Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
ArsMusica-11
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Ars Musica in Leipzig

Op reis met orkest Ars Musica

muziekreizen

In de voetsporen van Mendelssohn met beroepsorkest Ars Musica en Hannick Reizen

Beleef Leipzig en Bach vanuit het perspectief van Mendelssohn met exclusieve concerten

Nieuw
Ars Musica
Leipzig
Orkest
NRC
Volgend vertrek
27-06-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Hans van den Boom
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Exclusief voor Hannick Reizen

Stelt u zich eens voor dat u met een bevlogen orkest en hun dirigent een aantal dagen op reis gaat en dat zij voor u op prachtige locaties exclusieve concerten spelen. En dat u in de keuken kunt kijken van een orkest en bovendien kunt spreken met de dirigent over zijn visie op de muziek. Hannick Reizen en Ars Musica hebben de handen ineengeslagen zodat u tijdens uw verblijf optrekt met een groep getalenteerde musici om samen te genieten van Leipzig en muziek, allemaal in de voetsporen van Mendelssohn.

Ars Musica
Het professionele Ars Musica Orkest bruist van jong talent, hun speelplezier is voelbaar voor het publiek. Met dit bijzondere orkest op pad gaan zal een geheel nieuwe ervaring worden! Chef-dirigent Patrick van der Linden weet met zijn bevlogenheid en enorme kennis als geen ander verbindingen te maken tussen genieën als Bach, Mozart en Mendelssohn en de muziek die daarna ontstaan is. Ars Musica noemt zich niet voor niets je 'reisgenoot in klassiek' en is daarmee voor Hannick Reizen de perfecte partner om u een complete muzikale reisbelevenis te bezorgen.

Leipzig - Bach - Mozart - Mendelssohn
De grote componist Felix Mendelssohn is onlosmakelijk verbonden met Leipzig. In 1835 werd hij aangesteld als dirigent van het lokale Gewandhaus Orkest, een orkest dat sindsdien gerekend wordt tot een van de beste ter wereld. In Gohliser Schlösschen brengt Ars Musica een programma rondom Mendelssohn én componisten die voor hem van betekenis zijn geweest, zoals Mozart en zijn bloedeigen zus Fanny. Een bijzondere ervaring zal het bezoek aan het Mendelssohn Haus zijn, het huis waar hij gewoond, gewerkt en concerten gegeven heeft. Zoals gebruikelijk in Mendelssohns tijd, privé-concerten waren heel gewoon toen, zal Ars Musica daar óók voor u een exclusief concert spelen. Een andere historische plek voor muziekliefhebbers is de beroemde Thomaskirche, de kerk waar Bachs Matthäus Passion voor het eerst geklonken heeft. Bach was in dienst van de Thomaskirche en veel van zijn muziek werd hier voor het eerst gespeeld, voordat deze overigens in vergetelheid raakte. Het was juist Mendelssohn die, met een uitvoering van de Matthäus Passion in 1829, Bach voor het grote publiek herontdekte. Kortom, Leipzig kent een rijke (muziek)geschiedenis die op talloze plekken terug te vinden is!

Leipzig, shutterstock 1
Leipzig
Augustusplatz Leipzig shutterstock_1321746776
Augustusplatz Leipzig
Leipzig Mendelssohn Haus shutterstock_1138503098
Mendselssohn Haus
Leipzig, shutterstock 9
Leipzig
Leipzig, shutterstock 8
Bach in Leipzig
Leipzig, shutterstock 7
Nikolaikirche Leipzig
Mendelssohn_shutterstock_88588993
Mendelssohn
Leipzig, shutterstock 6
Leipzig
Leipzig, shutterstock 5
Leipzig
Leipzig, shutterstock 4
Leipzig
Leipzig, shutterstock 3
Leipzig
Mendelssohn Haus Der historische Musiksalon © Dirk Brzoska
Der historische Musiksalon © Dirk Brzoska
Leipzig shutterstock_2007628388
Leipzig
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 28 juni, Welkomstconcert - inbegrepen
 • Donderdag 29 juni, Felix en Fanny - inbegrepen
 • Vrijdag 30 juni, Mendelssohn thuis - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 
Klik op onderstaande slider om de verschillende concert locaties te bekijken.

ArsMusica-12
Ars Musica
ArsMusica-4-1
Ars Musica
Leipzig Mendelssohn Haus
Concert op 30 juni in het Mendelssohn Haus
Mendelssohn Haus Der historische Musiksalon © Dirk Brzoska
Mendelssohn Haus - historische muzieksalon © Dirk Brzoska
Veeg naar links

Woensdag 28 juni - Welkomstconcert

Mariott Hotel, Event room (18:00 uur)

Op uw tweede dag in Leipzig wacht een wel heel feestelijk diner op u. In een stemmingsvolle zaal worden niet alleen uw smaakpapillen van voeding voorzien maar tevens uw gehoorzintuigen. Ars Musica stelt zich namelijk muzikaal met een welkomstconcert voor dat over de hele avond verdeeld is. Een verzorgd diner met muziek – zo hebben vroeger koningen getafeld!

 

Ars Musica Orkest_geheel

Donderdag 29 juni - Felix en Fanny

Gohliser Schlösschen (12:00 uur)

Dirigent
Patrick van der Linden

Uitvoerenden
Nanette Mans, Ars Musica

Muziek
W.A. Mozart:                                                                    Symfonie nr. 40 in g KV 550
F. Mendelssohn:                                                              Symfonie voor strijkers nr. 11 in F
Fanny Hensel-Mendelssohn (arr. Misha Sporck):   Die Maiennacht (H-U 331)
                                                                                              Dämmrung senkte sich von oben (H-U 392)
                                                                                              Gondellied (H-U 377)
F. Mendelssohn:                                                               Ave maris stella MWV C 3

Het wonderkind Mozart was een grote inspiratiebron voor het wonderkind Mendelssohn. Van Mozart hoort u zijn een na laatste symfonie die in meerdere opzichten bijzonder is, te beginnen met de toonsoort in g mineur. De symfonie kent dan ook melancholieke en donkere momenten. Van Mendelssohn hoort u juist een jeugdwerk. Met maar liefst 14 jaar componeerde hij al zijn elfde symfonie! Maar de leeftijd is bij deze muziek niet te horen. Ook Mendelssohns zus, Fanny, was een wonderkind. Omdat ze een vrouw was, had ze echter nauwelijks kans op een carrière als componist en/of pianist. Felix en Fanny deden alles samen: spelen, componeren en van gedachten wisselen. U hoort van haar drie liederen in een bewerking voor zang en orkest. Een avond vol met muziek van wonderkinderen.

Ars Musica Orkest_De Doelen_in kleur

Vrijdag 30 juni - Mendelssohn thuis

Mendelssohnhaus 

Dirigent
Patrick van der Linden

Uitvoerenden
Ars Musica

Muziek
W.A. Mozart: Divertimento in Es KV 252
Werken van Mendelssohn

Als u de historische trap naar de eerste verdieping, oftewel de Belétage, naar boven klimt, neemt u dezelfde treden als onder andere Clara en Robert Schumann, Louis Spohr, Joseph Joachim en Hans Christian Andersen. Vanaf 1845 woonde de familie Mendelsssohn hier en ontving talrijke bezoekers. Het huis was met muziek gevuld. Mendelssohn overleed veel te jong al twee jaar later in 1847. Toch kon de woning in de staat teruggebracht worden toen de Mendelssohns erin woonden met meubels uit het familiebezit. U kunt zijn werkkamer bezichtigen en natuurlijk de prachtige muzieksalon waar regelmatig concerten hebben plaats gevonden. Verder zijn er brieven en partituren te zien alsmede aquarellen geschilderd door Mendelssohn. In de mooie tuin staat het ‘Gartenhaus’, in feite ook een muzieksalon waar Ars Musica speciaal voor u een optreden zal verzorgen.

 

ArsMusica-9

Programma en excursies

Dag 1 - Uw reis naar Leipzig

Vandaag reist u vanaf de verschillende opstapplaatsen naar muziekstad Leipzig. Vele grote componisten, zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner, Clara en Robert Schumann en Albert Lortzing hebben in deze stad gewerkt of gewoond. U logeert vier nachten in het centraal gesitueerde 4-sterren Marriott Hotel. Op loopafstand vindt u de Thomaskirche, Nikolaikirche en het Gewandhaus. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel.

Leipzig, shutterstock 9

Dag 2 - Ontmoet het orkest Ars Musica

Na het ontbijt neemt een deskundige gids u mee voor een stadswandeling door Leipzig. U wandelt langs het Gewandhaus, het operahuis, het Bachmuseum en de Thomaskirche en Nikolaikirche. Daarnaast passeert u het oude raadhuis en een renaissancegebouw, waar J.S. Bach zijn arbeidscontract ondertekende als cantor van de naburige Thomaskirche. De laatgotische halkerk is traditioneel de plaats waar het beroemde Thomanerchor optreedt en hier ligt ook J.S. Bach begraven. Tijdens de wandeling is er een korte pauze, waarin u kunt genieten van een kopje koffie of thee met een gebakje. Vanmiddag is er individuele vrijheid en kunt u naar eigen inzicht Leipzig te voet ontdekken. Vanmiddag heeft u onder het genot van een drankje de gelegenheid om kennis te maken met de musici, sopraan en dirigent Patrick van der Linden. Aansluitend genieten we, tijdens het driegangen diner, van aantal korte muzikale optredens van Ars Musica; het belooft een gezellige, intieme avond te worden.

Leipzig, shutterstock 8

Dag 3 - Concert in Gohliser Schlösschen

Vandaag brengt de touringcar u naar het prachtige Gohliser Schlösschen, ook 'Musenhof am Rosental' genoemd. De opkomst van een onafhankelijke, door de bourgeoisie beïnvloede barokcultuur in Leipzig kwam ook tot uiting in de architectuur en de tuincultuur van de stad. Het gebouw is een van de unieke Saksische juweeltjes en een hoogtepunt van de Rococo-architectuur in Leipzig. Eveneens kunt u hier de Leipzig tuincultuur bewonderen met de goed onderhouden paleistuin met fontein en beelden. U woont hier een feestelijk concert bij van Ars Musica. De lunch is hierna inbegrepen. 's Middags bezoekt u het Gewandhaus voor een rondleiding. Het diner en de rest van de avond is vrij te besteden. 

Leipzig, shutterstock 9

Dag 4 - Het Mendelssohn Haus in Leipzig

Na het ontbijt vertrekt u naar het Mendelssohn Haus; de laatste woning van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Het huis is zorgvuldig gerestaureerd en sinds 4 november 1997, precies 150 jaar na het overlijden van Mendelssohn, is het een museum ter ere van de componist. Na een korte introductie ontvangt Ars Musica u in een kleine zaal in het huis voor een laatste optreden tijdens deze reis. Aansluitend heeft u de gelegenheid om het Mendelssohn Haus individueel te bekijken. Het diner is een mooie afsluiting van deze unieke Concertreis.

Leipzig Mendelssohn Haus

Dag 5 - Afscheid nemen van Leipzig

Na het ontbijt reist u per comfortabele Royal Class Touringcar terug naar Nederland. Onderweg trakteert Hannick u nog op een afscheidslunch. Een indrukwekkende concertreis met Ars Musica is voorbij. De mooie melodieën bewaren we in ons hoofd en hart.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Leipzig shutterstock_2007628388

Reisinformatie

Uw hotel

Leipzig Marriott Hotel ****
U verblijft in het 4-sterrenhotel gelegen in het centrum van Leipzig. Het hotel biedt twee restaurants, een goed uitgeruste healthclub en een lobbybar. De ligging van het hotel in de binnenstad is ideaal. Alle belangrijke bezienswaardigheden zoals de Thomaskirche en het Gewandhaus zijn op loopafstand gelegen. Het hotel biedt een elegante accommodatie met gratis Wi-Fi in alle ruimtes en een spa met een binnenzwembad.

Marriott Hotel Leipzig Buitenkant
Exterieur hotel
Marriott Hotel Leipzig Receptie
Receptie
Marriott Hotel Leipzig Bar
Bar
Marriott Hotel Leipzig Restaurant
Restaurant
Marriott Hotel Leipzig Zwembad
Zwembad
Marriott Hotel Leipzig Hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw én het daaraan voorafgaande speelse radioprogramma Spiegelzaal. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Hans van den Boom

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Ars Musica in Leipzig
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 juni 2023
v.a. 1.998,-
 • Exclusieve concerten van orkest Ars Musica en ontmoetingen met orkest en dirigent
 • Concert in een aparte ruimte in uw hotel, concerten in Gohliser Schlösschen en het Mendelssohn Haus
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterrenhotel Marriott Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Reis per Royal Class touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
28 juni, Welkomstconcert 
29 juni, Felix en Fanny 
30 juni, Mendelssohn thuis 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen zomer-najaar 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd