Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
MN2013_Eurodam_HMC_DSC2775-1
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Cruise ABC-eilanden en Panama

Cruise Aruba, Curaçao & Caribbean 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Caribische cruise vanuit Fort Lauderdale

Maak een klassieke cruise met Holland America's Eurodam vanuit Fort Lauderdale naar o.a. Aruba, Curacao en Panama. U vaart tijdens deze cruise een gedeelte door het Panamakanaal waardoor u een indruk krijgt van de weelderige flora en fauna van dit bijzondere gebied. Een afwisselende cruise met tropische bestemmingen waar parelwitte stranden worden afgewisseld met prachtige natuur. Aan boord wordt u verzorgd door de vriendelijke bemanning van de Holland America Line en ervaart u hun 'signature of excellence'.

Cruise Eurodam
Curacao
Cruise Eurodam
Panamakanaal
Cruise Eurodam
Aruba
Cruise Eurodam
Half Moon Cay
Cruise Eurodam
Colon
Cruise Eurodam
Puerto Limon
Cruise Eurodam
Panamakanaal
Cruise Eurodam
Eurodam
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Fort Lauderdale

Indien u wenst, kunnen wij de vluchten naar Fort Lauderdale voor u boeken. Vertrek van de Eurodam uit Fort Lauderdale om 16:00 uur

Vertrek 20 november heeft de route in andere volgorde.

Ft Lauderdale Port Everglades

Dag 2 - Half Moon Cay, Bahama's

Aankomst om 08:00, vertrek 15:00 uur. Half Moon Cay is het privé eiland van Holland America Line in de Bahama's. Geniet hier niet alleen van prachtige stranden en rust, maar ook  van alle faciliteiten die Holland America Line op dit eiland biedt, zoals diverse eetgelegenheden en bars.

Half Moon Cay

Dag 3 - Op zee

Heerlijke zeedag om te genieten van alle indrukken en de faciliteiten van de Eurodam. Bezoek de Spa of ga winkelen.

Cruise Eurodam

Dag 4 - Aruba

Aankomst om 01:00 uur en vertrek om 23:00 uur. Een volle dag om te genieten van de prachtige stranden van Aruba, maak een tocht over het eiland en zie de bekende Divi Divi bomen.

ARuba 1

Dag 5 - Curacao

U arriveert in Curacao om 08:00 uur en vertrekt om 16:00 uur. Bezoek Willemstad en de forten Nassau en Amsterdam. Slenter door de straten met gevelhuisjes of bezoek één van de onderwaterparken.

Curacao-1

Dag 6 - Op zee

Nog een dag om te genieten van de faciliteiten. Geniet van een drankje op het achterdek bij het zwembad of lees een boek.

Eurodam

Dag 7 - Panamakanaal, Colon

U vaart een stuk door het Panamakanaal en vaart door het Gatun Lake. Zo krijgt u een indruk van weelderige oevers in dit gebied. In de middag bezoekt u Colon, aankomst 15:00 uur, vertrek 20:00 uur. 

Panakanaal 1

Dag 8 - Puerto Limon, Costa Rica

U arriveert om 06:30 uur en vertrekt om 16:00 uur. Vanuit Puerto Limon kunt u de jungle van Costa Rica gaan ontdekken met haar bijzondere diersoorten. Bekend zijn de groene gifkikker en de slingerapen. Liever strand? Puerto Limon heeft prachtige witte zandstranden.

Puerto Limon

Dag 9 en 10 - Op zee

Nog twee relaxte dagen op zee om bij te komen van alle indrukken. Geniet aan het zwembad van een tropische cocktail.

ED_PianoBar

Dag 11 - Fort Lauderdale, ontscheping

Aankomst om 07:00 uur in Fort Lauderdale. Na ontscheping eindigt uw reis. Natuurlijk kunnen wij ook voor u de terugvlucht verzorgen.

Fort Lauderdale
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Eurodam

De Eurodam is het eerste schip in de Signature klasse. Het schip is voorzien van diverse bars en eetgelegenheden. Geniet aan boord van live entertainment met Music Walk™, zoals Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club en Billboard Onboard. Verrijk uw reiservaring bij Exploration Central aan de bovenkant van het schip. Tevens vindt u entertainment tot in de late uren bij: Lincoln Center Stage, waar musici van wereldklasse kamermuziek ten gehore brengen en Billboard Onboard, dat rockend de zaal tot leven brengt met 50 jaar aan tophits. Deze gelegenheden komen bij de al zo populaire B.B. King's Blues Club en maken onze nieuwe "Music Walk"-ervaring compleet. Daarnaast brengt de Eurodam exclusief het nieuwe Rijksmuseum op zee.

Cruise Eurodam
De Eurodam van Holland America Line
Cruise Eurodam
Eurodam in de Caribbean
Cruise Eurodam
Theater
Cruise Eurodam
Pianobar
Cruise Eurodam
Zwembad
Cruise Eurodam
Pinnacle Grill
Cruise Eurodam
Rembrand Restaurant
Cruise Eurodam
Balkonhut
Veeg naar links

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruise naar Aruba, Curacao en Panama
Vanaf 1.319,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
5 februari 2023
v.a. 1.419,-
4 maart 2023
v.a. 1.319,-
25 maart 2023
v.a. 1.609,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut cat. N

Vertrek 30 november 2022:
Toeslag 2-pers. Buitenhut cat. F   € 170,- p.p.
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VH  € 600,- p.p.

Toeslag 2-pers. Binnenhut cat. N voor alleengebruik op aanvraag
Toeslag 2-pers. Buitenhut cat. F voor alleengebruik op aanvraag
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VH voor alleengebruik op aanvraag

Voor overige toeslagen, data en de mogelijkheden om inclusief "Have it all' pakket, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

• Unieke cruise met de Eurodam in een binnenhut cat. N
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie en thee
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice 
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vluchten, hotel en transfers
• Persoonlijke uitgaven
• WI-FI aan boord
• Fooien
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises