Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
shutterstock_566915296 San Sebastian
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Strand, cultuur en muziek in San Sebastian

Zomer in het Baskenland 

muziekreizen

Strand, cultuur en muziek in San Sebastian

Geniet in de gastronomische hoofdstad van de idyllische baai, cultuur en muziek

Concert
Vliegreis
Volgend vertrek
01-08-2023
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Arthur van Dijk
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Culturele verwennerij aan de Golf van Biskaje 

San Sebastian staat in de zomer garant voor een absoluut vakantiegevoel: lange witte zandstranden, een historisch centrum met smalle straatjes, de meeste Michelin-sterren restaurants per vierkante meter in Europa en een smeltkroes van cultuur, geschiedenis, gastronomie en mode. Niet voor niets vormde de stad aan de Atlantische oceaan dé plaats voor de Europese aristocratie. Tijdens uw verblijf deelt u de stad met de leden van ‘ons’  prachtige Rotterdams Philharmonisch Orkest; zij houden voor een aantal dagen residentie tijdens het jaarlijkse Donostia-San Sebastián Musical Fortnight Festival. Onder leiding van de jonge, inmiddels internationaal vermaarde, chef-dirigent Lahav Shani hoort u o.a. Tsjaikovski’s Zesde symfonie met de bijnaam ‘Pathetique’ als ook de Negende symfonie van Beethoven, hét muzikale symbool voor vrede. De concerten vinden plaats in de Kurzaal Donostia, het architectonische wonder aan de Golf van Biskaje van architect Rafael Moreno. 

shutterstock_1609735018 San Sebastian
San Sebastian
exteriores-83965 Auditurio Kursaal
Auditurio Kursaal
shutterstock_1228961824 San Sebastian City Hall
San Sebastian City Hall
shutterstock_566915296 San Sebastian
San Sebastian
shutterstock_1905663502 San Sebastian Cathedral
San Sebastian Cathedral
shutterstock_1129257422 Getaria
Getaria
shutterstock_1269029071 Getaria Txakoli Vineyards
Txakoli Wijngaarden
shutterstock_2025992183 Hondarribia
Hondarribia
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 3 augustus, Sjostakovitsj en Tsjaikovski - inbegrepen
 • Vrijdag 4 augustus, negende symfonie van Beethoven - optioneel

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 3 augustus - Sjostakovitsj en Tsjaikovski

Auditorio Kursaal (20:00 uur)

Dirigent
Lahav Shani

Uitvoerenden
Pablo Ferrández – cello
Rotterdams Philharmonisch Orkest

Muziek
Dmitry Sjostakovitsj:         Cello concert nr. 1 in Es op. 107
Pjotr I. Tsjaikovski:            Symfonie nr. 6 in b op. 74 ‘Pathétique’

Sjostakovitsj heeft zijn cello concert voor zijn vriend, de beroemde cellist Mstislav Rostropovich, gecomponeerd. Het concert wordt als een van de moeilijkst speelbare voor cello beschouwd en is een indrukwekkende mengeling van virtuositeit en muzikale ideeën. Ook al is de zesde symfonie van Tsjaikovski zijn laatste werk en eindigt deze met wegstervende muziek, is dit allerminst zijn afscheid van de wereld, zoals vaak verteld wordt. Hij was bijzonder blij en tevreden met dit werk en ook in brieven en dagboeken is niets te vinden wat op een nabije dood wijst. Het is aan te nemen dat dit hardnekkige verhaal ontstond doordat deze symfonie als herdenkingsconcert voor de net overleden componist werd uitgevoerd. Hoe dan ook is de zesde een emotionele achtbaan, tedere en weemoedige melodieën worden afgewisseld met hele heftige passages.  

Rotterdams Philharmonisch Orkest © Guido Pijper-1

Vrijdag 4 augustus - negende symfonie van Beethoven

Auditorio Kursaal (20:00 uur)

Dirigent
Lahav Shani

Uitvoerenden
Chen Reiss, Carmen Artaza, Matthew Newlin, Jose Antonio Lopez                         
Rotterdams Philharmonisch Orkest
Orfeon Donostiarra, koor

Muziek
Ludwig van Beethoven:        Symfonie nr. 9 in d op. 125

De Negende symfonie van Beethoven is in alle opzichten uitzonderlijk. Deze symfonie is dan ook een mijlpaal voor componisten en luisteraars geworden. Het is de eerste symfonie waarin gebruik wordt gemaakt van een koor en zangsolisten. Het begin van de ‘Ode an die Freude’ kent iedereen, het werd in 1972 vanwege zijn boodschap zelfs tot volkslied van Europa benoemd. Zo hoopvol de slotklanken van de Negende zijn, zo duister en onheilspellend begint deze. 

Prijs: €100,- (incl. transfers v.v.) 

auditorio-51C4424 Auditurio Kursaal

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in Baskenland

Vanmorgen reist u per directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Bilbao. Eenmaal aangekomen wordt u per privétransfer naar uw schitterende 4-sterren hotel Catalonia Donosti gebracht, perfect gelegen in het centrum van San Sebastian. Slechts twee minuten gelegen van de kathedraal is het de ultieme basis om het centrum en deze stad de komende dagen te ontdekken. De verdere middag kunt u bijkomen van uw reis en wellicht alvast de indrukwekkende La Concha baai ontdekken. U dineert vanavond gezamenlijk in een lokaal restaurant. 

shutterstock_129832391 San Sebastian

Dag 2 - Ontdek San Sebastian vanaf het water

U geniet vanmorgen van het uitgebreide ontbijtbuffet in uw hotel. Uw deskundige lokale gids laat u vanmorgen graag zien waarom aan het einde van de 19e eeuw aristocraten en koninklijke families San Sebastian hebben gekozen als hun zomerverblijf. U bezoekt imposante gebouwen als de Buen Pastor kathedraal en Victoria Eugenia Theater en aansluitend Plaza de la Constitución, het hart van de Oude Stad van San Sebastian. De stad staat bekend om zijn gastronomie, en u geniet tijdens de tour van ‘Pintxos’, de lokale delicatessen. De tour laat u de grote variëteit aan mogelijkheden van de stad zien, waar u de komende week volop tijd voor heeft om te ontdekken en van te genieten. Uw lokale gids geeft u graag de beste tips hiervoor om het ‘echte’ leven te proeven. Uw tour eindigt bij de haven van San Sebastian waar u aan boord stapt van een catamaran om de stad vanaf het water te bewonderen, een heerlijke ontspannen start van uw reis. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. 

shutterstock_1984683644 San Sebastian City Hall

Dag 3 - Kunst, mode en gastronomie in San Sebastian

Vanmorgen verzorgt uw reisleider na het ontbijt de muziektoelichting over uw eerste concert van vanavond. Aansluitend staat uw lokale gids voor u klaar en vertrekt u per privétransfer naar Chilida Leku, ca. 15 minuten van de stad gelegen voor de start van uw excursietour. Het museum, dat na een sluiting van 8 jaar is heropend, is een plek waar natuur en kunst samenkomt. U ziet veertig kunstwerken in de buitenlucht, die perfect op elkaar zijn afgestemd. Aansluitend vertrekt u naar Getaria, een van de drie dorpen die onderdeel zijn van het Txakoli wijngebied. Uw gids vertelt u meer over Juan Sebastian Elcano, een Baskische ontdekkingsreiziger uit de 16e eeuw, die hier geboren is. Een andere beroemdheid uit Getaria is Cristobal Balenciaga, de wereldberoemde modeontwerper. Christian Dior zei over hem: ‘Haute Couture is als een orkest met Balenciaga als dirigent. Wij, de andere couturiers, zijn muzikanten die zijn richtlijnen volgen.’ U bezoekt zijn museum en ziet zijn creaties, die gedragen zijn door mensen als Jackie Kennedy en Nicole Kidman. Aansluitend geniet u van een gezamenlijke lunch in een echt visrestaurant, met ingrediënten die vers voor u zijn gevangen. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond wordt u per privétransfer naar de Auditurio Kursaal gebracht voor het concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

shutterstock_633491123 Eitzaga nest naast Getaria

Dag 4 - Bezoek lokale markt en traditionele lunch

Na uw ontbijt verzorgt uw reisleider graag de muziektoelichting ter voorbereirding op het tweede concert van uw reis vanavond met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vandaag ontdekt u de Baskische keuken op een manier die normaliter voor het publiek gesloten is. Van oudsher kwamen mannen uit het Baskenland bij elkaar in ‘sociedades gastronómicas’ om te koken, eten, zingen en elkaar gezelschap te houden. Deze clubs hebben de Baskische keuken gekoesterd, en zijn verantwoordelijk voor de explosieve toename van absolute toprestaurants in San Sebastian. Er bestaan er naar schatting nog ongeveer 160. Hannick is erin geslaagd de deuren van één van de meest exclusieve hiervan voor u te openen. Eén van San Sebastians allerbeste chef-koks, die normaliter wordt gevraagd om voor de elite te koken, is vandaag uw exclusieve privégids. U ontdekt de lokale markt en doet inkopen voor wat volgen gaat. Onder begeleiding van deze topchef bereidt u de mooiste lokale gerechten en wordt de Baskische keuken toegelicht. Na afloop geniet u onder begeleiding van lokale wijnen van deze heerlijke lunch in een bescheiden eetgelegenheid. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond kunt u optioneel het concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest bijwonen in de Auditurio Kursaal. 

shutterstock_566915296 San Sebastian

Dag 5 - Vrije dag in San Sebastian

Na de verschillende indrukken van San Sebastian geniet u vandaag van een vrije dag. San Sebastian beschikt over vele mogelijkheden om te ontdekken. U heeft volop tijd om te genieten van het strand, of de tips van uw lokale gids van uw stadswandeling te bezoeken. Met als een van de weinige Spaanse steden met maar liefst drie stranden, kunt u rustig bijkomen en relaxen tijdens deze zomerreis. De liefhebbers van gastronomie kunnen vandaag hun geluk niet op, San Sebastian heeft de hoogste concentratie aan Michelin restaurants per inwoner. Wij informeren u graag over de verschillende aanbevelingen. shutterstock_195101852 San Sebastian

Dag 6 - Excursie langs de Frans Baskische kustlijn

Na een uitgebreid ontbijtbuffet reist u onder begeleiding van uw privégids per comfortabele touringcar langs de indrukwekkende Frans Baskische kustlijn. U ontdekt Biarritz, de ‘koning van stranden en het strand van koningen’. Sindsdien de favoriete badplaats van Eugenie de Montijo en haar man Napoleon III en de Europese aristocratie. U wandelt door Saint-Jean-de-Luz langs Maison Louis XIV en Maison de l’Infante, welke ons herinnert aan de periode die de Zonnekoning hier gespendeerd heeft nadat hij was getrouwd met Maria Theresia van Oostenrijk, infanta van Spanje. Tijdens de terugweg naar uw hotel stopt u in Hondarribia. U wandelt over de kasseien door de oude stad met haar middeleeuwse en Baskisch traditionele huizen. Onder leiding van uw gids gaat u terug in de tijd en ziet hoe de inwoners hier wonen en leven. U geniet van een lokale lunch met Pintxos. U rijdt terug naar uw hotel met indrukwekkende vergezichten langs de kust. U eindigt deze belevenis met een korte ferry langs de ‘ria’ waarna u gids u naar uw hotel brengt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en dineert op eigen gelegenheid. shutterstock_1751364887 Biarritz

Dag 7 – Afscheid van San Sebastian

Vanmorgen geniet u van uw laatste ontbijtbuffet waarna u uitcheckt bij uw aangename hotel. Per privétransfer wordt u naar Bilbao gebracht. Ondertussen maken we nog een interessante stop. U geniet van een gezamenlijke afscheidslunch en deelt de unieke reisbelevenissen van de afgelopen week met uw reisgezelschap. U reist per KLM-vlucht van Bilbao naar Amsterdam Schiphol en neemt afscheid van uw reisgenoten. 

Programmawijzigingen voorbehouden. 

shutterstock_1160148028 San Sebastian
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Catalonia Donosti ****
Tijdens deze reis verblijft u in het prachtige centraal gelegen Hotel Catalonia Donosti. Dit centraal gelegen 4-sterren hotel bevindt zich in een oud klooster uit de 17e eeuw, met een indrukwekkend uitzicht op de San Bartolomé-heuvel. Het hotel bevindt zich uitermate gunstig gelegen in San Sebastian, de kathedraal ligt op 2 minuten loopafstand en het strand op slechts 350 meter. Het hotel beschikt over prachtige Engels geïnspireerde ruimtes en u zult bij binnenkomst al gecharmeerd zijn van deze stijl. U verblijft in comfortabele kamers van maar liefst 27 m², met individueel regelbare airconditioning, en faciliteiten als een minibar, haarföhn, kluisje, gratis Wi-Fi en smart TV. Het hotel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een comfortabel zwembad met panoramisch uitzicht over San Sebastian en haar kathedraal en het strand van la Concha, alsmede een binnenzwembad, fitness faciliteiten, spa- en wellness van maar liefst 350 m², comfortabel lounge gedeeltes en verschillende restaurants. 

Hotel Catalonia Donosti_066
Royale entree
Hotel Catalonia Donosti_074
Royale entree
Hotel Catalonia Donosti_007
Impressie Slaapkamer
Hotel Catalonia Donosti_004
Impressie Slaapkamer
Hotel Catalonia Donosti_053
Restaurant
Hotel Catalonia Donosti_062
Hotel Catalonia Donosti_038
Buitenzwembad
Hotel Catalonia Donosti_082
Binnenzwembad
Hotel Catalonia Donosti_085
Fitnessfaciliteiten
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

Directe vluchten met KLM
01-08-2023, Amsterdam – Bilbao, 09:15 tot 11:20 uur, KL 1685
07-08-2023, Bilbao – Amsterdam, 17:15 tot 19:15 uur, KL 1688
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Strand, cultuur en muziek in San Sebastian
Vanaf 3.498,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 augustus 2023
v.a. 3.498,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (6 overnachtingen) in het 4-sterren Hotel Catalonia Donosti (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 7x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
Donderdag 3 augustus: Sjostakovitsj en Tsjaikovski

Optioneel
Vrijdag 4 augustus: negende symfonie van Beethoven, € 100,- (incl. transfers v.v.) 

Optionele muziek:
Vrijdag 4 augustus: negende symfonie van Beethoven, € 100,- (incl. transfers v.v.)  

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 698,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd