Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
shutterstock_367013570 Bilbao Centrum
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Muziekreis Bilbao

Culturele verwennerij in Baskenland 

muziekreizen

Bilbao, het mekka voor elke kunst-, architectuur- en muziekliefhebber

Bezoek het Guggenheim Museum en geniet van een Italiaanse opera en een symfonisch concert

Concert
Vliegreis
Volgend vertrek
--
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Arthur van Dijk
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kosmopolitisch Bilbao

Muziek, kunst en architectuur lijken in Bilbao tot een eenheid versmolten. Het Guggenheim Museum is een hoogtepunt van hedendaagse architectuur en zelden heeft een museum zoveel voor een stad betekend. De Amerikaanse architect Frank Owen Gehry creëerde een museum dat wel gekscherend ‘Flor de Metal’ wordt genoemd vanwege zijn metalen buitenkant. Het museum trekt nu jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waarvan de meeste voor het bijzondere gebouw komen dat vooral vanaf de rivierzijde imposant is om te zien. Ook de historische binnenstad is een bezoek meer dan waard. Naast kunst en architectuur geniet u in Bilbao van Puccini’s opera Tosca. De voorstelling vindt plaats in het Palacio Euskalduna, het moderne en geriefelijke theater van Bilbao. Daar hoort u ook de vijfde symfonie van Gustav Mahler alsmede de première van een pianoconcert van de Baskische componist Ramon Lazkano door Alexandre Tharraud.

shutterstock_582597751 Bilbao Ribera Foodmarket
Bilbao Ribera Foodmarket
shutterstock_1441282850 Bilbao Plaza Nueva
Plaza Nueva
shutterstock_367013570 Bilbao Centrum
Centrum
Klassieke muziek reis Bilbao architectuur
Guggenheim Museum
shutterstock_323258093 Bilbao Nervion Rivier
Nervion Rivier
shutterstock_524671873 Bilbao Centrum
Centrum
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 17 februari, Esnaera (Baskisch voor ‘word wakker’) - inbegrepen
 • Zaterdag 18 februari, opera Tosca (Puccini) - inbegrepen 

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 17 februari - Esnaera (Baskisch voor ‘word wakker’)

Euskalduna Bilbao (19:30 uur)

Dirigent
Robert Treviño

Uitvoerenden
Alexandre Tharaud – piano
Euskadiko Orkestra

Muziek
Ramon Lazkano:                                Mare Marginis, concert voor piano en orkest (in opdracht van Radio France/Euskadiko Orkestra)
Gustav Mahler:                                   Symfonie nr. 5 in cis

Het werk ‘Mare Marginis’ van de Baskische componist Ramon Lazkano krijgt enkele dagen voor deze uitvoering zijn wereldpremière in Frankrijk, met niemand minder dan François-Xavier Roth als dirigent en Alexandre Tharaud aan de piano. Na dit nieuwe werk hoort u de zeer bekende vijfde symfonie van Mahler met haar intens Adagietto. Mahler schrijft hier weer een puur instrumentale symfonie nadat hij in de tweede, derde en vierde ook vocale passages gecomponeerd heeft. De vijfde symfonie is een optimistische symfonie, maar dat blijkt in het begin nog niet. Het eerste deel is een treurmars, waarop een stormachtige tweede deel volgt. In de zo voor Mahler typische volksdansen van het derde deel verandert de stemming. Het slotdeel is een en al triomfantelijk met stralende fanfares van het koper.

Euskadiko Orkestra

Zaterdag 18 februari - opera Tosca (Puccini)

Euskalduna Bilbao (19:00 uur)

Dirigent
Pedro Halffter

Regie
Mario Pontiggia

Uitvoerenden
Oksana Dyka, Roberto Aronica, Gabriele Viviani, Alejandro López, e.a.
Bilbao Orkestra Sinfonikoa
Coro de Ópera de Bilbao

Het tragische liefdesverhaal van Tosca speelt zich af tegen de achtergrond van revolutionaire bewegingen tegen het Napolitaanse koningshuis in 1800. Puccini gebruikt deze achtergrond voor een dramatisch driekhoeksverhaal met hoogoplopende emoties van verlangen, liefde, jaloezie en haat. Puccini was een meester in dramatische geladenheid en diepe emoties. Het belooft een bijzondere avond te worden.

Tosca (2)

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in Bilbao

Samen met uw reisleider reist u per directe KLM lijnvlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Bilbao. Vanaf de luchthaven in Spanje wordt u per privétransfer naar uw centraal gelegen viersterren Hotel Silken Indautxu gebracht. Vanavond dineert u samen in het restaurant (van het hotel) en verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op het concert Esnaera van morgen. 

shutterstock_323258093 Bilbao Nervion Rivier

Dag 2 - Architectuur en Guggenheim Museum

Vanmorgen geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel. Aansluitend verkent u onder begeleiding van een lokale deskundige gids de spraakmakende architectuur in de moderne wijk Abandoibarra, de directe omgeving van het Guggenheim Museum. Onderweg maakt u een comfortabele koffiestop. Na deze stadswandeling bezoeken we het imposante en wereldberoemde Guggenheim Museum dat u op uw eigen tempo kunt ontdekken. De verdere middag is ter vrije besteding en u luncht op eigen gelegenheid. Aan het einde van de middag wordt u per privétransfer naar een restaurant in het centrum van Bilbao gebracht voor een gezamenlijke diner. Aansluitend het concert Esnaera in Palacio Euskalduna. 

Klassieke muziek reis Bilbao architectuur

Dag 3 - Museo Bellas Artes en Tosca

Vanmorgen verzorgt uw reisleider de tweede en laatste muziektoelichting van de reis in het hotel, ditmaal over de opera Tosca die vanavond plaatsvindt. Aansluitend bezoekt u een belangrijk kunstmuseum: het Museo de Bellas Artes, met werken van grote kunstenaars als Goya en Van Dyck. Hier kunt u ook genieten van een rijke collectie Spaanse en Baskische kunstwerken van de 12e eeuw tot heden. Bekende sculpturen die het museum herbergt zijn vervaardigd door de kunstenaar Eduardo Chillida. Aansluitend luncht u in een restaurant in het centrum van Bilbao. De verdere middag is ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. Aan het begin van de avond wordt u per privétransfer naar Palacio Euskalduna gebracht voor een bijzondere afsluiter van uw reis. 

Bilbao, Spanje (1)

Dag 4 - Afscheid van het Baskenland

U heeft vandaag de ochtend ter vrije besteding. Uw reisleider voorziet u graag van tips om de ochtend in te vullen. ’s Middags vindt er een gezamenlijke afscheidslunch op een bijzondere locatie buiten Bilbao. Vervolgens wordt u per touringcar terug naar de luchthaven gebracht alvorens u terugvliegt naar Amsterdam Schiphol.

Programmawijzigingen voorbehouden. 

Bilbao_Terras

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Silken Indautxu ****
Het Silken Indautxu is een uitstekend 4-sterrenhotel waar het moderne en traditionele mooi gecombineerd worden. Het hotel ligt centraal gelegen in Bilbao in de gelijknamige wijk Indauxtu. Nabij het hotel bevindt zich het beroemde Guggenheim Museum. Tevens vindt u op steenworpafstand verschillende mogelijkheden voor het openbaar vervoer. Dit maakt het hotel een perfecte uitvalsbasis om Bilbao te verkennen. Het Silken Indautxu Hotel beschikt daarnaast ook over een bar en een restaurant waar typisch Baskische gerechten worden geserveerd. De hotelkamer zijn comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning, een minibar en een kluisje.

FACHADA_FINAL_001
Hotel Silken Indautxu ****
RECEPCION_012
Royale Entree
COMFORT_MATRIMONIO_410_011
Slaapkamer
TWIN_408_023
Slaapkamer
DESAYUNO_BUFFET_041
Restaurant
DESAYUNO_BUFFET_049
Restaurant
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

Directe vluchten met KLM
16-02-2023, Amsterdam – Bilbao, 14:25 tot 16:30 uur, KL 1687
19-02-2023, Bilbao – Amsterdam, 17:20 tot 19:35 uur, KL 1688
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Bilbao, het mekka voor elke kunst-, architiectuur- en muziekliefhebber
Vanaf 1.498,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 februari 2023
v.a. 1.498,-
 • Geheel muziekprogramma met uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het 4-sterren Hotel Silken Indautxu (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
17 feb: Esnaera 
18 feb: opera Tosca

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 198,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd