Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
jvz5_NYPHIL
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
I want to wake up, in a city that never sleeps – New York

Concerten in Carnegie Hall

muziekreizen

Netrebko en Gergiev in New York, the city that never sleeps

Bruisend New York met louter befaamde musici: Netrebko, Gergiev, Levit en Jaap van Zweden!

Concert
Opera
Vliegreis
Volgend vertrek
null-null-null
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Leo den Oudsten
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De bruisende stad New York

Belangrijke informatie
Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn er een aantal grote wijzigingen gemaakt in het onderstaande muziekprogramma. Hierdoor is besloten de reis uit de verkoop te halen en de reis te annuleren. Klik hier om terug te gaan naar het reisoverzicht.

Wie in New York voet aan wal zet, stapt op historische grond. Het was immers Peter Stuyvesant die hier Nieuw Amsterdam arriveerde in 1647. Wie nu door Manhattan wandelt proeft dat de stad zindert van dynamiek. Bij deze kosmopolitische stad past een ‘kosmopolitisch muziekprogramma’, waarin u van een hoogtepunt naar het volgende gaat. Zo gaat u een Russisch programma met het beroemde Mariinsky orkest onder leiding van Valery Gergiev bijwonen. Ook gaat u ‘onze’ Jaap van Zweden met zijn New York Philharmonic beluisteren die onder andere de veel geprezen Igor Levit begeleiden. Tot slot neemt Puccini u naar de Chinese sprookjeswereld mee, waarbij de hoofdrol voor de sterzangeres Anna Netrebko is weggelegd. Daarnaast ervaart u New York ter land, ter zee en in de ‘lucht’. U bezoekt o.a. Central Park, ontdekt het kunstmuseum Frick Madison, maakt een minicruise naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld, en geniet van een drankje en een hapje vanaf de 102de verdieping van het One World Observatory, voor een wel heel bijzonder uitzicht over New York.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Skyline%20New%20York-1.jpg
Skyline New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/New%20York%2c%20One%20World%20Obervatory%20shutterstock_1228459402.jpg
One World Obervatory
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/New%20York%2c%20911%20shutterstock_1353079184.jpg
9/11 memorial
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/New%20York%2c%20high%20line%20shutterstock_315759965.jpg
High Line
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Hornblower_Bateaux%20New%20York-2.jpg
New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/New%20York.jpg
Vrijheidsbeeld
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/New%20York%20Indian%20Summer.jpg
Central Park
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/New%20York%204.jpg
New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Brooklyn%20Bridge%20New%20York-1.jpg
Brooklyn Bridge
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/shutterstock_458911882.jpg
New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/shutterstock_235760425.jpg
New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/shutterstock_420829189.jpg
New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/shutterstock_715309846.jpg
9/11 memorial
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • 4 mei, concert Mariinsky Orchestra met Valery Gergiev - inbegrepen
 • 5 mei, open rehearsal Voices of Gotham - optioneel
 • 6 mei, concert New York Philharmonic met Jaap van Zweden en Igor Levit - inbegrepen
 • 7 mei, opera Turandot met Anna Netrebko - inbegrepen 

Foto Jaap van Zweden: © Zach Mahone

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 4 mei - concert Mariinsky Orchestra met Valery Gergiev

in Carnegie Hall, Stern Auditorium (20:00 uur)

Dirigent
Valery Gergiev

Uitvoerenden
Mariinsky Orchestra

Muziek
Sergej Prokofjev: Symfonie nr. 5 in Bes op. 100
Dmitry Sjostakovitsj: Symfonie nr. 10 in e op. 93

Een Russisch programma met twee Russische componisten die een nogal andere verhouding met het Sovjetregime hadden. Prokofjev keerde vrijwillig terug, was best patriottisch en probeerde de idealen van het sociaal realisme om te zetten. In zijn vijfde symfonie komen heroïsche grandeur en nationaal-epische beeldspraak bij elkaar.
Sjostakovitsj leed juist onder het regime. Zijn tiende symfonie is na de dood van Stalin geschreven en heeft vermoedelijk ermee te maken. In ieder geval is er veel wanhoop, tragedie en geweld in te horen, in het tweede deel in de vorm van een mars en in het derde deel in een wals. Pas in de finale op het einde verandert de stemming en gaat deze over in iets triomfantelijks.

10112013_valery-gergiev-phot8201

Donderdag 5 mei - open rehearsal Voices of Gotham

in Jacqueline Kennedy Onassis High School (19:00 – 22:00 uur)

De zangers van Voices of Gotham zingen uit puur enthousiasme om de traditie van Barbershop harmony overeind te houden. En dat enthousiasme is goed te horen! VoG hoort tot de tien beste barbershop koren wereldwijd. Studenten, professionele acteurs en musici en mannen van allerlei beroepen komen elke week bij elkaar om te zingen en plezier te hebben. Laat u aansteken door de vrolijke muziek en het enthousiasme van de zangers.

VOG-Press-Photo-1

Vrijdag 6 mei - concert New York Philharmonic met Jaap van Zweden en Igor Levit

in Carnegie Hall (20:00 uur)

Dirigent
Jaap van Zweden

Uitvoerenden
Igor Levit – piano
New York Philharmonic

Muziek
Johannes Brahms: Pianoconcert nr. 1 in d op. 15
Béla Bartók: Concert voor orkest

Brahms staat er om bekend dat hij erg lang deed om een compositie af te ronden en er daarnaast ook nog eens gematigd tevreden over was. Dat was in zijn jongen jaren ook al zo. Over het eerste pianoconcert deed hij bijna vijf jaar. Het begint heel onstuimig, maar vervolgens komen er ook de prachtigste melodieën naar voren. Zoals altijd bij Brahms, zit het helemaal perfect in elkaar.
Bartók schreef het Concert voor orkest in de VS in 1944, een jaar voor zijn dood. Bartók had in de VS niet veel succes, misschien was hij te modern. Maar het Concert was meteen een groot succes, en is dat zo tot op de dag van vandaag. Met de titel verwijst Bartók enerzijds naar de speelmanier van het concerto grosso, zijnde een groep solisten met orkest, anderzijds verwijst dit naar een concert, wat een solist met orkest inhoudt. Het Concert is levenslustige en kleurrijke muziek.

jvz4_NYPHIL

Zaterdag 7 mei - opera Turandot met Anna Netrebko

in Metropolitan Opera (13:00 uur)

Dirigent
Marco Armiliato

Uitvoerenden
Anna Netrebko, Ermonela Jaho, Yonghoon Lee, Ferruccio Furlanetto e.a.
Orkest en koor van The Metropolitan Opera

Regie: Franco Zeffirelli

Tijdens het sprookje Turandot dat zich afspeelt in Beijing in de tijd der fabelen, zult u in de betoverende enscenering van Franco Zeffirelli zeker geen moeite hebben om ‘Nessun dorma’ op te volgen. Zeker niet met Anna Netrebko als Turandot.

Anna Netrebko

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in New York

U vliegt per directe KLM vlucht naar New York. Bij aankomst volgt de transfer per comfortabele touringcar naar het hotel, centraal gelegen in New York. Vanavond geniet u van een voortreffelijk welkomstdiner in een restaurant dichtbij uw hotel.

shutterstock_118357066 (2)

Dag 2 - Boottocht over de Hudson

Vandaag zult u New York City op een compleet andere manier beleven. Tijdens een minicruise zult u naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island worden gebracht. U wandelt over het terrein van ‘Lady Liberty’ en ziet de stad New York vanuit een ander perspectief. Op Ellis Island leert u alles over de miljoenen mensen die hier tussen 1892 en 1954 arriveerden in de hoop om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken. Op de terugweg naar uw hotel wandelt u door het Financial District en 9/11 Memorial. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting en dineert u gezamenlijk. Hierna vertrekt u samen naar Carnegie Hall voor het concert met het Mariinsky Orchestra onder leiding van Valery Gergiev.

47. Vrijheidsbeeld

Dag 3 - Ontdek de hoogtepunten van Central Park

Na het ontbijtbuffet ontdekt u onder leiding van een deskundige gids Central Park en toont u tijdens een wandeling niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende plekjes van het beroemde park. U komt onder andere langs de Wollman Rink, Bethesda-fontein, de watervallen en de Central Park Mall. Hierna bezoekt u The Frick Collection. De bijzondere werken van de Frick Collection zijn tijdelijk ondergebracht op een unieke locatie, aan Madison Avenue. U ontdekt de collectie in het pand dat architect Marcel Breuer in 1966 voor het Whitney Museum voor eigentijdse kunst ontwierp. Het gebouw is een brutalistisch meesterwerk, met een streng betonnen cassette-plafond en kale stenen vloeren. Het opvallende is hoe de schilderijen op een andere manier kunnen worden bekeken. Wat in de Frick Collection hoog aan de muur hing, boven de houten lambrisering, hangt aan Madision Avenue op ooghoogte. U vindt in het museum onder andere kunstwerken van Vermeer, Frans Hals en Rembrandt. Naast de vaste collectie zijn er vaak afwisselende exposities. De lunch en middag zijn ter vrije besteding. Indien gewenst woont u vanavond een open rehearsal bij van de Voices of Gotham in Jacqueline Kennedy Onassis High School.

New York, Central Park shutterstock_1414639229

Dag 4 - Uitzicht over New York vanaf One World Observatory

Na het nuttigen van het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting. Vandaag neemt uw reisleider u mee naar het One World Observatory. Het gebouw is deel van het One World Trade Center en beschikt over meerdere restaurants en tentoonstellingen. Vanaf de honderdste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad en bevindt u zich op het allerhoogste punt in New York! U kunt 360 graden rondkijken terwijl u geniet van een hapje en een drankje. De rest van de middag heeft u de gelegenheid om New York verder te ontdekken. Er zijn vele musea die een bezoek waard zijn. ’s Avonds geniet u van een gezamenlijk diner. Hierna woont u het concert met het New York Philharmonic met Jaap van Zweden en Igor Levit bij in Carnegie Hall.

New York, One World Observatory shutterstock_548126221

Dag 5 - Opera Turandot met Anna Netrebko

U heeft vanmorgen voldoende vrije tijd om New York op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld een stukje langs de rivier en over de beroemde Brooklyn Bridge. Als u van moderne kunst houdt, dan zijn het Guggenheim Museum, met werken van Mondriaan en Kandinsky, of het Museum of Modern Art zeker aanraders. Hannick stelt een OV Metrokaart ter beschikking om New York verder te ontdekken. Aan het begin van de middag vertrekt u naar de Metropolitan Opera voor opera Turandot met Anna Netrebko in de hoofdrol. Vanavond geniet u van het laatste gezamenlijke diner in deze wereldstad.

New York, MET shutterstock_637601794

Dag 6 - De laatste momenten in New York

Vanmorgen checkt u rustig uit bij het hotel. U kunt nog de laatste indrukken op doen van New York voordat u gezamenlijk in een lokaal restaurant luncht. Hierna wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht.

shutterstock_388635820

Dag 7 - Aankomst in Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan op Amsterdam Schiphol Airport.

Programmawijzigingen voorbehouden.

New York, Central Park shutterstock_519864985
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Sheraton New York Times Square Hotel ****
Gelegen op 700 meter van het Rockefeller Center en op 450 meter van Times Square vandaan, heeft dit hotel een ideale ligging in New York City. Het hotel beschikt over een uitgebreid gezondheidscentrum. Op 55 meter afstand ligt het metrostation 7th Avenue. De hotelkamers beschikken over een groot bureau. Iedere ochtend biedt Hudson Market een ontbijtbuffet en koffie aan. 

https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20NY%20Times%20Square%20Hotel%20exterior.jpg
Buitenkant
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Lobby.jpg
Entree
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Lobby2.jpg
Lobby
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Lobby_.jpg
Lobby
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Library%20Bar.jpg
Library Bar
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Hudson%20Market.jpg
Hudson Market
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
03-05-2022, Amsterdam – New York, 13:25 tot 15:25 uur, KL 641
08-05-2022, New York – Amsterdam, 17:35 tot 09-05-2022 om 06:50 uur, KL 642
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 48 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Netrebko en Gergiev in New York, the city that never sleeps
Vanaf 3.698,- p.p.

Belangrijke informatie
Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn er een aantal grote wijzigingen gemaakt in het bovenstaande muziekprogramma. Hierdoor is besloten de reis uit de verkoop te halen en de reis te annuleren. Klik hier om terug te gaan naar het reisoverzicht.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
3 mei 2022
v.a. 3.698,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het elegante 4-sterrenhotel Sheraton Times Square Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen, t.w.v. € 450,-
4 mei: concert Mariinsky Orchestra met Valery Gergiev
6 mei: concert New York Philharmonic met Jaap van Zweden en Igor Levit
7 mei: opera Turandot met Anna Netrebko

Optioneel
5 mei, open rehearsal Voices of Gotham
Kosteloos

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 698,-
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 1130 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 1130 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 1130 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 1130 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze reisprofessionals geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Mockup brochure Hannick 22
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd