Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Aida_FotoEnnevi_230618_044
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
NRC Lezersreis: Beleef verschillende opera’s in de Arena van Verona

100ste Arena di Verona Opera Festival

muziekreizen

NRC Lezersreis: Beleef verschillende opera’s van Verdi en Puccini in de Arena met Anna Netrebko

Beleef het 100-jarig jubileum van het festival

NRC
Opera
Vliegreis
Volgend vertrek
27-07-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
Transavia
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Laat u betoveren door Verdi's Aida

Wie er ooit is geweest, kan het volmondig beamen: het bijwonen van een opera in de Arena van Verona is een absolute belevenis en een onvergetelijk moment. In 2023 viert het Opera Festival in de Italiaanse stad zijn honderdste verjaardag. Een bijzonder moment waar u bij kunt zijn. In het bijna 2000 jaar oude monument kunt u opera's bijwonen van de Italiaanse meesters Verdi en Puccini met de stersopraan Anna Netrebko als Aida. Hannick Reizen viert graag samen met u de 100ste verjaardag van het Arena di Verona Opera Festival. Een bijzonder hoogtepunt!

Geschiedenis van het festival
Het Opera Festival ontstond in 1913 ter ere van de 100ste verjaardag van Verdi. Om de meester te eren, werd zijn Aida in de Arena uitgevoerd. De organisatie alsmede het publiek waren zo onder de indruk van de ongelofelijke akoestiek dat sindsdien het festival jaarlijks plaatsvindt (afgezien van onderbrekingen door de oorlogen).

Onze collega Boudewijn bezocht afgelopen zomer het Festival in Verona:

"Het moment dat de eerste akte begint zult u begrijpen waarom dit al maar liefst 100 jaar een festival van wereldniveau is, met honderdduizenden bezoekers. De start van de opera is haast overweldigend. Het immense podium, maar liefst driemaal de grootte van een normaal theater, wordt ‘ingekleurd’ door honderden personages, dieren en artefacten. Met deze hoeveelheid acteurs lijkt het een waar dorp waar verschillende scenes parallel aan elkaar worden gespeeld. De indrukwekkende en gigantische rekwisieten die bij elke akte ook nog worden verwisseld, zorgen ervoor dat de film voor uw ogen wordt afgespeeld en u de tijd volledig vergeet."

Verona, shutterstock_1476232355
Verona
Verona
Verona
Verona shutterstock_369656342
Verona
2012 Arena di Verona_foto Ennevi_72
Arena di Verona © Ennevi
Vicenza, shutterstock_1308635998
Vicenza
Verona
Verona
Verona - Verdi dag
Verona
Verona
Verona
Vicenza, shutterstock_1865447776
Vicenza
Verona, shutterstock_362388752
Balkon van Julia in Verona
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 28 juli: opera Nabucco - optioneel
 • Zaterdag 29 juli: opera Tosca - optioneel
 • Zondag 30 juli: opera Aida - inbegrepen

Foto's: © Ennevi

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 28 juli - opera Nabucco

Arena di Verona (21:00 uur)

Dirigent
Alvise Casellati

Regie
Gianfranco de Bosio

Uitvoerenden
Amartuvshin Enkhbat, Matteo Mezzaro, Alexander Vinogradov, Anna Pirozzi, e.a.


Met Nabucco is Verdi doorgebroken, mede dankzij het nog steeds geliefde slavenkoor. Tijdens de première in Milaan herkenden de Milanezen daarin zichzelf, namelijk hun onderdrukking door de Oostenrijkers. Het verhaal gaat eigenlijk om de Hebreeuwse bevolking van Jerusalem die tegen de Babylonische indringers voor hun vrijheid vechten. Bernard brengt u in zijn enscenering naar de Scala in Milaan in 1848, waarbij Nabucco (de Babylonische koning) Franz Joseph voor moet stellen (hoewel deze toen eigenlijk nog veel te jong was). Het publiek in de Scala zijn Oostenrijkers en de mensen op het podium de Italianen.

Prijs: € 148,-

Nabucco FotoEnnevi FENENA-Geraldine-Chauvet

Zaterdag 29 juli - opera Tosca

Arena di Verona (21:00 uur)

Dirigent
Francesco Ivan Ciampa

Regie
Hugo de Ana

Uitvoerenden
Aleksandra Kurzak, Roberto Alagna, Luca Salsi, Giorgi Manoshvili, e.a.

Het tragische liefdesverhaal van Tosca speelt zich af tegen de achtergrond van revolutionaire bewegingen tegen het Napolitaanse koningshuis in 1800. Puccini gebruikt deze achtergrond voor een dramatisch driekhoeksverhaal met hoogoplopende emoties van verlangen, liefde, jaloezie en haat. Puccini was een meester in dramatische geladenheid en diepe emoties. Het belooft een bijzondere avond te worden in werelds beroemdste openluchttheater.

Prijs: € 148,-

tosca

Zondag 30 juli - opera Aida

Arena di Verona (21:00 uur)

Dirigent
Marco Armiliato

Regie
Stefano Poda

Uitvoerenden
Anna Netrebko, Yusif Eyvazov, Olesya Petrova, Simon Lim, e.a.

Aida is hèt symbool van het Verona Opera Festival en wordt sinds 1913 het meest uitgevoerd. Deze avond begeeft u zich in de Egyptische sferen van machtige farao’s, oorlog, jaloezie, trouw en liefde. Grootse scenes met een indrukwekkend decor, waarvoor het amfitheater uiterst geschikt is, wisselen zich af met intieme scenes. Op deze manier benadrukt Verdi het grote conflict waar Aida en Ramades zich in bevinden.

Aida FotoEnnevi-1

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in karakteristiek Verona

U vliegt samen met uw reisleider rechtstreeks met een Transavia vlucht van Amsterdam Schiphol naar Verona. U wordt op de luchthaven verwelkomd door de chauffeur en per touringcar naar het centrum van Verona gebracht. U verblijft in het prestigieuze Hotel Giberti, wat niet alleen elegant en stijlvol is, maar het heeft ook een gunstige ligging tussen de Romeinse Arena van Verona en het treinstation van de stad. Op slechts 800 meter, ongeveer 10 minuten lopen bevindt zich de Arena van Verona. Als uw opera is afgelopen bent u dus in een mum van tijd weer in uw karakteristieke hotel. Vanavond wordt het welkomstdiner voor u geserveerd in een lokaal restaurant. Het restaurant ligt tegenover de Arena, waardoor u alvast de eerste indrukken op kunt doen van dit imposante gebouw.

Verona, shutterstock_2110340621

Dag 2 - Uitstapje naar Vicenza, de stad van Palladio

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over opera Nabucco. Hierna vertrekt u per touringcar naar Vicenza, het paradijs van Palladio. De stad heeft een unieke uitstraling, gecreëerd door de revolutionaire architect Andrea Palladio in de zestiende eeuw. Tijdens uw bezoek aan de stad kunt u zien hoe Palladio geïnspireerd was door de klassieke Romeinse architectuur. In 1994 werd Vicenza toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een deskundige gids neemt u mee door de stad en vertelt u meer over deze architect. U bekijkt de meest sublieme meesterwerken zoals het Piazza dei Signori en de Basilica Palladiana. Na een gezamenlijke lunch in Vicenza reist u terug naar Hotel Giberti. De rest van de middag is vrij te besteden. Indien bijgeboekt woont u vanavond opera Nabucco bij in de Arena van Verona.

Vicenza, shutterstock_339051893

Dag 3 - Ontdek Verona met lokale gids

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over opera Tosca. Hierna neemt een deskundige gids u mee door de stad Verona. Tijdens de wandeling verkent u de stad en leert u meer over de geschiedenis en de bijzondere bouwwerken. De stad kent liefst twee juwelen die door UNESCO zijn benoemd tot Werelderfgoed. Dit zijn het oude amfitheater en de Romeinse triomfboog. De middag heeft u ter vrije besteding en kunt u de stad Verona zelf verder ontdekken of heerlijk uitrusten in uw hotel. ’s Avonds dineert u gezamenlijk in een goed restaurant in Verona. Indien bijgeboekt woont u opera Tosca bij in de Arena van Verona.

Verona - Stadswandeling Romeo en Julia

Dag 4 - Een wijnproeverij in de omgeving van Verona

U begint de ochtend met een vers en uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel. Hierna verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over opera Aida. Hierna vertrekt u per touringcar naar een lokale wijnmakerij in de Valpolicella heuvels. U wordt hartelijk verwelkomd, waarna u de wijngaard en de kelders bezoekt. Tijdens de rondleiding proeft u verschillende wijnen, waarbij u meer uitleg krijgt over de druiven, de omgeving en de technieken die gebruikt worden tijdens het maken van de wijn. Na het bezoek aan de wijngaard reist u verder naar een dichtbij gelegen restaurant voor een gezamenlijke lunch. Na afloop reist u terug naar uw hotel in Verona. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid dineren. Als hoogtepunt van uw reis woont u vanavond het symbool van het Verona Opera Festival bij, opera Aida. Grootse scenes met een indrukwekkend decor waarvoor het amfitheater uiterst geschikt is, wisselen zich af met intieme scenes. 

Verona - Wijnproeverij

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

De ochtend is ter vrije besteding. U geniet gezamenlijk van een afscheidslunch in Verona. De touringcar brengt u terug naar het vliegveld, waar u rechtstreeks naar Amsterdam vliegt. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Verona, shutterstock_1476232355

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Giberti ****
Hotel Giberti is een comfortabel 4-sterrenhotel, gelegen op ca. 800 meter van de Arena van Verona en van het historische hart van de stad. In de directe omgeving zijn voldoende bars, restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een bar, lift, fietsverhuur, lounge en tuin. De kamers zijn elegant en in Italiaanse stijl ingericht en beschikken over TV, telefoon, airconditioning, kluisje, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Giberti entree
Entree Hotel
Hotel Giberti binnenkant
Hotel Giberti Verona
Hotel Giberti ontbijt
Ontbijt
Hotel Gibeti hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Transavia
27-07-2023, Amsterdam – Verona, 14:15 tot 15:55 uur, HV 5467
31-07-2023, Verona – Amsterdam, 16:55 tot 18:50 uur, HV 5464
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 15 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Stoelplan Arena di Verona

Om een goed inzicht te verkrijgen van de verschillende categorieën delen wij u graag onderstaand het stoelplan van Arena di Verona.
De oranje gemarkeerde plaatsen zijn inbegrepen in uw reissom. Genaamd Numerate Gradinate Verdi, ook wel 1e rang Verdi.
Deze categorie betreft plastic kuipstoelen gelegen op de 1e ring welke u kunt bereiken per trap. 

Stoelplan Arena di Verona

Wat zijn de spelregels wanneer de opera 'in het water valt'?

Een opera bijwonen in de Arena di Verona is een unieke belevenis. Iedere zomer wordt de arena omgevormd tot het grootste openluchttheater ter wereld. De historische Arena, de magnifieke opera en de mooie, vaak met sterren verlichte hemel maken het tot een waar spektakel. Ondanks het goede weer in Verona zit het weer ook daar wel eens niet mee en gaat het regenen. De ‘Fondazione Arena di Verona’ heeft omtrent slecht weer een speciaal reglement. Graag informeren wij u over deze spelregels.

Een operavoorstelling wordt voorafgaand aan de start van de opera nooit geannuleerd. In eerste instantie zal de aanvangstijd worden uitgesteld. Dit kan meerdere keren gebeuren tot maximaal 2 ½ uur na de officiële aanvangstijd. Wanneer de weersomstandigheden niet zijn verbeterd, wordt de voorstelling alsnog geannuleerd.
Is de voorstelling reeds begonnen en gaat het regenen, dan zal de opera altijd eerst worden onderbroken en wordt er gepauzeerd. Dit kan meerdere keren per voorstelling voorkomen. Een paar druppels water is al voldoende om de instrumenten en dure decors te beschadigen. 

Financiële vergoeding
Wanneer de opera wordt gestaakt nadat de voorstelling is begonnen heeft de bezoeker geen recht op een vergoeding van de ticketprijs. Indien de opera voor het einde van de eerste akte wordt gestaakt heeft de bezoeker recht op het kopen van een nieuw ticket met 50% korting voor eenzelfde categorie ticket voor een opera in hetzelfde seizoen óf voor het volgende seizoen. Wanneer het, na diverse keren te zijn uitgesteld, nog steeds regent en de 2 ½ uur zijn verstreken dan wordt de opera alsnog geannuleerd. Voor een nooit aangevangen opera kan de bezoeker een vergoeding ontvangen. Doorgaans is dit de prijs zoals vermeld op het ticket minus de reserveringskosten.

De Fondazione Arena di Verona heeft deze regels opgesteld om de financiële positie van het festival te waarborgen. De kosten van de programmering, het boeken van de zangers en zangeressen en het orkest zijn significante uitgaven welke gedekt dienen te worden.

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse NRC Lezersreis: Beleef verschillende opera's van Verdi en Puccini in de Arena van Verona
Vanaf 2.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 juli 2023
v.a. 2.698,-
 • Categorie ‘Gradinate numerate 1e rang Verdi’ zitplaatsen voor opera Aida. 
  • Zie bovenstaand tabblad 'Stoelplan Arena di Verona' om een goed beeld te krijgen van de ligging van uw plaatsen. 
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het prestigieuze Hotel Giberti op 10 minuten loopafstand van de Arena di Verona (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Transavia-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
Zondag 30 juli: Opera Aida 

Optioneel
Vrijdag 28 juli: Opera Nabucco, € 148,-
Zaterdag 29 juli: Opera Tosca, € 148,-

Optionele opera
Vrijdag 28 juli: Opera Nabucco, € 148,-
Zaterdag 29 juli: Opera Tosca, € 148,-

Opera zitplaatsen upgrade:

Opera Nabucco
Upgrade naar Poltrona: € 35,-
Upgrade naar Poltronissime: € 70,-
Upgrade naar Poltronissime Gold: € 125,-

Opera Tosca
Upgrade naar Poltrona: € 35,-
Upgrade naar Poltronissime: € 70,-
Upgrade naar Poltronissime Gold: € 125,-

Opera Aida
Upgrade naar Poltrona: € 35,-
Upgrade naar Poltronissime: € 70,-
Upgrade naar Poltronissime Gold: € 125,-

Verdere toeslagen
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 598,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd