Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Cruise Silver Spirit
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Luxe cruise naar Israël & Egypte

Pyramides, eilanden en oude steden

zeecruises

Griekse Eilanden, Israël en Egypte

Culturele route langs o.a. Kreta, Alexandrië, Rhodos en Istanbul. Vanuit Haïfa kunt u een bezoek brengen aan Jeruzalem

Middellandse Zee
Diverse Griekse eilanden
Volgend vertrek
09-05-2023
+1 vertrekdata
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Athene
Rederij
Silversea
Schip
Silver Spirit
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Zonnige bestemmingen boordevol cultuur

Deze luxe, afwisselende cruise laat u zowel Griekse als Turkse bestemmingen zien. Gaat uw voorkeur uit naar een niet-alledaagse route naar zonnige, maar vooral culturele bestemmingen? Kies dan voor deze uitgebreide route langs de Turkse kust, een aantal Griekse eilanden en Israël en Egypte. Al deze bestemmingen in één reis zorgen voor een afwisselende, boeiende cruise aan boord van de Silver Spirit!

Cruise Silver Spirit
Istanbul
Cruise Silver Spirit
Istanbul - Bosphorus
Cruise Silver Spirit
Egypte
Cruise Silver Spirit
Jeruzalem
Cruise Silver Spirit
Dode Zee
Cruise Silver Spirit
Jeruzalem
Cruise Silver Spirit
Cairo
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Piraeus (Athene), inscheping

Vertrek vanuit de haven van Athene, Piraeus om 19.00 uur. Indien gewenst kan Robinson Cruises de vluchten voor u verzorgen. Athene reis 4

Dag 2 - Aghios Nikolaos, Kreta

Aankomst om 09.00 uur, vertrek om 21.00 uur. Het schilderachtige Agios Nikolaos heeft een binnenmeertje, Voulismeni, dat verbonden is via een kanaal met de haven. Rondom het haventje en meertje zijn vele terrasjes te vinden.

Aghios Nikolaos

Dag 3 - Op zee

Geniet van alles wat de Silver Spirit u te bieden heeft: een drankje aan het zwembad, een saunabezoek, relaxen in een whirlpool of comfortabel in uw eigen suite. 

Silver Spirit

Dag 4 en 5 - Alexandrië

Aankomst om 07.00 uur en vertrek de volgende dag om 13.00 uur. U heeft voldoende tijd om excursies te ondernemen naar o.a. Caïro en het Egyptisch museum te zien, of naar de beroemde pyramides van Gizeh te gaan.  Cairo

Dag 6 - Ashdod

Aankomst om 08.00 uur en vertrek om 23.00 uur. Een volledige dag om het beroemde Nazareth te gaan bezoeken met de kerk van St. Josef. Of maak een uitstapje naar de Dode Zee en ervaar hoe het is om in het zoute water te drijven.  Dode Zee-1

Dag 7 - Haïfa

Aankomst om 08.00 en vertrek om 18.00 uur. Een volle dag om het beroemde Jeruzalem of Nazareth te gaan bezoeken. In Jeruzalem kunt u o.a. de Klaagmuur zien, de Olijfberg en de Rotskoepel. Jerusalem

Dag 8 - Paphos

Aankomst om 08.00 uur en vertrek om 17.00 uur. Het Cypriotische Paphos is een prachtige stad waar het kasteel van Paphos te bezoeken is, maar ook de Agioi Anargyroi kerk. Liever genieten van het strand? Bekijk dan de prachtige zonsondergang bij Potima Beach. Paphos 2

Dag 9 - Rhodos, Griekenland

Aankomst 08.00 uur, vertrek 18.00 uur. Bezoek op Rhodos de Acropolis van Lindos of wandel door de gezellige straatjes van Rhodos stad.

Cruise Silver Spirit

Dag 10 - Bodrum, Turkije

Aankomst 08.00 uur, vertrek 23.00 uur. Bodrum heeft een pittoreske jachthaven met gezellige café's en winkeltjes, ook kunt u hier het kasteel en mausoleum van Halicarnassus bezoeken.

Bodrum

Dag 11 - Kusadasi, Turkije

Aankomst 13.00 uur, vertrek 20.00 uur.  Het kasteel van de stad domineert het stadsbeeld dus is zeker niet te missen. Wandel langs de boulevard en talrijke bezienswaardigheden. Of maak een excursie naar het nabij gelegen Ephese.

Cruise Silver Spirit

Dag 12 - Op zee

Nog een dag om heerlijk aan boord te genieten van alle faciliteiten, relax in de sauna of lees een boek.

La Terrazza

Dag 13 en 14 - Istanbul

Aankomst om 08.00 uur en vertrek de volgende dag om 23.00 uur. Twee volle dagen om te genieten van alles wat Istanbul u te bieden heeft: de Blauwe Moskee, de Grand Bazar, de Bosphorus en de Aya Sofia.

Cruise Seabourn Encore

Dag 15 - Op zee

Laatste dag om nog van de Silver Spirit te genieten. Maak gebruik van het wellness gedeelte om helemaal uitgerust thuis te komen. Silver Spirit spa (2)

Dag 16 - Piraeus (Athene)

Aankomst 07.00 uur, ontscheping. Natuurlijk kan Robinson Cruises ook de terugreis voor u verzorgen.

Cruise Silver Spirit
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Silver Spirit

Ervaar de vrijheid en de ruimte aan boord van dit luxe schip. Met acht luxe eetgelegenheden, diverse wellnessmogelijkheden, fijne lounges en uitstekende service biedt de Silver Spirit haar gasten de ultieme cruise-ervaring. De ruime dekken geven voldoende mogelijkheden om te ontspannen, maar de knusse nissen zorgen ervoor dat u zich ook even terug kunt trekken. Ontmoet gelijkgestemde vrienden; geniet van eersteklas dineren en ontspan op misschien wel de beste plek tussen zee en lucht.

Cruise Silver Spirit
Silver Spirit
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit Vista Suite
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit Observation Lounge
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit Arts Café
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit Jacuzzi
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit Fitness
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit Spa
Cruise Silver Spirit
Silver Spirit zwembad
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 8 maanden geldig moet zijn.  Voor Turkije is een visum vereist. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse cruise vanuit Athene
Vanaf 6.300,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite cat. VI. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
9 mei 2023
v.a. 8.700,-
2 juli 2023
v.a. 6.300,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite cat. VI

Toeslagen overige Suites en alleengebruik op aanvraag.

• Unieke cruise met de Silver Spirit in een Suite cat. VI
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• 24-uur roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Fooien tijdens de cruise
• Wi-Fi tijdens de cruise
• Selectie van excursies tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in de meeste havens 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vluchten en transfers
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Overige excursies
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 65 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 65 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 46e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 45e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de 10e dag (inclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 9e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises