Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Hanseatic Inspiration
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Panamakanaal expeditie

Expeditie langs de Zuid-Amerikaanse kust

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Temperamentvol Zuid-Amerika

Een bijzondere expeditie maakt u met deze reis vanuit Valparaiso in Chili langs de kust van Peru, Ecuador en Colombia naar het Panamakanaal. Het Panamankanaal spreekt veel mensen tot de verbeelding, het is een bijzonder gebied met weelderige flora en fauna. Deze cruise met Hanseatic Inspiration zal u letterlijk inspireren doordat u met dit expeditieschip op afgelegen plekken komt, waar de grotere cruiseschepen niet kunnen komen. Gaat u mee op avontuur?

NAT_INS_SPI_Panamakanal
Panamakanaal
Hanseatic Inspiration
Chili
Hanseatic Inspiration
Isla Lobos de Tierra
Hanseatic Inspiration
Isla Gorgona
Hanseatic Inspiration
Zodiac excursie
Hanseatic Inspiration
Isla Pan Azucar
Hanseatic Inspiration
Utria National Park
Hanseatic Inspiration
Panamakanaal
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Valparaiso, inscheping

Na inscheping in Valparaiso vertrekt de Hanseatic Inspiration om 19.00 uur. Robinson kan voor u de vluchten naar Chili verzorgen.

Valparaiso 1

Dag 2 - Op zee

Een heerlijke zeedag aan boord van de Hanseatic Inspiration, geniet in de Spa van een prachtig uitzicht. Of drink een cocktail aan het zwembad.

Cruise Hanseatic Inspiration

Dag 3 - Isla Pan de Azucar

Isla de Pan Azucar wordt ook wel 'Sugarloof Island' genoemd. Per zodiac gaat u aan land om o.a. Peruaanse pelikanen en Humbold aalscholvers te spotten. Isla Pan Azucar (2)

Dag 4 en 5 - Op zee

Twee dagen om bij te komen van alle indrukken! Bereid u voor op wat komen gaat tijdens de workshops en lezingen aan boord.

NAT_INS_SPI_Obsevation Lounge_People 2

Dag 6 t/m 10 - Paracas, Callao, Islas Grup de Huaura, Islas Guanape, Isla Lobos de Tierra

U bezoekt de Paracas Peninsula, Zuid-Amerika's grootste water natuurpark. U kunt o.a. excursies maken naar de Nazca Lines, Islas Ballestras, de stad Lima en haar oude bezienswaardigheden ontdekken, Islad Grupo de Huaura en Isla Lobos de Tierra. Dit laatste eiland staat bekend om haar zeeleeuwen en blauwvoetgenten.

Isla Lobos de Tierra (2)

Dag 11 - Op zee

Nog een dag om te genieten aan boord! Laat u goed voorbereiden door de expeditieleiders tijdens de lezingen en workshops.

NAT_INS_SPI_an Deck

Dag 12 en 13 - Puerto Bolivar, Isla de la Plata

Puerto Bolivar staat bekend als de bananen hoofdstad, maar van hieruit kunt u ook Quito bezoeken of Puyango Petrified Forest. Isla de Plata wordt ook wel 'Zilver Eiland' genoemd. Hier gaat u per zodiac van boord om een indrukwekkende excursie te maken en de leguanen en blauwvoet Genten te zien.

Isla de Plata

Dag 14 - Op zee

Nog een dag om bij te komen van alle indrukken en te genieten aan boord, van de Hanseatic Inspiration.

Hanseatic Inspiration Ocean Spa-1

Dag 15 en 16 - Isla Gorgona, Utria National Park

Isla Gorgona wordt ook wel het Alcatraz van Colombia genoemd en is een voormalig piratennest. Het is een paradijselijk eiland met prachtige stranden en koraalriffen. Utria National Park kent een grote biodiversiteit. Een jungle met apen, miereneters, diverse vogelsoorten en luiaards en nog veel meer. Daar waar grote schepen niet kunnen komen, komt u met de Hanseatic Inspiration wel!

Isla Gorgona (1)

Dag 17 - Gulf of San Miguel, Panama

Voordat u door het Panamakanaal vaart leert u ook de jungle van het land kennen bij de golf van San Miguel. Het is één van de grootste regenwouden van Centraal-Amerika.

Panamakanaal

Dag 18 - Doorvaart door het Panamakanaal, Colon

U vaart vandaag door het Panamakanaal, een prachtige tocht langs weelderige oevers. Geniet van het uitzicht. In de avond arriveert u in Colon en overnacht u nog aan boord. OCI_Panama Canal_Panama_City_2022-11-17_12-44-02

Dag 19 - Colon

Na ontscheping eindigt uw reis. Robinson Cruises kan uw terugreis voor u verzorgen. NAT_Panamakanal
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Hanseatic Inspiration

Maak kennis met de nieuwe expeditieklasse van Hapag Lloyd: de HANSEATIC Nature en HANSEATIC Inspiration. Deze nieuwste schepen zijn 'inspired by nature': de kleuren, de vormen, de grote panoramavensters in de suites: het hele schip is één met de natuur en brengt u zo dicht mogelijk bij de mooiste natuurverschijnselen. De glazen balkons op het zonnedek geven u het gevoel boven het water te zweven. Met de zon op het gezicht en de wind door uw haren beleeft u als ontdekkingsreiziger de mooiste expedities op deze schepen met een groot open dek. 

Hanseatic Nature (3)
Vaar door de mooiste landschappen
Cruise Hanseatic Inspiration
Balkonhut
SPI_Spezialitätenrestaurant_lesprit_2
Restaurant l'Esprit
NAT_INS_SPI_Hauptrestaurant
Restaurant
NAT_INS_SPI_Lido Restaurant innen
Lido Restaurant
NAT_INS_SPI_Observation Lounge
Observation Lounge
Expeditiecruise Hanseatic Inspiration
Restaurant
Expeditiecruise Hanseatic Inspiration
Receptie
Expeditiecruise Hanseatic Inspiration
Nikkei restaurant
Expeditiecruise Hanseatic Inspiration
Spa
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
19-daagse expeditiecruise door het Panamakanaal
Vanaf 11.450,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Buitenhut categorie 1. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 maart 2023
v.a. 11.450,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Buitenhut categorie 1.

Vraag voor de overige Suites de beschikbaarheid en prijzen bij ons op, de beschikbaarheid is beperkt.

• Unieke cruise met Hanseatic Inspiration in een Buitenhut cat. 1.
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Gebruik van Spa aan boord (exclusief behandelingen)
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice aan boord
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Duits- en Engelstalige begeleiding aan boord
• Gevulde minibar in de hut
• Zodiacvervoer van/naar land

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten, transfers en evt. hotelovernachtingen
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Optionele excursies of activiteiten
• Overige drankjes en maaltijden
• Fooien
• Wi-Fi aan boord
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 95 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 95 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 215e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 214e dag (inclusief) tot de 155e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 154e dag (inclusief) tot de 95e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 45% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 70% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 15e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
g. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises