Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
operahuis_Scala_milaan
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Drie avonden in de legendarische Scala

La Scala, Verdi en cultuur in Milaan

muziekreizen

Drie avonden in de legendarische Scala

Beleef één van Verdi's opera's, een ballet én een concert in dit beroemde muziekgebouw.

Verdi
Milaan
Concert
Ballet
Volgend vertrek
null-null-null
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Leendert Booyens
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een afwisselend programma van symfonieconcert, opera en ballet

Wie heeft nu niet altijd eens een opera in de Scala in Milaan willen meemaken? Graag nemen we u mee naar deze bijzondere hoofdstad van Lombardije voor een fenomenaal programma. U beleeft maar liefst 3 optredens in één van 's werelds mooiste en meest beroemde muziekgebouwen. Naast de fenomenale muziek nemen we u graag mee op pad onder leiding van een deskundige gids naar zeer bijzondere plekken in Milaan. 

In de stad van Verdi kunt u in de Scala naar zijn Un ballo in maschera luisteren onder de leiding van chef-dirigent Riccardo Chailly – die in Milaan geboren is. Naast deze muzikale ervaring met Verdi, heeft u tijdens het dagprogramma tevens de gelegenheid om meer over Verdi zelf te weten te komen. Zo kunt u in het Archivio Ricordi zijn handschrift zien. Het symfonieconcert dat tevens in de Scala plaatsvindt, staat in het teken van muziek die met Italië verbonden wordt, maar niet van Italiaanse oorsprong is. Tot slot kunt u zich door de mooie klanken van Léo Delibes in het ballet Sylvia mee laten nemen. De barcarolle heeft hij voor altsaxofoon geïnstrumenteerd. Tsjaikovski zei over dit ballet dat hij de muziek ervan vele malen beter vindt dan zijn eigen muziek voor het Zwanenmeer.

Om deze reis zo comfortabel en optimaal in te delen verblijven we in het prachtige 4-sterren luxe hotel Sina de la Ville, gelegen op slechts 350 meter van La Scala én 200 meter naar Duomo di Milano. 

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Itali%C3%AB%20-%20Milaan/Milaan%202.jpg
Duomo
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Itali%C3%AB%20-%20Milaan/Milaan%203.jpg
La Scala - exterieur
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Itali%C3%AB%20-%20Milaan/operahuis_Scala_milaan.jpg
La Scala - interieur
https://www.destintravel.nl/hubfs/shutterstock_552816256.jpg
Duomo met zonsondergang
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Itali%C3%AB%20-%20Milaan/Milaan.jpg
Entree Galleria Vittorio Emanuele
https://www.destintravel.nl/hubfs/shutterstock_786578662.jpg
Tram in Milaan
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Maandag 9 mei, Symfonieconcert - optioneel
  • Dinsdag 10 mei, opera Un ballo in Maschera (Verdi) - inbegrepen
  • Woensdag 11 mei, ballet Sylvia (Delibes) -  inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Maandag 9 mei - Filarmonica della Scala met Speranza Scapucci

Teatro alla Scala (20:00 uur)

Dirigent
Speranza Scappucci

Uitvoerenden
Filarmonica della Scala

Muziek
Franz Schubert: Ouverture in D ‘im italienischen Stile’ D.590
Wolfgang A. Mozart: Sinfonia concertante in Es voor blazers en orkest KV 297B
Felix Mendelssohn: Symfonie nr. 4 in A op. 90 ‘Italienische’

Schubert wilde met zijn twee ouvertures ‘im italienischen Stile’ aan zijn vrienden bewijzen dat hij in korte tijd net zo goede ouvertures kon schrijven als de gevierde Rossini. U hoort hier de eerste van de twee. Mendelssohn reflecteert in zijn ‘Italienische’ op zijn indrukken van zijn Italiëreis die hij met 21 jaar op de sporen van Goethe ondernomen heeft. Mozart experimenteert in zijn Sinfonia concertante zowel met de mogelijkheden van een nieuwe instrumentencombinatie – hobo, klarinet, fagot en hoorn – als met een combinatie van twee genres – symfonie en concert.

operahuis_Scala_milaan

Dinsdag 10 mei - Opera Un ballo in maschera (Verdi)

Teatro alla Scala (20:00 uur)

Dirigent
Riccardo Chailly

Regie
Marco Arturo Marelli

Uitvoerenden
Orchestra e Coro del Teatro alla Scala
o.a. Francesco Meli, Sondra Radvanovsky, Luca Salsi

De titel en plaats van Un ballo in maschera hebben vooral met de politieke situatie in zijn ontstaanstijd te maken. Verdi moest tot drie keer toe het verhaal aanpassen, zodat hij geen last met de censuur kreeg. Met deze opera heeft hij ondanks dit obstakel een zeer emotioneel en intens muzikaal drama geschreven. Vooral in zijn ensembles, waarin elk personage over zijn eigen gevoelens zingt, die vaak haaks staan ten opzichte van de anderen, schittert Verdi. Bijzonder is dat Verdi in deze opera humor vlecht, soms luchtig soms sardonisch.

Opera Un ballo in maschera

Woensdag 11 mei - Ballet Sylvia (Delibes)

Teatro alla Scala (20:00 uur)

Dirigent
Kevin Rhodes

Choreografie
Manuel Legris na Louis Mérante

Uitvoerenden
Corpo di Ballo e Orchestra del Teatro alla Scala

Sylvia ou la Nymphe de Diane is een ballet in de Franse traditie en kende ook zijn première in 1876 in Palais Garnier in Parijs. Léo Delibes componeerde mooie en afwisselende muziek voor dit verhaal dat zich in het antieke Griekenland afspeelt. De productie van Legris met Luisa Spinatelli (oorspronkelijk voor Wenen) is veel geprezen, zeker met de zeer goede dansers van de Scala. Laat u zich meenemen naar idyllische landschappen, herders, de godin van de jacht, Eros en natuurlijk een liefdespaar.

Photo by Brescia e Amisano © Teatro alla Scala 2019

 

Ballet Sylvia

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Milaan

Vandaag vliegt u rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Milaan. Bij aankomst staat uw privétransfer op u te wachten en wordt u per comfortabele touringcar naar uw 4* hotel in het centrum van Milaan gebracht. Aan het einde van de middag staat de eerste muziektoelichting op het programma, onder het genot van een hapje en een drankje, voordat u gaat dineren in een mooi restaurant in het centrum van de stad. Optioneel kunt u vanavond het eerste symfonieconcert bijwonen in La Scala met de dirigent Speranza Scapucci.

shutterstock_786578662 (1)

Dag 2 - Milaan ontdekken

Na het ontbijt staat de tweede muziekintroductie op het programma. Daarna brengt u een bezoek aan de Pinacoteca d'Ambrosiana o.l.v. een deskundige gids. Deze wetenschappelijke bibliotheek was één van de eerste openbare bibliotheken in Europa. Na de lunch in een restaurant in de stad heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. U kunt de beroemde Duomo van Milaan gaan bekijken of in het klooster Santa Maria delle Grazie de muurschildering ‘Het laatste avondmaal’ gaan bezichtigen. Na het diner op eigen gelegenheid bezoeken we gezamenlijk de Opera ‘Un ballo in Maschera’ van Verdi in de Scala van Milaan.

shutterstock_353852582 (1)

Dag 3 - Een dag vol cultuur

Na de laatste muziektoelichting gaat u vandaag onder leiding van een deskundige gids een bezoek brengen aan de Archivio Ricordi en Pinacoteca di Brera. In de Archivio Ricordi komt het werk van Verdi tot leven, aangezien u hier zijn handschrift kunt bewonderen. In de kunstgalerie Pinacoteca di Brera bevindt zich een collectie van klassieke en moderne kunst. Er hangen werken van Caravaggio, Giovanni Bellini en Andrea Mantegna. Na een diner in de stad wonen we vanavond gezamenlijk het ballet Sylvia bij, wederom in La Scala.

shutterstock_2018482715 (1)

Dag 4 - Arrivederci!

Oftewel - tot we elkaar weer ontmoeten! Milaan zal ongetwijfeld een goede indruk op u hebben achtergelaten. Op deze laatste dag maakt u per bus een tour langs architectonische hoogstandjes en onbekende plekken in de stad. Na een afscheidslunch is het echt tijd om terug te keren naar de luchthaven van Milaan en terug te vliegen naar Nederland. Arrivederci!

529086MBDG

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel de la Ville *****

Sina De La Ville ligt op 350 meter van de kathedraal van Milaan en biedt een zonneterras op het dak met een hydromassagebad, in de zomer in de openlucht en in de winter overdekt. Elke kamer is uniek, met een klassieke of moderne inrichting. Er is overal gratis WiFi beschikbaar. Er wordt een ontbijtbuffet verzorgd. Het wellnesscentrum beschikt over een stoombad, een kleine fitnessruimte en een sauna. Er worden ook schoonheidsbehandelingen aangeboden. Het theater La Scala en de metrohalte Duomo bevinden zich op 5 minuten te voet van de accommodatie.

https://www.destintravel.nl/hubfs/Buiten%20-%20hotel%20de%20la%20Ville.jpg
Entree hotel
https://www.destintravel.nl/hubfs/Lobby%20hotel%20de%20la%20Ville%20-%20Milaan.jpg
Lobby
https://www.destintravel.nl/hubfs/Restaurant%20-%20hotel%20de%20la%20Ville.jpg
Restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/Kamer%20-%20Hotel%20de%20la%20Ville_0028.jpg
Impressie kamer
https://www.destintravel.nl/hubfs/Kamer%20-%20hotel%20de%20la%20Ville.jpg
Impressie kamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
09-05-2022, Amsterdam – Milaan, 10:20 tot 12:00 uur, KL 1629
12-05-2022, Milaan – Amsterdam, 19:30 tot 21:20 uur, KL 1634
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Drie avonden in de legendarische Scala
Vanaf 2.798,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!

Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
09 mei 2022
v.a. 2.798,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren hotel de la Ville (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Directe KLM-vluchten
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
10 mei: 'Un ballo in maschera' (Verdi)
11 mei: Ballet Sylvia

Optioneel
9 mei: symfonieconcert - la Scala: € 130,- 

Muziek optioneel:
9 mei: symfonieconcert - la Scala, € 130,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon 

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 250,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 250,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 250,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze reisprofessionals geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Mockup brochure Hannick 22
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici