Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Golden Pass Line
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Gstaad Menuhin Festival

Gstaad Menuhin Festival

muziekreizen

Muziek gespeeld door befaamde musici in de Zwitserse Alpen

Een ongekende combinatie van treinreis, berglandschap en muziek

Treinreis
Gstaad
Bergen
Volgend vertrek
21-08-2023
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Utrecht
Reisleider
Albert-Jan Roelofs
Trein
Golden Pass
ICE
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Indrukwekkende bergen én prachtige muziek

Het festival in Gstaad zou niet bestaan zonder de liefde van de grote violist Yehudi Menuhin voor Gstaad en het mooie Alpenlandschap. Hij was zo onder de indruk van de natuur dat hij daar met zijn gezin ging wonen. In 1956 vraagt de Kurdirektor Paul Valentin of Menuhin het zomerseizoen zou willen verzorgen – het begin van het Gstaad Menuhin Festival. Tijdens deze reis geniet u niet alleen van de hoogstaande kwaliteit van het festival maar ook van de prachtige natuur die Zwitserland te bieden heeft. Binnen Zwitserland reist u per trein en maakt u een bijzondere tocht met de Golden Pass trein van Interlaken naar Saanenmoser. Verder geniet u volop van het prachtige berglandschap inclusief de indrukwekkende Eigergletsjer. U bezoekt Schilthorn waar u een prachtig uitzicht heeft op meerdere bergtoppen, zoals de Jungfrau en Mönch. Naast deze hoogtepunten is tevens het bijzondere muziekprogramma van de hoogste kwaliteit. U beleeft de opera Tosca met Sonya Yoncheva en het Israel Philharmonic Orchestra o.l.v. Lahav Shani met als solist Gil Shaham. 

Tijdens deze reis wordt er tijdens de treinreizen soms overgestapt. Eveneens gaat u tijdens de excursies van trein naar bus naar kabelbaan. Ook op de bergtoppen kan het af en toe wat steiler zijn. Dit betekent dat u voor deze reis goed ter been moet zijn. 

Interlaken shutterstock_715130545
Interlaken
Interlaken shutterstock_1835016598
Interlaken
Interlaken shutterstock_611229743
Interlaken
RAI11509A
Golden Pass
gplmz008
Golden Pass
cablecar to and from col du pillon near leysin shutterstock_1706662606
Kabelbaan Col-du-Pillon
Shilthorn in winter shutterstock_1644805027
Schilthorn in de winter
Lauterbrunnen vallei met Stechelberg shutterstock_1814646353
Lauterbrunnen vallei met Stechelberg
Gstaad shutterstock_1545902951
Gstaad
Gstaad shutterstock_701935903
Gstaad
sts7782
Kabelbaan
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • 24 augustus, East and South Divertimenti - optioneel
 • 25 augustus, opera Tosca (Puccini) - inbegrepen
 • 26 augustus, Shani met Israel Philharmonic Orchestra - inbegrepen

Foto Lahav Shani © Hans van der Woerd
Foto Sonya Yoncheva © Javier del Real

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 24 augustus - East and South Divertimenti

Saanen Kirche (19:30 uur)

Concertmeester en leiding
Oleg Kaskiv

Uitvoerenden
Lucienne Renaudin Vary – trompet (Menuhin’s Heritage Artist)
IMMA – Menuhin Academy Soloists

Muziek
Joaquín Turina:                      La oración del torero
Johann B.G. Neruda:             Concert voor trompet in Es
Heitor Villa-Lobos:                 Bachianas brasileiras
Béla Bartók:                              Divertimento voor strijkorkest
Werken van Enescu en Piazzolla 

In 1977 heeft Yehudi Menuhin de International Menuhin Music Academy opgericht. Het doel vandaag is nog steeds hetzelfde zoals door Menuhin geformuleerd: Binnen drie jaar worden 16 internationale jonge studenten als solisten en kamermusici opgeleid om ambassadeurs te worden van de lange traditie van muzikale excellentie. Ze worden voorbereid om het humanistische erfgoed van de grote werken uit de klassieke muziek door te geven en hierdoor een bijdrage te leveren aan internationale harmonie, solidariteit en vrede. 

Prijs: € 118,- (incl transfers v.v.)

Vrijdag 25 augustus - opera Tosca (Puccini)

Festivalzelt (19:30 uur)
semi-geënsceneerde uitvoering

Dirigent
Domingo Hindoyan

Uitvoerenden
Sonya Yoncheva, Riccardo Massi, Erwin Schrott, David Ostrek, e.a.
Chor Konzert Theater Bern, Gstaad Festival Orchestra

Het tragische liefdesverhaal van Tosca speelt zich af tegen de achtergrond van revolutionaire bewegingen tegen het Napolitaanse koningshuis in 1800. Puccini gebruikt deze achtergrond voor een dramatisch driekhoeksverhaal met hoogoplopende emoties van verlangen, liefde, jaloezie en haat. Puccini was een meester in dramatische geladenheid en diepe emoties. Het belooft een bijzondere avond te worden, zeker met deze geweldige bezetting, waarbij u van Sonya Yoncheva als Tosca kunt genieten.

© Kristian Schuller

Sonya Yoncheva_credits Kristian Schuller

Zaterdag 26 augustus - Shani met Israel Philharmonic Orchestra

Festivalzelt (19:30 uur)

Dirigent
Lahav Shani

Uitvoerenden
Gil Shaham - viool
Israel Philharmonic Orchestra

Muziek
Johannes Brahms:              Vioolconcert in D op. 77
Sergej Rachmaninov:         Symfonische dansen op. 45

Kort na de première noemden critici het vioolconcert van Brahms een werk tegen de viool in plaats van voor de viool. Inmiddels hoort het tot de vijf meest gespeelde vioolconcerten. Brahms heeft de vioolpartij in nauw overleg met zijn vriend, de violist Joseph Joachim, gecomponeerd. Het werk begint vrij donker en zeker het tweede deel met de melodie in hobo en viool is dromerig. De vurige finale vertoont Hongaarse trekken en barst van de energie.
De Symfonische dansen zijn Rachmaninov’s laatste werk en tevens een van zijn belangrijkste. Het is een contrastrijke compositie waar Rachmaninov vele klankcombinaties van het orkest gebruikt. Om veel mogelijkheden te kunnen benutten, is een groot orkest nodig met veel koper en slagwerk. Ook is er een saxofoon toegevoegd. 

© Hans van der Woerd

Lahav Shani 04 (c) Hans van der Woerd

Programma en excursies

Dag 1 - Treinreis naar Zwitserland

U reist per directe trein vanuit Utrecht naar Basel. Hier stapt u over op de trein naar Interlaken West. Na een kleine wandeling komt in aan in het Hey Hotel in Interlaken. Hier zult u de komende twee nachten verblijven. In het hotel wordt u verwelkomd met een diner. Hierna kunt u uitrusten van de treinreis. 

shutterstock_420747640 - Interlaken - kopie

Dag 2 - Hoogtepunten van Zwitserland

Vandaag maakt u een dagtocht naar Schilthorn. Op de 2970 meter hoge bergtop heeft u een prachtig uitzicht over de gehele omgeving. Na het ontbijt reist u per trein, bus en kabelbaan naar Schilthorn. Vanaf 2970 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op het beroemde bergtrio Eiger, Mönch en Jungfrau. U kunt rustig van het uitzicht genieten. Om uw indrukwekkende bezoek op dit iconische punt echt af te maken genieten we van een gezamenlijke lunch in het bijgelegen restaurant op 2970 meter hoogte. In 45 minuten tijd draait het restaurant volledig om zijn as. De bekendheid van dit restaurant komt onder andere van de James Bond film uit 1969. Na de lunch begint uw reis terug naar beneden. Dit keer reist u met de kabelbaan naar Murren. U wandelt door het dorpje heen om het treinstation te bereiken. Hier neemt u de trein naar Grutschalp, waar u met de kabelbaan naar Lauterbrunnen reist. Het laatste deel wordt afgelegd met de trein naar Interlaken West. De rest van de avond is vrij te besteden en het diner is op eigen gelegenheid.

Kabelbaan Murren, shutterstock_1848796363

Dag 3 - Van Interlaken naar Gstaad

U reist vandaag met de Golden Pass panoramic trein. De gehele route duurt ca. 4 uur en rijdt door een zeer divers landschap. De Golden Pass reist door drie werelden met twee verschillende talen, over drie bergpassen en langs verschillende meren. De route van de Golden Pass is adembenemend. Vandaag reist u een deel van het traject van Interlaken Ost naar Saanenmoser. Vanuit de trein heeft u een panoramisch uitzicht op de Zwitserse bergen. Uw bagage wordt apart naar het volgende hotel vervoerd. Na aankomst in Saanen wandelt u naar het hotel, gelegen aan de overkant van het station. Aan het begin van de avond verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over het concert van morgenavond. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel.

gplmz003

Dag 4 - De smaak van Zwitserland

Na het ontbijt vertrekt u per touringcar voor een smakelijk uitstapje. Om te beginnen brengt u een bezoek aan Maison Gruyeres waar u alles leert over de beroemde kaas. Om deze ervaring compleet te maken serveert Hannick Reizen u graag een echte kaasfondue als lunch. Vervolgens reist u door naar Maison Cailler in Broc waar u een rondleiding krijgt en ziet hoe de Cailler chocolade gemaakt wordt. Aan het eind van de middag arriveert u weer in het hotel. U kunt vanavond op eigen gelegenheid dineren. Indien bijgeboekt staat de touringcar klaar staat om u naar Saanen Kirche te brengen voor het concert onder leiding van Oleg Kaskiv.

Gruyeres kaas

Dag 5 - Vrije tijd

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting van deze reis, dit keer over de semi-geënsceneerde uitvoering van opera Tosca met de talentvolle opera-sopraan Sonya Yoncheva. Vervolgens heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om nog meer van het prachtige Zwitserse landschap te bezichtigen door een mooie wandeling te maken. Als liefhebber van rust en sfeer is het dorpje Saanenmöser een ideale locatie. Hier kunt u genieten van het weidse berglandschap tijdens een wandeling of simpelweg op het terras van de omgeving genieten. Na een vroeg gezamenlijk diner in het hotel wordt u per comfortabele touringcar naar de concert locatie gebracht voor opera Tosca.

Gstaad shutterstock_1545902951

Dag 6 - Glacier 3000

Na een voortreffelijk ontbijt geeft uw reisleider de laatste muziektoelichting van de reis op het concert van vanavond. Vervolgens maakt u vandaag een excursie naar maar liefst 3000 meter hoogte. U geniet van 's werelds mooiste uitzichten. U reist per touringcar en kabelbaan naar de Glacier 3000 waar u wederom van fantastische uitzichten kunt genieten. De verschillende uitzichtpunten op Glacier 3000 bieden een panoramisch uitzicht op vierentwintig besneeuwde toppen van meer dan 4000 meter hoogte: Eiger, Mönch, Jungfrau, de Matterhorn, Grand Combin en in de verte zelfs de Mont Blanc. U kunt op eigen gelegenheid lunchen. U reist per kabelbaan en touringcar weer terug naar het hotel. Na enige vrije tijd dineert u gezamenlijk in het hotel. Hierna staat de touringcar weer klaar om u naar de concert locatie te brengen. 

Glacier 3000, Gstaad shutterstock_754022002

Dag 7- Afscheid van Zwitserland

Na het ontbijt staat de touringcar voor u klaar om u naar het station van Basel te brengen. Voordat u op de trein stapt geniet u nog van een gezamenlijke lunch. Na de vroege lunch stapt u op de trein naar Nederland. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

ICE ---EA-2163
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

The Hey Hotel - Interlaken****

Op slecht 400 meter gelegen van het treinstation Interlaken West ligt dit uitstekende 4-sterrenhotel. In de buurt van het hotel liggen tal van winkels, boetiekjes, bars en restaurants. Vanuit het hotel is Interlaken makkelijk te voet te ontdekken. Het hotel heeft een Zwitserse ambiance en een designinterieur. 

Golfhotel Les Hauts de Gstaad & Spa****

Dit 4-sterrenhotel heeft een uitstekende locatie naast het Saanenmöser treinstation. De kamers van het hotel hebben een balkon met panoramisch uitzicht op de bergen. Het hotel biedt gratis Wi-Fi en beschikt over een modern spa. Deze spa is uitgerust met een binnenzwembad, een stoombad, een sauna en een solarium. 

The Hey Hotel Buitenkant
The Hey Hotel - Exterieur hotel
The Hey Hotel lobby
The Hey Hotel - Lobby
The Hey Hotel hotelkamer
The Hey Hotel - Impressie hotelkamer
Golfhotel Les Hauts de Gstaad & Spa lobby
Golfhotel Les Hauts de Gstaad - Lobby
Golfhotel Les Hauts de Gstaad & Spa Restaurant
Golfhotel Les Hauts de Gstaad - Restaurant
Golfhotel Les Hauts de Gstaad & Spa - Spa
Golfhotel Les Hauts de Gstaad - Spa
Golfhotel Les Hauts de Gstaad & Spa Hotelkamer
Golfhotel Les Hauts de Gstaad - Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Klavecinist, organist en musicoloog
Albert-Jan Roelofs

Gaf als klavecinist en organist concerten in Europa, Azerbaijan, Brazilië, China, Nieuw-Zeeland, Australië en USA. Dirigeerde in de jaren ‘90 de Hofstad Operette en Zuid-Hollandse Operastichting. Is dan betrokken bij de artistieke leiding van Het Gelders Orkest en aan het begin van dit millennium verbonden aan het het Koninklijk Conservatorium. Met het barokorkest dat hij mede oprichtte speelde hij over de hele wereld concerten.

Albert-Jan+Roelofs

Vervoer

Treinreis 
Treintijden worden binnenkort bekend gemaakt. De treinreis vertrekt vanaf Utrecht Centraal Station naar Basel Hbf.


Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Gstaad Menuhin Festival
Vanaf 4.298,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 augustus 2023
v.a. 4.298 ,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (2 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren hotel The Hey in Interlaken en (4 overnachtingen) in Golfhotel Les Hauts de Gstaad & Spa (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Treinreis vanuit Nederland naar Zwitserland en v.v.
• 7 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
25 augustus: Tosca
26 augustus: Shani met Israel Philharmonic Orchestra

Optioneel
24 augustus: East and South Divertimenti,  € 118,-

Optionele muziek:
24 augustus: East and South Divertimenti,  € 118,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd