Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
kongress & theaterhaus 01
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Operettereis naar Bad Ischl

Walsen, humor, intriges en verwisselingen in de keizerstad Bad Ischl

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Meeslepende muziek en satire

Operette is een meeslepende combinatie van walsen, pakkende liederen, ontrouw, persoonsverwisselingen en humor. Dit vrolijke pakket is in wezen een en al satire: kritiek met een knipoog op de maatschappij rond de vorige eeuwwisseling. Bad Ischl organiseert wereldwijd het enige operette festival en is daarmee uniek. Dit jaar kunt u van het bekende en geliefde Wiener Blut van J. Strauss jr. met al zijn walsen en zijn turbulente handeling genieten. Van Léhar hoort u zijn eerste operette waarin zijn vakmanschap al duidelijk naar voren komt. Bijzonder vrolijk en vol spektakel zit de revueoperette Frau Luna, met vele bekende melodieën. Naast deze sprankelende muziek verkent u het mooie Salzkammergut. Een boottocht op de Wolfgangsee mag hierbij uiteraard niet ontbreken. Ook bezoekt u het huisje of hutje aan de Attersee, waar Mahler naartoe ging om te componeren. Dus een vrolijke en ontspannen reis in de mooie zomermaand augustus!

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/Bad%20Ischl%20shutterstock_2100220402.jpg
Bad Ischl
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/Photo%20Museum%20at%20the%20Kaiservilla%20in%20Bad%20Ischl%20shutterstock_680057350.jpg
Photo Museum at the Kaiservilla in Bad Ischl
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/Bad%20Ischl%20Kalvarienbergkirche%20shutterstock_1462495823.jpg
Bad Ischl Kalvarienbergkirche
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/BadIschl1.jpg
Bad Ischl
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/BadIschl2.jpg
Bad Ischl
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/Bad%20Ischl%202.jpg
Kaiservilla
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/Bad%20Ischl%20rivier%20kant%20shutterstock_154657691.jpg
Bad Ischl rivier kant
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Oostenrijk%20-%20Bad%20Ischl/Bad%20Ischl%203.jpg
Bad Ischl
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Donderdag 18 augustus, operette Wiener Frauen (Léhar) - inbegrepen
  • Vrijdag 19 augustus, revueoperette Frau Luna (Lincke) - optioneel
  • Zaterdag 20 augustus, operette Wiener Blut (J. Strauss jr.) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 18 augustus - operette Wiener Frauen (Léhar)

in Kongress & TheaterHaus Bad Ischl (20:00 uur)

Dirigent
Marius Burkert

Regie
Angela Schweiger

Uitvoerenden
Franz Léhar-Orchester
bezetting nog niet bekend

Léhar woonde en werkte in Bad Ischl, vandaar dat het Léhar-festival elk jaar een operette van hem uitvoert. Dit jaar wordt Wiener Frauen ten gehore gebracht. Deze operette is samen met Der Rastelbinder de eerste operette van Léhar. In deze wervelende komedie gaat het om de pianoleraar Willibald, diens geliefde Claire en haar geliefde Philip. De latere grote successen van Léhar zoals Die Lustige Witwe zijn hier al duidelijk hoorbaar.

Franz Lehar Orchester

Vrijdag 19 augustus - revueoperette Frau Luna (Lincke)

in Kongress & TheaterHaus Bad Ischl (20:00 uur)

Dirigent
Christoph Huber

Regie
Ramesh Nair

Uitvoerenden
Patrica Nessy, Ramesh Nair, Rebecca Soumagné, Kaj-Louis Lucke, e.a.
Franz Léhar-Orchester

Deze turbulente operette neemt u mee naar de maan. Steppke lukt het om naar de maan te vliegen en vindt daar Frau Luna. Deze vindt Steppke erg leuk wat Prinz Sternschnuppe wederom jaloers maakt. In deze revueoperette vol met bekende liederen, dans en passie brengen de aardbewoners de maanbewoners aardig in de war.

Foto Patricia Nessy © Hubert Kaufmann

Patricia Nessy (c) Hubert Kaufmann

Zaterdag 20 augustus - operette Wiener Blut (J. Strauss jr.)

in Kongress & TheaterHaus Bad Ischl (20:00 uur)

Dirigent
Laszlo Gyüker

Regie
Thomas Enzinger

Uitvoerenden
Gerd Vogel, Thomas Blondelle, Sieglinde Feldhofer, e.a.
Franz Léhar-Orchester

Wiener Blut is samengesteld uit vele bekende walsen en melodieën van Strauss. Bovendien is het libretto zeer overtuigend in zijn charme en geestigheid. Het is een vlotte, turbulente operette met allerlei verwisselingen en intriges, waarbij de walsen onweerstaanbaar meeslepend zijn en een vrolijke avond garanderen.

Ischl-Kongresshaus-OstansichtBerg

Programma en excursies

Dag 1 - Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt vroeg vanuit Nederland per comfortabele Royal Class Touringcar. Vannacht overnacht u in het Tillypark Hotel in Nürnberg, Duitsland, waar u ook gezamenlijk dineert.

Nurnberg shutterstock_1336655753

Dag 2 - Uw aankomst in Bad Ischl

Na het ontbijt in uw hotel zet u koers richting het Salzburgerland. Met zijn indrukwekkende bergen en tientallen meren behoort het Salzkammergut tot een van de mooiste gebieden van Oostenrijk. Halverwege de middag arriveert u in Bad Ischl, waar u aansluitend vrije tijd heeft om alvast de eerste indrukken van het romantische stadje op te doen. Vanavond wordt u verwelkomd met een diner en muziektoelichting in uw hotel Goldenes Schiff.

Bad Ischl shutterstock_1819388930

Dag 3 - Ontdek Kaiservilla

Vanochtend staat een bezoek aan de Kaiservilla op het programma, waar keizer Frans Jozef het ultimatum aan Servië ondertekende. Aansluitend geniet u in Café Zauner Esplenada van een kopje koffie. Na de koffiepauze wandelt u naar Lehárvilla voor een rondleiding. Vanmiddag woont u de eerste operette van het Lehár Festival bij, namelijk Wiener Frauen. Vanavond geniet u van een gezamenlijk diner.

Bad Ischl Kaiservilla

Dag 4 - Panoramische uitzichten op de Wolfgangsee

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting. U maakt vandaag een panoramische boottocht over de Wolfgangsee, een van de mooiste meren van het Salzkammergut. Tegen de middag meert u aan in Sankt Wolfgang, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Wanneer u ooit de operette Im Weissen Rössl heeft bijgewoond, zult u vast en zeker het gelijknamige hotel herkennen. Vanavond dineert u in uw hotel en bezoekt u aansluitend, indien bijgeboekt, revueoperette Frau Luna.

Wolfgangsee

Dag 5 - Op ontdekking door Salzkammergut

Na uw ontbijt ontvangt u van uw reisleider een muziektoelichting. Hierna stapt u in de touringcar. Vandaag rijdt u door het prachtige berggebied van Salzkammergut. U volgt een route langs de Ebensee, waarna u het componeerhuisje van Gustav Mahler bezoekt. Daarna vervolgt u uw route naar Gmunden. Hier heeft u de gelegenheid om te lunchen en u heeft vrije tijd om het stadje te ontdekken. In de avond dineert u gezamenlijk en hierna bezoekt u operette operette Wiener Blut.

Bad Ischl

Dag 6 - Uw terugreis naar uw overnachtingshotel

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel. U reist per Royal Class touringcar terug naar Tillypark, waar u ontvangen wordt met een gezamenlijk diner. De avond is verder ter vrije besteding.

BadIschl3

Dag 7 - Terug naar Nederland

U verlaat uw hotel en vervolgt uw weg door Duitsland. Onderweg geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch.

Programma wijzigingen voorbehouden

Nurnberg shutterstock_1168888300
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Goldenes Schiff ****
U verblijft in het viersterren familie hotel Goldenes Schiff. Gelegen naast de Traun rivier beschikt het hotel over de Traun-spa met een binnenzwembad, buiten sauna en stoombaden. De moderne hotel kamers beschikken over een flat-screen tv, een minibar en een kluisje. The Imperial villa ligt op 10 minuten lopen en het huis van Franz Lehàr bevindt zich op 2 minuten lopen vanaf het hotel.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotel%20-%20Oostenrijk/Hotel%20Goldenes%20Schiff%20Exterior.jpg
Exterior
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotel%20-%20Oostenrijk/Hotel%20Goldenes%20Schiff%20Lobby.jpg
Lobby
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotel%20-%20Oostenrijk/Hotel%20Goldenes%20Schiff%20Restaurant.jpg
Restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/Hotel%20-%20Oostenrijk/Hotel%20Goldenes%20Schiff%20Hotelkamer%202.jpg
Hotelkamer Impressie
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Operettereis naar Bad Ischl
Vanaf 1.798,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 augustus 2022
v.a. 1.798,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Goiserer Mühle (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 7 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
18 augustus: operette Wiener Frauen (Léhar) 
20 augustus, operette Wiener Blut (J. Strauss jr.)

Optioneel
19 augustus: revueoperette Frau Luna (Lincke) 
Prijs: € 138,- (incl. transfers v.v.)

 

Optionele muziek:
19 augustus: revueoperette Frau Luna (Lincke) 
Prijs: € 138,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 358,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 145,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici