Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rockt Mountaineer
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Treinreis door Canada & de schoonheid van Alaska

Ontdek de schoonheid
van Alaska 

zeecruises

Treinreis door Canada en de schoonheid van Alaska

Combineer een uiterst luxe cruise door de ongerepte natuur van Alaska met een Rocky Mountaineer treinreis! 

Butlerservice
Rocky Mountaineer SilverLeaf
Volgend vertrek
12-07-2022
Reisduur
19 dagen
Vertrekpunt
Calgary
Rederij
Silversea Cruises
Schip
Silver Muse
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe cruise van Vancouver naar Seward & Rocky Mountaineer

Wild en ongerept zijn de woorden die Alaska het beste omschrijven. Waar u ook komt, u heeft in Alaska constant het gevoel in het mooiste natuurpark ter wereld te zijn. De Inside Passage bijvoorbeeld, dit is een  fjordengebied vol prachtige eilanden en een rijk dierenleven‚ dat in de loop van miljoenen jaren werd gevormd door de kracht van de machtige gletsjers. Geniet van schilderachtige dorpjes en het indrukwekkende decor van de gletsjers tijdens deze bijzondere cruise met de Silver Muse. Combineer dit met de Rocky Mountaineer treinreis naar de prachtige natuur van de Nationale Parken in Canada en u heeft dé perfecte natuurreis! Reist u mee per trein door Canada en over water langs de kust van Alaska?

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada/Vancouver%20Island%20bears.jpg
Canada beren
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Rocky%20Mountaineer%20Canada/RM_JTC_Train_4_NH_2016.jpg
Rocky Mountaineer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Rocky%20Mountaineer%20Canada/01330249.jpg
Rocky Mountaineer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada/Trans%20Canada%20by%20Rail%20Lake%20Louise.jpg
Ice Explorer, Icefields Parkway
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada/Banff-National-Park-Canada.jpg
Banff-National-Park
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Canada%20-%20Alaska%20Cruise/Bestemmingen%20-%20Amerika%20-%20Alaska/Gletsjer%20Alaska.jpg
Inside Passage
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada%20-%20Alaska%20Cruise/Zuiderdam.jpg
MS Zuiderdam
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Canada%20-%20Vancouver/VCC_aerial_0062_2_4C150_HR.jpg
Vancouver
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Calgary, aankomst

Na aankomst op de luchthave van Calgary wordt u naar uw hotel in Calgary gebracht per privétransfer. Calgary is een moderne stad die middenin de prairie is gelegen. Vanaf de Calgary
Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad en de omgeving.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 2 - Calgary, Lake Louise

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de dagexcursie. Geniet vandaag van een spectaculaire cruise op Lake Minnewanka. Verder bezoekt u Bow Falls, Surprise Corner, de bijzondere rotsformaties genaamd de Hoodoos en u maakt een tour met de Banff Gondola. Boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht op de Rockies. Uw excursie eindigt in Lake Louise waar u 1 nacht verblijft.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 3 - Lake Louise, Banff

Na het ontbijt checkt u uit en bent u de ochtend vrij om op eigen gelegenheid Lake Louise te verkennen. Houdt u van wandelen dan is een wandeling langs het meer zeker de moeite waard. Na de lunch wordt u opgehaald voor de transfer naar Banff met onderweg bezoeken aan het prachtige Yoho National Park, de indrukwekkende Spiral Tunnels, Emerald Lake en de natuurlijke ’rotsbrug’ over de Kicking Horse River. Bij aankomst in Banff wordt u afgezet bij uw hotel, waar u 1 nacht verblijft.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 4 - Banff, Jasper

Vandaag reist u over de schitterende Icefields Parkway naar Jasper. Onderweg wordt o.a. gestopt bij de Athabasca Falls en de Columbia Icefields waar u per Ice Explorer een rit over de gletsjer maakt. Lunch is inbegrepen in het Columbia Icefield Glacier Discovery Centre. Tevens bezoekt u de Glacier Skywalk, waar u een wandeling maakt over de glazen loopbrug, gelegen boven de Sunwapta Canyon. Ook wordt er gestopt het diepblauwe Bow Lake. In de loop van de middag komt u aan in Jasper waar u 2 nachten verblijft. 

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 5 - Jasper

Het Jasper National Park is het grootste natuurpark van Canada; het is bovendien een Unesco Rocky Mountain World Heritage Site. Vandaag staat in het teken van een dagexcursie door de prachtige natuur en met een beetje gelukt krijgt u ook nog de kans om wildlife te spotten zoals bijvoorbeeld elanden en beren. Onderweg wordt geluncht en een van de hoogtepunten vandaag is de cruise over het historische Maligne Lake. Eind van de middag en avond ter vrije besteding in Jasper. 

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 6 - Jasper, Kamloops (aan boord van de Rocky Mountaineer)

All Aboard! Vandaag stapt u aan boord van de beroemde Rocky Mountaineer voor een schitterende 2-daagse luxe treinreis naar Vancouver. Halverwege wordt gestopt in Kamloops, waar u overnacht in een hotel. Tijdens de treinreis komt u ogen tekort. U doorkruist de indrukwekkende Canadese Rockies en de provincie Alberta. Het landschap van de North Thompson River, the Monashee en Cariboo Mountains glijden voorbij. Tevens zal de trein een klim maken naar de hoogste toppen van the Continental Divide. De hoogtepunten van vandaag zijn Mount Robson, het hoogste punt in de Canadese Rockies op 3,954 meter hoogte, Pyramid Falls en de Yellowhead Pass. 

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 7 - Kamloops, Vancouver (aan boord van de Rocky Mountaineer)

De Rocky Mountaineer vervolgt haar route in westelijke richting. Onderweg ervaart u de drastische veranderingen van het landschap. Van de wijde rivieren omgeven met bossen en grote rotsen van the Coast and Cascade Mountains tot de groene velden van de Fraser River Valley. Hoogtepunten vandaag zijn Hell’s Gate in the Fraser Canyon en de steile kliffen langs de Thompson River. Deze indrukwekkende reis eindigt in het bruisende Vancouver, waar u 3 nachten verblijft voordat u aan boord stapt voor uw cruise naar Alaska. 

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 8 en 9 - Vancouver

Vandaag staat in het teken van een halve dag excursie naar de Capilano Supsension Bridge. Vervolgens neemt u de gondel naar Grouse Mountain voor een schitterend uitzicht over de stad. In de middag keert u terug in Vancouver. De rest van de dag en avond ter vrije besteding.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 10 - Vancouver, inscheping

In de ochtend wordt u per privétransfer naar de haven van Vancouver gebracht om in te schepen voor uw cruise met de Silver Muse, u vertrekt om 18:00 uur.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 11 - Inside Passage

Vandaag vaart u door de adembenemende Inside Passage, een van de mooiste cruiseroutes ter wereld. U passeert een langgerekt bergachtig gebied dat wordt gedomineerd door meren en indrukwekkende sneeuwwitte gletsjers.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 12 - Ketchikan

Het schip maakt een stop in Ketchikan, van 08:00-14.30 uur. Dit stadje is prachtig gelegen aan de oevers van de Tongass Narrows en omgeven door dichtbeboste heuvels.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 13 - Juneau

U bezoekt Juneau van 09:30 - 22:00 uur. Het is niet alleen het voormalige centrum van de goudkoorts, maar ook de toegangspoort tot een prachtig natuurgebied, waaronder de Mendenhall Glacier.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 14 - Skagway

U arriveert in Skagway, 07:00-21:00 uur,  prachtig gelegen tussen de hoge bergen. De middag en de avond brengt u door in Skagway. Een aanrader is de excursie ‘White Pass & Yukon Route Railroad’ (aan boord te boeken). Een prachtige treinroute door de schitterende natuur.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 15 - Sitka

Aankomst 07:00 uur, vertrek 16: 00 uur. Breng een bezoek aan Sitka National Historical Park of maak hier een kayaktocht.

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 16 - Hubbard Gletsjer

Deze gletsjer torent hoog uit boven de andere gletsjers van Alaska. Het is de langste gletsjer van Noord-Amerika. Bijzonder is, dat deze gletsjer niet smelt, maar juist toeneemt. 

Cruise Alaska en Rocky Mountaineer

Dag 17 - Seward - Anchorage

’s Ochtends aankomst in Seward en ontscheping gevolgd door transfer naar Anchorage.  U overnacht nog 1 nacht in een hotel in Anchorage.

Silver Muse (35)

Dag 18 - Anchorage

Privétransfer naar de luchthaven en aansluitend terugvlucht naar Amsterdam.

Alaska1

Dag 19 - Aankomst in Amsterdam

Lees meer
Lees minder

Welkom aan boord van de Silver Muse

Silver Muse is zonder twijfel een inspirerend kunstwerk. De beste plek tussen zee en lucht, acht eetgelegenheden, ruime buitenruimtes en ultramoderne technologie maakt haar gewoonweg goddelijk.
Afgeleverd in het voorjaar van 2017, werd Silver Muse gebouwd door Fincantieri en biedt plaats aan 596 gasten. Silver Muse vertegenwoordigt een opwindende evolutie van de Silver Spirit en herdefinieert ultra-luxe oceaanreizen - het verbeteren van de intimiteit van het kleine schip en de ruime all-suite accommodaties die de kenmerken zijn van de Silversea ervaring. Silver Muse legt de lat aanzienlijk hoger in de ultra-luxe cruisemarkt met een schat aan verbeteringen aan de ervaring aan boord, terwijl het voldoet aan de compromisloze eisen voor comfort, service en kwaliteit van 's werelds meest veeleisende reizigers. Met 24/7 butlerservice, luxe suites, verfijnde gerechten en ongekend persoonlijke service zult u volop genieten aan boord van de Silver Muse.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Silver%20Muse%20(35).jpg
Silver Muse
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Silversea%20-%20Silver%20Muse/Silver%20Muse%20Pool%20deck%20(2).jpg
Silver Muse zwembad
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Silversea%20-%20Silver%20Muse/Silver%20Muse%20Atlantide.jpg
Silver Muse Atlantide
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Silversea%20-%20Silver%20Muse/Silver%20Muse%20The%20Grill.jpg
Silver Muse The Grill
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Silversea%20-%20Silver%20Muse/Silver%20Muse%20Fitness.jpg
Silver Muse fitness
https://www.destintravel.nl/hubfs/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Silversea%20-%20Silver%20Muse/Silver%20Muse%20Dolce%20Vita.jpg
Silver Muse La Dolce Vita
https://www.destintravel.nl/hubfs/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Silversea%20-%20Silver%20Moon/Silver%20Moon%20Vista%20Suite.jpg
Silver Moon Vista Suite
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotel

Tijdens uw treinreis door Canada met de Rocky Mountaineer maakt u de Journey through the Clouds op basis van Silver Leaf en verblijft u o.a. in:
Delta Hotel Calgary, dit moderne hotel ligt in het centrum van Calgary met uitzicht over de rivier. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, bar, restaurant, binnenzwembad en terras.

Fairmont Chateau Lake Louise ligt in het National Park Banff en heeft uitzicht over de Victoria gletsjer. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, spa, fitnesscentrum, sportsbar en diverse restaurants.

Banff Caribou Lodge ligt in hartje Banff. Het hotel heeft een binnenzwembad, spa, restaurant en bar.

The Crimson Jasper ligt op loopafstand van het centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, kleine spa/fitnesscentrum en lounge.

Georgian Court hotel in Vancouver is een boutique hotel in het hart van Vancouver. Het hotel beschikt over een restaurants, spa, fitnesscentrum, bar en terras.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Chateau%20Lake%20Louise%20Banff.jpg
Chateau Lake Louise
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Outdoor%20Pool.jpg
Chateau Lake Louise
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Banff%20Caribou.jpg
Banff Caribou Lodge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Georgian%20Vancouver.jpg
Georgian Court Vancouver
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Georgian%20Court.jpg
Georgian Court Vancouver
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Georgian.jpg
Georgian Court Vancouver
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
19-daagse cruise Alaska
Vanaf 11.498,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite cat. VI. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 juli 2022
v.a. 11.498

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite cat. VI

Toeslag 2-pers. Suite cat. PA € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Suite cat. CV € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Suite cat. SV € 1.098,- p.p.
Toeslag 2-pers. Suite cat. DX € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. Suite cat. VI voor alleengebruik € 7.498,-
Toeslag 2-pers. Suite cat. PA voor alleengebruik € 8.298,-
Toeslag 2-pers. Suite cat. CV voor alleengebruik € 8.898,-
Toeslag 2-pers. Suite cat. SV voor alleengebruik € 9.398,-
Toeslag 2-pers. Suite cat. DX voor alleengebruik € 9.698,-

• Luxe cruise met Silver Whisper in een Suite cat. VI
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• Butlerservice
• 24-uur roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Wi-Fi tijdens de cruise
• 1 Excursie per bestemming tijdens de cruise
• Fooien tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in diverse havens
• Vliegreis Amsterdam-Calgary/Anchorage-Amsterdam in Economy class
• 8 Hotelovernachtingen in Delta hotel Calgary, Fairmont Chateau Lake Louise, Banff Caribou Lodge, The Crimson Jasper hotel, Kamloops hotel en het Georgian Court hotel in Vancouver, Hilton Anchorage op basis van logies.
• Privétransfer luchthaven Calgary – hotel/Vancouver – haven/Seward – hotel Anchorage - luchthaven
• Journey through the Clouds treinreis o.b.v. Silver Leaf
• Excursies en vervoer zoals beschreven in programma

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Optionele excursies of activiteiten
• Overige maaltijden en drankjes
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 125 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 125 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 155e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 154e dag (inclusief) tot de 125e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 124e dag (inclusief) tot de 95e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor vertrek: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Voorbehoud 
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. De treinmaatschappij en Robinson Cruises zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen, maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure, als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Mockup brochure Robinson 22-23
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises