Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Fledermaus PipistrelloD
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau

Vier Oud & Nieuw in Boedapest

 

muziekreizen

Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau

Beleef een sprankelend begin van 2023 tijdens deze muziekreis naar de levendige stad Boedapest

Oud en Nieuw
Operette
Concert
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Onno Verschoor
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 1.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Die Fledermaus en Die Jahreszeiten in Boedapest

Al jaren is deze muziekreis met Oud en Nieuw een groot succes. Dit laat zich gemakkelijk verklaren, want het muziekprogramma is afwisselend en van hoge artistieke kwaliteit. En Boedapest is nu eenmaal ook een prachtige, levendige stad die haar bezoekers betovert met een imponerend aanbod van kunst, cultuur en een rijk muziekleven. In de State Opera luidt u het jaar uit met een feestelijke voorstelling van de operette Die Fledermaus, gevolgd door een schitterend vuurwerk rondom het operagebouw. Op nieuwjaarsdag volgt een concert met Die Jahreszeiten van Haydn in de concertzaal Béla Bartók, gevestigd in het muziekcomplex Palace of Arts, fraai gelegen aan de Donau. Optioneel kunt u zich ook nog in een avond vol muzikaal topentertainment onderdompelen, wanneer het befaamde Budapest Gypsy Orchestra een optreden verzorgt. Gelukkig Nieuwjaar in Boedapest!

Boedapest
Boedapest in de winter
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest Winter 01
Winters Boedapest
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 30 december, Wine Gala Diner met Budapest Gypsy Orchestra - optioneel
 • Zaterdag 31 december, operette Die Fledermaus (J. Strauss jr.) - inbegrepen
 • Zondag 1 januari, Die Jahreszeiten (Haydn) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Rechts © Lukas Beck

Vrijdag 30 december - Wine Gala Diner met Budapest Gypsy Orchestra

Budapest Congress Center (19:00 uur)

Uitvoerenden
100 Member Gypsy Orchestra

Het honderdkoppig orkest is het grootste symfonisch zigeunerorkest ter wereld. Hun muziek is puur genot, boordevol vitaliteit. Deze Hongaarse virtuozen, bij wie het vioolspelen in het bloed zit, zorgen voor een waar spektakel. Zij wisselen traditionele zigeunermuziek af met composities van o.a. Khatsjatoerian, Rossini, Brahms, Bizet, Strauss.

Prijs: € 145,- (incl. transfers v.v.)

Zaterdag 31 december - operette Die Fledermaus (J. Strauss jr.)

State Opera (21:00 uur)

Dirigent
Gergely Popa

Uitvoerenden
Hungarian State Opera Orchestra, Hungarian State Opera Chorus
Tibor Szappanos, Lilla Horti, László Szvétek, Viktória Mester, e.a.

Met Die Fledermaus gaf Johann Strauss jr. op een geniale wijze vorm aan de Weense operette. Deze operette is een aaneenschakeling van meeslepende melodieën, die alle mogelijke stemmingen verklanken. Johann Strauss nam destijds zijn Weense stadgenoten op de hak in deze venijnige komedie, want iedereen houdt er een dubbele moraal op na – vooral als het om de liefde gaat.

Fledermaus PipistrelloD

Zondag 1 januari - Die Jahreszeiten (Haydn)

Palace of Arts, Béla Bartók National Concert Hall (19:30 uur)

Dirigent
Ádám Fischer

Uitvoerenden
Hungarian Radio Choir
Düsseldorfer Symphoniker
Tuuli Takala - sopraan
Uwe Stickert - tenor
Miklós Sebestyén - bas

Na het overweldigende succes van Die Schöpfung werd Haydn gevraagd om een wereldlijk oratorium te schrijven. Baron Gottfried van Swieten schreef ook voor Die Jahreszeiten het libretto, dat een vertaling uit het Engels is en de handeling naar het Oostenrijkse platteland verplaatst.  De drie solisten vertegenwoordigen het landvolk en met hen gaat de luisteraar door de vier seizoenen. 

© Lukas Beck

Adam Fischer © Lukas Beck

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in de hoofdstad van Hongarije

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Boedapest, waar u aan het eind van de middag arriveert. U wordt verwelkomd door een lokale Nederlandssprekende gids, die u in een comfortabele touringcar meeneemt op een panoramatour door Boedapest. Daarna checkt u in bij uw 4-sterren Hotel Barcelo en heeft u vrije tijd om bij te komen van uw reis. ’s Avonds geniet u van een gezamenlijk diner in uw hotel.

Boedapest

Dag 2 - Ontdek Boedapest en zijn Gypsy Orchestra

Na het ontbijtbuffet in uw hotel, vergezelt uw lokale Nederlandssprekende gids u tijdens een stadstour per comfortabele touringcar. U wordt langs de belangrijkste bezienswaardigheden geleid. Onderweg is er een korte pauze voor koffie met typisch Hongaars gebak. Ook brengt u een bezoek aan de Franz Liszt Academy, die in 1875 werd opgericht door de belangrijke en geliefde Hongaarse componist. Jaarlijks worden hier bijna 900 studenten van over de hele wereld opgeleid tot topmusici. U besluit de tour op het Vörösmarty Plein, waar u de kerstmarkt kunt bezoeken. Vanmiddag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting op het optionele Music Wine Gala en reist u ‘s avonds per touringcar naar het spectaculaire Music Wine Gala op het Margaretha Eiland, waarbij tijdens het diner tientallen virtuoze violisten voor u optreden. Elk jaar een feestelijk succes. Na afloop reist u per touringcar weer terug naar uw hotel.

Boedapest

Dag 3 - Het Hongaarse Parlementsgebouw en Die Fledermaus op oudejaarsdag

Vandaag bezoekt u na uw ontbijt het indrukwekkende negentiende-eeuwse parlementsgebouw van Boedapest, gelegen aan de oever van de Donau. U krijgt hier een rondleiding van een deskundige Nederlandssprekende gids. Per privétransfer wordt u naar stadspark Városliget gebracht om het zeer recent geopende House of Music te bezoeken. Het imposante gebouw midden in het stadspark beschikt over een expositie van 2000 jaar Europese muziek met uiteraard Hongaarse componisten als Béla Bartók, Franz Liszt en György Ligeti in de hoofdrol. Na terugkomst in het hotel per privétransfer verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over de opera Fledermaus van vanavond. Vervolgens wordt u per privétransfer naar een restaurant in het centrum van Boedapest gebracht voor een uitstekend Oudjaarsdiner. Vanavond beleeft u een waar muzikaal hoogtepunt van uw reis tijdens de opera Fledermaus waar u gezamenlijk het nieuwe jaar inluidt.

Fledermaus Boedapest Erkel

Dag 4 - Nieuwjaarsdag op de majestueuze Donau

U kunt het nieuwe jaar beginnen door een ochtenddienst of mis bij te wonen in een van de vele prachtige kerken die de Hongaarse hoofdstad rijk is. ’s Middags maakt u een boottocht over de Donau. De majestueuze rivier verdeelt de stad in tweeën: Buda aan de westelijke oever en Pest aan de oostzijde. In 1873 werden de steden samengevoegd tot de grote stad die wij nu kennen als de hoofdstad van Hongarije: Boedapest. Tijdens de boottocht wordt u getrakteerd op een heerlijk glaasje ‘Duna Bella’. In de namiddag verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het nieuwjaarsconcert. ’s Avonds geniet u van een voortreffelijk diner en bezoekt u het nieuwjaarsconcert in The Palace of Arts.

Boedapest

Dag 5 - Tot ziens in Boedapest!

Voordat u weer huiswaarts keert, bezoekt u vandaag het Koninklijk Paleis (‘het paleis van Sissi’) met het mooie Baroktheater in Gödöllö. U krijgt hier een rondleiding door een deskundige gids. Daarna geniet u van een afscheidslunch en wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht. Aan het einde van de middag vliegt u per directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam.

Programma wijzigingen voorbehouden.

Boedapest Hongaars Vrijheidsbeeld

Reisinformatie

Uw hotel

Barceló Hotel ****
Dit centraal gelegen 4-sterrenhotel ligt in de buurt van de Grote Synagoge van Boedapest, de Hongaarse Staatsopera en de Sint-Stefanusbasiliek. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een bar en een tuin. De kamers beschikken over airconditioning, een bureau, een waterkoker, een minibar, een kluisje en een flat-screen tv. 

Barcelo Hotel Boedapest lobby
Barcelo Hotel Boedapest lobby
Barcelo Hotel Boedapest restaurant
Barcelo Hotel Boedapest restaurant
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten per KLM
29-12-2022, Amsterdam – Boedapest, 14:20 tot 16:15 uur, KL 1977
02-01-2023, Boedapest – Amsterdam, 17:05 tot 19:15 uur, KL 1978
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagagebeleid KLM
Bij uw vlucht is standaard 10 kg handbagage inbegrepen. De kosten voor ruimbagage bedragen 80-110 euro per koffer tot 23 kg. Hannick Reizen biedt haar klanten ruimbagage standaard inclusief aan. Heeft u een Flying Blue nummer? Geef dit bij boeking aan ons door zodat u kunt sparen voor uw Airmiles.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

 Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 10 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau
Vanaf 1.898,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
29 december 2022
v.a. 1.898,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor alle muziekvoorstellingen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Barcelo Hotel
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de lunches/diners buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
31 dec: operette Die Fledermaus (J.Strauss jr)
1 jan: concert Die Schöpfung (Haydn)

Optioneel
30 dec: diner met concert Budapest Gypsy Orchestra, € 145,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen zomer-najaar 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Curabitur ligula sapien, tincidunt non, euismod vitae, posuere imperdiet, leo. Maecenas congue malesuada. Praesent congue erat at massa cursus turpis tortor elit nascetur.