouw, pianiste Tamar Halperin. Verder blijft een concert in de Royal Albert Hall in Londen me bij. Jaap van Zweden speelde daar in Bruckners machtige achtste symfonie. De dirigent was fantastisch. Hij moest wel zeven keer terugkomen, omdat de zaal bleef klappen voor hem. Indrukwekkend.”

Kunt u uw passie voor klassieke muziek delen met medereizigers? 

“Ja, iedereen is geïnteresseerd in die muziek. Dat schept een band en maakt het reizen met elkaar aangenaam. Ik heb gemerkt dat de redenen om op zo’n muziekreis te gaan wel verschillen. Sommige medereizigers zijn al heel goed thuis in het concertrepertoire. Zij gaan op zoek naar dat ene bijzondere concert met die dirigent die ze nog niet eerder hebben beleefd. 

Een ander zoekt het meer in bijzondere concertgebouwen, zoals de Musikverein in Wenen of het Gewandhaus in Leipzig, die ook indruk op mij maakten. Een derde geniet van het prettige gezelschap, wil iets leren op muziekgebied van de goed ingevoerde reisleiders of kan juist de goede hotels en restaurants waarderen. Dat maakt de reizen van Hannick zo compleet.”

Destin Travel_Jerina_Hannick
Zelf ook een luxe muziekreis maken? 

Onze Travel Consultants geven u graag advies over alle mogelijkheden. Of bekijk alvast het reisaanbod muziekreizen om inspiratie op te doen! 

Bekijk alle muziekreizen