Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
shutterstock_443004475 Provence
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
75 jaar Festival d’Aix-en-Provence

Schilderachtige Provence 

muziekreizen

75 jaar Festival d’Aix-en-Provence

Vier het jubileum van dit prestigieuze festival met de wereldtop

Festival
Vliegreis
Jubileum
Volgend vertrek
12-07-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Arthur van Dijk
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Jubileum met artiesten van wereldklasse

Daar Hannick Reizen de ambitie heeft u naar de meest vooraanstaande muziekfestivals van Europa te brengen, mag het festival van Aix-en-Provence niet ontbreken. Dit festival schuwt spraakmakende verbindingen tussen muzikale topmusici en hedendaagse kunstenaars en componisten niet. Heden en verleden gaan in Aix en Provence hand in hand en zonder uitzondering met grote artistieke resultaten. Tijdens deze reis hoort u de sociaalkritische opera Wozzeck van Alban Berg met Christian Gerhaher in de hoofdrol. Het London Symphony Orchestra o.l.v Sir Simon Ratlle speelt de zevende symfonie van Mahler met zijn twee mysterieuze nachtmuzieken en zijn grillige finale. Tijdens het eerste festival in 1948 werd Così fan tutte uitgevoerd – ook in dit jubileumjaar klinkt wederom deze briljante en geestige opera. Overigens zult u tijdens deze reis op meer dan alleen uw oren aangesproken worden: in het schilderachtige landschap van de Provence bezoekt u het atelier van Cézanne, zoals de hoogstaande cuisine uw smaakpapillen in verrukking zullen brengen.

shutterstock_356114471 Provence
Provence
shutterstock_2039907524 Basilique Notre-Dame-de-la-Garde Marseille
Basilique Notre-Dame-de-la-Garde Marseille
shutterstock_1344295685 Gemeentehuis Aix en Provence
Gemeentehuis Aix en Provence
shutterstock_369590741 Marseille
Marseille
shutterstock_253365010 Palais Longchamp
Palais Longchamp
shutterstock_316105190 Provence
Provence
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 13 juli, opera Wozzeck (Berg) - inbegrepen
 • Vrijdag 14 juli, Chant de la nuit, Promesse de l‘aube - inbegrepen 
 • Zaterdag 15 juli, opera Così fan tutte - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 13 juli - opera Wozzeck (Berg)

Grand Théâtre de Provence (20:00 uur)

Dirigent
Sir Simon Rattle

Regie
Simon McBurney

Uitvoerenden
Christian Gerhaher, Malin Byström, Thomas Blondelle, Brindley Sherratt, Peter Haare
Estonian Philharmonic Chamber Choir
London Symphony Orchestra

Het festival d’Aix-en-Provence blijft ook na 75 jaar voortdurend naar vernieuwing zoeken. Zo maakt Alban Berg met Wozzeck zijn entree bij het festival. Ook wil het festival de wereld een spiegel voorhouden in de vorm van artistieke parabels. Wozzeck met zijn krachtige boodschap van onderdrukking, manipulatie, valse moraal en de oneerlijke verhouding tussen de sterken en de zwakken, leent zich bij uitstek voor het tonen van existentiële vraagstukken. Berg wist op ingenieuze wijze de al sterke tekst van Gerorg Büchner van dusdanig indringende muziek te voorzien dat de betekenis vele malen versterkt wordt. Hij heeft de muziek haarscherp op de tekst afgestemd om het publiek op te roepen zich het lot van mensen als Wozzeck aan te trekken.

simon-rattle 300 KEUZE 1

Vrijdag 14 juli - Chant de la nuit, Promesse de l‘aube

Grand Théâtre de Provence (20:00 uur)

Dirigent
Sir Simon Rattle

Uitvoerenden
London Symphony Orchestra

Muziek
Betsy Jolas:               Ces belles années …  (Création européenne)
Gustav Mahler:         Symfonie nr. 7

Als tegenhanger voor de opera’s programmeert het festival telkens een aantal concerten. Van Betsy Jolas hoort u een nieuw werk dat tijdens het afscheidsconcert van Rattle bij het London Symphony Orchestra een maand eerder zijn wereldpremière heeft beleefd. Mahlers symfonieën zijn uiteraard geen opera’s, maar er is wel degelijk sprake van een soort verhaallijn, een ontwikkeling van stemmingen en emoties. De bijnaam van de zevende symfonie van Mahler is ‘Lied der Nacht’. Deze naam dankt de symfonie aan het tweede en vierde deel die allebei ‘Nachtmusik’ heten. Tussen deze twee zeer expressieve delen zit een vrij donker scherzo. De eerste vier delen bewegen tussen tegenstrijdige emoties. Pas in de finale wordt de twijfel triomfantelijk overwonnen.

Festival Aix en Provence - gtp salle

Zaterdag 15 juli - opera Così fan tutte

Théâtre de l’Archevêché (21:30 uur)

Dirigent
Thomas Hengelbrock

Regie
Dmitri Tcherniakov

Uitvoerenden
Agnetsa Eichenholz, Claudio Mahnke, Rainer Trost, Rusell Braun, Georg Nigl, Nicole CHevalier
Chanteurs de l’Académie Balthasar Neumann
Orchestre Balthasar Neumann

Vele regisseurs hebben zich al over het verhaal van de weddenschap tussen drie mannen over de trouw of ontrouw van vrouwen gebogen. Mozart heeft samen met zijn librettist Da Ponte een komische, geestige en bovenal menselijke opera gecomponeerd waarin uiteindelijk iedereen ervanlangs krijgt. Regisseur Dmitri Tcherniakov drijft in zijn enscenering de logica van het spel tot het uiterste, waarbij ervaren koppels van middelbare leeftijd dit experiment aangaan. Thomas Hengelbrock is een ervaren Mozart-dirigent en zal de intensiteit van deze productie alleen maar vergroten. 

Festival Aix en Provence - arche salle

Programma en excursies

Dag 1 - Bienvenue en France

Per directe KLM-vlucht vliegt u van Amsterdam naar Marseille. Bij aankomst reist u per privétransfer naar het aangename hotel in het centrum van Aix-en-Provence. Vanavond geniet u van een gezamenlijk diner. 

shutterstock_496223203 Fontain de la Rotonde Aix en Provence

Dag 2 - Kennismaking Aix en opera Wozzeck

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van deze reis, ditmaal over opera Wozzeck die vanavond op het programma staat in het Grand Théâtre de Provence. Aansluitend ontdekt u onder leiding van een deskundige gids dit charmante stadje. De stad is natuurlijk ook bekend van de schilder Paul Cézanne. U loopt onder andere langs Place d’Albertas en de kathedraal van Saint-Sauveur. Eveneens bezoekt u de studio van schilder Paul Cézanne, waarnaar uw hotel vernoemd is. U geniet van een gezamenlijk diner in een restaurant in Aix-en-Provence. Aansluitend wandelt u op uw gemak naar het Grand Théâtre de Provence voor opera Wozzeck. 

shutterstock_493453018 Saint Sauveur Cathedral Aix en Provence

Dag 3 - Truffeltocht

Vanmorgen verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over Chant de la nuit, Promesse de l‘aube, met niemand minder dan Sir Simon Rattle. Aansluitend gaat u onder begeleiding van een deskundige gids op truffeljacht en op zoek naar het zwarte goud. De rest van de middag is ter vrije besteding. U dineert gezamenlijk in een restaurant. Aansluitend wandelt u naar het Grand Théâtre de Provence om Sir Simon Rattle te zien schitteren met het London Symphony Orchestra. 

shutterstock_1028714200 Provence

Dag 4 - Bezoek aan Marseille

Na een spectaculaire avond geniet u van een ontbijt in uw hotel. Uw reisleider verzorgt aansluitend de laatste muziektoelichting van deze reis, ditmaal over opera Così fan tutte. Aansluitend staat uw privétransfer klaar om u naar Marseille te brengen, na Parijs de grootste (naar inwonersaantal) stad van Frankrijk en staat bekend om de handelshaven aan de Middellandse Zee. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u deze door de Grieken gestichte stad en heeft u ook nog voldoende tijd om deze zelf verder te ontdekken. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond dineert u gezamenlijk in Aix-en-Provence alvorens u per privétransfer naar Theatre de L’Archeveche wordt gebracht voor het muzikale slot van uw reis; opera Così fan tutte onder leiding van Thomas Hengelbrock! 

shutterstock_242062618 Marseille

Dag 5 - Afscheid van de Provence

Vanmorgen heeft u alle tijd om rustig te ontbijten alvorens uit te checken bij uw hotel. De rest van de ochtend heeft u de kans om de stad verder te ontdekken. Ter afsluiting van de reis geniet u samen met uw reisgezelschap van de afscheidslunch en kunt u de reiservaringen met elkaar delen. Per privétransfer wordt u naar het vliegveld van Marseille gebracht waar u per directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam Schiphol vliegt. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

shutterstock_323854478 Aix en Provence old town street

Reisinformatie

Uw hotel

Boutique Hotel Cézanne ****
U verblijft in de vroegere Romeinse stad Aix-en-Provence in het centraal gelegen 4-sterren Boutique Hotel Cézanne. Alle kamers van dit hotel zijn stijlvol ingericht met moderne meubels  impressionistische en impressionistische zachte kleurstellingen en texturen. De kamers beschikken over een eigen badkamer, comfortabele bedden, flat-screen tv, gratis Wi-Fi, vaste telefoon en een kluisje. Bij mooi weer kunt u terecht op het terras. 

Boutique Hotel Cezanne - Lobby
Lobby
Boutique Hotel Cezanne - Terras
Terras
Boutique Hotel Cezanne - Kamer
Superior Room
Boutique Hotel Cezanne - Kamer 3
Superior Room
Boutique Hotel Cezanne - Kamer 2
Superior Room
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

Directe vluchten met Air France
12-07-2023, Amsterdam – Marseille, 14:20 tot 16:15 uur, AF 1821
16-07-2023, Marseille– Amsterdam, 17:40 tot 19:40 uur, AF 1874
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis 75 jaar Festival d’Aix-en-Provence
Vanaf 2.998,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 juli 2023
v.a. 2.998,-
 • Geheel muziekprogramma met uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterren Boutique Hotel Cézanne met kamerupgrade naar Superior Kamer (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Air-France vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
13 juli: opera Wozzeck
14 juli: Chant de la nuit, Promesse de l‘aube
15 juli: opera Così fan tutte

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 498,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd