Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
BPhil_Kirill Petrenko_Osterfestspiele Baden-Baden_c_Monika Rittershaus
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Osterfestspiele Baden-Baden

De Berliner Philharmoniker met Kirill Petrenko in Baden-Baden

muziekreizen

Osterfestspiele in Baden-Baden

Beleef de Osterfestspiele met topmusici en veel muziek van Richard Strauss en een oratorium van Händel

Festival
Pasen
Concert
Opera
Volgend vertrek
07-04-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Leo den Oudsten
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

‘Dirigent des Jahres’: Kirill Petrenko

Met zijn geneeskrachtige bronnen en gezonde lucht wordt van een kuuroord een gunstige werking op de gezondheid verwacht. Prachtig gelegen aan de voet van het Zwarte Woud biedt de elegante, kuur- en cultuurstad Baden-Baden een stijlvol decor voor een topfestival. De vaste verbintenis met de wereldberoemde Berliner Philharmoniker, sinds 2013, draagt daar zeker toe bij. Hierdoor is het muziekaanbod in Baden-Baden tijdens de paasperiode van ongekende kwaliteit en diversiteit. Kirill Petrenko is door 40 internationale critici van het vaktijdschrift Opernwelt tot dirigent van het jaar uitgeroepen, en wel voor zijn vertolking van Pique Dame van Tsjaikovski vorig jaar tijdens de Osterfestspiele. Dit jaar dirigeert hij de grootse opera Die Frau ohne Schatten van Richard Strauss alsmede de ‘Vier letzten Lieder’ als ‘Ein Heldenleben’. Optioneel kunt u een vroeg oratorium van Händel met verrassend veel bekende muziek bezoeken. Emmanuelle Haïm – een specialiste in barokmuziek en eveneens prijs bekroond – leidt de Berliner Philharmoniker.

Foto Kirill Petrenko / Osterfestspiele Baden-Baden © Monika Rittershaus

Muziekreis Osterfestspiele Baden-Baden
Baden-Baden
Baden Baden
Baden-Baden
Baden Baden - Lichtentaler allee
Baden-Baden
Baden-Baden
Baden-Baden
Baden-Baden, shutterstock_1778124329
Baden-Baden, Old Town
Trinkhalle Baden-Baden, shutterstock_1608371602
Trinkhalle, Baden-Baden
Baden-Baden, shutterstock_2199745615
Baden-Baden
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Zaterdag 8 april, Händel oratorium - optioneel
  • Zondag 9 april, opera Die Frau ohne Schatten (R. Strauss) - inbegrepen
  • Maandag 10 april, Diana Damrau met de Berliner Philharmoniker - inbegrepen 

Foto Berliner Philharmoniker © Monika Rittershaus
Foto Diana Damrau © Jiyang Chen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Zaterdag 8 april - Händel oratorium

Festspielhaus Baden-Baden (18:00 uur)

Dirigent
Emmanuelle Haïm

Uitvoerenden
Elsa Benoit, Franco Fagioli, Iestyn Davies, Anicio Zorzi Giustiniani
Berliner Philharmoniker

Muziek
Georg Friedrich Händel:        Oratorium ‘II Trionfo del Tempo e del Disignanno’

Dit vroege oratorium heeft de 22 jarige Händel 1707 in Rome gecomponeerd. Hij speelde zelf de orgelpartij wat misschien de moeilijkheid ervan verklaart. Ook de partij voor de vioolsolo is zeer complex en moeilijk. Händel schreef deze partij ook speciaal voor Arcangelo Corelli die het orkest aanvoerde. Het libretto van kardinaal Benedetto Pamphilj gaat kort gezegd over of de binnen- of de buitenkant belangrijker is. Een nog steeds actueel onderwerp. Het is een vroeg werk maar u komt ongetwijfeld bekende aria’s tegen die Händel later hergebruikt heeft. Emanuelle Haïm is een barokspecialist en heeft dit oratorium met lovende kritieken opgenomen. 

Prijs: € 258,- (incl. transfer v.v.)

© Monika Rittershaus

Berliner Philharmoniker Saisoneröffnung2_30.08.2014_Monika Rittershaus

Zondag 9 april - opera Die Frau ohne Schatten (R. Strauss)

Festspielhaus Baden-Baden (18:00 uur)

Dirigent
Kirill Petrenko

Regie
Lydia Steier

Uitvoerenden
Elza van den Heever, Iréne Theorin, Wolfgang Koch, Clay Hilley, e.a.
Berliner Philharmoniker
Chor des Nationalen Musikforums Breslau
Cantus Juvenum Karlsruhe

De sprookjesachtige opera Die Frau ohne Schatten staat vol van symboliek en metaforen. De librettist Hugo von Hofmannsthal en Richard Strauss wilden een betekenisvolle opera creëren. Twee paren uit twee verschillende werelden treffen elkaar, soms is er de werkelijkheid, soms bevinden we ons in een droomwereld. Na zijn opera’s Salome en Elektra keert Strauss weer terug naar een meer romantisch idioom. Het orkest is gigantisch groot, aangevuld met bijzondere instrumenten als Chinese gongs en een glasharmonica. Strauss schittert in deze opera met klankschilderingen van de verschillende werelden. Laat u meenemen in het fantastische en raadselachtige verhaal van de vrouw zonder schaduw.

© Wilfried Hösl

Kirill Petrenko_6_Wilfried Hösl

Maandag 10 april - Diana Damrau met de Berliner Philharmoniker

Festspielhaus Baden-Baden (16:00 uur)

Dirigent
Kirill Petrenko

Uitvoerenden
Diana Damrau – sopraan
Berliner Philharmoniker

Muziek
Richard Strauss:       Vier letzte Lieder
                                      Ein Heldenleben op. 40

In het laatste concert in Baden-Baden hoort u de innige vier laatste liederen van Strauss die hij op hoge leeftijd met duidelijk hoorbare berusting componeerde. De gevierde sopraan Diana Damrau vertolkt deze zeer geliefde liederen voor u. Daarna spelen de Berliner Philharmoniker nog het symfonisch gedicht ‘Ein Heldenleben’, een bijzonder werk voor Nederland. Strauss heeft deze compositie namelijk aan Willem Mengelberg en het Concertgebouworkest opgedragen. Het werd Strauss door menigeen kwalijk genomen dat hij zichzelf als voorbeeld voor zijn held genomen heeft en in de muziek met zijn critici afrekent. Strauss zelf vond het belangrijk dat iedereen zijn eigen betekenis en conclusies uit een werk trekt.  

© Jiyang Chen

Diana Damrau_3561_©_Jiyang Chen

Programma en excursies

Dag 1 - Reis naar Baden-Baden

U reist per Royal Class Touringcar naar Baden-Baden, waar u in het comfortabele 4-sterrenhotel Leonardo Royal Hotel Baden-Baden net buiten het centrum verblijft. Het hotel ligt op 15 minuten lopen van het stadscentrum vandaan. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel.

Osterfestspiele Baden Baden

Dag 2 - Een wandeling door kuuroord Baden-Baden

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het oratorium van Händel. Hierna neemt een lokale gids u mee voor een stadswandeling door Baden-Baden. U komt langs alle locaties die belangrijk zijn in de muziekgeschiedenis van deze mondaine vakantieplaats. Na de wandeling is de verdere middag ter vrij besteding en kunt u op eigen gelegenheid het kuuroord verder ontdekken. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan de Romeinse bad ruïnes, die een indrukwekkend beeld van de badcultuur uit de oudheid geven. Na een vroeg diner in een sfeervol restaurant woont u vanavond, indien bijgeboekt, Händel oratorium bij in het Festspielhaus.

Baden Baden (3)

Dag 3 - Muzikale grootheden in Baden-Baden

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over de opera Die Frau ohne Schatten, gedirigeerd door de getalenteerde Petrenko. Na de muziektoelichting staat uw gids gereed om u vandaag meer te vertellen over muzikale grootheden in Baden-Baden. U hoort onder andere verhalen over Johannes Brahms, Clara Schumann, C.M. von Weber en Pauline Viadot. Na de wandeling luncht u gezamenlijk. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond woont u opera Die frau ohne Schatten bij in het Festspielhaus. Laat u meenemen in het fantastische en raadselachtige verhaal van de vrouw zonder schaduw.

Baden Baden

Dag 4 - Rondleiding door Stadtmuseum Baden-Baden

Uw reisleider verzorgt wederom een muziektoelichting na het ontbijt in uw hotel, dit keer over Diana Damrau en de Berliner Philharmoniker. ’s Ochtends staat een rondleiding door het Stadtmuseum op het programma. In het Stadtmuseum leert u meer over de hoogtijdagen van Baden-Baden als modieuze wereldbadplaats in de 19e eeuw. Ook kunt u er beelden uit de Romeinse tijd bewonderen. Een deskundige gids leidt u rond door het museum. De verdere middag kunt u vrij besteden. Vanavond woont u een voorstelling bij van Diana Damrau met de Berliner Philharmoniker, waarna u gezamenlijk dineert. 

Baden Baden (2)

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na een smakelijk paasontbijt vertrekt u per Royal Class Touringcar terug naar Nederland. Tijdens de afscheidslunch kunt u met uw medereizigers en reisleider napraten over de indrukken die u tijdens uw reis heeft opgedaan. 

Baden Baden (4)

Reisinformatie

Uw hotel

Leonardo Royal Hotel Baden-Baden ****
Net buiten het centrum van Baden-Baden vindt u dit rustig gelegen viersterrenhotel. Op slechts 200 meter lopen vindt u de beroemde straat Lichtentaler Allee. Het hotel beschikt over een ruime spa met binnenzwembad, een restaurant, een bar en tuin met terras. Eveneens is het gehele hotel rookvrij. Overal in het hotel is gratis Wi-Fi beschikbaar. Alle kamers beschikken over airconditioning, een flatscreen tv, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Na een korte wandeling van 15 minuten bereikt u het centrum van Baden-Baden.

Leonardo Royal Hotel Baden-Baden buitenkant
Exterieur
Leonardo Royal Hotel Baden-Baden tuin
Tuin
Leonardo Royal Hotel Baden-Baden restaurant 1
Ruime eetzaal
Leonardo Royal Hotel Baden-Baden spa
Spafaciliteiten
Leonardo Royal Hotel Baden-Baden hotelkamer
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Musicoloog & specialist in opera's
Leo den Oudsten

Leo den Oudsten gaf in 1999 na de voltooiing van zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht zijn werkzame leven een andere richting. De musicoloog geeft sinds die tijd talrijke muzieklezingen, operacursussen en inleidingen. "Eigenlijk wil ik mij zo breed mogelijk opstellen als het gaat om muziek. Maar als ik moet kiezen, zou mijn specialisatie zonder enige twijfel opera zijn. Opera heeft zoveel te bieden, meer dan muziek alleen en dat is wat ik juist zo aantrekkelijk vind. Graag wil ik mijn kennis delen met anderen en ik vind het leuk om het uit te dragen."

Leo den Oudsten-1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Verantwoord op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Osterfestspiele Baden-Baden
Vanaf 2.198,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
7 april 2023
v.a. 2.198,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Royal Leonardo Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen, t.w.v. 510,- 
9 april: opera Die Frau ohne Schatten (R. Strauss)
10 april: Diana Damrau met de Berliner Philharmoniker

Optioneel
8 april: Händel oratorium, € 258,- (incl. transfers v.v.)

Optionele muziek
8 april: Händel oratorium, € 258,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici