Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
BudapestFestivalOrchestra_Orkest_BR
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Een Mahler weekend in Brugge

Mahler in het pittoreske Brugge

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Het Budapest Festival Orchestra in Brugge

Sinds 2000 staat de historische binnenstad van Brugge op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U waant zich enkele eeuwen terug in de tijd wat door het paardengetrappel van de koetsen nog versterkt wordt. U kunt Brugge tijdens deze reis zowel wandelend als vanaf het water bewonderen. Ook de topstukken van de schilderkunst in de Lage Landen uit de vijftiende en begin zestiende eeuw kunt u in het Groeningemuseum aanschouwen. Muzikaal gezien gaat u enkele eeuwen verder in de tijd naar Gustav Mahler. In zijn eerste symfonie, derde deel, hoort u iets zeer bekends, namelijk ‘Vader Jacob', maar dan in mineur. In de vierde symfonie in het laatste deel neemt de sopraan u mee naar het vreugdevolle bestaan in de hemel. Iván Fischer met het Budapest Festival Orchestra begeleidt daarnaast nog de jonge en zeer getalenteerde Alexandre Kantarow in pianoconcerten van Beethoven en Liszt.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20shutterstock_58178449.jpg
Brugge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20shutterstock_1053306839.jpg
Boottocht door Brugge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20shutterstock_1118762546.jpg
Onze Lieve Vrouwen Kerk in Brugge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20shutterstock_1068590993.jpg
Brugge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20shutterstock_1456471799.jpg
Brugge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20shutterstock_1135621577.jpg
Brugge
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20kerk%20shutterstock_297051263.jpg
Brugge
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20marktplein%20shutterstock_599449331.jpg
Marktplein Brugge
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Brugge%20Onze-Lieve-Vrouwen-Kerk%20shutterstock_1181581957.jpg
Onze-Lieve-Vrouw-Kerk Brugge
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 3 juni, Mahler en Beethoven - inbegrepen
  • Zaterdag 4 juni, Mahler en Liszt - inbegrepen 

Foto Budapest Festival Orchestra links: © Alex Vanhee

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 3 juni - Mahler en Beethoven

Concertgebouw Brugge (20:00 uur)

Dirigent
Iván Fischer

Uitvoerenden
Alexandre Kantarow - piano 
Budapest Festival Orchestra

Muziek
Gustav Mahler:                      Symfonie nr. 1
Ludwig van Beethoven:      Pianoconcert nr. 4 in G op. 58

In zijn eerste symfonie worstelde Mahler vooral met de vraag of deze een symfonie die op zichzelf staat moet zijn of een symfonisch gedicht, waarbij de muziek een onderliggend verhaal volgt. Een programma heeft hij nooit gepubliceerd en na meerdere revisies werd het uiteindelijk een vierdelige symfonie. Opvallend zijn vooral de snelle en abrupte stemmingswisselingen.
Ook Beethovens vierde pianoconcert is bijzonder in zijn vorm. In tegenstelling tot de gewoonte van de tijd, begint hier de piano helemaal alleen. Het langzame tweede deel is een tot de verbeelding sprekend dialoog tussen solist en orkest, waarbij de stemming en intentie van de twee gesprekspartners enorm verschilt.

© Lukas Beck

Adam_Fischer2_(c)LukasBeck

Zaterdag 4 juni - Mahler en Liszt

Concertgebouw Brugge (20:00 uur)

Dirigent
Iván Fischer

Uitvoerenden
Mirella Hagen - sopraan
Alexandre Kantarow - piano
Budapest Festival Orchestra

Muziek
Gustav Mahler:              Symfonie nr. 4
Franz Liszt:                     Pianoconcert nr. 2 in A S125

Mahler was gekweld door vragen omtrent goed en kwaad, het leven en de dood. In zijn muziek komen deze vragen heftig, cynisch en liefelijk terug. Zijn vierde symfonie is een uitzondering. Er zijn zo goed als geen heftige passages, liefelijkheid en een kinderlijke onschuld overheersen.
Liszt heeft in zijn tweede pianoconcert in principe de vorm van een symfonisch gedicht toegepast, dat wil zeggen dat het concert aan één stuk doorgaat. Wel is het onderverdeeld onder andere door verschillende tempi. Samenhang bewerkstelligt Liszt door thematische transformatie. In het begin speelt de klarinet een thema dat telkens in een andere gedaante weer terugkeert.

Budapest Festival Orchestra

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Brugge

Per Royal Class Touringcar reist u naar Brugge. Onderweg maakt u een tussenstop in Gent, waar u voldoende gelegenheid heeft om een korte wandeling door de fraaie stad te maken en te lunchen. Aan het eind van de middag checkt u in bij uw hotel. Populaire bezienswaardigheden in de buurt van het hotel zijn het Concertgebouw van Brugge, het Begijnhof en het Minnewater. Voor het diner verzorgt uw reisleider in het hotel een muziekinleiding over het concert van morgenavond, waarbij Mahler en Beethoven centraal staan.

Brugge

Dag 2 - Rondvaart door de grachten van Brugge

Na het ontbijt maakt u een boottocht door de grachten van Brugge, die u langs de historische gebouwen en meest bekende bezienswaardigheden voert. Zo vaart u langs het Sint-Jans Hospitaal en het Belfort met Beiaard. Na een koffiepauze neemt een lokale gids u verder mee de stad en vertelt u meer over de geschiedenis van Brugge. De middag is ter vrije besteding en u luncht op eigen gelegenheid. ‘s Avonds dineert u gezamenlijk in een sfeervol restaurant. Daarna woont u het concert bij in het concertgebouw van Brugge.

Brugge

Dag 3 - Laat u onderdompelen in het kunstaanbod van Museum Groeningen

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziekinleiding over het concert met muziek van Mahler en Liszt. Hierna bezoekt u het Groeningemuseum in Brugge waar zes eeuwen Belgische beeldende kunst te zien is. In het museum vindt u werken van Vlaamse primitieven zoals Jan van Eyck, Hans Memling en Gerard David. Ook neoclassicisme van Joseph Odevaere en Joseph Ducq en vele andere werken. Een deskundige gids neemt u mee door het museum en laat u de belangrijkste schilderijen zien. De rest van de middag is ter vrije besteding. Na een gezamenlijk diner in Brugge woont u het laatste concert bij met o.a. het Budapest Festival Orchestra in het concertgebouw.

Brugge

Dag 4 - Afscheid nemen van Brugge

U begint de ochtend met een vers en uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel. Aan het eind van de ochtend vertrekt de touringcar terug naar Nederland. U luncht nog gezamenlijk onderweg en neemt afscheid van uw reisgenoten op de uitstapplaatsen.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Brugge

Reisinformatie

Uw hotel

NH Hotel Brugge ****
Het NH hotel in Brugge is gevestigd in een voormalig klooster en beschikt over verschillend ingerichte kamers. De kamers zijn warm en landelijk ingericht met een stijlvolle badkamer. Op uw kamer kunt u gebruik maken van thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel biedt een tuin en terras. De locatie tegenover het Concertgebouw in Brugge is ideaal. U hoeft slechts een kleine 300 meter te lopen.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Voorgevel%20NH%20Brugge.jpg
NH Hotel Brugge voorgevel
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/Nh%20Hotel%20Brugge%20Bar%20Jan%20Breydel.jpg
Bar Jan Breydel
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/NH%20Hotel%20Brugge%20kamer.jpg
Hotelkamer 1
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Brugge/NH%20Hotel%20Brugge%20kamer%202.jpg
Hotelkamer 2
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Rotterdam - Metrohalte Capelse Brug
  • Breda - Novotel Hotel 
Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Een Mahler weekend in Brugge
Vanaf 1.298,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
2 juni 2022
v.a. 1.298,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren NH Hotel Brugge (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
3 juni: Mahler en Beethoven 
4 juni: Mahler en Liszt 

 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5edag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici