Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Bad Kissingen, Shutterstock 1
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Bad Kissingen muziekfestival

Elegant kuuroord met hoogstaand muziekfestival

muziekreizen

Bad Kissingen muziekfestival

Dit jaarlijkse muziekfestival in Beieren is een goed bewaard muzikaal geheim

Festival
Bychkov
Thielemann
Volgend vertrek
06-07-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Onno Verschoor
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Beleef Bychkov en Thielemann 

Deze elegante kuurbadplaats met wereldfaam ligt aan de Fränkische Saale in de Beierse Rhön. Gedurende de vorige eeuw was Bad Kissingen een favoriet kuuroord voor de Europese adel en de familie van de Russische tsaren. Voor deze belangrijke gasten werd het unieke Regentengebouw met zijn vier schitterende concertzalen gebouwd. Vandaag de dag komen de concertzalen tot leven tijdens het culturele muziekfestival Kissinger Sommer. Een festival van zeer hoge klasse, dat al sinds 1986 in Bad Kissingen wordt georganiseerd. U gaat dit jaar de beroemde dirigenten Christian Thielemann en Semyon Bychkov meemaken alsmede de pianist Bertrand Chamayou. Geniet van onder andere Dvořák en Bruckner in de goede akoestiek van de met kersenhout beklede concertzaal. Bezoeken aan Bamberg en Fulda maken uw reis compleet.

shutterstock_2106745517 Bavaria Park Bad Kissingen
Bavaria Park Bad Kissingen
Bamberg 03
Bamberg
Bad Kissingen, Shutterstock
Bad Kissingen
shutterstock_1350476270 Bad Kissingen
Bad Kissingen
shutterstock_1522010972 Rose Garden Bad Kissingen
Rose Garden
Bamberg 07
Bamberg
shutterstock_138098147 Bad Kissingen
Bad Kissingen
Bad Kissingen 230 dpi_Regentenbau_11168669[2]
Bad Kissingen
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 7 juli, symfonieconcert  - inbegrepen
 • Zaterdag 8 juli, symfonieconcert Dvořák - optioneel
 • Zondag 9 juli, symfonieconcert o.l.v. Thielemann - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Christian Thielemann: © Matthias Creutziger
Foto Tsjechisch Philharmonisch Orkest: © Petra Hajská

Vrijdag 7 juli - symfonieconcert o.l.v. Bychkov

Max-Litmann-Saal (19:30 uur)

Dirigent
Semyon Bychkov

Uitvoerenden
Bertrand Chamayou – piano
Tsjechische Philharmonie

Muziek
Giuseppe Verdi:                                  Ouverture tot La forza del destino
Antonín Dvořák:                                 Pianoconcert in g op. 33
Felix Mendelssohn-Bartholdy:        Symfonie nr. 4 in A op. 90 'Italiaanse'

Al snel na zijn première werd het enige pianoconcert van Dvořák als inefficiënt bestempeld. Het was anders dan andere pianoconcerten in zijn tijd. Vanwege deze reputatie werd het niet vaak gespeeld. Inmiddels wordt het concert door zijn energieke ritmes en grote verbeelding steeds meer gewaardeerd. Een mooie kans om met de internationaal gerenommeerde Bertrand Chamayou dit concert te leren kennen. Vol van sprankelende energie is ook de zogenaamde ‘Italiaanse’ symfonie van Mendelssohn die hij naar aanleiding van zijn indrukken van Italië heeft gecomponeerd. 

Max-Littmann-Saal C Hannah Becker

Zaterdag 8 juli - symfonieconcert Dvořák

Max-Litmann-Saal (19:30 uur)

Dirigent
Semyon Bychkov

Uitvoerenden
Tsjechische Philharmonie

Muziek
Antonín Dvořák:         Concertouverture ‘In de natuur’ op. 91
Antonín Dvořák:         Concertouverture ‘Karneval’ op. 92
Antonín Dvořák:         Concertouverture ‘Othello’ op. 93
Antonín Dvořák:          Symfonie nr. 7 in d op. 70

De Tsjechische Philharmonie onder leiding van hun chef-dirigent Semyon Bychkov brengt in Bad Kissingen een ode aan hun landgenoot, de Boheemse Antonín Dvořák. Deze kwam op het idee om een driedelig symfonisch werk bestaande uit drie symfonische gedichten te componeren, waarbij de natuur, het leven en de liefde uitgebeeld zouden worden alsmede het effect ervan op de menselijke ziel. Er heerst overeenstemming dat de zevende en achtste symfonie van Dvořák het hoogtepunt van zijn symfonische creativiteit zijn. In de zevende symfonie overheerst een dramatische en donkere toon die pas op het allerlaatste moment omslaat en des te effectiever verlossing brengt. 

Prijs: € 125,- 

Tsjechisch Philharmonisch Orkest c_petrahajska_48803367481_o

Zondag 9 juli - symfonieconcert o.l.v. Thielemann

Max-Litmann-Saal (19:30 uur)

Dirigent
Christian Thielemann

Uitvoerenden
Symphonieorchester des Bayrischen Rundfunks

Muziek
Anton Bruckner:        Symfonie nr. 5 in Bes WAB 105 

Bruckner was een diepgelovige katholiek maar schreef niet alleen vocale religieuze muziek, maar ook puur instrumentale muziek, dus zonder woorden om God te prijzen. Zijn vijfde symfonie wordt als de krachtigste expressie van zijn geloof gezien en door sommigen als ‘kathedraal van geluid’ beschreven. Vandaag zouden we waarschijnlijk eerder van spiritualiteit spreken. Er zijn meer dan genoeg mooie momenten, desolaat en haast ontaard klinkend, alsof er een verbinding naar een ander zijn (oftewel de hemel) opengaat.

© Dennis Pernath

symphonieorchester-des-bayerischen-rundfunks_c_dennis-pernath

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Bad Kissingen

Per Royal Class Touringcar reist u naar Bad Kissingen. Tijdens het muziekfestival wordt dit kuuroord omgedoopt tot het centrum van de internationale muziekwereld met optredens van symfonieorkesten, kamermuziekconcerten, zangrecitals en literaire lezingen. Aan het eind van de middag aankomst in Hotel Kaiserhof Victoria. Dit hotel ligt in het hart van het gezellige Bad Kissingen. U geniet van een gezamenlijk diner in uw hotel. 

Bad Kissingen, Shutterstock 1

Dag 2 - Stadswandeling en eerste Symfonieconcert

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van uw reis, die over het symfonieconcert van vanavond in de Max-Litmann-Saal. Aansluitend maakt u samen met een lokale gids kennis met het historische centrum van Bad Kissingen. Het is heerlijk toeven in het kuuroord met haar gezellige rozenparken. De kuurtraditie van Bad Kissingen vindt zijn oorsprong in de weldadige minerale bronnen en modderbaden die beroemd zijn om hun genezende werking. De middag is ter vrije besteding. Na een vroeg diner in een sfeervol restaurant, is het tijd voor het eerste Symfonieconcert.

shutterstock_1522010972 Rose Garden Bad Kissingen

Dag 3 - Kennismaking met de stad op zeven heuvels

Vandaag staat een excursie naar de stad Bamberg op het programma. Alvorens u per Royal Class touringcar vertrekt, verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het symfonieconcert Dvořák. Op zeven heuvels, in het hart van het Frankische cultuurlandschap, ligt de 1000 jaar oude bisschops- en keizerstad. De oude binnenstad, die er nog net zo uitziet als vroeger, omvat de drie historische stadsdelen Berg-, Insel- en Gärtnerstadt. Deze maken alle drie deel uit van het UNESCO-Werelderfgoed en representeren de op vroegmiddeleeuwse grondstructuren gebouwde Midden-Europese stad op een unieke manier. U maakt onder leiding van een gids nader kennis met deze buitengewoon fraaie stad. Vanavond geniet u van een gezamenlijk diner in het centrum van Bad Kissingen. Indien bijgeboekt woont u vanavond het symfonieconcert Dvořák bij. 

Bamberg 06

Dag 4 - In de voetsporen van Gärtner en Littmann

Vanmorgen verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van uw reis. Ditmaal over het symfonieconcert van vanavond in de Max-Litmann-Saal. Aansluitend stapt u in de voetsporen van 'Weltbadarchitekten' Friedrich van Gärtner en Max Littmann, waarvan de laatste naam u niet vreemd is. Al halverwege de 19e eeuw kreeg architect Friedrich van Gärtner opdracht van Koning Ludwid I om het eerste Kurhaus vorm te geven. Al snel konden deze het aantal bezoekers niet meer aan en volgde Max LIttmann voor de nieuwbouw. U ontdekt het theater, het Kurhausbad, de Ludwigsbrücke, de Rossini Hall en vele anderen. U luncht op eigen gelegenheid en de verdere middag is ter vrije besteding. Alvorens u zich naar het symfonieconcert onder leiding van niemand minder dan Thielemann begeeft, dineert u gezamenlijk in een restaurant in de stad. 

shutterstock_1522010840 Bad Kissingen

Dag 5 - Afscheid van het kuuroord en bezoek Fulda

Op de terugweg wordt het barokke stadje Fulda aangedaan, met het voormalige residentiekasteel en het Adelspaleis. Fulda ontstond bij een in 744 in opdracht van Bonifatius gesticht benedictijner klooster. De bijzetting van de bij Dokkum gedode bisschop in de abdij van Fulda maakte van de stad een belangrijke bedevaartplaats. Uit deze periode dateert ook de romaanse Michaelskerk, een van de oudste kerken in Duitsland. Bonifatius' relieken bevinden zich nu in de crypte onder de dom. Tijdens de afscheidslunch kunt u napraten over de vele indrukken die u heeft opgedaan tijdens deze muziekreis. Aansluitend vervoer terug naar uw afstapplaats in Nederland.

Programmawijzigingen voorbehouden.

shutterstock_2012159582 Bad Kissingen

Reisinformatie

Uw hotel

Kaiserhof Victoria ****
Het prachtige 4-sterrenhotel Kaiserhof Victoria heeft een historische gevel en een inrichting met moderne en jugendstil elementen. Het hotel bevindt zich in het voetgangersgebied van het kuuroord Bad Kissingen, vlakbij het spapark. Het Kaiserhof Victoria biedt ruime, goed verlichte kamers met een flatscreentelevisie en een eigen badkamer. De spa van het Kaiserhof Victoria beschikt over een binnenzwembad en een sauna.

Hotel Kaiserhof Victoria - Außenansicht
Hotel Kaiserhof Victoria
Hotel Kaiserhof Victoria - Aussen
Hotel Kaiserhof Victoria
Hotel Kaiserhof Victoria - Bar
Bar
Hotel Kaiserhof Victoria - Frühstücksbuffet
Ontbijt
Hotel Kaiserhof Victoria - Gartenfluegel Doppelzimmer
Tweepersoonskamer
Hotel Kaiserhof Victoria - Gartenflügel Einzelzimmer
Tweepersoonskamer voor alleengebruik
Hotel Kaiserhof Victoria - Pool
Zwembad
Hotel Kaiserhof Victoria - Gartenflügel - Liegewiese
Hotel Kaiserhof Victoria
Veeg naar links

Uw reisleider

Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Onno Verschoor (4)-1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Bad Kissingen muziekfestival
Vanaf 1.798,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
6 juli 2023
v.a. 1.798,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Kaiserhof Victoria (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
7 juli: Symfonieconcert
9 juli: Symfonieconcert o.l.v. Thielemann

Optioneel
8 juli: Symfonieconcert Dvořák, € 125,- p.p. 

 

Optionele muziek:
8 juli: Symfonieconcert Dvořák, € 125,- p.p. 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 198,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici