Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Carnegie Hall shutterstock_259210790
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Met Janine Jansen in New York

Ontdek de MET en Carnegie Hall

muziekreizen

Met Janine Jansen in New York

Bruisend New York met o.a. 'onze' topvioliste Janine Jansen en een bijzonder cultureel programma

Concert
Opera
Vliegreis
Volgend vertrek
--
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Leo den Oudsten
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De bruisende stad New York

Wie in New York voet aan wal zet, stapt op historische grond. Het was immers Peter Stuyvesant die hier in 1647 in Nieuw Amsterdam arriveerde. Wie nu door Manhattan wandelt proeft dat de stad zindert van dynamiek. Bij deze kosmopolitische stad past een ‘kosmopolitisch muziekprogramma’, waarin u van een hoogtepunt naar het volgende gaat. We bezoeken zowel The Metropolitan Opera alsmede tweemaal de indrukwekkende Carnegie Hall waar we onder andere 'onze' topvioliste Janine Jansen beleven! Tevens bezoeken we de opera Tosca in 'The MET' en sluiten wij de reis af met het São Paulo Symphony Orchestra. Het orkest viert met het vrijwel geheel compleet Braziliaans muziekprogramma de 200 jarige onafhankelijkheid van Brazilië. 

Daarnaast ervaart u New York ter land, ter zee en in de ‘lucht’. U bezoekt o.a. Central Park, ontdekt het kunstmuseum Frick Madison, maakt een minicruise naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld en bekijkt New York vanaf de het verhoogde park over de oude spoorbanen 'Highline' waar u het indrukwekkende Hudson Yards bewondert. 

Skyline New York-1
Skyline New York
New York, 911 shutterstock_1353079184
9/11 memorial
New York, high line shutterstock_315759965
High Line
Hornblower_Bateaux New York-2
New York
New York
Vrijheidsbeeld
New York Indian Summer
Central Park
New York 4
New York
Brooklyn Bridge New York-1
Brooklyn Bridge
shutterstock_458911882
New York
shutterstock_235760425
New York
shutterstock_420829189
New York
shutterstock_715309846
9/11 memorial
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • 11 oktober: opera Tosca in de MET - inbegrepen
 • 12 oktober: Janine Jansen en Denis Kozhukhin - inbegrepen
 • 13 oktober: NY Phil Returns Home met Jaap van Zweden - optioneel
 • 13 oktober, open rehearsal Voices of Gotham - optioneel
 • 14 oktober:  Sao Paulo Symphony Orchestra - inbegrepen 

Foto Janine Jansen: © Harald Hoffmann

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Dinsdag 11 oktober, opera Tosca (Puccini)

in The Metropolitan Opera (19:30 uur)

Dirigent
Carlo Rizzi

Regie
David McVicar

Uitvoerenden
Aleksandra Kurzak, Michael Fabiano, John Lundgren, Patrick Carfizzi, e.a.

The Metropolitan Opera Orchestra and Chorus

Het tragische liefdesverhaal van Tosca speelt zich af tegen de achtergrond van revolutionaire bewegingen tegen het Napolitaanse koningshuis in 1800. Puccini gebruikt deze achtergrond voor een dramatisch driekhoeksverhaal met hoogoplopende emoties van verlangen, liefde, jaloezie en haat. Puccini was een meester in dramatische geladenheid en diepe emoties. Het belooft een bijzondere avond te worden met grote zangers die in één van werelds beroemdste operahuizen optreden.

Opera Tosca

Woensdag 12 oktober, Janine Jansen en Denis Kozhukhin

in Carnegie Hall, Stern Auditorium (20:00 uur)

Uitvoerenden
Janine Jansen – viool
Denis Kozhukhin – piano

Muziek
Franz Schubert:                       Vioolsonate in A D.574, ‘Duo’
Johannes Brahms:                   Vioolsonate nr. 3 in d op. 108
Ludwig van Beethoven:         Vioolsonate nr. 9 in A op. 47, ‘Kreutzer’

Janine Jansen speelt kamermuziek in de grote zaal van de Carnegie Hall! Samen met Denis Kozhukhin, die in 2010 de Koningin Elisabeth concours heeft gewonnen, speelt ze geliefde vioolsonates van Beethoven, Schubert en Brahms. Janine Jansens spel wordt door de Amerikaanse pers geprezen en haar toon wordt beschreven als ‘one of astonishing power and beauty’ (The New York Times).

© Jeff Goldberg/ESTO

Isaac Stern Auditorium - Carnegie Hall New York - Fotocredits Jeff Goldberg-ESTO

Donderdag 13 oktober, NY Phil Returns Home met Jaap van Zweden

Wu Tsai Theater, David Geffen Hall, Lincoln Center (19:30 uur)

Dirigent
Jaap van Zweden

Uitvoerenden
New York Philharmonic
Nicholas Houfek – licht (Balter)
Levy Lorenzo – Electronics (Balter)

Muziek
Marcos Balter:                                            Oyá, voor licht, electronics en orkest (World Premiere–New                   York Philharmonic Commission)
John Adams:                                               My Father knew Charles Ives
Tania León:                                                 Stride (New York Philharmonic Co-Commission with the Oregon                     Symphony, Part of Project 19)
Ottorino Respighi:                                     Pini di Roma

Chefdirigent Jaap van Zweden gaat met de New York Philharmonic de vernieuwde David Geffen Hall in het Lincoln Center openen, de thuisbasis van het orkest. De bedoeling van de vernieuwing is om de verbondenheid tussen publiek en musici te vergroten. Verder is de zaal geconcipieerd voor interdisciplinaire kunstwerken. Bij de opening o.l.v. Jaap van Zweden wordt hiervan ook gebruik gemaakt. Marcos Balter heeft Oyá, een fantasie van klank (orkest en electronics) en licht, voor de nieuwe zaal geschreven. Daarnaast hoort u een werk van John Adams alsmede de Pullitzer prijs winnende Stride van Tania León. Haar compositie valt tevens onder het ‘Project 19’, waarin 19 vrouwelijke componisten de opdracht voor een nieuw werk krijgen dat uiteraard vervolgens ook uitgevoerd wordt. Het project begon in 2020 en loopt tot 2024. Nadat u drie interessante en verschillende hedendaagse werken hebt gehoord, eindigt het concert met Pini di Roma van Respighi.

Prijs: € 190,- (excl. transfers)

© Zach Mahone

Jaap van Zweden 4-credit Zach Mahone

Donderdag 13 oktober, Barbershop Harmony – open rehearsal

n.n.b. (19:00 -22:00 uur)

Uitvoerenden
Voices of Gotham

Barbershop Harmony is zo’n vrolijke en aanstekelijke muziek dat u deze repetitie zeker niet moet missen. Barbershop harmony is a cappella vierstemmige muziek, waarbij mooie melodieën en verstaanbaarheid belangrijk zijn. Deze liederen kunnen met een kwartet of met een heel koor gezongen worden. De Voices of Gotham zijn een van de leidende koren van Barbershop Harmony in de VS en zingen puur voor hun plezier. De energie en het plezier van Barbershop Harmony werken bijzonder aanstekelijk en het belooft een unieke belevenis te worden.

VOG-Press-Photo-1

Vrijdag 14 oktober, Braziliaanse symfonische muziek

in Carnegie Hall, Stern Auditorium (20:00 uur)

Dirigent
Marin Alsop

Uitvoerenden
São Paulo Symphony Orchestra
São Paulo Symphony Choir
José Staneck – harmonica

Muziek
Nikolaj Rimski-Korsakov:       Scheherazade
Heitor Villa-Lobos:                   Preludio uit Bacchianas brasileiras nr. 4
                                                       Harmonica concert                                             
                                                       Chôros nr. 10

Dit jaar viert Brazilië 200 jaar onafhankelijkheid. Passend voor deze gelegenheid speelt het São Paulo Symphony Orchestra een vrijwel geheel Braziliaans programma. Villa-Lobos heeft in zijn muziek altijd Braziliaanse volksmuziek verwerkt, waardoor zijn muziek vol van energie zit. Bach was zeer belangrijk voor hem en u hoort één van de composities, waarin hij zowel invloeden van Bach als van Braziliaanse volksmuziek laat doorschemeren. Verder heeft u de vrij unieke kans om een harmonica concert bij te wonen.

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in New York

U vliegt per directe Delta Airlines vlucht naar New York. Bij aankomst volgt de transfer per comfortabele touringcar naar het hotel, centraal gelegen in New York. Vanavond geniet u van een voortreffelijk welkomstdiner in een restaurant dichtbij uw hotel.

shutterstock_118357066 (2)

Dag 2 - Geschiedenis van New York

Vandaag zult u New York City op een compleet andere manier beleven. Tijdens een minicruise zult u naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island worden gebracht. U wandelt over het terrein van ‘Lady Liberty’ en ziet de stad New York vanuit een ander perspectief. Op Ellis Island leert u alles over de miljoenen mensen die hier tussen 1892 en 1954 arriveerden in de hoop om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken. Op de terugweg naar uw hotel wandelt u door het Financial District en 9/11 Memorial. Na afloop geniet u gezamenlijk van een voortreffelijke lunch en keert u met de metro terug naar uw hotel. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting. Op tijd vertrekt u samen naar The Metropolitan Opera voor de opera Tosca. 

47. Vrijheidsbeeld

Dag 3 - 'Onze' Janine Jansen in de Carnegie Hall

U heeft vandaag voldoende vrije tijd om New York op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld een stukje langs de rivier en over de beroemde Brooklyn Bridge. Als u van moderne kunst houdt, dan zijn het Guggenheim Museum, met werken van Mondriaan en Kandinsky, of het Museum of Modern Art zeker aanraders. Hannick stelt gedurende uw reis een OV Metrokaart ter beschikking om New York verder te ontdekken. Tevens geeft uw reisleider vandaag een muziektoelichting op een hoogtepunt van uw reis: het concert van topvioliste Janine Jansen in de Carnegie Hall!  Vanavond geniet u gezamenlijk van een voortreffelijk diner in deze wereldstad alvorens u vertrekt naar de Carnegie Hall. 

New York, One World Observatory shutterstock_548126221

Dag 4 - Central Park en The Frick Collection

Na het ontbijtbuffet ontdekt u onder leiding van een deskundige gids Central Park en toont u tijdens een wandeling niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende plekjes van het beroemde park. U komt onder andere langs de Wollman Rink, Bethesda-fontein, de watervallen en de Central Park Mall. Hierna bezoekt u The Frick Collection. De bijzondere werken van de Frick Collection zijn tijdelijk ondergebracht op een unieke locatie, aan Madison Avenue. U ontdekt de collectie in het pand dat architect Marcel Breuer in 1966 voor het Whitney Museum voor eigentijdse kunst ontwierp. Het gebouw is een brutalistisch meesterwerk, met een streng betonnen cassette-plafond en kale stenen vloeren. Het opvallende is hoe de schilderijen op een andere manier kunnen worden bekeken. Wat in de Frick Collection hoog aan de muur hing, boven de houten lambrisering, hangt aan Madision Avenue op ooghoogte. U vindt in het museum onder andere kunstwerken van Vermeer, Frans Hals en Rembrandt. Naast de vaste collectie zijn er vaak afwisselende exposities. U luncht gezamenlijk in een goed restaurant. Indien gewenst woont u vanavond een open rehearsal bij van de Voices of Gotham in Jacqueline Kennedy Onassis High School.

New York, Central Park shutterstock_1414639229

Dag 5 - Wereldicoon Highline Park en Hudson Yards

Na een voortreffelijk ontbijtbuffet in uw centraal gelegen hotel wordt u door uw Nederlandssprekende gids opgehaald voor een bijzondere wandeling over de Highline inclusief de Hudson Yards. De Highline is een wereldwijd icoon en betreft de oude spoorlijn in New York welke is omgetoverd tot een uniek stadspark. U bewandeld dit bijzondere 'park op hoogte' en ziet onder andere ook het architectonisch hoogstaande gebouwcomplex Hudson Yards. Het stadspark Highline is wereldwijd bekend en dient tevens ook als inspiratie in Rotterdam, waar eveneens de oude spoorlijn de komende jaren wordt getransformeerd tot 'groene zone'. Vanmiddag verzorgt uw reisleider alweer de laatste muziektoelichting van deze reis. De reisleider bereidt u graag voor op het concert met het Sao Paulo Symphony Orchestra. Vanavond wordt u een voortreffelijk diner in de omgeving van de Carnegie Hall geserveerd waarna u het bijzondere concert ter afsluiting van uw reis beleeft.  

New York, high line shutterstock_315759965

Dag 6 - De laatste momenten in New York

Vanmorgen checkt u rustig uit bij het hotel. U kunt nog de laatste indrukken op doen van New York voordat u gezamenlijk in een lokaal restaurant luncht. Hierna wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht.

shutterstock_388635820

Dag 7 - Aankomst in Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan op Amsterdam Schiphol Airport.

Programmawijzigingen voorbehouden.

New York, Central Park shutterstock_519864985
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Sheraton New York Times Square Hotel ****
Gelegen op 700 meter van het Rockefeller Center en op 450 meter van Times Square vandaan, heeft dit hotel een ideale ligging in New York City. Het hotel beschikt over een uitgebreid gezondheidscentrum. Op 55 meter afstand ligt het metrostation 7th Avenue. De hotelkamers beschikken over een groot bureau. Iedere ochtend biedt Hudson Market een ontbijtbuffet en koffie aan. 

Sheraton NY Times Square Hotel exterior
Buitenkant
Sheraton New York Times Square Lobby
Entree
Sheraton New York Times Square Lobby2
Lobby
Sheraton New York Times Square Lobby_
Lobby
Sheraton New York Times Square Library Bar
Library Bar
Sheraton New York Times Square Hudson Market
Hudson Market
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Delta Airlines 
10-10-2022, Amsterdam – New York John F. Kennedy, 10:40 tot 12:55 uur, DL 049
15-10-2022, New York John F. Kennedy – Amsterdam, 19:40 tot 16-10-22022 om 09:05 uur, DL 048
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Delta Airlines 
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij Delta Airlines vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 48 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Met Janine Jansen in New York
Vanaf 3.698,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

 
Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 oktober 2022
v.a. 3.698,-
 • Geheel muziekprogramma inclusief uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het elegante 4-sterrenhotel Sheraton Times Square Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Delta Airlines-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen, t.w.v. € 350,-

11 oktober: opera Tosca in de MET 
12 oktober: Janine Jansen en Denis Kozhukhin 
13 oktober, open rehearsal Voices of Gotham (kosteloze open repetitie)  
14 oktober:  Sao Paulo Symphony Orchestra

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 898,-
• Concert NY Phil Returns Home met Jaap van Zweden, € 190,- (excl. transfers)
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd