Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Alaska
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Wild Alaska & prachtig natuurschoon vanaf het spoor

Rail & Sail door
West-Canada

zeecruises

Wild Alaska en prachtig natuurschoon vanaf het water

Reis met de Rocky Mountaineer naar Vancouver en stap aan boord van de Zuiderdam voor een indrukwekkende cruise door Alaska. 

Rocky Mountaineer treinreis GoldLeaf Service
Volgend vertrek
23-08-2022
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Calgary
Rederij
Holland America Line
Schip
Zuiderdam

Cruise vanuit Vancouver & Rocky Mountaineer treinreis

Terwijl de zon schijnt trekt het prachtige landschap van de Rocky Mountains aan u voorbij. U neemt nog een slok van een kop koffie terwijl de trein verder rijdt. U bent aan boord van de Rocky Mountaineer, een bijzondere treinreis door het mooiste, westelijke gedeelte van Canada. U bezoekt nationale parken en indrukwekkende steden. En dit is nog maar het begin! Wanneer uw treinreis eindigt in Vancouver begint het tweede gedeelte van uw reis, dat minimaal net zo indrukwekkend is. U vaart met de Zuiderdam langs gletsjers, ijsgebieden en spectaculair landschap. U ziet Alaska op een comfortabele manier vanaf het water. Wellicht spot u wel walvissen!

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada%20-%20Alaska%20Cruise/Bestemmingen%20-%20Amerika%20-%20Alaska/Alaska%20beer.jpg
Beer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Rocky%20Mountaineer%20Canada/RM_JTC_Train_4_NH_2016.jpg
Rocky Mountaineer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Rocky%20Mountaineer%20Canada/01330249.jpg
Rocky Mountaineer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada/Trans%20Canada%20by%20Rail%20Lake%20Louise.jpg
Ice Explorer, Icefields Parkway
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada/Banff-National-Park-Canada.jpg
Banff-National-Park
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada%20-%20Alaska%20Cruise/Bestemmingen%20-%20Amerika%20-%20Alaska/Gletsjer%20Alaska.jpg
Inside Passage
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(7).jpg
MS Zuiderdam
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada%20-%20Vancouver/VCC_aerial_0062_2_4C150_HR.jpg
Vancouver
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst Calgary

Na aankomst op de luchthaven van Calgary wordt u naar uw hotel in Calgary gebracht per privétransfer. Calgary is een moderne stad die middenin de prairie is gelegen. Vanaf de Calgary
Tower (entree inbegrepen) heeft u een mooi uitzicht over de stad en de omgeving.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 2 - Calgary, Lake Louise

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de dagexcursie. Geniet vandaag van een spectaculaire cruise op Lake Minnewanka. Verder bezoekt u Bow Falls, Surprise Corner, de bijzondere rotsformaties genaamd de Hoodoos en u maakt een tour met de Banff Gondola. Boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht op de Rockies. Uw excursie eindigt in Lake Louise waar u 1 nacht verblijft.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 3 - Lake Louise, Banff

Na het ontbijt checkt u uit en bent u de ochtend vrij om op eigen gelegenheid Lake Louise te verkennen. Houdt u van wandelen dan is een wandeling langs het meer zeker de moeite waard. Na de lunch wordt u opgehaald voor de transfer naar Banff met onderweg bezoeken aan het prachtige Yoho National Park, de indrukwekkende Spiral Tunnels, Emerald Lake en de natuurlijke ’rotsbrug’ over de Kicking Horse River. Bij aankomst in Banff wordt u afgezet bij uw hotel, waar u 1 nacht verblijft.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 4 - Banff, Jasper

Vandaag reist u over de schitterende Icefields Parkway naar Jasper. Onderweg wordt o.a. gestopt bij de Athabasca Falls en de Columbia Icefields waar u per Ice Explorer een rit over de gletsjer maakt. Lunch is inbegrepen in het Columbia Icefield Glacier Discovery Centre. Tevens bezoekt u de Glacier Skywalk, waar u een wandeling maakt over de glazen loopbrug, gelegen boven de Sunwapta Canyon. Ook wordt er gestopt het diepblauwe Bow Lake. In de loop van de middag komt u aan in Jasper waar u 2 nachten verblijft. 

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 5 - Jasper

Het Jasper National Park is het grootste natuurpark van Canada; het is bovendien een Unesco Rocky Mountain World Heritage Site. Vandaag staat in het teken van een dagexcursie door de prachtige natuur en met een beetje gelukt krijgt u ook nog de kans om wildlife te spotten zoals bijvoorbeeld elanden en beren. Onderweg wordt geluncht en een van de hoogtepunten vandaag is de cruise over het historische Maligne Lake. Eind van de middag en avond ter vrije besteding in Jasper. 

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 6 - Jasper, Kamloops (aan boord van de Rocky Mountaineer)

All Aboard! Vandaag stapt u aan boord van de beroemde Rocky Mountaineer voor een schitterende 2-daagse luxe treinreis naar Vancouver. Halverwege wordt gestopt in Kamloops, waar u overnacht in een hotel. Tijdens de treinreis komt u ogen tekort. U doorkruist de indrukwekkende Canadese Rockies en de provincie Alberta. Het landschap van de North Thompson River, the Monashee en Cariboo Mountains glijden voorbij. Tevens zal de trein een klim maken naar de hoogste toppen van the Continental Divide. De hoogtepunten van vandaag zijn Mount Robson, het hoogste punt in de Canadese Rockies op 3,954 meter hoogte, Pyramid Falls en de Yellowhead Pass. 

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 7 - Kamloops, Vancouver (aan boord van de Rocky Mountaineer)

De Rocky Mountaineer vervolgt haar route in westelijke richting. Onderweg ervaart u de drastische veranderingen van het landschap. Van de wijde rivieren omgeven met bossen en grote rotsen van the Coast and Cascade Mountains tot de groene velden van de Fraser River Valley. Hoogtepunten vandaag zijn Hell’s Gate in the Fraser Canyon en de steile kliffen langs de Thompson River. Deze indrukwekkende reis eindigt in het bruisende Vancouver, waar u 2 nachten verblijft voordat u aan boord stapt voor uw cruise naar Alaska. 

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 8 - Vancouver

Uw reis eindigt in Vancouver, waar u nog een extra overnachting heeft en de dag ter vrije besteding. Bezoek het Stanley park of maak een boottocht.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 9 - Vancouver, inscheping

In de ochtend wordt u per privétransfer naar de haven van Vancouver vervoerd om in te schepen voor uw cruise met de Zuiderdam, u vertrekt om 16.30 uur.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 10 - Inside Passage

Vandaag vaart u door de adembenemende Inside Passage, een van de mooiste cruiseroutes ter wereld. U passeert een langgerekt bergachtig gebied dat wordt gedomineerd door meren en indrukwekkende sneeuwwitte gletsjers.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 11 - Tracy Arm & Juneau

Steile kliffen en met gletsjers overdekte bergen flankeren Tracey Arm Inlet. Het fjord wordt omgeven door het grootste nog intact gebleven gematigd regenwoud van de VS. We varen door de bochtige waterweg en vergapen ons aan de Sawyer gletsjers die de zee instromen. Hier worden ook vaak beren, walvissen en berggeiten gespot.

Vervolgens legt het schip aan bij Juneau, 13:00-22:00 uur de hoofdstad van Alaska. Deze stad werd in 1880 gesticht door goudzoekers. U heeft de middag en een gedeelte van de avond de tijd om deze stad aangename stad te verkennen. 

 

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 12 - Skagway

U arriveert in Skagway, 07:00-21:00 uur, prachtig gelegen tussen de hoge bergen. De middag en de avond brengt u door in Skagway. Een aanrader is de excursie ‘White Pass & Yukon Route Railroad’ (aan boord te boeken). Een prachtige treinroute door de schitterende natuur.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 13 - Glacier Bay National Park

Deze dag brengt u door in het Glacier Bay National Park, 07:00-16:00 uur, dé topattractie van Alaska. Houd uw camera bij de hand als u langzaam langs de gletsjers vaart en let op het donderende geluid van de enorme ijsmassa’s die in zee storten. Het gebied is rijk aan walvissen, dolfijnen, zeehonden en vogelkolonies.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 14 - Ketchikan

Het schip maakt een stop in Ketchikan, 10:00 - 18:00 uur. Prachtig gelegen aan de oevers van de Tongass Narrows en omgeven door dichtbeboste heuvels.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 15 - Inside Passage naar Vancouver

Via de Inside Passage vaart u rustig terug naar Vancouver. Geniet vandaag van het uitzicht of de faciliteiten van het schip.

Cruise Zuiderdam en Rocky Mountaineer

Dag 16 - Vancouver, ontscheping

Aankomst om 07:00 uur, per privétransfer gaat u van het schip naar de luchthaven van Vancouver. Aansluitend terugvlucht naar Amsterdam.

HAL_Zuiderdam (7)

Dag 17 - Aankomst in Amsterdam

Lees meer
Lees minder

Welkom aan boord van de Zuiderdam

De Zuiderdam is de eerste van onze schepen in de Vista-klasse en biedt klassieke nautische lijnen en afwerkingen, moderne voorzieningen en een spectaculaire kunst- en antiekcollectie. Verken de wonderen van de natuur via BBC Earth Experiences aan boord. Geniet van regionale kookdemonstraties en proeverijen van eten en wijn met EXC Port to Table. Ontspan met een verfrissende spabehandeling in de Greenhouse Spa & Salon. Geniet van het brede aanbod van heerlijke gerechten in onze restaurants.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(7).jpg
Zuiderdam
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(2).jpg
Zuiderdam Spa
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(1).jpg
Zuiderdam zwembad
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(4).jpg
Zuiderdam lounge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(5).jpg
Zuiderdam bibliotheek
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/HAL_Zuiderdam%20(6).jpg
Zuiderdam
https://www.destintravel.nl/hubfs/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20HAL%20-%20Zuiderdam/ZUDM_Stateroom%20CatC_KE18.jpg
Zuiderdam buitenhut cat. C
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens uw treinreis door Canada met de Rocky Mountaineer maakt u de Journey through the Clouds op basis van Gold Leaf en verblijft u o.a. in:
Fairmont Palliser Calgary, dit hotel ligt in het centrum van Calgary en is met een brug verbonden met het Convention Centre. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, bar, restaurant, binnenzwembad en Starbucks koffie.

Fairmont Chateau Lake Louise ligt in het National Park Banff en heeft uitzicht over de Victoria gletsjer. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, spa, fitnesscentrum, sportsbar en diverse restaurants.

Fairmont Banff Springs is gebouwd in de stijl van een Schots kasteel. Het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad, spa, diverse restaurants en bars.

Fairmont Jasper Park Lodge ligt aan de oevers van Lac Beaufort. Het hotel beschikt over een restaurant, zwembad,  spa/fitnesscentrum, golfbaan en bar/lounge.

Sutton Place hotel in Vancouver is een bekroond hotel in het hart van Vancouver. Het hotel beschikt over een restaurants, spa, fitnesscentrum, bar en terras.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/PAL_480949_Artist-Rendering.jpg
Fairmont Palliser hotel Calgary
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Calgary%20_Deluxe-Room.jpg
Fairmont Palliser hotel kamer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Chateau%20Lake%20Louise%20Banff.jpg
Chateau Lake Louise
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Outdoor%20Pool.jpg
Chateau Lake Louise
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Fairmont%20Banff-Springs-Winter.jpg
Fairmont Banff
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Fairmont%20Banff.jpg
Fairmont Banff kamer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Banff-winter-exterior-1440.jpg
Fairmont Jasper
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/jpl-winter-pool-fairmont-jasper.jpg
Fairmont Jasper
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Sutton%20PLace.jpg
Sutton Place hotel Vancouver
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Sutton%20Place%20Vancouver.jpg
Sutton Place hotel Vancouver
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Sutton%20Place1.jpg
Sutton Place hotel Vancouver
Veeg naar links

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse Cruise
Vanaf 7.598,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Buitenhut cat. F. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 augustus 2022
v.a. 7.598,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Buitenhut cat. F

Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VD € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. Buitenhut cat. F voor alleengebruik € 3.798,-
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VD voor alleengebruik € 4.598,-

Vertrekdatum 2022
Prijs per persoon o.b.v. GoldLeaf

• Unieke cruise met de Zuiderdam in een buitenhut categorie F
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan alle evenementen en de meeste faciliteiten aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie & thee tijdens openingstijden in buffetrestaurant
• Alle maaltijden (in sommige specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice
• Ontvangst door de kapitein met galadiner
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Vliegreis Amsterdam-Calgary/Vancouver-Amsterdam in Economy class
• 8 Hotelovernachtingen in Fairmont Palliser Calgary, Fairmont Chateau Lake Louise, Fairmont Banff Springs hotel, Fairmont Jasper Park Lodge hotel, Kamloops hotel en het Sutton Place hotel in Vancouver op basis van logies.
• Privétransfer luchthaven Calgary – hotel/Vancouver – luchthaven
• Journey through the Clouds treinreis o.b.v. Gold Leaf
• Excursies en vervoer zoals beschreven in programma

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Fooien
• Overige dranken en maaltijden
• Wi-Fi tijdens de cruise
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Voorbehoud 
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. De treinmaatschappij en Robinson Cruises zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen, maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure, als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Mockup brochure Robinson 22-23
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere, luxe zeecruises