Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Klaus Makela colour_copyright Marco Borggreve_Oslo Philharmonic
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Klaus Mäkelä en Janine Jansen in Parijs

Topartiesten

in Parijs

muziekreizen

Klaus Mäkelä en Janine Jansen in Parijs

Gepassioneerde muziek en een bezoek aan het recent geopende Hôtel de la Marine

Concert
Grote Sterren
Opera
Wereldstad
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Tim Nobel
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Sensatie in Parijs

Parijs, wie herinnert zich niet zijn eerste bezoek? In deze stad van de liefde en de bohemiens, gaat u kennismaken met twee van de meeste opwindende jonge dirigenten van dit moment: de charismatische Zwitsers/Italiaanse dirigent Lorenzo Viotti en de nieuwe sensatie van de klassieke muziekwereld, de 27-jarige Finse dirigent Klaus Mäkelä.

 Het toptalent Klaus Mäkelä zal, naast het vioolconcert van zijn landgenoot Jean Sibelius met ‘onze’ Janine Jansen-, een hoogtepunt uit de Franse romantiek dirigeren. De Parijzenaars moeten in 1830 van hun stoel gevallen zijn toen de spectaculaire Symphonie fantastique van Hector Berlioz in première ging: zowel onstuimig als poëtisch, en boordevol dadendrang. Net als Klaus Mäkelä overigens, die in 2027 zal aantreden als nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Geen toeval wellicht, was Berlioz 27 jaar toen hij dit werk componeerde, Klaus Mäkelä zal ten tijde van het concert even oud zijn. 

In de spectaculaire Philharmonie van Parijs leidt Lorenzo Viotti, tevens chef-dirigent van onze Nationale Opera, de Münchner Philharmoniker in de zesde symfonie van Mahler, een symfonie vol tragiek en noodlot. Viotti’s uitstraling en de dramatische muziek zullen garant staan voor een diepe belevenis. 

Tussen de twee spectaculaire concerten kunt u ook nog van de gelegenheid gebruik maken een van de hoogtepunten van de Italiaanse ‘bel canto’ (letterlijk: schone zang) mee te maken, Donizetti’s opera Lucia di Lammermoor. Een opera over een waanzinnigmakende want verboden liefde, vol schitterende aria’s en -inderdaad- schone zang. 

Parijs shutterstock_710380270-1
Eiffeltoren Parijs
Parijs shutterstock_491961382
Arc de Triomphe
Parijs shutterstock_534661534-1
Parijs
Parijs, Chateau of Chantilly shutterstock_120799582
Chateau of Chantilly
Parijs Opéra Bastille
Parijs Opéra Bastille
Parijs shutterstock_722699410
Parijs
Lucia di Lammermoor 4 © Sébastien Mathé - OnP
Opera Lucia di Lammermoor © Sébastien Mathé / OnP
Parijs, Chateau of Chantilly English Garden shutterstock_218251996
Chateau of Chantilly Engelse tuin
Parijs Sacre Coeur 01
Parijs Sacre Coeur
Parijs Montmartre (1)
Parijs
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Maandag 27 februari, Viotti dirigeert Mahler - inbegrepen
 • Dinsdag 28 februari, opera Lucia di Lammermoor (Donizetti) - optioneel
 • Woensdag 1 maart, Janine Jansen en Mäkelä - inbegrepen

Foto Klaus Mäkelä © Banguigui Pasco and Co, Orchestre de Paris

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Maandag 27 februari - Viotti dirigeert Mahler

Philharmonie, Grande salle Pierre Boulez (20:00 uur)

Dirigent
Lorenzo Viotti

Uitvoerenden
Münchner Philharmoniker

Muziek
Gustav Mahler:         Symfonie nr. 6 in a, ‘Tragische’

De zesde symfonie heeft niet voor niets de bijnaam ‘Tragische’, ook al is onduidelijk wie de naamgever is. Sowieso is deze symfonie omgeven door mythes. Ook staat de symfonie bekend als de symfonie met de hamerslagen. Hoe dan ook roepen de hoekdelen een angstige en tragische sfeer op, vol van twijfel en noodlot. In de twee middendelen contrasteert Mahler dit gevoel gedeeltelijk met landelijke geluiden, maar ook geheimzinnigheid. De sfeer is rustiger, maar het is ook duidelijk dat er iets niet klopt, twijfel en ironie zijn wel degelijk hoorbaar. In het laatste deel slaat het noodlot dan onbarmhartig toe, zeer indringend en letterlijk uitgebeeld door de hamerslagen die ook voor het oog indrukwekkend zijn. Deze symfonie is pure dramatiek, waarvoor Mahler een heel groot orkest nodig heeft met maar liefst 8 hoorns, veel slagwerk, koebellen, klokken, celesta – om maar enkele bijzondere instrumenten te noemen. Een symfonie vol van dramatiek en emoties waar de luisteraar zich niet aan kan onttrekken. 

© Linda Stulic

Lorenzo Viotti © Linda Stulic

Dinsdag 28 februari - opera Lucia di Lammermoor (Donizetti)

Opéra Bastille (19:30 uur)

Dirigent
Aziz Shokhakimov

Regie
Andrei Șerban

Uitvoerenden
Brenda Rae, Quinn Kelsey, Javier Camarena, Thomas Bettinger, e.a.
Orchestre et Chœurs de l’Opéra national de Paris

Donizetti is de bekendste vertegenwoordiger van belcanto opera en dat betekent enerzijds mooie melodieën, anderzijds zware romantische en dramatische verhalen, waarin vrouwen – vaak door hun puurheid en reinheid – ondergaan. Zo ook hier. Lucia wordt slachtoffer van familiepolitiek, geldproblemen en ruzies. Het gaat nooit om haar en al zeker niet om haar liefde voor de ‘verkeerde’ man (man van familie, waarmee ruzie is). Doordat ze gedwongen wordt een ander te trouwen gaat ze tot een noodlottige daad over, waarna ze haar verstand verliest en zelf doodgaat, evenals haar geliefde de hand aan zichzelf legt nadat hij van haar dood hoort. Deze opera is vooral bekend om de zogenaamde waanzinsscene. 
Het is een moeilijke partij die erg hoog gaat en vol met versieringen zit. Maar nog belangrijker is de ongelofelijke expressie die Donizetti erin wist te leggen. De luisteraar wordt letterlijk meegezogen in de waanzin en het lot van Lucia.

Prijs: € 168,- (incl. transfers v.v.)

© Sébastien Mathé / OnP

Lucia di Lammermoor 2 © Sébastien Mathé - OnP

Woensdag 1 maart - Janine Jansen en Mäkelä

Philharmonie, Grande salle Pierre Boulez (20:00 uur)

Dirigent
Klaus Mäkelä

Uitvoerenden
Janine Jansen – viool
Orchestre de Paris

Muziek
Kaija Saariaho:        Ciel d'hiver (tweede deel uit Orion)
Jean Sibelius:        Vioolconcert in d op. 47
Hector Berlioz:        Symphonie fantastique op. 14

De Finse Kaija Saariaho hoort tot de meest vooraanstaande hedendaagse componisten. U hoort van haar het verstilde en contemplatieve tweede deel uit Orion, een driedelig symfonisch werk.
Daarna speelt Janine Jansen het geliefde vioolconcert van Saariaho's landgenoot, Jean Sibelius. Het concert ademt veel melancholiek en kent vele prachtige lyrische passages waar de violist met een mooie klank kan schitteren. Daarnaast zijn er ook virtuoze passages. Bovenal is het een fantastisch werk! Tot slot neemt Mäkelä u mee naar de hallucinaties van een kunstenaar in de Symphonie fantastique. Berlioz legde met deze symfonie een mijlpaal voor de kunst van orkestratie zodat u door middel van prachtige klankkleuren in het verhaal en de emoties mee genomen wordt.

© Marco Borggreve, Oslo Philharmonic

Klaus Makela colour_ copyright Marco Borggreve_Oslo Philharmonic

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Parijs

Vandaag reist u per Royal Class touringcar vanaf verschillende opstapplaatsen naar uw hotel in Parijs. Wanneer u bent ingecheckt staat het welkomstdiner voor u klaar in het restaurant van het hotel. 

Parijs, Arc de Triomphe shutterstock_1867822423

Dag 2 - Bezoek aan Chateau de Chantilly

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over het concert Viotti met Mahler. Vandaag bezoekt u Chateau de Chantilly ongeveer 50 kilometer ten noorden van Parijs. Het kasteel is een belangrijke locatie voor het cultureel erfgoed van Frankrijk. Henri d’Orléans, hertog van Aumale en zoon van de laatste koning van Frankrijk Louis-Philippe, wordt gezien als de grootste verzamelaar en heeft voor de grote collectie in Chateau de Chantilly gezorgd. In 1886 gaf d’Orléans het als een gift aan Institut de France. Het kasteel is de perfecte locatie om terug de tijd in te gaan. De collectie die u hier kunt bewonderen van antiek Franse schilderijen evenaart bijna de collectie van het Louvre. Na het bezoek aan het kasteel wordt u teruggebracht naar het hotel. Vanavond dineert u gezamenlijk, waarna u naar de Philharmonie vertrekt voor het eerste concert met Viotti en Mahler.

Parijs, Chateau of Chantilly shutterstock_120799582

Dag 3 - Imposante excursie op de Place de la Concorde

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over opera Lucia di Lammeroor die u vanavond, indien bijgeboekt, bezoekt in Opéra Bastille. Aansluitend wordt u naar het indrukwekkende Hôtel de la Marine gebracht. Dit iconische monument op Place de la Concorde is van 2015 tot 2021 volledig gerestaureerd en los van de European Heritage Days nagenoeg niet open geweest voor publiek. Hier ontdekt u het indrukwekkend gerestaureerde interieur en gaat u terug in de 18e eeuw. De indrukwekkende receptiekamers en appartementen zullen u zeker niet teleurstellen. De lunch en middag zijn ter vrije besteding. Vanavond geniet u van uw gezamenlijke diner in het centrum van Parijs. Indien bijgeboekt vertrekt u hierna per touringcar naar de opera. 

Parijs anthony-delanoix-pt4j4bGSPmw-unsplash

Dag 4 - Musée de la musique

Vanmorgen verzorgt uw reisleider alweer de laatste muziektoelichting van uw reis, ditmaal over het concert met Janine Jansen en Mäkelä. Hierna vertrekt u naar het Musée de la musique in de Philharmonie de Paris voor een bijzondere ontdekking in de muziekwereld. Het imposante museum beschikt over maar liefst meer dan 8000 historische instrumenten als een piano van Chopin. Het museum, wat is opgericht in 1793, vertegenwoordigt de westerse muziekwereld vanaf de 17e eeuw tot aan de dag van vandaag. Uw lunch is op eigen gelegenheid. Na een gezamenlijk diner wordt u naar de Philharmonie voor het hoogtepunt van deze reis gebracht. Klaus Mäkelä en Janine Jansen in de Philharmonie in Parijs.

Clotilde Basilica Parijs shutterstock_1979180630

Dag 5 - Afscheid van de hoofdstad van Frankrijk

Na het uitchecken staat de Royal Class touringcar voor u klaar. Onderweg terug naar Nederland wordt er gestopt voor een gezamenlijke afscheidslunch. Hierna kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten en reisleider bij de verschillende uitstapplaatsen. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Parijs shutterstock_491961382

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Le Grand Quartier ****
Centraal gelegen in Parijs ligt dit uitstekende 4-sterrenhotel. Op 1,9 km van het Centre Pompidou, biedt het hotel een restaurant, een bar, een tuin en gratis Wi-Fi. De kamers beschikken over een bureau, een flatscreen-tv en airconditioning. Opéra Garnier ligt op 2,8 km van het hotel en het Louvre op 3,3 km. 

230496404 Hotel Le Grand Quartier
Hotel Le Grand Quartier ****
230630750 (1) Hotel Le Grand Quartier
Hotel Le Grand Quartier ****
230493723 Hotel Le Grand Quartier
Royale Entree
230496402 Hotel Le Grand Quartier
Royale Entree
230597092 Hotel Le Grand Quartier
2-persoons kamer
230597132 Hotel Le Grand Quartier
2-persoons kamer
230597404 Hotel Le Grand Quartier
Restaurant
Veeg naar links

Uw reisleider

Contrabassist voor orkest- en ensemblemuziek
Tim Nobel

"Gedurende 20 jaar was ik contrabassist bij Het Orkest van het Oosten (nu Phion). Als orkestlid heb ik een groot deel van de klassieke meesterwerken mogen spelen. Mijn muzikale interesse is zeer breed, ik verdiep mij graag in allerlei verschillende muziekstijlen, van barok tot de late romantiek en van Maurice Ravel tot Miles Davis. Er is zoveel moois! Ik studeerde zowel klassiek- als jazzcontrabas en volgde kort geleden nog een Master aan het Prins Claus Conservatorium waarbij ik onder meer onderzoek deed bij symfonieorkesten naar de effecten van combinaties van lichte en klassieke muziek."

Tim Nobel-1

 

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
 • Rotterdam - Metrohalte Capelse Brug
 • Breda - Novotel Hotel 
Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Met Klaus Mäkelä naar Parijs
Vanaf 1.898,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
26 februari 2023
v.a. 1.898,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Le Grand Quartier hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Comfort touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
Maandag 27 februari, Viotti dirigeert Mahler
Woensdag 1 maart, Janine Jansen en Mäkelä

Optioneel
Dinsdag 28 februari, opera Lucia di Lammermoor (Donizetti), € 168,- (incl. transfers v.v.)

Optionele muziek:
Dinsdag 28 februari, opera Lucia di Lammermoor (Donizetti), € 168,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 368,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd