Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Cruise Zuiderdam
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Transatlantische oversteek

Ervaar de  eindeloze horizon

zeecruises

Transatlantische oversteek vanuit Fort Lauderdale naar Rotterdam

Beleef een bijzondere oversteek vanuit het altijd zonnige Florida en ontdek onderweg o.a. de prachtige Azoren 

Inscheping Fort Lauderdale
Volgend vertrek
12-05-2023
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Fort Lauderdale
Rederij
Holland Amerika Line
Schip
Zuiderdam
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Bijzondere transatlantische oversteek

Wanneer u vanuit Amerika naar Nederland vliegt heeft u meestal wat last van het tijdsverschil. Tijdens deze cruise heeft u de bijzondere ervaring om niet met een jetlag aan te komen in Rotterdam, maar geleidelijk via de dagen op zee aan het tijdsverschil te kunnen wennen. Natuurlijk doet u onderweg ook interessante bestemmingen aan en geniet u van de goede culinaire verzorging aan boord.

cruise Zuiderdam
Zuiderdam
Cruise Zuiderdam
Ponta Delgada
Cruise Zuiderdam
Fort Lauderdale
Cruise Zuiderdam
Torquay
Cruise Zuiderdam
Le Havre
Cruise Zuiderdam
Brugge
Cruise Zuiderdam
Cobh (Cork)
Cruise Zuiderdam
Waterford
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Fort Lauderdale, vertrek

U vertrekt vanuit Fort Lauderdale om 17.00 uur. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruik maken van alle faciliteiten van de prachtige Zuiderdam. Wilt u nog comfortabeler op reis? Robinson Cruises verzorgt graag uw vluchten. 

Cruise Zuiderdam

Dag 2 t/m 7 - Op zee

Geniet van alle faciliteiten aan boord van dit nieuwe, prachtige schip. Relax in de spa en geniet van kamermuziek van wereldklasse.

Cruise Zuiderdam

Dag 8 - Praia da Vitória

U komt aan om 08.00 uur en vertrekt om 23.00 uur. Praia da Vitória ligt op het eiland Terceira van de Azoren. Het is de moeite waard om een tocht over dit eiland te maken, de natuur is prachtig! Ga bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt Serra do Cume, maar ook de oude binnnenstad van Praia da Vitoria is bezienswaardig.

Cruise Zuiderdam

Dag 9 - Ponta Delgada

Aankomst om 07.00 uur en vertrek om 17.00 uur. Ponta Delgada is de hoofdstad van de Azoren. De stad heeft vanwege de katholieke achtergrond veel bezienswaardige kerken. Maar u kunt vanuit deze plaats ook walvis- en dolfijnsafari's maken.

Ponta Delgada - Azoren - Portugal

Dag 10 en 11 - Op zee

Sta stil bij de rust van de zee. Geniet aan boord van de luxe en goede culinaire verzorging.

Cruise Zuiderdam

Dag 12 - Cobh (Cork)

U komt aan om 10.00 uur en vertrekt om 23.00 uur. Cork  is wellicht wat minder bekend, maar zeker niet minder geliefd. Bezoek hier de English Market, een bekende markt voor liefhebbers van traditionele specialiteiten. St. Fin Barre's Cathedral is net als het Elizabeth Fort zeker een bezoekje waard. Zij hebben de tand des tijds doorstaan. De Cork City Goal verzorgt rondleidingen en u zult zich verbazen over wat zich hier vroeger allemaal heeft afgespeeld.

Cruise Zuiderdam

Dag 13 - Waterford

U arriveert om 07.00 uur en vertrekt om 18.00 uur. Waterford is Ierlands oudste stad, door de Vikingen gesticht in 914. Er zijn veel oude overblijfselen te vinden in het museum en de Bishop's Palace.

Cruise Zuiderdam

Dag 14 - Torquay

Aankomst om 10.00 uur, vertrek 19.00 uur. Torquay staat bekend om haar zachte klimaat omdat het in een baai ligt en is daarom een populaire Engelse badplaats. Breng een bezoek aan Torre Abbey: een museum dat gewijd is aan de beroemde schrijfster Agatha Christie.

Cruise Zuiderdam

Dag 15 - Le Havre

Vandaag komt u aan om 08.00 uur en vertrekt u weer uit Le Havre om 20.00 uur. Vanuit Le Havre kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de kust van Normandië met de D-day Invasiestranden.

Cruise Zuiderdam

Dag 16 - Zeebrugge

Aankomst om 08.00 uur, vertrek 16.00 uur. Vanuit Zeebrugge kunt u een excursie maken naar het schilderachtige Brugge met haar prachtige kanalen.

Cruise Zuiderdam

Dag 17 - Rotterdam, ontscheping

Uw komt vandaag aan om 07.00 uur in Rotterdam. Hier eindigt uw reis nadat u van een heerlijk laatste ontbijt aan boord heeft kunnen genieten. Robinson Cruises kan voor u een taxiservice verzorgen naar uw huis.

Cruise Zuiderdam
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Zuiderdam

De Zuiderdam is de eerste van de schepen van Holland America Line in de Vista-klasse en biedt klassieke nautische lijnen en afwerkingen, moderne voorzieningen en een spectaculaire kunst- en antiekcollectie. Verken de wonderen van de natuur via BBC Earth Experiences aan boord. Geniet van regionale kookdemonstraties en proeverijen van eten en wijn met EXC Port-to-Table. Ontspan met een verfrissende spabehandeling in de Greenhouse Spa & Salon en geniet van het brede aanbod van heerlijke gerechten in de diverse restaurants.

Cruise Zuiderdam
De Zuiderdam van Holland America Line
Cruise Zuiderdam
Zuiderdam Suite
Cruise Zuiderdam
Lounge
Cruise Zuiderdam
Merabella
Cruise Zuiderdam
Zuiderdam
Cruise Zuiderdam
Zuiderdam
Cruise Zuiderdam
Live muziek
Cruise Zuiderdam
Pooldek
Veeg naar links

Reisinformatie

Taxivervoer

Na afloop van de cruise kunt u een taxiservice bijboeken die u bij uw privéadres terugbrengt. Voor de heenreis kunnen wij ook uw vlucht verzorgen. Zo gaat u zo ontspannen mogelijk op reis! Informeer naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse transatlantische oversteek naar Rotterdam
Vanaf 1.259,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 mei 2023
v.a. 1.259.-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut cat. N

Voor overige toeslagen, data en de mogelijkheden om inclusief "Have it all' pakket, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

• Unieke cruise met de Zuiderdam in een binnenhut cat. N
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie en thee
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice 
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Nederlandstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• Wi-Fi aan boord
• Fooien
• Vlucht en transfers
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Optioneel bij te boeken: privétaxi van huisadres naar haven Rotterdam en weer terug.
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises