Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Dynjandi Waterval, Westfjorden, IJsland
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
IJsland & Eilanden

De ongerepte natuur van IJsland

zeecruises

IJsland & eilanden

Met de prachtige Explora I vanuit Kopenhagen naar IJsland, de Orkney Eilanden en de Shetland Eilanden. 

Suite-only
all-inclusive
Volgend vertrek
01-08-2023
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Kopenhagen
Rederij
Explora Journeys
Schip
Explora I
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe cruise vanuit Kopenhagen 

IJsland, land van ongerepte natuur! Het is een bijzondere bestemming die u vanaf het water heel goed kunt zien. Deze luxe cruise met de Expora I laat u IJsland in stijl zien met haar Ocean State of mind. Explora Journeys geeft u veel tijd op IJsland en laat u genieten van de rust en het comfort aan boord. Ervaar IJsland en al haar natuurschoon, gaat u mee op deze ontdekkingstocht? 

IJsland - Geiser
Geysir
IJsland1
Imposante watervallen
IJsland - Godafoss bij Akureyri
Godafoss
Explora I
Gulfoss
Explora I
Akureyri
Explora I Exterieur
Explora I
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Kopenhagen, inscheping

Na aankomst in Kopenhagen scheept u in en vertrekt u om 17.00 uur met de Explora I. 

Kopenhagen

Dag 2 - Op zee

Relaxte dag om van de faciliteiten van Explora I te genieten. Of doe mee aan een kookworkshop!

EXPLORA I_The Conservatory Pool & Bar_01

Dag 3 - Lerwick, Shetland Eilanden

U komt aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 17.00 uur. Lerwick is de hoofdstad van de Shetland Eilanden en ligt aan de oostkust van het eiland. Het stadje herbergt een aantal bezienswaardigheden zoals Fort Charlotte, Böd of Gremista en Clickimin Broch. Lerwick, Shetland Eilanden, Schotland

Dag 4 - Kirkwall, Orkney Eilanden

Aankomst 08.00 uur, vertrek 20.00 uur. Kirkwall is de hoofdstad van de Orkney Eilanden. Deze eilanden staan weliswaar onder Brits gezag, maar hebben hun namen te danken aan overblijfselen vanuit de Viking cultuur. De naam dankt Kirkwall aan de boten die vroeger tegen de kerkmuur aanlegden.

Kirkwall

Dag 5 en 6 - Op zee

Geniet van relaxte dagen op zee en ontdek alle faciliteiten aan boord.

EXPLORA I_The Conservatory Pool & Bar_01

Dag 7, 8 en 9 - Reykjavik

Aankomst om 08.00 uur en vertrek om 07.00 uur. Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en ook uitgangspunt voor de beroemde Golden Circle: u ziet hier veel van de bezienswaardigheden waar IJsland beroemd om is: Geysir, de beroemde geiser, maar ook Thingvellir National Park en de Gulfoss watervallen. IJsland1

Dag 10 - Isafjordur

Aankomst 07.00 uur, vertrek 18.00 uur. In Isafjordur kunt u het Maritieme museum bezoeken of de houten huisjes in het oudste vissersdorp Sudureyri. Ook kunt u hier weer prachtige natuurverschijnselen zien zoals de waterval Dynjandi.

Isafjordur

Dag 11 - Akureyri

Aankomst 07.00 uur, vertrek 19.00 uur. Akureyri is het centrum van het noorden van IJsland en van hieruit kunt u o.a. de bekende Godafoss watervallen bewonderen.

Akureyri

Dag 12 en 13 - Op zee

Een paar dagen om bij te komen van alle indrukken die u tot nu toe heeft opgedaan. Geniet van een boek of ontspan in de Spa.

EXPLORA I_Astern Pool_02

Dag 14- Skagen, Denemarken

Aankomst 10.00 uur, vertrek 18.00 uur. Bezoek de gezellige Lystbaadehavn met restaurantjes en cafés of het Bamse museum, de Skagen Krike en het natuurhistorisch museum.

Skagen (2)

Dag 15 - Kopenhagen

Kopenhagen, ontscheping om 06.00 uur en einde van uw cruise met Explora I.

EXPLORA I_Exterior View_14
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Explora I

De Explora I is het eerste schip in de vloot van de nieuwe rederij Explora Journeys, opgericht door de MSC Group. Aan boord van dit luxe schip vindt u 461 suites, die stuk voor stuk beschikken over een ruim terras met uitzicht op zee. Ontspan in één van de drie buitenzwembaden of in het overdekte zwembad met uitschuifbaar glazen dak. Met ruim 700 m2 aan wellnessruimte is het bijna onmogelijk om niet tot rust te komen! Een luxe cruise is niet compleet zonder kwalitatief goed eten. Daarom vindt u op de Explora I negen verschillende restaurants, die elk een andere wereldkeuken representeren. Zo is er Sakura, Marble & Co. Grill (Steakhouse experience) en de Med Yacht Club met het beste van de Mediterraanse keuken. Tevens is er een Concept Restaurant, waar opkomende chef koks in staat worden gesteld om hun talenten met u te delen.

EXPLORA I_Exterior View_12
Explora I
Explora I Exterieur
Explora I
EXPLORA I_The Conservatory Pool & Bar_03
Explora I
EXPLORA I_Sky Bar on 14_03
Explora I Sky bar
EXPLORA I_Sakura_02
Explora I Sakura
EXPLORA I_Helios Pool & Bar_06
Explora I Helios Pool
EXPLORA I_Explora Lounge_02
Explora I Lounge
EXPLORA I_Journeys Lounge_02
Explora I Journeys Lounge
EXPLORA I_Lobby_03
Explora I Lobby
EXPLORA I_Emporium_01
Explora I Emporium
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse cruise IJsland & Eilanden
Vanaf 8.600,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Ocean Suite. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 augustus 2023
v.a. 8.600,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Ocean Suite

Overige toeslagen voor Suites en alleengebruik op aanvraag. 

• Luxe cruise met Explora I in een Ocean Suite
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• 24-uur roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Wi-Fi tijdens de cruise
• Fooien tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in diverse havens

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten en transfers
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 125 dagen voor aanvang van de reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing.
Bij boeking binnen 125 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Vluchten zijn gebaseerd op de laagste boekingsklasse, indien deze niet meer beschikbaar is geldt een meerprijs.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden:
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
a. Bij annulering tot de 155e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 154e dag (inclusief) tot de 125e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 124e dag (inclusief) tot de 95e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor vertrek: 65% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises