Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rügen_shutterstock_547148572
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kamermuziek op het eiland Rügen

Festspielfrühling
Rügen

muziekreizen

Kamermuziek op het eiland Rügen

Beleef de lente op een prachtig eiland met Noa Wildschut als artistiek directeur

Festival
Kamermuziek
Eiland
Volgend vertrek
16-03-2023
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Joost van der Meent
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Noa Wildschut op het eiland Rügen

Op het eiland Rügen, de ruige en trotse parel in de Oostzee, wordt de lente jaarlijks muzikaal ingeluid met de Festspielfrühling, een hoogstaand kamermuziekfestival. De combinatie van zeer hoge kwaliteit, verrassende programmering, unieke locaties en fraai natuurschoon maken het festival jaar in jaar uit tot een doorslaand succes. Waar het festival ieder jaar een topmusicus tot artist in residence aanstelt kent de editie van 2023 een Nederlandse tintje. De jonge en getalenteerde Nederlandse violiste Noa Wildschut heeft zich over de programmering voor 2023 gebogen en zal samen met collega’s muziek van o.a. Schubert, Schumann en Brahms uitvoeren. Concerten boordevol talent en muzikale vriendschap. Tijdens uw verblijf kunt u zich ook laten verrassen door het Nederlandse toptalent Lucie Horsch en de veelzijdigheid en virtuositeit van de blokfluit. Geniet van de ontwakende lente: zowel in de muziek & de musici, als in de prachtige natuur.

Sassnitz shutterstock_2032314542
Sassnitz
Rügen_Sellin_shutterstock_1284147613
Sellin
Rügen shutterstock_1106256659
Kliffen op Rügen
Putbus theater shutterstock
Putbus theater
Rügen shutterstock_1118478491
Razende Roland
Rügen shutterstock_685755406
Rügen
Rügen_shutterstock_1296296320
Rügen
Rügen shutterstock_1101701849
Sellin Seebrücke
Rügen_shutterstock_788833822
Rügen
Rügenshutterstock_1366730564
Putbus
Prora shutterstock (2)
Prora
Prora shutterstock
Prora
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 17 maart, Frühlingserwachen - inbegrepen 
  • Zondag 19 maart, Wechselnde Winde - inbegrepen
  • Maandag 20 maart, Brahms mit und ohne Worte – inbegrepen

Foto Noa Wildschut © Alfonso Salgueiro

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Vrijdag 17 maart - Frühlingserwachen

Putbus, Marstall (19:30 uur)

Uitvoerenden
Tobias Feldmann - viool
Noa Wildschut - viool
Timothy Ridout - altviool
Harriet Krijgh - cello
Magda Amara – piano

Muziek
Franz Schubert:            Pianotrio nr. 1 in Bes op. 99 D 898
Robert Schumann:        Pianokwintet in Es op. 44

In het openingsconcert heeft Noa Wildschut voor twee kamermuziekwerken van Schubert en Schumann gekozen. Schubert is vooral bekend om zijn liederen en zijn kamermuziek. Dit trio is een levendig werk dat grootschalig is maar toch zeer intiem met de zo kenmerkende lyrische melodieën van Schubert. Schumanns pianokwintet is het eerste in deze bezetting, dus voor strijkkwartet met piano. Eigenlijk is het een soort pianoconcert dat aan Clara is opgedragen. Zij heeft ook de première ervan gespeeld. Ook dit werk is fris en onstuimig en vol van lyriek.

© Marco Borggreve

Noa Wildschut+Friends (foto Marco Borggreve)

Zondag 19 maart - Wechselnde Winde

Sellin, Seebrücke (11:00 uur)

Uitvoerenden
Lucie Horsch – blokfluit
Max Volbers – klavecimbel

Muziek
Isabelle Leonarda:     Sonate nr. 12 in d op. 16 nr. 12 voor blokfluit en basso continuo (orig. voor viool en basso continuo)
Igor Stravinsky:            Drie stukken voor fluit solo (uittreksels, orig. voor klarinet solo)
Giulio Caccini:     ‘Chi desia di saper che cos’è amore‘ voor blokfluit en basso continuo (orig. voor zang en basso continuo)
Francesco Mancini:         Sonate nr. 7 in C voor blokfluit en basso continuo
Thomas Tollett:         Divisions on a Ground voor blokfluit en basso continuo
Johan Sebastian Bach:         Sonate in e voor blokfluit en basso continuo BWV 1034
Freya Waley-Cohen:         Caffeine voor blokfluit solo
Anna Amalia von Preussen:     Sonate in Bes voor blokfluit en basso continuo 
Georg Philipp Telemann:     Sonate in C voor blokfluit en basso continuo TWV 41:C5

De locatie van dit concert is wel heel mooi en bijzonder: de concertzaal bevindt zich boven de zee. Vandaar ook de toepasselijke - letterlijke en figuurlijke – titel van het concert: Wechselnde Winde. Buiten waait de zeewind en binnen hoort u een afwisselend programma van barokmuziek en muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Over de blokfluit wordt ten onrechte vaak neerbuigend gedaan. Laat u zich verrassen door de ongekende mogelijkheden en virtuositeit van dit instrument.

Rügen_Sellin_shutterstock_1284147613

Maandag 20 maart - Brahms mit und ohne Worte

Putbus, Theater (19:30 uur)

Uitvoerenden
Devid Striesow - voordracht
Pablo Barragán - klarinet
Tobias Feldmann - viool
Noa Wildschut - viool
Muriel Razavi - altviool
John Myerscough - cello
Magda Amara – piano 
Rafael Rennicke – dramaturgie

Muziek
Johannes Brahms:     ‘Wie Melodien zieht es mir’ voor viool en piano op. 105 nr. 1
‘Sapphische Ode voor cello’ en piano op. 94 nr. 4
‘Feldeinsamkeit’ voor altviool en piano op. 86 nr. 2  
Drie intermezzi voor piano solo op. 117
Klarinetkwintet in b op. 115
 alsmede teksten van en over Brahms

Niet voor niets is een hele avond met teksten aan Brahms gewijd. Hij verbleef in de zomer van 1876 voor 8 weken in Sassnitz en genoot van het eiland. Hier werkte hij aan de finale van zijn eerste symfonie waarmee hij al zo lang worstelde. In brieven aan vrienden was hij zeer enthousiast over Rügen. U hoort het klarinetkwintet en andere composities van Brahms alsmede teksten van en over hem.

© Majanka Fotografie

Noa Wildschut and Friends_MajankaFotografie

Programma en excursies

Dag 1 - Uw reis naar Rügen

Vandaag reist u per comfortabele Royal Class touringcar naar Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Het schiereiland ligt aan de Oostzeekust en is verbonden met het vasteland door een imposante brug. Aan het begin van de avond komt u aan bij Hotel Badehaus Goor, uw verblijf tijdens het festival. Na het inchecken wacht u een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. Vanavond heeft u vrije tijd om alvast de eerste indrukken van het eiland op te doen. De komende dagen geniet u van prachtige kamermuziek en van het natuurschoon van dit bijzondere schiereiland.

Rügen_shutterstock_1347036278

Dag 2 - Stadswandeling Putbus en start van het festival

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van de reis. Na de muziektoelichting vertrekt u naar Putbus. Dit is de jongste stad van het schiereiland én tegelijkertijd de oudste badplaats. Vanwege de vele witgekalkte huizen, heeft Putbus in het de bijnaam ‘Weisse Stadt’ gekregen. Een andere bijnaam is ‘Rosenstadt’, omdat veel historische gebouwen worden gesierd door rozenstruiken. Uw gids begeleidt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De rest van de middag kunt u vrij besteden. Na het gezamenlijke diner in het hotel woont u het Frühlingserwachen bij in de Marstall van Putbus. Na het concert wordt u per touringcar teruggebracht naar het hotel.

Rügenshutterstock_1366730564

Dag 3 - Een rondvaart langs de bijzondere krijtrotsen van Jasemund Park

Rügen biedt een van de mooiste landschappen van Duitsland en dankt zijn bekendheid onder andere aan de bijzondere krijtrotsen in de nabijheid van het dorp Sassnitz. De krijtrotsen van Rügen behoren tot één van de vijf locaties in Europa waar krijtrotsen te vinden zijn. Mocht u een liefhebber zijn van kunstenaar Caspar David Friedrich komen de krijtrotsen u misschien bekend voor. Voor de kunstenaar waren de rotsen een geliefd onderwerp. Vandaag kunt u ze in alle rust bewonderen vanaf het water tijdens een boottocht. De wit oplichtende rotsen rijzen tot wel honderd meter boven zeeniveau omhoog en geven een bijzonder contrast met het blauwe water en de groene beukenbossen. Voordat u met de boot het water op gaat, neemt een deskundige gids u mee door het stadje Sassnitz. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. ’s Avonds staat er weer een gezamenlijk diner klaar in uw hotel.

Rügen_shutterstock_1466934392

Dag 4 - Concert op de Seebrücke in Sellin en treinrit met de Razende Roland

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting. Hierna wordt u per touringcar naar Sellin gebracht. In locatie Seebrücke woont u het concert Wechselnde Winde bij. Na het concert wandelt u Sellin in waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Vanaf de boulevard loopt u zo de Wilhelmstrasse in. In deze straat vindt u de meeste restaurants en winkels van het dorp. Na de lunch neemt een lokale deskundige gids u mee door het dorp. In de Wilhelmstrasse staan prachtige villa’s uit eind de negentiende en begin twintigste eeuw. Aan beiden kanten van de straat kunt u witte villa’s bewonderen met torens, erkers en met bewerkte houten veranda’s. Na de stadswandeling reist u terug naar het hotel. Dit keer is het vervoer de Razende Roland. Vanaf het treinstation in Sellin reist u naar Putbus. De Razende Roland is de algemeen bekende bijnaam van de stoomtreinbaan van Rügen, de Rügensche Bäderbahn. De reis met de trein naar Putbus is een belevenis. De trein gaat niet harder dan 30 kilometer per uur, waarmee hij zijn bijnaam niet echt eer aan doet. De touringcar staat voor u klaar bij het station in Putbus om u naar het hotel te brengen.

Rügen shutterstock_1101701849

Dag 5 - Het KDF complex aan de rand van Rügen

Na de muziektoelichting reist u af naar Seebad Prora op het eiland Rügen. De naam Prora werd ook in de jaren ’30 van de twintigste eeuw gebruikt voor een omstreden nazi-bouwproject. In de jaren dertig gaf de toenmalige regering het startsein voor het bouwen van een groot complex ten behoeve van de recreatie van Duitse soldaten welke aan het front zaten. In totaal zouden er 20.000 mensen kunnen verblijven. Het complex zou bestaan uit vier enorme gebouwen en de hoop was het project af te ronden in 1940. Echter door de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog kwam de bouw compleet tot stilstand. Uiteindelijk is Prora nooit gebruikt waarvoor het bedoeld was. Sinds 1994 wordt Prora beschermd als herdenkingsmonument. U bezoekt het Dokumentationszentrum, waar u meer verteld wordt over dit imposante complex. Na uw bezoek aan Prora wordt u terug naar het hotel gebracht. U dineert gezamenlijk en vertrekt hierna naar het laatste concert in Putbus. Tijdens deze laatste avond op het eiland luistert u naar muziek van Brahms. Brahms genoot van de schoonheid van het eiland tijdens zijn acht weken in het plaatsje Sassnitz. Een toepasselijk einde aan uw reis.

Prora shutterstock (3)

Dag 6 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt verlaat u het eiland en reist u per comfortabele Royal Class touringcar terug naar Nederland. Onderweg naar stopt u voor een gezamenlijke afscheidslunch. Vervolgens zet de touringcar u af bij uw uitstapplaats en kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Sassnitz shutterstock_1540575962
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Badehaus Goor ****
Het hotel bevindt zich aan de schilderachtige baai Rügischer Bodden. Het klassiek ingerichte hotel met imposante Griekse gevel beschikt over een grote spa met zwembad en terras op de binnenplaats met een prachtig uitzicht op de zee. Het hotel ligt op slechts vijf minuten loopafstand van het strand. Het omliggende landschap leent zich bij uitstek voor ontspannende wandelingen of fietstochten. Het historische Badehaus Goor beschikt tevens over een restaurant met een exclusief menu en een stijlvolle bar met een bibliotheek. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. De kamers hebben een klassieke inrichting en een televisie met satellietzenders.

Badehaus Goor exterieur
Badehaus Goor exterieur
Badehaus Goor overzicht
Hotel met omgeving
Badehaus Goor Double Room Seaside booking
Double Room Seaside
Veeg naar links

Uw reisleider

Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent

“Ik studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en na 2 jaar deed ik versneld staatsexamen. Ik houd van het grote klassiek-romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Debussy, Schubert, Chopin en Liszt. In het Concertgebouw te Amsterdam werkte ik 18 jaar lang bij het Nederlands Philharmonisch Orkest alsmede bij Het Gelders Orkest in Arnhem. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw gaf ik vele recitals en ik tourde veel als solist door Duitsland. Naast mijn concertpraktijk werk ik tegenwoordig in Amsterdam als docent piano en als zangcoach, tevens geef ik les in algemene muziektheorie en compositie. Reisleider zijn bij Hannick is vooral leuk omdat de reizigers bestaan uit échte klassieke muziekliefhebbers, eigenlijk het mooiste publiek dat je als musicus kunt wensen."

Joost van der Meent 1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
6-daagse muziekreis Kamermuziek op het eiland Rügen
Vanaf 1.598,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 maart 2023
v.a. 1.598,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (5 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Badehaus Goor (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 6 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Vrijdag 17 maart, Frühlingserwachen 
Zondag 19 maart, Wechselnde Winde 
Maandag 20 maart, Brahms mit und ohne Worte

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 248,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici