Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Beethovenfest Bonn
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Beethovenfest Bonn

'Alle Menschen werden Brüder'

muziekreizen

Beethovenfest Bonn

Beleef Beethovens muziek in zijn geboortestad

Festival
Concert
Beethoven
Volgend vertrek
01-09-2023
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Tim Nobel
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Humanistisch gedachtegoed

Misschien bent u een even grote bewonderaar van Beethovens muziek als Franz Liszt, die in 1845 het Beethovenfest in de geboortestad van de grote meester heeft opgericht. Daarmee behoort dit festival tot een van de oudste muziekfestivals. Elk jaar vinden er in augustus en september concerten plaats, waarbij uiteraard muziek van Beethoven wordt gespeeld, maar ook van andere componisten. Dit jaar ligt de nadruk op (muzikale) diversiteit en het samenzijn - actuele thema’s met een humanistische boodschap die Beethoven in zijn beroemde Negende symfonie al verwerkt heeft. Ook hoort u zijn Derde pianoconcert dat al veel op de dramatische Beethoven lijkt. Daarnaast speelt het Tonhalle-Orchester Zürich o.l.v. Paavo Järvi de Negende symfonie van Bruckner. Vanzelfsprekend verdiept u zich in het Beethoven-Haus in het leven van deze invloedrijke componist die aan de overgang van twee tijdperken stond en zijn stempel op het muziekleven gedrukt heeft.

Bonn-shutterstock_638545516
Bonn
Beethoven-Haus Bonn
Beethoven Haus Bonn
schloss drachenburg00shutterstock_1241699395
Schloss Drachenburg
Kathedraal Bonn-shutterstock_1177007767
Kathedraal Bonn
Bonn, shutterstock_1755924860
Bonn
Bonn, shutterstock_111632702
Poppelsdorf
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 1 september, Openingsconcert - optioneel
  • Zaterdag 2 september, Symfoniekonzert - inbegrepen
  • Zondag 3 september, Die Neunte - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Paavo Järvi © Sonja Werner

Vrijdag 1 september - Openingsconcert

Oper Bonn (19:30 uur)

Dirigent
Paavo Järvi

Uitvoerenden
Jürg Halter - voordracht
Anastassia Kobekina - cello
Tonhalle-Orchester Zürich

Muziek
Arthur Honegger:       Pacific 231
Ian Anderson:              Gute Menschen voor spreker en orkest volgens een gedicht van Jürg Halter, wereldpremière (in opdracht van het Beethovenfest Bonn)
Antonín Dvořák:          Celloconcert in b op. 104
Antonín Dvořák:          Symfonie nr. 9 in e op. 95 ‘Uit de nieuwe wereld’

De Pacific 231 was een hogesnelheidstrein uit 1923 en inspireerde Honegger tot een studie in acceleratie en ritme. Hij had vast niet verwacht dat dit zijn meest uitgevoerde compositie zou worden. Van Ian Anderson hoort u een nieuw werk in opdracht van het Beethovenfest, waar hij op het humanistische thema ingaat. Toen Dvořák in Amerika verbleef, componeerde hij de zeer geliefde Negende symfonie, met energieke muziek en een intense melodie voor de althobo. Ook componeerde hij daar zijn tweede celloconcert, een concert dat door menigeen als het mooiste celloconcert uit de muziekliteratuur wordt beschreven.

Prijs: € 128,-

© Priska Ketterer

Tonhalle-Orchester_vor_Tonhalle_Maag_Zürich 2019_c_Priska Ketterer

Zaterdag 2 september - Symfoniekonzert

Oper Bonn (19:30 uur)

Dirigent
Paavo Järvi

Uitvorenden
Fabian Müller - piano
Tonhalle-Orchester Zürich

Muziek
Ludwig van Beethoven:          Pianoconcert nr. 3 in c op. 37
Anton Bruckner:                       Symfonie nr. 9 in d WAB 109

In 1792 verhuisde Beethoven van Bonn naar Wenen waar een nieuwe periode – ook muzikaal – begon. In zijn Derde pianoconcert uit 1800 zijn de veranderingen al goed te horen. Het lichtzinnige en elegante maakt steeds meer ruimte voor luide akkoorden en orkestslagen, wel met een ongelofelijk mooi en teder middendeel, zoals heel vaak bij Beethoven. 
Bruckners Negende symfonie is onvoltooid gebleven omdat hij in 1896 overleed. Het wonderschone Adagio uit deze symfonie wordt als zijn zwanenzang omschreven omdat Bruckner eronder zette: ‘Abschied vom Leben’.

© Neda Navaee

210805_Fabian Müller_c_Neda Navaee

Zondag 3 september - Die Neunte

Oper Bonn (19:30 uur)

Dirigent
Cornelius Meister

Uitvoerenden
Deutsches Symphonie-Orchester Berlin
Francesca Pia Vitale, Eugénie Joneau, Zachary Rioux, Ossian Huskinson 
Philharmonischer Chor der Stadt Bonn

Muziek
Ludwig van Beethoven:         Symfonie nr. 9 in d op. 125

Onduidelijk, donker en zacht begint de Negende symfonie van Beethoven. De muziek vaart voort, soms onstuimig, soms liefdevol, alles komt er langs. In het vierde deel barst het helemaal los, woest en donker, zodat de tenor uitroept: ‘O Freunde, nicht diese Töne’, waarop het orkest in een moeilijke fuga de Ode an die Freude inzet en dan vergezelt wordt door het koor zodat de symfonie jubilerend met een boodschap van vrede eindigt: Alle Menschen werden Brüder. Het publiek in 1824 moet niet geweten hebben wat hen overkomt: solisten en een koor in een symfonie! Maar het publiek barstte los en juichte wat de dove Beethoven, die de première gedirigeerd heeft, niet kon horen maar wel zien. Een groot succes, tot vandaag en bovendien een dusdanig indringende en hoopvolle boodschap dat de ‘Ode an die Freude’ tot Europees volkslied is uitgeroepen. 

© Peter Adamik

Deutsches_Symphonie-Orchester_Berlin_c_Peter_Adamik

Programma en excursies

Dag 1 - Reis naar Bonn en eerste concert

Per Royal Class Touringcar reist u vanaf verschillende opstapplaatsen naar Bonn. Onderweg wordt er gestopt in Düsseldorf, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Bij aankomst in Bonn checkt u in bij het Motel One Bonn Beethoven. Dit hotel is ideaal gelegen en u bereikt lopend eenvoudig het centrum. Na het inchecken kunt u zich klaarmaken voor de eerste muziektoelichting van uw reisleider over het Openingsconcert van het Beethovenfest. Hierna dineert u gezamenlijk. Indien bijgeboekt wandelt u daarna naar de Oper van Bonn, slechts 350 meter vanaf het hotel gelegen. 

Bonn, shutterstock_2115415004

Dag 2 - Stadswandeling door Beethovenstad Bonn

U begint de ochtend met een vers en uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna maakt u onder begeleiding van een lokale deskundige gids een stadswandeling door stad die volledig in het teken staan van Beethoven: Bonn. Tijdens de stadswandeling wordt er ook gestopt voor een korte koffiepauze. Hierna is de lunch vrij te besteden. Vanmiddag brengen we een bezoek  aan het Beethoven Haus. De rest van de middag is vrij te besteden. U dineert vanavond gezamenlijk, waarna u het Symfoniekonzert in de Oper van Bonn bijwoont. 

Bonn, shutterstock_1657677280

Dag 3 - Een bezoek aan Poppelsdorf Paleis

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het concert genaamd Die Neunte. Hierna wordt u naar het Poppelsdorf Paleis gebracht. In de 18e eeuw werd dit barokke paleis gebouwd in een voormalig kasteel. Vandaag brengt u onder leiding van een deskundige gids een bezoek aan de botanische tuinen. Het paleis wordt geheel door de tuinen omgeven en strekken zich ver uit. In de middag arriveert u terug in Bonn, waarna u vrije tijd heeft. Vanavond dineert u gezamenlijk en bezoekt u het laatste concert van deze reis.

Bonn, shutterstock_110776478

Dag 4 - Via Königswinter terug naar Nederland

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Uw bagage wordt in de touirngcar gelegd, waarna u naar de haven van Bonn vertrekt. Hier stapt u op de boot naar Königswinter. Na een korte boottocht heeft u enige vrije tijd in dit mooie plaatsje. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de ruïne de Drachenfels en het sprookjeskasteel Drachenburg. Na de afscheidslunch staat de touringcar voor u klaar om u terug naar Nederland te brengen. 

Programmawijzigingen voorbehouden

Drachenburg schloss-shutterstock_526388266

Reisinformatie

Uw hotel

Motel One Bonn Beethoven ***
Dit keurige hotel ligt ideaal gelegen ten opzichte van de Oper in Bonn, op slechts 350 meter lopen. Eveneens liggen andere populaire bezienswaardigheden in de buurt van het hotel, zoals het Bonner Kuenstlerhaus en het oude stadhuis van Bonn. Het hotel beschikt over airconditioning, een bar, gratis Wi-Fi en een terras. Verder beschikt elke kamer over een bureau, televisie en eigen badkamer. 

Motel One Beethoven Bonn exterieur
Exterieur
Motel One Beethoven Bonn lounge
Lounge
Motel One Beethoven Bonn bar
Bar
Motel One Beethoven Bonn restaurant
Restaurant
Motel One Beethoven Bonn impressie hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Contrabassist voor orkest- en ensemblemuziek
Tim Nobel

"Gedurende 20 jaar was ik contrabassist bij Het Orkest van het Oosten (nu Phion). Als orkestlid heb ik een groot deel van de klassieke meesterwerken mogen spelen. Mijn muzikale interesse is zeer breed, ik verdiep mij graag in allerlei verschillende muziekstijlen, van barok tot de late romantiek en van Maurice Ravel tot Miles Davis. Er is zoveel moois! Ik studeerde zowel klassiek- als jazzcontrabas en volgde kort geleden nog een Master aan het Prins Claus Conservatorium waarbij ik onder meer onderzoek deed bij symfonieorkesten naar de effecten van combinaties van lichte en klassieke muziek."

Tim Nobel-1

 

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Beethovenfest Bonn
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 september 2023
v.a. 1.398,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in Motel One Beethoven Bonn (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
2 september, Sinfoniekonzert
3 september, Die Neunte 

Optioneel
1 september, Openingsconcert, € 128,- p.p. 

Optionele muziek:
1 september, Openingsconcert, € 128,- p.p.  

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 138,-
• Eventuele brandstoftoeslag
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen zomer-najaar 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici