Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Andalsnes
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Noordkaap cruise

Word betoverd door de rustgevende natuur

zeecruises

Noordkaap cruise

Vaar langs de indrukwekkende fjorden en ontdek alle hoogtepunten van het Noorse landschap, met als hoogtepunt de Noordkaap.

Bezoek aan o.a. Flåm en Trondheim
Volgend vertrek
14-05-2023
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Rederij
Holland America Line
Schip
Nieuw Statendam
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise vanuit Amsterdam naar de Noordkaap

Vanuit Amsterdam naar de Noordkaap? Dat kan met deze uitgebreide cruise met de Nieuw Statendam. De hoogtepunten volgen elkaar op, van de treinreis bij Flåm naar de Vikingstad Trondheim en vervolgens naar het indrukwekkende Geirangerfjord. De Noordkaap zelf is een betoverende plek en tevens beschermd natuurgebied.

Cruise Nieuw Statendam
Noordkaap
Cruise Nieuw Statendam
Nieuw Statendam
Cruise Nieuw Statendam
Alesund
Cruise Nieuw Statendam
Bergen
Cruise Nieuw Statendam
Noordkaap
Cruise Nieuw Statendam
Stavanger
Cruise Nieuw Statendam
Trondheim
Cruise Nieuw Statendam
Geiranger
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam, inscheping

Inscheping in Amsterdam aan boord van de Nieuw Statendam 17.00 uur. Indien gewenst kan Robinson Cruises een taxi voor u verzorgen vanaf uw privéadres naar de cruiseterminal.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 2 - Op zee

Laat de wind door uw haren gaan op het top dek van de Nieuw Statendam of geniet van een culinaire lunch aan boord van dit schip. Cruise Nieuw Statendam

Dag 3 - Stavanger

Aankomst 07.00 uur, vertrek 16.00 uur. Stavanger is een bruisende stad nabij het Lysefjord. Maak een tocht naar Preikestolen, de afhangende rots boven het fjord met een prachtig uitzicht. Een iconische en fotogenieke plek!

Cruise Nieuw Statendam

Dag 4 - Flåm

Aankomst om 07.00 uur, vertrek om 18.00 uur. Flåm ligt aan het Aurlandsfjord, nabij het Sognefjord. De Flåmbanen zijn bekend vanwege de spectaculaire treinreis langs watervallen en steile hellingen, het spoor is een meesterwerk dat door 20 tunnels gaat en een diepte verschil aflegt van 850 meter. U mag deze excursie dus niet overslaan! 

Cruise Nieuw Statendam

Dag 5 - Alesund

U komt aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 18.00 uur.  Alesund is een stadje met prachtige Art-Nouveau architectuur. Dit kunt u goed ontdekken tijdens een stadwandeling. Vergeet dan niet om naar de top van de Aksla berg te klimmen voor een prachtig uitzicht.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 6 - Trondheim

Aankomst 08.00 uur, vertrek 17.00 uur. Trondheim is de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Een bezoek aan de middeleeuwse Nidaros-kathedraal is hier een must. Deze kathedraal wordt gezien als de belangrijkste en meest noordelijk gelegen gotische kathedraal van Noorwegen. Vele Noorse koningen werden hier gekroond. Trondheim is tegenwoordig een populaire studentenstad, bijna 30.000 studenten geven de stad een levendige sfeer.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 7 - Op zee

Geniet nog even volop van alle faciliteiten van dit prachtige nieuwe schip wanneer u deze dag op zee doorbrengt.  Cruise Nieuw Statendam

Dag 8 - Hammerfest

U komt om 08.00 uur aan in Hammerfest en vertrekt weer om 18.00 uur. Hier vindt u o.a. de Geodetische boog van Struve, die de plaats markeert die vroeger werd gebruikt om de omvang van de aarde uit te rekenen. Ook kunt u hier rendieren, adelaars en walvissen spotten. 

Cruise Nieuw Statendam

Dag 9 - Honningsvåg

Vandaag komt u aan om 08.00 uur en vertrekt u om 18.00 uur. Honninsgvag is dé laatste stop voor de Noordkaap en uitvalsbasis voor het ontdekken van het Noordpoolgebied. Het kleurrijke centrum kent een bloeiende economie dankzij de scheepvaartindustrie. Bezoek het standbeeld van Bamse, een Sint Bernard hond die mascotte werd voor de Noorse strijdkrachten. Cruise Nieuw Statendam

Dag 10 en 11 - Op zee

Geniet van de omgeving vandaag tijdens uw dag op zee.  Cruise Nieuw Statendam

Dag 12 - Geiranger

Aankomt om 07.00 uur en vertrek om 17.00 uur.  Alleen al de aankomst in en het vertrek uit het Geirangerfjord laat een ongelooflijke indruk op u achter. Maak een tocht per boot door het fjord of zie het Geirangerfjord van bovenaf tijdens een tocht op de Eagle Road naar het Flydal uitkijkpunt.

shutterstock_Geirangerfjord

Dag 13 - Bergen

Deze morgen komt u om 09.00 uur aan in Bergen en vertrekt u om 16.00 uur. Bergen is de hoofdstad van de fjorden. Hier liggen de beroemde werven uit de Hanzetijd, de Mariakerk en het fort van Bergenshus. Vanaf Fløien heeft u een panoramisch uitzicht over Bergen en omgeving. Ook kunt u een bezoek brengen aan het woonhuis van de beroemde Noorse componist Eduard Grieg in Troldhaugen of het gelijknamige museum. Het is mogelijk om hier een lunchconcert bij te wonen. De lokale keuken staat bekend om z’n Bergense vissoep, viskoekjes en ‘Persetorsk’, een traditioneel Noors gerecht van gestoomde kabeljauw. Cruise Nieuw Statendam

Dag 14 - Op zee

Ontspan uw laatste dag nog lekker aan boord tijdens een spa behandeling of lees rustig een boek op uw kamer, terwijl u door het raam van het uitzicht geniet.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 15 - Amsterdam, ontscheping

Om 07.00 uur komt u weer terug aan in Amsterdam. Hier eindigt uw reis, u kunt uw terugreis naar huis door Robinson Cruises laten verzorgen indien u dat wenst. Cruise Nieuw Statendam
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Nieuw Statendam

Vanaf december 2018 zet het ms Nieuw Statendam het nautische erfgoed, de kenmerkende service en de klassieke stijl voort waar Holland America Line om bekendstaat. Het is het zusterschip van het ms Koningsdam en is de tweede van de schepen in de Pinnacle-klasse.

Cruise Nieuw Statendam
Nieuw Statendam
Cruise Nieuw Statendam
Suite Nieuw Statendam
Cruise Nieuw Statendam
Geniet van een heerlijk diner
Cruise Nieuw Statendam
Suite Nieuw Statendam
Cruise Nieuw Statendam
Live muziek
Cruise Nieuw Statendam
Uitstekende service aan boord
Cruise Nieuw Statendam
Pooldek
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-Daagse Noordkaap cruise
Vanaf 1.099,- p.p.

 De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 mei 2023
v.a. 1.099,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers.  Binnenhut cat. N.

Toeslagen overige hutten en alleengebruik op aanvraag. 

• Unieke cruise met Nieuw Statendam in een binnenhut cat. N
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie & thee tijdens openingstijden in buffetrestaurant
• Alle maaltijden (in sommige specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice
• Ontvangst door de kapitein met galadiner
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Wi-Fi
• Fooien
• Vluchten en transfers
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50). Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van de reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan. 

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises