Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Theatre des Champs Elysees salle entiere crédit photo  arkema – vincent colin
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kerst in romantisch Parijs

Parijs met Tsjaikovski, Mozart en Verdi

muziekreizen

Kerst in romantisch Parijs

Opera en ballet in de lichtstad 

Opera
Ballet
Wereldstad
Kerst
Volgend vertrek
23-12-2022
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Reisleider
Leendert Booyens
Trein
Thalys
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Muzikaal, cultureel en culinair genot

Beleef Parijs met de kerst met sfeervolle lichtjes en prachtige muziek. Geniet van de traditionele balletten Het Zwanenmeer van Tsjaikovski en Giselle van Adolphe Adam, alsmede van de opera's La forza del destino van Verdi en Le nozze di Figaro van Mozart in de indrukwekkende theaters van Parijs. Daarnaast bezoekt u het imponerende muziekmuseum met zijn fantastische verzameling aan muziekinstrumenten. In het Hôtel de la Marine waant u zich terug in de achttiende eeuw. Frankijk staat bekend om zijn verfijnde keuken, waarvan u met de kerst  uitgebreid gaat genieten.

 

Vanwege de huidige politieke situatie en de moeilijke om te repetitieomstandigheden, heeft het Oekraïense Opera Ballet besloten om in plaats van De notenkraker het ballet Giselle uit te voeren.

Parijs shutterstock_762751309
Eiffeltoren Parijs
Parijs shutterstock_491961382
Arc de Triomphe
Parijs shutterstock_534661534-1
Parijs
Parijs shutterstock_722699410
Parijs
Parijs Sacre Coeur 01
Parijs Sacre Coeur
Parijs Montmartre (1)
Parijs
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 23 december, ballet Giselle (Adam) - optioneel
 • Zaterdag 24 december, opera La forza del destino (Verdi) - optioneel
 • Zondag 25 december, opera Le nozze di Figaro (Mozart) - inbegrepen
 • Maandag 26 december, ballet Het Zwanenmeer (Tsjaikovski) - inbegrepen

Foto Théâtre des Champs-Élysées © Arkema – Vincent Colin

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 23 december - ballet Giselle (Adam)

Vanwege de huidige politieke situatie en de moeilijke repetitieomstandigheden heeft het Oekraïense Opera Ballet besloten om in plaats van De notenkraker het ballet Giselle uit te voeren.

 

Théâtre des Champs-Elysées (19:30 uur)

Dirigent
Dmytro Morozov

Choreografie
Marius Petipa/Jules Perrot en Jean Coralli

Uitvoerenden
Solisten en corps de ballet van de National Opera of Ukraine
Orchestre Prométhée

In het ballet Giselle, ou les Wilis, in twee actes van Adolphe Adam komen alle thema's uit de romantiek aan bod. Een pastorale sfeer, kleurrijk en levendig, een onmogelijke liefde die verraden wordt, gevolgd door lijden,nwaanzin en sterven en tot slot een bovennatuurlijke 'witte akte' waarin vergeving zegeviert.

Prijs: € 120,- (incl. transfers v.v.)

Foto Théâtre des Champs-Élysées © Arkema – Vincent Colin

Theatre des Champs Elysees salle entiere crédit photo  arkema – vincent colin

Zaterdag 24 december - opera La forza del destino (Verdi)

Opéra Bastille (19:00 uur)

Dirigent
Jader Bignamini

Regie
Jean-Claude Auvray

Uitvoerenden
Orchestre et Chœurs de l’Opéra national de Paris
Anna Pirozzi, Russell Thomas, Ludovic Tézier, Elena Maximova, e.a.

De titel van deze opera La forza del destino oftewel ‘De macht van het noodlot’ doet al het onheilspellende verloop van de handeling vermoeden. In dit contrastrijke en ingewikkelde verhaal stelt Verdi de mens met zijn emoties centraal en karakteriseert de personages muzikaal treffend en indrukwekkend. Hij laat zien dat een overdreven eergevoel, discriminatie en oorlogszucht desastreuze gevolgen voor het individu hebben.

Prijs; € 205,- (incl. transfers)

La Forza del destino Parijs 2018-19-FORCE-027

Zondag 25 december - opera Le nozze di Figaro (Mozart)

Palais Garnier (14:30 uur)

Dirigent
Louis Langrée

Regie
Netia Jones

Uitvoerenden
Orchestre et Choeurs de l’Opéra national de Paris
Luca Pisaroni, Jeanine De Bique, Gerald Finley, Miah Persson, e.a.

De boodschap van Le nozze di Figaro is in deze tijd zeker nog steeds actueel. De eerste opera van de samenwerking tussen Mozart en Da Ponte stelt op hun typische humoristische en toch serieuze manier machtsverhoudingen aan de kaak. Maar ook ideeën over liefde en trouw zijn in deze opera buffa verwerkt. Verder zit Le nozze vol van bekende en vrolijke aria’s. Netia Jones gebruikt de spotachtige humor waarmee de menselijke verhoudingen ter discussie gesteld worden in haar nieuwe productie, waarin realiteit en fictie flink door elkaar lopen.

© Hermann und Clärchen Baus

Le Nozze di Figaro © Hermann und Clärchen Baus 2

Maandag 26 december - ballet Het Zwanenmeer (Tsjaikovski)

Opéra Bastille (19:30 uur)

Dirigent
Vello Pähn

Choreografie
Rudolf Nurejev (naar Marius Petipa)

Uitvoerenden
Les Étoiles, les Premiers Danseurs et le Corps de Ballet de l’Opéra
Orchestre de l’Opéra national de Paris

Een van de meest geliefde balletten van deze tijd was bij zijn première in 1877 alles behalve een succes. Het verhaal van de onmogelijke liefde tussen prins Siegfried en Odette, die door de tovenaar Rothbart in een zwaan is getransformeerd, heeft Tsjaikovski van meeslepende muziek voorzien, van vrolijk tot dramatisch en vol van romantiek. De mooie pas de deux als ook de prachtige taferelen als alle zwanen samen dansen is een lust voor het oog.

© Julien Benhamou

Ballet Het Zwanenmeer in Opera_national de Paris © Julien Benhamou

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Parijs

Vandaag reist u comfortabel met de Thalys naar Parijs. Na aankomst op station Gare du Nord staat de privétransfer voor u klaar welke u naar het hotel brengt. Wanneer u bent ingecheckt verzorgt uw reisleider de allereerste muziektoelichting van uw reis over het optionele ballet De Notenkraker. Vervolgens geniet u van een voortreffelijk gezamenlijk diner. Indien u het ballet heeft bijgeboekt staat uw transfer voor u klaar om u naar het Théâtre des Champs-Élysées te brengen voor het eerste muzikale hoogtepunt van uw reis.

Parijs shutterstock_491961382

Dag 2 - Rondleiding door het indrukwekkende Opéra Garnier

Vanmorgen geniet u van uw eerste uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Om u optimaal voor te bereiden op de opera Le nozze di Figaro brengen we een bijzonder bezoek aan het Palais Garnier. Dit indrukwekkende operagebouw ligt in het 9e arrondissement en behoort tot één van de opvallendste gebouwen van Parijs. U luncht op eigen gelegenheid en het begin van de middag is ter vrije besteding. In de namiddag verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over de opera La forza del destino. Vervolgens staat uw privétransfer voor u klaar om u naar het restaurant te brengen voor een gezamenlijk diner. Tijdens kerstavond bevindt u zich in de prachtige Opera Bastille wanneer u de optionele opera La forza del destino heeft bijgeboekt. Na een bijzondere avond wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht.

Seine eiffeltoren Parijs

Dag 3 - Musée de la musique

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgt uw reisleider de derde muziektoelichting van uw bijzondere kerstreis over de opera Le nozze di Figaro. Per privétransfer wordt u naar het Musée de la musique gebracht in de Philharmonie de Paris voor een bijzondere ontdekking in de muziekwereld. Het imposante museum beschikt over maar liefst meer dan 8000 historische instrumenten als een piano van Chopin. Het museum, wat is opgericht in 1793, vertegenwoordigt de westerse muziekwereld vanaf de 17e eeuw tot aan de dag van vandaag. Uw lunch is op eigen gelegenheid. Vervolgens wordt u per privétransfer naar het imposante Palais Garnier gebracht alwaar u de opera Le nozze di Figaro mee zult maken. Na een bijzondere dag genieten we van een voortreffelijk gezamenlijk kerstdiner.

Clotilde Basilica Parijs

Dag 4 - Imposante excursie op de Place de la Concorde

Vanmorgen verzorgt uw reisleider alweer de laatste muziektoelichting van uw reis, ditmaal over het ballet Zwanenmeer. Aansluitend wordt u naar het indrukwekkende Hôtel de la Marine gebracht. Dit iconische monument op Place de la Concorde is van 2015 tot 2021 volledig gerestaureerd en los van de European Heritage Days nagenoeg niet open geweest voor publiek. Hier ontdekt u het indrukwekkend gerestaureerde interieur en gaat u terug in de 18e eeuw. De indrukwekkende receptiekamers en appartementen zullen u zeker niet teleurstellen. De lunch en middag zijn ter vrije besteding. Vanavond geniet u van uw laatste gezamenlijke diner in het centrum van Parijs. Vervolgens wordt u naar Opera Bastille gebracht voor het ballet Zwanenmeer. Een indrukwekkend einde van uw aangename reis met de kerstdagen.

Parijs shutterstock_2043202313

Dag 5 - Afscheid van de hoofdstad van Frankrijk

Vanmorgen heeft u de tijd om rustig uit te checken en de laatste indrukken van Parijs op te doen. U geniet van een aangename afscheidslunch alvorens u per trein wederom naar Nederland reist. Een welvarende kerst.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Le Grand Quartier ****
Centraal gelegen in Parijs ligt dit uitstekende 4-sterrenhotel. Op 1,9 km van het Centre Pompidou, biedt het hotel een restaurant, een bar, een tuin en gratis Wi-Fi. De kamers beschikken over een bureau, een flatscreen-tv en airconditioning. Opéra Garnier ligt op 2,8 km van het hotel en het Louvre op 3,3 km. 

230496404 Hotel Le Grand Quartier
Hotel Le Grand Quartier ****
230630750 (1) Hotel Le Grand Quartier
Hotel Le Grand Quartier ****
230493723 Hotel Le Grand Quartier
Royale Entree
230496402 Hotel Le Grand Quartier
Royale Entree
230597092 Hotel Le Grand Quartier
2-persoons kamer
230597132 Hotel Le Grand Quartier
2-persoons kamer
230597404 Hotel Le Grand Quartier
Restaurant
Veeg naar links

Vervoer

U reist comfortabel met de Thalys van Nederland naar Parijs Gare du Nord.

23-12-2022 Amsterdam - Parijs Gare du Nord 11:15 uur - 14:35 uur
27-12-2022 Parijs Gare du Nord - Amsterdam 16:25 uur - 19:44 uur

De treinreis begint op Amsterdam Centraal. Mocht u bij een latere halte wensen in te stappen, laat het ons weten tijdens het boeken.

Upgrade 1e klasse op aanvraag.

 

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Kerst in romantisch Parijs
Vanaf 1.998,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2022
v.a. 1.998,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Le Grand Quartier hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Directe treinreis met de Thalys v.v.
• Transfers per comfortabele touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
25 december: opera Le nozze di Figaro
26 december: ballet Het Zwanenmeer

Optioneel
23 december: ballet De Notenkraker
Prijs: 120,- (incl. transfer)
24 december: opera La forza del destino
Prijs: 205,- (incl. transfer)

 

Optionele muziek:
23 december: ballet De Notenkraker
Prijs: 120,- (incl. transfer v.v.)
24 december: opera La forza del destino
Prijs: 205,- (incl. transfer v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd