Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Cruise Rotterdam
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Noordelijke Eilanden

Cruise naar Noorwegen, IJsland en Schotland 

zeecruises

Noordelijke Eilanden

Unieke combinatie van zowel IJsland, Noorwegen en Schotland met Holland America's Rotterdam.

IJsland
Noorwegen
Schotland
Volgend vertrek
29-07-2023
+1 vertrekdata
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Rederij
Holland America Line
Schip
Rotterdam
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

IJsland cruise vanuit Amsterdam

Staat IJsland ook nog steeds op uw bucketlist? Wacht niet langer en maak nu deze unieke cruise met Holland America's Rotterdam, waarbij u ook Schotland en Noorwegen bezoekt. In IJsland bezoekt u niet alleen 2 dagen Reykjavik, maar ook het prachtige Noorden, Akureyri met de Godafoss watervallen. Tijdens uw bezoek aan de Westfjorden, Isafjordur, kunt hier prachtige kayaktochten houden. Ook de Noorse steden Bergen en Molde, 'stad van de rozen', hebben u veel te bieden; prachtige natuur en vergezichten. Hoe mooi is het dat u deze bijzondere reis afsluit in Schotse sferen? Proef de cultuur in Edinburgh en bezoek Loch Ness vanuit Invergordon.

Cruise Rotterdam
Gulfoss in IJsland
Cruise Rotterdam
IJsland
Cruise Rotterdam
De Rotterdam
Cruise Rotterdam
Bergen
Cruise Rotterdam
Edinburgh
Cruise Rotterdam
Hardangerfjord
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam

U vertrekt vanuit Amsterdam om 16:00 uur. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruik maken van alle faciliteiten van de prachtige Rotterdam. Wilt u nog comfortabeler op reis? Boek dan onze taxiservice, zodat u volledig ontspannen aan uw cruise kunt beginnen.

Amsterdam skyline

Dag 2 - Op zee

Geniet van alle faciliteiten aan boord van dit nieuwe, prachtige schip. Relax in de spa of waag een gokje in het casino!

Cruise Rotterdam

Dag 3 - Bergen

U komt aan om 08:00 uur en vertrekt om 17:00 uur uit Bergen. Deze tweede stad van Noorwegen heeft u veel te bieden en allemaal op loopafstand. De wijk Bryggen met haar schattige houten huisjes maar ook de kabelbaan naar de top van de berg Floien. Vanuit hier heeft u niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar kunt u ook mooie wandelingen maken.

Bergen1

Dag 4 - Molde

Aankomst om 09:00 uur en vertrek om 17:00 uur. Molde ligt aan de oever van het Romsdalfjord. Wat u gelijk opvalt hier zijn de rozen! Deze stad staat als Rozenstad bekend omdat u deze bloem overal vinden kunt, door het relatief milde klimaat hier. Maar ook de omgeving is hier prachtig omdat de Alpen van Romsdal tot de hoogste toppen van Noorwegen behoren, op een heldere dag kunt u er heel veel zien!

Cruise Rotterdam

Dag 5 - Op zee

Nog een dag om te genieten van de faciliteiten. Geniet van een drankje op het achterdek bij het zwembad of lees een boek.

Cruise Rotterdam

Dag 6 - Akureyri, IJsland

U komt aan om 10:00 uur in en vertrekt om 19:00 uur.  Akureyri is de toegangspoort tot Noordelijk IJsland en ligt aan het eind van Eyjafjordur. Een geïsoleerde ligging met bijzondere natuur in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een excursie naar Godafoss, de Godenwaterval of de zwavelbronnen van Kristnes.

Cruise Rotterdam

Dag 7 - Isafjordur

U arriveert om 08:00 uur en vertrekt om 17:00 uur.  In Isafjordur kunt u het Maritieme museum bezoeken of de houten huisjes in het oudste vissersdorp Sudureyri. Ook kunt u hier weer prachtige natuurverschijnselen zien zoals de waterval Dynjandi.

Cruise Rotterdam

Dag 8 en 9 - Reykjavik

Twee dagen om te genieten van de prachtige stad Reykjavik. U komt aan om 08:00 uur en vertrekt de volgende dag om 15:00 uur. Reykjavik, is de hoofdstad van IJsland en ook uitgangspunt voor de beroemde Golden Circle; u ziet hier veel van de bezienswaardigheden waar IJsland beroemd om is, Geysir, de beroemde geiser, maar ook Thingvellir National park en de Gulfoss watervallen.

Cruise Rotterdam

Dag 10 - Op zee

Dineer of lunch in één van de specialiteiten restaurants of geniet in de Spa van de sauna of een beauty behandeling.

Cruise rotterdam

Dag 11 - Lerwick, Shetland Eilanden

Aankomst om 10:00 uur en vertrek om 18:00 uur. Lerwick is de hoofdstad van de Shetland Eilanden en ligt aan de oostkust van het eiland. Het stadje herbergt een aantal bezienswaardigheden zoals het Fort Charlotte, Böd of Gremista en Clickimin Broch.

Cruise Rotterdam

Dag 12 - Invergordon

Aankomst om 08:00 uur en vertrek 17:00 uur. Vanuit Invergordon kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Loch Ness, het Schotse Hoogland bewonderen, maar ook in de omgeving van deze stad zijn prachtige kastelen terug te vinden.

Cruise Rotterdam

Dag 13 - South Queensferry (Edinburgh)

Aankomst om 08:00 uur en vertrek 18:00 uur. Edinburgh heeft heel veel te bieden; bezoek de Royal Mile en Edinburgh Castle bijvoorbeeld of wandel door de Old Town en Holyrood Park.

Cruise Rotterdam

Dag 14 - Op zee

Nog een dag om even bij te komen van alle indrukken die u tijdens deze bijzondere reis heeft opgedaan. Maak eens een rondje langs de winkels aan boord!

Cruise Rotterdam

Dag 15 - Amsterdam

Einde van een prachtige reis vol indrukken. Om 07:00 uur komt de Rotterdam aan in Amsterdam. Na ontscheping eindigt uw reis. Natuurlijk kunnen wij ook voor de terugreis een taxiservice voor u verzorgen.

Cruise Rotterdam
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Rotterdam

De MS Rotterdam, een krachtige en symbolische naam die de cruiseschepen uit ons verleden eert, is het nieuwste schip van Holland America Line (ook het nieuwe vlaggenschip) en het derde schip in de Pinnacle-klasse. Rotterdam zet het nieuwe geluid in cruisen voort: voortreffelijk dineren, innovatief entertainment, prachtig ingerichte hutten en suites, de beste service met alle aandacht voor zelfs het kleinste detail, waarin onze geschiedenis van bijna 150 jaar wordt weerspiegeld. Muziek staat centraal op dit nieuwe schip, en het resultaat is een schip dat niet alleen door water, maar ook door de harten van gasten beweegt. Met de beste muziek op zee levert de Rotterdam de soundtrack bij de ontdekkingen van iedere dag.

Cruise Rotterdam
De Rotterdam van Holland America Line
Cruise Rotterdam
Hoofd restaurant
Cruise Rotterdam
World Stage theater
Cruise Rotterdam
Half Moon bar
Cruise Rotterdam
Rolling Stone Rock Room
Cruise Rotterdam
Zwembad achterdek
Cruise Rotterdam
Veranda Hut
Veeg naar links

Reisinformatie

Taxivervoer

Voorafgaand aan de cruise kunt u een taxiservice bijboeken die u bij uw privé adres ophaalt en naar de haven van Amsterdam brengt, dit kan ook voor de terugreis. Zo gaat u zo relaxt mogelijk op reis! Informeer naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse cruise naar IJsland, Noorwegen en Schotland
Vanaf 2.539,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
29 juli 2023
v.a. 2.539,-
26 augustus 2023
v.a. 2.539,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut cat. N

Voor overige toeslagen, data en de mogelijkheden om inclusief "Have it all' pakket, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

• Unieke cruise met de Rotterdam in een binnenhut cat. L
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie en thee
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice 
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Nederlandstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• WI-FI aan boord
• Fooien
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Optioneel bij te boeken: privétaxi van huisadres naar haven Amsterdam en weer terug.
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises