Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Noordkaap 1
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Reis naar de Noordkaap

Noordkaap Cruise vanuit Nederland 

zeecruises

Reis naar de Noordkaap

Maak een prachtige cruise naar het land van de Middernachtzon, Noorwegen, comfortabel vanuit Amsterdam.

Noordkaap
Noorwegen
Volgend vertrek
01-07-2023
+1 vertrekdata
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Rederij
Holland America Line
Schip
Rotterdam
Destin
Vanaf 1.399,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Noordkaap cruise vanuit Amsterdam

Wilt u deze zomer nu eindelijk eens naar Noorwegen? En stond de Noordkaap ook op uw bucketlist? Maak dan nu de keuze voor deze comfortabele cruise met Holland America's Rotterdam. Dit schip vertrekt niet alleen vanuit Amsterdam, maar is ook het nieuwste schip in Holland America Line's vloot. Prachtige fjorden wisselen zich deze reis af met idyllische dorpjes en schilderachtige stadjes. En dat onder het genot van een uitstekende culinaire verzorging, waar Holland America Line bekend om staat.

Cruise Rotterdam
Noordkaap
Cruise Rotterdam
Noordkaap
Cruise Rotterdam
De Rotterdam
Hardangerfjord
Hardangerfjord
TRondheim
Trondheim
Hammerfest
Hammerfest
Bergen - Noorwegen
Bergen
Noorwegen - Bergen  (1)
Bergen
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam

U vertrekt vanuit Amsterdam om 16:00 uur. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruik maken van alle faciliteiten van de prachtige Rotterdam. Wilt u nog comfortabeler op reis? Boek dan onze taxiservice, zodat u volledig ontspannen aan uw cruise kunt beginnen.

Cruise Rotterdam

Dag 2 - Op zee

Geniet van alle faciliteiten aan boord van dit nieuwe, prachtige schip. Relax in de spa of waag een gokje in het casino!

Cruise Rotterdam

Dag 3 - Eidfjord

U komt aan om 07:00 uur en vertrekt om 17:00 uur uit Eidfjord, waarna u door het Hardangerfjord vaart het op één na grootste fjord van Noorwegen. Vanuit Eidfjord kunt u tal van excursies maken naar o.a. Voringsfossen waterval, vallei Mabodalen en het Hardangervidda Nationale Park.

Cruise Rotterdam

Dag 4 - Skjolden, Sognefjord

Aankomst om 09:00 uur en vertrek om 18:00 uur. Skjolden ligt aan het Aurlandsfjord, nabij het Sognefjord. U kunt hier diverse watervallen bezoeken zoals de Drivandefossen, maar ook de Blue Ice Caves. Hierna vaart u door het Sognefjord.

Cruiise Rotterdam

Dag 5 - Andalsnes

Aankomst 10:00 uur en vertrek om 20:00 uur uit Andalsnes. Vanuit Andalsnes kunt u de Trollstigen bezoeken. Het is een route door het prachtige Romsdal die u per trein kunt afleggen. Het is één van de mooiste routes van Noorwegen en u ziet o.a. de Stigvossen.

Cruise Rotterdam

Dag 6 - Trondheim

U komt aan om 08:00 uur in deze Vikingshoofdstad en vertrekt om 17:00 uur.  Het centrum van Trondheim is compact en u wandelt makkelijk zelf langs de belangrijke bezienswaardigheden zoals de Nidaroskathedraal en de historische Bakklandetwijk.

Cruise Rotterdam

Dag 7 - Op zee

Nog een dag om te genieten van de faciliteiten. Geniet van een drankje op het achterdek bij het zwembad of lees een boek.

Cruise Rotterdam

Dag 8 - Hammerfest

In Hammerfest arriveert u om 08:00 uur en vertrekt om 18:00 uur in de Middernachtzontijd. Op het Sommer Torget wordt hier in de maanden juli en augustus bij stil gestaan met allerlei festiviteiten. Van het oude Hammerfest is allen de Hauen kapel overgebleven.

Cruise Rotterdam

Dag 9 - Honningsvag

Aankomst om 08:00 uur, vertrek 18:00 uur. Honninsgvag is dé laatste stop voor de Noordkaap en uitvalsbasis voor het ontdekken van het Noordpoolgebied. Het kleurrijke centrum kent een bloeiende economie dankzij de scheepvaartindustrie. Bezoek het standbeeld van Bamse, een Sint Bernard hond die mascotte werd voor de Noorse strijdkrachten.

Cruise Rotterdam

Dag 10 en 11 - Op zee

Twee dagen om even bij te komen van alle indrukken die u tijdens deze bijzondere reis heeft opgedaan. Maak eens een rondje langs de winkels aan boord!

Cruise Rotterdam

Dag 12 - Bergen

Aankomst om 08:00 uur en vertrek om 17:00 uur. Bergen heeft u veel te bieden en allemaal op loopafstand. De wijk Bryggen met haar schattige houten huisjes maar ook de kabelbaan naar de top van de berg Floien. Vanuit hier heeft u niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar kunt u ook mooie wandelingen maken.

Cruise Rotterdam

Dag 13 - Stavanger

U komt aan om 08:00 uur en vertrekt om 18:00 uur uit Stavanger. Stavanger is een bruisende stad nabij het Lysefjord. Maak een tocht naar Preikestolen, de afhangende rots boven het fjord met prachtig uitzicht en iconische en fotogenieke plek.

Cruise Rotterdam

Dag 14 - Op zee

Voordat u terugvaart naar Amsterdam nog een dagje om bij te komen aan boord van de schitterende Rotterdam.

Cruise Rotterdam

Dag 15 - Amsterdam

Einde van een prachtige reis vol indrukken. Om 07:00 uur komt de Rotterdam aan in Amsterdam. Na ontscheping eindigt uw reis. Natuurlijk kunnen wij ook voor de terugreis een taxiservice voor u verzorgen.

Cruise Rotterdam
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Rotterdam

De MS Rotterdam, een krachtige en symbolische naam die de cruiseschepen uit ons verleden eert, is het nieuwste schip van Holland America Line (ook het nieuwe vlaggenschip) en het derde schip in de Pinnacle-klasse. Rotterdam zet het nieuwe geluid in cruisen voort: voortreffelijk dineren, innovatief entertainment, prachtig ingerichte hutten en suites, de beste service met alle aandacht voor zelfs het kleinste detail, waarin onze geschiedenis van bijna 150 jaar wordt weerspiegeld. Muziek staat centraal op dit nieuwe schip, en het resultaat is een schip dat niet alleen door water, maar ook door de harten van gasten beweegt. Met de beste muziek op zee levert de Rotterdam de soundtrack bij de ontdekkingen van iedere dag.

Cruise Rotterdam
De Rotterdam van Holland America Line
Cruise Rotterdam
Rotterdam restaurant
Cruise Rotterdam
Rotterdam winkel
Cruise Rotterdam
Rotterdam Half Moon bar
Cruise Rotterdam
Rotterdam fitness
Cruise Rotterdam
Rotterdam Club Orange
Cruise Rotterdam
Veranda hut
Veeg naar links

Reisinformatie

Taxivervoer

Voorafgaand aan de cruise kunt u een taxiservice bijboeken die u bij uw privé adres ophaalt en naar de haven van Amsterdam brengt, dit kan ook voor de terugreis. Zo gaat u zo relaxt mogelijk op reis! Informeer naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse cruise naar de Noordkaap
Vanaf 1.399,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 juli 2023
v.a. 1.399,-
8 juni 2024 (vertrek en aankomst Rotterdam i.p.v. Amsterdam)
v.a. 2399,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut cat. N

Toeslag 2-pers. Buitenhut cat. F   € 400,- p.p.
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VH  € 600,- p.p. 

Toeslag 2-pers. Binnenhut cat. N voor alleengebruik € 2.006,-
Toeslag 2-pers. Buitenhut cat. OO voor alleengebruik € 3.200,-
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VH voor alleengebruik € 4.206,- 

Voor overige toeslagen, data en de mogelijkheden om inclusief "Have it all' pakket, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

• Unieke cruise met de Rotterdam in een binnenhut cat. N
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie en thee
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice 
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Nederlandstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• WI-FI aan boord
• Fooien
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Optioneel bij te boeken: privétaxi van huisadres naar haven Rotterdam en weer terug.
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises