Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rügen_shutterstock_547148572
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kamermuziek op het eiland Rügen

Strijkkwartetfeest op Rügen

muziekreizen

Kamermuziek op het eiland Rügen

Beleef de nazomer op een prachtig eiland met ‘Inselmusik’

Festival
Kamermuziek
Eiland
Volgend vertrek
13-09-2022
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Tim Nobel
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Festspiele Mecklenburg-Vorpommern

Rügen lokt met zijn badplaatsen, uitgestrekte bossen en weilanden, mooie zandstranden en de imposante krijtrotsen die tot 120 meter hoog zijn. De ideale plaats om van natuur en rust te genieten. In het kader van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern vindt in de nazomer de ‘Inselmusik’ plaats, waarbij het strijkkwartet centraal staat. De drie ensembles nemen u door de geschiedenis van het strijkkwartet mee van Mozart tot Birtwistle. Verder wordt het klarinetkwintet van Weber ten gehore gebracht alsmede het strijksextet van Brahms. Uiteraard geniet u ook volop van de natuur, onder andere vanuit de oude stoomtrein Rasender Roland als vanuit een boottocht langs de indrukwekkende krijtrotsen.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Sassnitz%20shutterstock_2032314542.jpg
Sassnitz
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen_Sellin_shutterstock_1284147613.jpg
Sellin
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen%20shutterstock_1106256659.jpg
Kliffen op Rügen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Putbus%20theater%20shutterstock.jpg
Putbus theater
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen%20shutterstock_1118478491.jpg
Razende Roland
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen%20shutterstock_685755406.jpg
Rügen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen_shutterstock_1296296320.jpg
Rügen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen%20shutterstock_1101701849.jpg
Sellin Seebrücke
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgen_shutterstock_788833822.jpg
Rügen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/R%C3%BCgenshutterstock_1366730564.jpg
Putbus
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Prora%20shutterstock%20(2).jpg
Prora
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Prora%20shutterstock.jpg
Prora
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Woensdag 14 september, Abendkonzert in Putbus - inbegrepen 
  • Donderdag 15 september, von Sassnitz zum önigsstuhl - inbegrepen
  • Vrijdag 16 september, Abschied von der Insel – inbegrepen

Links: Eliot Quartett © Thomas Stimmel

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Woensdag 14 september - Abendkonzert in Putbus

in Putbus Theater (19.30 uur)

Uitvoerenden
Gildas Quartet
Eliot Quartett

Muziek
Harrison Birtwistle:        The Tree of Strings
Wolfgang A. Mozart:       Strijkkwartet in F KV 590 ‘Preuβisches’

Van de onlangs overleden Engelse componist Harrison Birtwistle hoort u The Tree of Springs. Birtwistle woonde in de jaren ’80 op het eiland Raasay. Dit kwartet gaat over het eiland en zijn geschiedenis, waar lange tijd muziek maken om religieuze redenen verboden was. Het is nieuwe muziek, maar de afwisseling van stille en zeer energieke momenten zijn zeer overtuigend. Hierna klinkt een van de Preuβische kwartetten van Mozart, bekend en na Birtwistle zeer klassiek.

© Kaupo Kikkas

Eliot Quartet - c_Kaupo_Kikkas_03

Donderdag 15 september - Von Sassnitz zum Königsstuhl

in Sassnitz, Kurmuschel (Open Air) (11.00 uur) - wandeling met gids

Uitvoerenden
Eliot Quartett

Muziek
Johannes Brahms:           Strijkkwartet nr. 2 in a op. 51 nr. 2

Brahms staat er bekend om dat hij zelden tevreden was met wat hij componeerde. Zo heeft hij ongeveer 20 kwartetten gecomponeerd en vernietigd voordat hij zijn opus 51 publiceerde. Deze kwartetten zitten dan ook ingenieus in elkaar, elk motiefje heeft met elkaar te maken. Na dit muzikale genot maakt u een wandeling door de beroemde beukenbossen van Rügen die op de UNESCO-lijst staan.

© Thomas Stimmel

Eliot Quartett2_c_Thomas Stimmel

Vrijdag 16 september - Abschied von der Insel

in Putbus, Marstall (19.30 uur)

Uitvoerenden
Eliot Quartett
Gildas Quartet
Simply Quartet
Boglárka Pecze - klarinet

Muziek
Bela Bartók:                         Strijkkwartet nr. 6 in D Sz 114
Carl Maria von Weber:      Klarinetkwintet in Bes op. 34
Johannes Brahms:              Strijksextet nr. 1 in Bes op. 18

Bij het afscheidsconcert komen alle ensembles bij elkaar. De bezetting van strijkkwartet wordt hierbij zelfs uitgebreid, eerst met een klarinet om het klarinetkwintet van Weber te spelen. Webers composities voor klarinet behoren tot de meest uitgevoerde voor het instrument. Bartóks strijkkwartetten zijn zeer belangrijk en invloedrijk voor het genre. Tot slot hoort u het prachtige strijksextet van Brahms met zijn mooie melodieën. De twee violen, twee altviolen en twee celli hebben gelijkwaardige partijen wat in een kunstig uitgewerkte compositie resulteert.

Rugen_marstall-putbus

Programma en excursies

Dag 1 - Uw reis naar Rügen

Vandaag reist u per comfortabele Royal Class touringcar naar Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Het schiereiland ligt aan de Oostzeekust en is verbonden met het vasteland door een imposante brug. Aan het begin van de avond komt u aan bij Cliff Hotel Rügen Resort & Spa, uw verblijf tijdens het festival. Na het inchecken wacht u een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. Vanavond heeft u vrije tijd om alvast de eerste indrukken van het eiland op te doen. De komende dagen geniet u van prachtige kamermuziek en van het natuurschoon van dit bijzondere schiereiland.

Rügen_shutterstock_1347036278

Dag 2 - De Razende Roland en stadswandeling in Putbus

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van de reis. Hierna heeft u de rest van de ochtend ter vrije besteding. In de middag vertrekt u naar Putbus voor het eerste concert. Uw vervoer is dit keer de Razende Roland. Vanaf het treinstation in Sellin naar Putbus. De Razende Roland is de algemeen bekende bijnaam van de stoomtreinbaan van Rügen, de Rügensche Bäderbahn. De reis met de trein naar Putbus is een belevenis. De trein gaat niet harder dan 30 kilometer per uur, waarmee hij zijn bijnaam niet echt eer aan doet. Aangekomen in Putbus neemt een deskundige gids u mee door Putbus. Dit is de jongste stad van het schiereiland én tegelijkertijd de oudste badplaats. Vanwege de vele witgekalkte huizen, heeft Putbus de bijnaam ‘Weisse Stadt’ gekregen. Een andere bijnaam is ‘Rosenstadt’, omdat veel historische gebouwen worden gesierd door rozenstruiken. Uw gids begeleidt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Na het gezamenlijke diner woont u het Abenkonzert in Putbus bij. Na het concert wordt u per touringcar teruggebracht naar het hotel.

rasender-roland-2745162

Dag 3 - Een rondvaart langs de bijzondere krijtrotsen van Jasemund Park

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u samen met uw reisleider naar Sassnitz om het concert ‘Von Sassnitz zum Königsstuhl bij te wonen. Onderdeel van dit concert is een wandeling door de beroemde beukenbossen van Rügen die op de UNESCO-lijst staan. Na het concert heeft u de gelegenheid om te lunchen in Sassnitz. Hierna maakt u een boottocht langs de krijtrotsen. Rügen biedt een van de mooiste landschappen van Duitsland en dankt zijn bekendheid onder andere aan de bijzondere krijtrotsen in de nabijheid van het dorp Sassnitz. De krijtrotsen van Rügen behoren tot één van de vijf locaties in Europa waar krijtrotsen te vinden zijn. Mocht u een liefhebber zijn van de kunstenaar Caspar David Friedrich, dan komen de krijtrotsen u misschien bekend voor. Voor de kunstenaar waren de rotsen een geliefd onderwerp. Vandaag kunt u ze in alle rust bewonderen vanaf het water tijdens een boottocht. De wit oplichtende rotsen rijzen tot wel honderd meter boven zeeniveau omhoog en vormen een bijzonder contrast met het blauwe water en de groene beukenbossen. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel voor een gezamenlijk diner.

Rügen_shutterstock_1466934392

Dag 4 - Het KDF complex aan de rand van Rügen

Na de muziektoelichting reist u af naar Seebad Prora op het eiland Rügen. De naam Prora werd ook in de jaren ’30 van de twintigste eeuw gebruikt voor een omstreden nazi-bouwproject. In de jaren dertig gaf de toenmalige regering het startsein voor het bouwen van een groot complex ten behoeve van de recreatie van Duitse soldaten welke aan het front zaten. In totaal zouden er 20.000 mensen kunnen verblijven. Het complex zou bestaan uit vier enorme gebouwen en de hoop was het project af te ronden in 1940. Echter door de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog kwam de bouw compleet tot stilstand. Uiteindelijk is Prora nooit gebruikt waarvoor het bedoeld was. Sinds 1994 wordt Prora beschermd als herdenkingsmonument. U bezoekt het Dokumentationszentrum, waar u meer verteld wordt over dit imposante complex. Na uw bezoek aan Prora wordt u terug naar het hotel gebracht. U dineert gezamenlijk en vertrekt hierna naar het laatste concert in Putbus.

Prora shutterstock (3)

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt verlaat u het eiland en reist u per comfortabele Royal Class touringcar terug naar Nederland. Onderweg naar stopt u voor een gezamenlijke afscheidslunch. Vervolgens zet de touringcar u af bij uw uitstapplaats en kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Sassnitz shutterstock_1540575962

Reisinformatie

Uw hotel

Cliffhotel Rügen ****
Op slechts 3 minuten lopen van het strand ligt dit uitstekende 4-sterrenhotel. Het hotel beschikt over een privéstrand en een groot wellnesscentrum. Het hotel ligt in Sellin, op een schilderachtige locatie tussen de Oostzee en het meer Selliner See. Het hotel beschikt over rustige kamers en zijn ingericht met klassieke meubels en warme kleuren. De spa beschikt over een zwembad van 25 meter, meditatieruimtes en fitnessfaciliteiten. 

https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Cliffhotel%20Sellin%20exterieur.jpg
Hotel met omgeving
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Cliffhotel%20Sellin%20restaurant.jpg
Restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Cliffhotel%20Sellin%20spa.jpg
Spa met zwembad
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20R%C3%BCgen/Cliffhotel%20Sellin%20hotelkamer.jpg
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Kamermuziek op het eiland Rügen
Vanaf 1.598,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
13 september 2022
v.a. 1.598,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Cliff Seehotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
14 september: Abendkonzert in Putbus 
15 september: von Sassnitz zum önigsstuhl 
16 september: Abschied von der Insel

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick_zomer-najaar 2022_490x735-1
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici