Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Vesuvius en Napels shutterstock_1209687841
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Muziekreis Napels

Onontdekte parel van Zuid-Italië

muziekreizen

Muziek- en cultuurreis naar Napels met de Vrije Academie

Beleef Madama Butterfly in Napels en bezoek Pompeii en de Vesuvius

Opera
Concert
Cultuur
Natuur
Volgend vertrek
10-09-2023
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Albert-Jan Roelofs
Vliegtuig
Transavia
Destin
Vanaf 2.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Eerst Napels zien en dan sterven...

Deze beroemde uitspraak wordt Goethe toegeschreven toen hij met pijn in zijn hart Napels weer verliet. En, gelegen aan de Golf van Napels is het uitzicht tot aan de imposante Vesuvius ook adembenemend! Napels, de zeer oude stad met zijn stratenpatroon dat door de eeuwen heen intact  is gebleven, heeft een rijke geschiedenis. Niet voor niets staat het historische centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De hoofdstad van Campanië ademt met zijn authenticiteit zowel schoonheid als rauwheid.

Napels speelde een heel belangrijke rol in de muziekgeschiedenis, zeker waar het opera betreft. Het beroemde Teatro San Carlo, uit 1737, is het oudste nog bestaande Europese operatheater. Hier gaat u de opera Madama Butterfly van Giacomo Puccini beleven. Uw reisleider Albert-Jan Roelofs, die tevens musicus en musicoloog is, gaat de opera toelichten waardoor de muziek nog meer gaat leven. Optioneel kunt u ook Bruckner's geliefde en monumentale Vierde symfonie - bijgenaamd ‘de Romantische’ - meemaken. Maar u kunt Napels natuurlijk niet verlaten zonder Pompeii bezocht te hebben. We beklimmen de Vesuvius, de machtige vulkaan die zijn stempel op de geschiedenis van Napels en zijn omgeving heeft gedrukt. Een reis vol muziek, cultuur en natuur!

Napels shutterstock_732553141
Napels
Koninklijk Paleis shutterstock_2156123729
Koninklijk Paleis
Piazza de Plebiscito, Napels shutterstock_709408636
Piazza de Plebiscito
Maschio Angioino Napels shutterstock_2132012521
Maschio Angioino
Palazzo Marigliano, Naples shutterstock_2161453231
Palazzo Marigliano
Vesuvius vulkaan shutterstock_695365438
Vesuvius
Pompeii Napels shutterstock_1033620628
Pompeii
Pompeii Napels shutterstock_1168994017
Pompeii
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Dinsdag 12 september, opera Madama Butterfly (Puccini) - inbegrepen
  • Donderdag 14 september, Bruckner 'Romantische' - optioneel

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Dinsdag 12 september - opera Madama Buterfly (Puccini)

Teatro San Carlo (20:00 uur)

Dirigent
Dan Ettinger

Regie
Ferzan Özpetek

Uitvoerenden
Ailyn Perez, Saimir Pirgu, Marina Comparato, Ernesto Petti, e.a.
Orchestra e Coro del Teatro di San Carlo

Madama Buttrefly is het tragische verhaal van de Geisha Cio-Cio San oftewel Madame Butterfly, waarmee de Amerikaanse marineofficier Pinkerton uit verveling en als spel gaat trouwen. Zij houdt echter wel heel veel van hem. Deze onbeantwoorde liefde bezegelt uiteindelijk haar lot. Pucchini schittert in deze opera wederom met aria’s vol van emoties zodat de luisteraar helemaal meegezogen wordt in het lijden van Cio-Cio San.

Madama Butterfly c_Bernd Uhlig

Donderdag 14 september - Bruckner 'Romantische'

Teatro San Carlo (19:00 uur)

Dirigent
Dan Ettinger

Uitvoerenden
Orkest van het Teatro di San Carlo 

Muziek
Anton Bruckner:    Symfonie nr. 4 in Es ‘Romantische’

De Vierde symfonie van Bruckner wordt met zijn zevende symfonie het meest uitgevoerd. Meteen in het begin wordt al de toon gezet en lijkt het alsof we door het hoornmotief geroepen worden om ons mee te laten nemen in de romantische klanken die zich vervolgens ontvouwen.

Prijs: € 75,- 

Programma en excursies

Dag 1 - Reis naar de Italiaanse stad Napels

Aan het begin van de middag vliegt u per directe Transavia vlucht naar Napels. Per touringcar wordt u naar het hotel gebracht. U kunt rustig inchecken en vanavond staat er een gezamenlijk diner voor u klaar.

Napels shutterstock_2209177981

Dag 2 - Eerste indrukken opdoen van Napels

Vandaag gaat u de eerste indrukken op doen van de stad. Een deskundige gids neemt u mee en vertelt u meer over de rijke geschiedenis en de imposante gebouwen. U bezoekt het Koninklijk Paleis, waar onder andere de Spaanse onderkoningen en de koningen van het Huis Bourbon hebben geresideerd. Naast het Koninklijk Paleis ligt het Teatro San Carlo, waar u morgen opera Madama Butterfly bijwoont. Met uw gids neemt u vandaag alvast een kijkje achter de schermen. Dit operahuis is het oudste van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het theater is gebouwd op initiatief van koning Karel III van Spanje. De wandeling eindigt bij Maschio Angioino. De rest van de middag en avond is vrij te besteden. 

Cattedrale di Santa Maria Assunta Napels shutterstock_2201710231

Dag 3 - Archeologisch museum van Napels en opera Madama Butterfly

Na een uitgebreid ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over opera Madama Butterfly. Op deze manier maakt u vooraf kennis met de compositie en wordt u meegenomen naar de context van het desbetreffende werk. Zodoende bent u optimaal voorbereid en gaat de opera door deze diepgaande en enthousiaste voordracht nog meer voor u leven. Hierna vertrekt u naar het Nationale archeologische museum van Napels. De eerste twee verdiepingen zijn gewijd aan de steden Pompeii en Herculaneum. Daarnaast zijn er ook veel fresco’s en mozaïeken te bewonderen. In het museum kunt u alvast de eerste indrukken opdoen, voordat u morgen Pompeii en Vesuvius bezoekt. Vanavond woont u opera Madama Butterfly in Teatro San Carlo bij.

Napels shutterstock_732553141

Dag 4 - Bezoek Pompeii en de nog stomende vulkaan Vesuvius

Na het ontbijt staat de touringcar voor u klaar. Vandaag bezoekt u Pompeii, een van de steden die in het jaar 79 volledig werd verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius-vulkaan. Al honderd jaar lang wordt er gegraven in de dikke aslagen die de stad hebben bedolven. Tegenwoordig is een groot deel van de stad opgegraven, maar archeologen doen nog steeds nieuwe vondsten. U bezoekt de meest indrukwekkende opgravingen. Na het bezoek aan de stad geniet u van een gezamenlijke lunch. Op aansluiting van uw bezoek aan Pompeii reist u door naar de Vesuvius. De stratovulkaan met een doorsnede van ruim 8 kilometer had in het jaar 79 haar meest heftige uitbarsting. Hierdoor werden de Romeinse steden Pompeii en Herculaneum volledig verwoest. De touringcar brengt u tot 1.000 meter hoogte, waarna een vulkanische gids u verder mee neemt naar de krater van de nog stomende vulkaan. Voor dit deel van de reis dient u zeer goed ter been te zijn, er zijn geen verharde paden aangelegd naar de krater van Vesuvius. Na het bezoek aan de vulkaan reist u terug naar het hotel. De rest van de middag en avond heeft u vrij te besteden. 

Ruïnes Pompeii Napels shutterstock_647696563

Dag 5 - Ontdek Napels

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een volgende muziektoelichting, ditmaal over het concert met muziek van Bruckner. Aansluitend wordt u naar het centrum van Napels gebracht. Vandaag bezoeken we een aantal prominente gebouwen van deze Italiaanse stad. U bezoekt een van de meest bezochte musea in Napels, namelijk Capella Sansevero. In deze voormalige familiekapel van de prinsen van San Severo kunt u vele werken zien van leidende Italiaanse kunstenaars uit de 18e-eeuw.

Hierna wandelt u naar San Chiara, een gotische basiliek uit de 13e-eeuw. In de apsis vindt u een 13e-eeuwse crucifix. Het icoon zou tegen Franciscus hebben gesproken en hem hebben bevolen om zijn leven vol luxe en overdaad op te geven. Ook bezoekt u het conservatorium van Napels; Conservatorio di San Pietro a Majella. Hier krijgt u een rondleiding van een lokale gids. Vanavond staat er een rijk aperitief voor u klaar voordat u het concert, indien bijgeboekt, in Teatro San Carlo kunt bijwonen.

Palazzo Marigliano, Naples shutterstock_2161453231

Dag 6 - Terugreis naar Nederland

Vanmorgen checkt u vroeg uit bij het hotel en wordt u per touringcar naar de luchthaven van Napels gebracht. U reist per directe Transavia vlucht terug naar Amsterdam. 

Programmawijzigingen voorbehouden

Pompeii Napels shutterstock_1168994017
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Rex Lifestyle Hotel ***
Gelegen aan de haven van Molo Beverello en het Castel dell’Ovo ligt dit rustige 3-sterrenhotel. Het is centraal gelegen bij een aantal belangrijke monumenten. Eveneens zijn haltes van het openbaar vervoer dichtbij. Het hotel is gevestigd in een vroeg 20e-eeuws art-nouveaugebouw. Het beschikt over een bar, ontbijtzaal en gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes. De kamers bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van diverse gemakken, waaronder een satelliet-tv, airconditioning, een kluis, en een minibar.

Rex Lifestyle Hotel Napels Exterieur
Entree
Rex Lifestyle Hotel lobby
Lobby
Rex Lifestyle Hotel ontbijt
Ontbijtzaal
Rex Lifestyle Hotel bar
Bar
Rex Lifestyle Hotel Hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Transavia
10-09-2023, Amsterdam – Napels, 13:10 tot 15:30 uur, HV6411
15-09-2023, Napels – Amsterdam, 09:25 tot 12:05 uur, HV6410
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 20 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
6-daagse muziekreis Met de Vrije Academie naar Napels
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 september 2023
v.a. 2.198,-

• Verblijf (5 overnachtingen) in het 3-sterren Rex Lifestyle Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Directe Transavia-vluchten
• Transfers per comfortabele touringcar
• 2 keer lunch of diner en een rijk aperitief voorafgaand aan het concert
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
12 september, opera Madama Butterfly (Puccini)

Optionele muziek
14 september, Bruckner 'Romantische', € 75,- 

Optionele muziek
14 september, Bruckner 'Romantische', € 75,- 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen zomer-najaar 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici