Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Trein Schotland
Home
Onze klanten aan het woord

Onze klanten aan het woord

Aaneenschakeling van mooie momenten

Van Europa tot en met Noord-Amerika en van Azië tot en met Rusland. Wie alles van bijzondere treinreizen wil weten, komt al snel bij Willem van Hoorn uit. Ruim veertien jaar reist de Oosterbeeker met Incento Treinreizen door verschillende continenten. "Terwijl ik vanuit een glazen coupé in de trein uitkijk over de besneeuwde bergtoppen in de Rocky Mountains, hoef ik maar te bellen en de butler staat klaar met de thee". 

Als je inmiddels alweer zestien treinreizen hebt beleefd, is het altijd lastig hier de meest indrukwekkende uit te pikken. Toch blijft voor Willem de eerste reis in 2007 altijd speciaal. Met een hotel op wielen badend in luxe door de Schotse Hooglanden. “Dat vergeet je niet. Je gaat van belevenis naar belevenis, waarbij het je qua service en comfort aan niks ontbreekt.

Niveau royal? Absoluut.” Hij illustreert dit onder meer met een kasteelbezoek in het Schotse Perth. “Vanuit de trein stapten we rechtstreeks de touringcar in, die altijd met je meereist. Toen we bij het kasteel arriveerden, kwamen alle auto’s en bussen niet verder dan de parking. Maar voor ons ging exclusief
de poort open. Als de bus je dan zo pal voor de entree afzet, voelt dat op zo’n moment heel speciaal.”

Wat maakt een treinreis met Incento zo bijzonder? 

“Als je net als ik van open landschappen houdt, is zo’n treinreis écht een belevenis. Zo heb ik weleens met de Rocky Mountaineer door de Rocky Mountains getreind. Vanuit een volledig glazen coupé heb je dan van boven tot beneden een adembenemend uitzicht op het ongerepte berglandschap. Geweldig, want je hebt de kans al het moois van de natuur vanuit alle kanten te beleven.” “Daarnaast is de service aan boord van vijfsterrenniveau. Ik heb treinreizen meegemaakt dat er per rijtuig een steward aan boord is die dag en nacht voor je klaarstaat. Wil je een kopje thee in de cabine? Je hoeft maar te bellen en het staat klaar. Dat is ook de drijfveer van elk bemanningslid aan boord. Optimale service verlenen. Punt.”

Ervaart u die service ook buiten de trein? 

“Je weet gewoon dat de kwaliteit van begin tot eind in orde is. Vooraf krijg je alle documenten tijdig aangeleverd. Dat is al heel uitgebreid. Heb je aanvullende wensen, dan wordt dit meteen voor je geregeld.
Voor een reis naar Azië had ik bijvoorbeeld nog wat details opgegeven, zoals een specifieke plek in het vliegtuig waar ik graag zou willen zitten. Bij de aankomsthal staat er bovendien altijd iemand klaar om je op te vangen. Buiten wacht een auto met chauffeur die je rechtstreeks naar het hotel brengt. Het is prettig dat alles zo voor je geregeld wordt.”

Willem van Hoorn_Incento Treinreizen_klant

"Je gaat van belevenis naar belevenis, waarbij het je qua service en comfort aan niks ontbreekt."

Willem van Hoorn, klant Incento Treinreizen

Hoe verloopt het contact met uw reisgenoten? 

“Het is gezellig, omdat je allemaal dezelfde interesse voor bijzondere treinreizen deelt. Het reisgezelschap is met twintig à dertig personen beperkt, waardoor je makkelijk contacten legt. Zeker omdat ik alleen reis, is dat plezierig. 's Avonds geniet je met elkaar van een diner van zeer goed niveau. Soms op een bijzondere locatie. 

“Zo heb ik het weleens meegemaakt dat we arriveerden in Duitsland en er ’s avonds exclusief een stroomtrein voor onze groep geregeld was, die je naar een restaurant in de bergen reed. Doorgaans dineer je overigens in de trein. Ook dat is een feestje. Zo herinner ik me in de Royal Scotsman bijvoorbeeld twee avonden een formeel diner. Heren in smoking of kilt. Dames in avondjurk.”

Heeft u een bijzonder moment wat u uit al die reizen is bijgebleven? 

“Het is een aaneenschakeling van mooie momenten. Aan het eind van zo’n reis heb ik altijd een periode nodig om alle indrukken te verwerken. Want elke dag heb je wel een belevenis of hoogtepunt, met soms wel twee excursies op een dag. Als ik dan toch iets moet noemen, dan is dat een bijzonder moment in Noord-Amerika, waar ik voor het eerst een beer in het wild spotte.”

Ook indrukwekkend vond ik één van de mooiste privéconcerten die ik tijdens het treinarrangement in Oostenrijk heb meegemaakt. Hier was voor ons in het Mozarthuis in Wenen een exclusief concert geregeld, met onder meer het Weens operaballet. Dan denk je echt: 'Wow'."

Wat me verder te binnen schiet, is de stoeterij in Lajos Tanya, Hongarije. Om daar eerst met paard en wagen naartoe te worden gebracht, is al een belevenis. Dat werd daarna nog ruimschoots overtroffen met een exclusieve paardenshow van de ruiters met het witte warmbloedpaardenras Lipizzaner.”

U gaat in de toekomst vast nog eens mee met Incento? 

“Ja, want ik zou met hen dolgraag nog eens een luxe treinreis door Australië willen maken. Ook staat een riviercruise over de Donau met Friendship Cruises nog op mijn wensenlijst. Als liefhebber van klassieke muziek spreken verder de programma’s van Hannick Reizen me aan. Zeker in de combinatie van een interessante muziekexcursie overdag en een concert in de avonduren. Kortom, er blijft voor de toekomst nog genoeg te wensen over.”

Destin servicefotografie - Team Incento
Zelf ook een luxe treinreis maken? 

Onze Travel Consultants geven u graag advies over alle mogelijkheden. Of bekijk alvast het aanbod treinreizen om inspiratie op te doen! 

Bekijk alle treinreizen