Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
De Notenkraker Duisburg c_bernhard_weis
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Vier kerst in sfeervol Keulen aan de Rijn

Bezoek De Notenkraker in Theater Duisburg

muziekreizen

Vier kerst in sfeervol Keulen aan de Rijn

Opera, ballet en een concert in kerstsfeer

Opera
Concert
Ballet
Kerst
Volgend vertrek
23-12-2022
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Tim Nobel
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Sprookjes en feestelijke kerstmuziek

Kerst is verbonden met rituelen en traditie, zeker in Duitsland, en daar hoort ook bepaalde muziek bij. Ook is kerst verbonden met de kerstmarkt en hoopgevend licht. Geniet van de kerstsfeer in Keulen, met onder andere de kerstmarkt en toepasselijke muziek. De kerstgedachte van hoop en vergeving ervaart u in de sprankelende opera La Cenerentola van Rossini. Daarnaast begeleidt u Clara op haar fantastische reis in het ballet De Notenkraker. Ensemble Diderot speelt op eerste kerstdag toepasselijke muziek, van opgewekt tot beschouwelijk.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Hoofdingang%20Keulen%20Philharmonie%202%20c_Guido_Erbring.jpg
Hoofdingang Keulen Philharmonie © Guido Erbring
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Keulen%203.jpg
Keulen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Keulen%202.jpg
Kerst in Keulen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Keulen%201.jpg
Keulen in de winter
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Kerst%20+%20Oud%20en%20Nieuwcruises/Kerstmarkten+Keulen-shutterstock_694776442%20(1).jpg
Kerstmarkt Keulen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Zaal%20Keulen%20Philharmonie%20c_Guido_Erbring.jpg
Zaal Keulen Philharmonie © Guido Erbring
https://www.destintravel.nl/hubfs/3.%20Hannick%20Reizen%20-%20Ballet/De%20Notenkraker%20Duisburg%201%20c_bernhard_weis.jpg
De Notenkraker Duisburg © Bernhard Weis
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 23 december, opera La Cenerentola (Rossini) - optioneel
 • Zondag 25 december, Festliche Musik zur Weihnachtszeit - inbegrepen
 • Maandag 26 december, ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) - inbegrepen

Foto De Notenkraker © Bernhard Weis
Foto Theater Duisburg © Hans Jörg Michel

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 23 december - opera La Cenerentola (Rossini)

Staatenhaus, Saal 1 (19:30 uur)

Dirigent
Matteo Beltrami

Regie
Cecilia Ligorio

Uitvoerenden
Gürzenich-Orchester Köln
Chor der Oper Köln
Adriana Bastidas-Gamboa, Dmitry Ivanchey, Wolfgang Stefan Schwaiger, Giulia Montanari, e.a.

La Cenerentola is met lichte veranderingen het sprookje Assepoester in operavorm. Dat juist deze opera van Rossini zo geliefd is rondom de kerst, maakt al de volledige titel duidelijk: La Cenerentola ossia la bonta in trionfo – Assepoester of de triomf van de deugd. La Cenerentola is geen zuivere opera buffa meer, waar om ruzie gelachen wordt en de boosdoeners gestraft worden. Deze opera is een dramma giocoso, een komisch drama, dus zowel serieus als vrolijk. Centraal staat dan ook vergeving in plaats van straf en de hoop voor een betere wereld. Rossini weet met zijn meeslepende muziek van virtuoze belcanto en zijn beroemde orkestcrescendi deze boodschap met muziek meesterlijk te verbinden.

© Klaus Lefebvre 

La Cenerentola(c)Klaus Lefebvre

Zondag 25 december - Festliche Musik zur Weihnachtszeit

Kölner Philharmonie (18:00 uur)

Uitvoerenden
Ensemble Diderot
Johannes Pramsohler – viool
Roldán Bernabé – viool
Gulrim Choï – cello
Philippe Grisvard – clavecimbel

Muziek
Paul Karl Durant:                     Concert voor luit en cello in C
Johann Georg Pisendel:          Concerto da Camera voor solo viool, ripieno en basso continuo
Johamm David Heinichen:    Concert voor viool, fluit, hobo, theorbe en cello in D S 226
Johann Sebastian Bach:          Concert voor twee clavecimbels, strijkers en basso continuo in c BWV 1060
                                                      Brandenburgisches Konzert nr. 5 in D BWV 1050

In 2008 heeft violist en specialist in historische uitvoeringspraktijk Johannes Pramsohler het Ensemble Diderot opgericht. De vaste kern bestaat naast Pramsohler uit vier andere musici. Ensemble Diderot heeft meerdere prijzen gewonnen en staat vooral bekend om levendige uitvoeringen en het verkennen van nieuw repertoire. Ze verdiepen zich in kamermuziek (met name trio sonates) uit de zeventiende en achttiende eeuw. Naast Bach spelen ze verrassende composities van tijdgenoten, origineel, virtuoos en altijd met een prachtige klank.

© Matthias Baus

Zaal Keulen Philharmonie 2 c_Matthias_Baus

Maandag 26 december - ballet De Notenkraker (Tsjaikovski)

Deutsche Oper am Rhein, Theater Duisburg (18:30 uur)

Dirigent
Vitali Alekseenok

Choreografie
Demis Volpi in samenwerking met jonge choreografen

Uitvoerenden
Ballett am Rhein
Düsseldorfer Mädchen- und Jungenchor
Duisburger Philharmoniker

In De Notenkraker, het meest geliefde kerstverhaal uit het balletrepertoire, krijgt Clara van haar oom een houten notenkraker cadeau en gaat met hem ’s nachts op reis naar een andere wereld waar ze van alles en nog wat beleeft. Demis Volpi laat met zijn interpretatie vooral de ontwikkeling van een meisje, dat uit een liefdevolle familie komt, naar het volwassen-zijn zien. Verschillende jonge choreografen hebben de spannende reis van Clara aangevuld met scenes.

©  Bernhard Weis

De Notenkraker Duisburg-c_bernhard_weis

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Keulen

Per Royal Class Touringcar vertrekt u vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Keulen. U verblijft in het schitterende 5-sterren Marriot Hotel in het centrum van de stad, gelegen op slechts 500 meter van de Dom van Keulen. Na aankomst brengt de liefhebber nog een kort bezoek aan de kerstmarkten in Keulen, de allerlaatste dag van de Adventsperiode waarin dit mogelijk is. Aansluitend verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op de optionele opera La Cenerentola. U geniet van een voortreffelijk gezamenlijk diner in het hotel. Indien bijgeboekt wordt u per Royal Class Touringcar naar de Oper Köln gebracht aan de overkant van de Rijn voor uw eerste muzikale hoogtepunt van de reis.

Keulen by night

Dag 2 - Stadswandeling en ‘Heiligenabend’ in Keulen

Vanmorgen heeft u alle tijd om rustig op te starten en te genieten van uw uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Vervolgens ontdekt u onder begeleiding van een deskundige gids Keulen. Met onze eigen Hannick Royal Class Touringcar en te voet ontdekt u de verschillende bijzondere plaatsen in deze stad. De middag is ter vrije besteding. Tijdens ‘Heiligenabend’ geniet u gezamenlijk van een voortreffelijk diner. Indien geïnteresseerd geeft uw reisleider graag tips om een mis te bezoeken in Domstad Keulen.

Keulen 3

Dag 3 - Eerste kerstdag in de stad van Beethoven

Vanochtend verzorgt uw reisleider graag een muziektoelichting over het concert vanavond in de Kölner Philharmonie. Vervolgens vertrekt u per Royal Class Touringcar naar Bonn voor een stadswandeling door de stad van Beethoven. De verdere middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de middag wordt u naar de Philharmonie gebracht voor een indrukwekkend concert. Aansluitend geniet u op eerste kerstdag van een voortreffelijk gezamenlijk kerstdiner.

Beethoven-Haus Bonn

Dag 4 - Wallraf-Richartz Museum

Vanochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel. Alvorens u naar een van de drie grote musea gaat van Keulen verzorgt uw reisleider alweer de laatste muziektoelichting van uw reis. Ditmaal over De Notenkraker in het Theater Duisburg. In het Wallraf-Richartz Museum vindt u een van ’s werelds meest indrukwekkende Europese kunstcollecties met Stefan Lochner’s ‘De Madonna in de rozenhaag’ als een van de meest beroemde. Dankzij de schilderijen van Fondation Corboud beschikt het museum over de meest uitgebreide kunstcollecties uit het impressionisme en neo-impressionisme in Duitsland. Manet, Monet, Renoir, Pissaro tot aan van Gogh, Cézanne, Gauguin, Bonnard en Munch, allen zijn ‘aanwezig’ in dit iconische museum. De middag is ter vrije besteding en u vertrekt op tijd richting Duisburg, waar de Ruhr en de Rijn samenkomen. U geniet van een voortreffelijk diner alvorens u geniet van De Notenkraker.

© Jens Wegener

Theater Duisburg presse_foto_jens_wegener 2

Dag 5 - Afscheid van Keulen

Vanmorgen heeft u voldoende vrije tijd om uw laatste indrukken van de Domstad op te doen. Alvorens wederom te vertrekken naar Nederland serveren we u graag een aangename afscheidslunch in een restaurant in Keulen. Na de lunch vertrekt u per Royal Class Touringcar terug naar uw uitstapplaats in Nederland en neemt u afscheid van uw medereizigers.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Keulen, Kerk

Reisinformatie

Uw hotel

Cologne Marriott Hotel *****
Het centraal gelegen 5-sterrenhotel ligt op 4 minuten lopen van de Dom van Keulen vandaan. Dit stijlvolle hotel biedt ruime kamers en een moderne fitnessruimte. Alle kamers beschikken over airconditioning en zijn voorzien van een flatscreen-tv en ramen met geluidsisolatie. In de gehele accommodatie is gratis Wi-Fi beschikbaar.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Marriott%20Keulen%20Buitenkant.jpg
Marriott Hotel Keulen Exterior
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Marriott%20Keulen%20Lobby.jpg
Lobby
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Marriott%20Keulen%20Lounge.jpg
Lounge
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Duitsland%20-%20Keulen/Marriott%20Keulen%20Hotelkamer.jpg
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Vier kerst in sfeervol Keulen aan de Rijn
Vanaf 1.498,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2022
v.a. 1.498,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterrenhotel Marriott Hotel in Keulen (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
25 december, Festliche Musik zur Weihnachtszeit
26 december, ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) 

Optioneel
23 december, opera La Cenerentola (Rossini), € 65,-

 

Optionele muziek
23 december, opera La Cenerentola (Rossini), € 65,-

 • Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 198,-
 • ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon 

 

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici