Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Ganges Voyager I sunset
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Ganges

Betoverende cruise door mysterieus India

riviercruises

Cruisen over de Ganges door de Sundarbans

India, land vol mysterie, betovering, schoonheid en indrukwekkende natuur. Uw Ganges cruise brengt u naar de Sundarbans, leefgebied van o.a. de Bengaalse tijger.

5-sterren luxe
2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma
Volgend vertrek
06-01-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Ganges Voyager *****
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

India is een land vol mysterie en schoonheid, waar u ook kijkt. De rijk versierde hindoetempels, indrukwekkende natuur, vrouwen gekleed in prachtig gekleurde sari’s en de warme, brede glimlach waarmee de lokale bevolking u begroet, India en de Ganges zijn magische bestemmingen die wij u graag laten zien. 

India spreekt tot de verbeelding en heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op buitenlanders, van Alexander de Grote tot koningin Victoria. Al reizend over de heilige rivier de Ganges maakt u kennis met de natuur, cultuur en het koloniale verleden van India, te beginnen in het centrum van Calcutta.

Uw 5-sterren luxe hotelschip brengt u naar de Sundarbans, gelegen aan de delta van de Ganges en tevens het leefgebied van de Bengaalse tijger, asherten en vele prachtige vogels. Stroomopwaarts vaart u langs charmante dorpjes, tempels en koloniale overblijfselen van de VOC. Deel uw ervaringen van de dag met uw medepassagiers of speur de oever af op zoek naar het iconische wildlife van India.  
’s Avonds kunt u heerlijk ontspannen aan boord van de Ganges Voyager en genieten van een diner met lokale en westerse smaken. 

Voorafgaand aan de cruise verblijft u twee nachten in Calcutta. Hier maakt u een stadswandeling langs de schitterende erfgoedgebouwen van de stad. Verder bezoekt u de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge, de levensader van Calcutta. Zie de pottenbakkers aan het werk in Kumartuli en bewonder de pracht en praal van de Kalighat-tempel.

 

Ganges - shutterstock_743910991-min_lightbox
Ganges
Ganges Calcutta
Victoria Memorial, Calcutta
Ganges lokale markt
Lokale markt
Bengaalse tijger
Bengaalse tijger
Ganges, Rivier
Ganges
Ganges, River
Ganges
Ashert
Ashert
Baden in de Ganges
Ganges
Ganges Amber Fort, Jaipur
Post-cruise Gouden Driehoek: Amber Fort, Jaipur
Ganges Amber Fort, fotos_amber_fort-shutterstock_780181144-min_lightbox
Post-cruise Gouden Driehoek: Amber Fort, Jaipur
Ganges, palace of Winds
Post-cruise Gouden Driehoek: Palace of Winds, Jaipur
Ganges Taj Mahal
Post-cruise Gouden Driehoek: Taj Mahal, Agra
Veeg naar links

De parels van de Ganges

• Calcutta: erfgoedgebouwen, de bloemenmarkt en de Howrah Bridge 
• De pottenbakkersplaats Kumartuli en de Kalighat-tempel
• Het werelderfgoed Sundarbans National park
• Irrawaddy-dolfijnen
• Probeer de beroemde Bengaalse Tijger te spotten vanaf de Sudhanyakhali Watchtower
• Opvangcentrum Prabartak Seva Niketan voor behoeftige kinderen
• Het beroemde bedevaartsoord Hooghly Imambara

Vaarschema

Dag 1 - Vlucht Amsterdam – Calcutta

Per lijndienstvlucht van Amsterdam naar Calcutta.

Dag 2 - Aankomst Calcutta

Vanmorgen komt u aan in Calcutta. U wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw luxe 5-sterren hotel Taj Bengal***** in Calcutta gebracht. Nadat u even heeft kunnen bijkomen van de reis, maakt u een stadswandeling langs het bijzondere erfgoed van Calcutta. U doet een stap terug in de tijd en bekijkt prachtige gebouwen zoals het Great Eastern Hotel, het regeringsgebouw Raj Bhawan, de Writer’s Building, het gebouw van de hoge raad, Dalhousie Square en de St. John’s Church. Tijdens de cruise zult u de meeste van deze bouwkenmerken nogmaals passeren. Uw gids vertelt u over de geschiedenis van de gebouwen en brengt het verleden tot leven. ’s Avonds wordt u een heerlijk diner geserveerd.

‘Calcutta’ is afgeleid van het Bengaalse woord Kolikata, de naam van een van de drie dorpen uit de tijd voordat de Britten arriveerden, gelegen op de plek waar later de stad Calcutta werd gesticht. De hoofdstad van de Indiase staat West-Bengalen ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de rivier de Hooghly. Calcutta is het commerciële, culturele en educatieve centrum van Oost-India. De haven van de stad is de oudste van het land en tevens de enige rivierhaven in India. De geschiedenis van het land begint bij de komst van de Engelse Oost-Indische Compagnie in 1690, toen deze compagnie haar handel uitbreidde in Bengalen. Onder de Oost-Indische Compagnie en later de Britse Raj was Calcutta de hoofdstad van India. In 1911 moest de stad deze titel overdragen aan New Delhi vanwege geografische nadelen en groeiend nationalisme in Bengalen. Calcutta stond lang bekend om de literatuur, de kunst en het erfgoed uit de tijd van de revolutie. De stad is de geboorteplaats van de moderne Indiase literatuur. De inwoners van Calcutta waren bovenmatig geïnteresseerd in kunst en literatuur. Door al het nieuwe talent dat de culturele en literaire hoofdstad van India traditioneel verwelkomde, werd Calcutta de ‘stad van verwoede creatieve energie’.

Optioneel kunt u een upgrade bijboeken naar het 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta waar u 2 nachten zult verblijven, prijs op aanvraag.

Ganges hotel Taj Bengal

Dag 3 - Calcutta

U heeft een volle dag om Calcutta verder te verkennen. Eerst brengt u een bezoek aan de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge. Dit is een van de grootste massale bloemenmarkten in Azië. Duizenden mensen komen hier dagelijks bijeen om bloemen en planten te kopen en verkopen. De feloranje en gele kransen zorgen voor een spectaculair kleurenpalet. De Howrah Bridge over de Hooghly is naar men zegt de drukste brug ter wereld. De brug, gebouwd in 1939 en geopend voor het verkeer in 1943, verbindt de steden Howrah en Calcutta en is zodoende de levensader van de stad, vandaar ook de naam. De 82 meter hoge pilaren waarop de brug steunt vormen een belangrijk symbool van Calcutta. Met maar liefst acht rijbanen is het werkelijk een enorme brug. Hierna brengt u een bezoek aan Kumartuli, de enige pottenbakkersplaats in India. De straten van Kumartuli zijn stuk voor stuk omgetoverd tot podia waarop kunstenaars dag en nacht werken aan kleibeelden van Hindoeïstische goden, zoals Durga, Kali, Sarawati en Ganesha. Als laatste staat de Kalighat-tempel op het programma. Deze tweehonderd jaar oude tempel is gelegen aan de oever van de Hooghly. Kalighat staat symbool voor de plek waar de tenen van de rechtervoet van Shakti afvielen.

Ganges - fotos_bloemenmarkt_calcutta_lightbox

Dag 4 - Calcutta (inscheping)

In de ochtend geniet u van wat vrije tijd in Calcutta. U heeft een late check-out en luncht nog 
in uw hotel. Na de lunch wordt u vanuit uw hotel naar het luxe hotelschip, de Ganges Voyager, 
gebracht voor de inscheping. Na de rondleiding aan boord geniet u van een cultureel optreden 
aan boord. De Ganges Voyager blijft vannacht in Calcutta afgemeerd liggen.

Ganges Voyager Housekeeping

Dag 5 - Calcutta – Namkhana

Laat in de nacht of vroege ochtend, afhankelijk van de getijden, vaart u langs de Hooghly rivier om de vissershaven van Namkhana te bereiken. De toegangspoort tot het Sundarbans National Park. U vaart langs de scheepswerf van Nurpur en de historische Diamond haven richting de Golf van Bengalen. De Sundarbans zijn de grootste mangrovebossen ter wereld en het leefgebied van de beroemde Bengaalse Tijger. Geniet na het ontbijt van een lezing over het unieke ecosysteem van de Sundarbans. Bezoek de vissershaven van Namkhana (indien de tijd het toelaat) of vaar mee naar het beschermde gebied van de Sundarbans. De Ganges Voyager blijft vannacht in Namkhana afgemeerd liggen.

Vissers in haven, Namkhana

Dag 6 - Namkhana – Bony Camp – Bali Island

Uw hotelschip ligt vandaag voor anker in de westelijke Sundarbans. U kunt vandaag van boord voor uw eerste uitstapje naar dit rijke en unieke mangrove-ecosysteem. U brengt een bezoek aan de Bony Camp Watchtower. Tijdens deze excursie gaat u op ontdekking naar krokodillen, moerasschildpadden en vele soorten trekvogels. De Bali Nature & Wildlife Conservation Society in samenwerking met de Wildlife Protection Society of India helpt de gemeenschappen 
rondom het tijgerreservaat de dieren in het wild niet als bedreiging te zien, maar als een 
toegevoegde waarde. Na uw ontdekkingstocht vaart u verder langs de Matla-rivier naar de 
Hero Bhangra-eilanden. Houd de rivier goed in de gaten, want wellicht spot u de Irrawaddy dolfijnen en ander zeeleven. Na de lunch stapt u aan boord van een landboot om de serene Nethidopani Watchtower te bezoeken en geniet u van de spectaculaire natuur en de omgeving. 
Daarna vaart u verder naar het eiland Bali, een typisch dorp waarvan de inwoners zich 
bezighouden met landbouw, honing verpakken en vissen. U maakt kennis met de bewoners van het dorp en bent getuige van het dagelijks leven. 

Tijger, Sundarbans

Dag 7 - Bali – Sudhanyakhali – Do Banki – Namkhana

Met zonsopgang beklimt u de Sudhanyakhali Watchtower, de meest populaire locatie om de Bengaalse tijger te spotten. De uitkijktoren biedt een panoramisch uitzicht op het Sundarbans Tiger Reserve en de uitgestrekte bossen die daarachter liggen. Hier kan men genieten van zowel de natuur als de dieren in het wild. Daarna stapt u aan boord van een kleine boot om te varen door de smalle kreken in de richting van de Dobanki uitkijktoren. Ontdek meeslepende flora en fauna tijdens een canopy-wandeling over een lengte van ca. 500 meter op ca. 6 meter hoogte. Vanaf hier heeft u een mooi zicht op de natuur om u heen.
Na de excursie keert u terug naar uw hotelschip voor een late lunch en wordt de vaart ingezet naar Namkhana. De Ganges Voyager blijft vannacht afgemeerd liggen in Namkhana.

Smalle kreken van Sundarbans

Dag 8 - Namkhana – Calcutta – Chandernagore

Nog voor het ontbijt gaan de trossen los voor de vaart terug naar Calcutta. De ochtend en 
middag geniet u van een heerlijk ontbijt en lunch. Geniet van alle faciliteiten aan boord en de uitzichten die aan u voorbij glijden. Later in de middag meert uw hotelschip af in Calcutta. 
Afhankelijk van de getijden vertrekt u aankomende nacht of de volgende ochtend vroeg stroomopwaarts richting Chandernagore. Geniet van een theeproeverij terwijl u herinneringen 
ophaalt aan de afgelopen dagen. Vanavond staat er een Grand Diner op het programma aan 
boord.

Zonnedek Ganges Voyager

Dag 9 - Chandernagore – Bansberia

Tijdens het ontbijt vanmorgen geniet u van het uitzicht op het opvallende Chandernagore, een voormalige Franse kolonie. De stad heeft een eigen uitstraling door de gemengde Bengaalse en Franse cultuur. Na het ontbijt bezoekt u de "Prabartak Seva Niketan", dit opvangcentrum is opgericht in 1943 met als doel om onderwijs en rehabilitatie te bieden aan kinderen tot 18 jaar. Het is één van de oudste dergelijke instituten in India. Kinderen krijgen les in yoga, muziek, dans en handvaardigheid. Na uw bezoek loopt u over de promenade langs de rivier. Onderweg ziet u gebouwen van historisch belang. 
Terug aan boord zet uw hotelschip koers richting Bansberia en heeft u uitzicht op de 
toenemende meanders en glooiende velden met gewassen en lokale industrieën. Bansberia is een schilderachtig dorpje. Geniet in de late namiddag van een korte wandeling voor een bezoek aan de Haneswari tempel, bekend vanwege zijn unieke architectuur met 12 torens (Ratna), elk gevormd als een lotus bloem. Het tempelcomplex heeft naast de hoofdtempel nog een tempel, genaamd Ananta Basudeb. Een terracotta tempel in de traditionele Ekaratna stijl met gebogen kroonlijsten en rijk gedecoreerde terracotta panelen met afbeeldingen van goden en godinnen. 
Voorafgaand aan het diner heeft u de mogelijkheid een traditonale Hindu Deepdan ceremonie en dansvoorstelling bij te wonen. 

Haneswari tempel, Bansberia

Dag 10 - Bansberia – Bandel – Serampore – Bally Bridge

U vaart door gebieden waar verschillende Europese kolonisten Oost-Indische bedrijven 
hadden. U ziet hier nog vele overblijfselen van hun nederzettingen uit de 17e tot 19e eeuw. 
Later op de morgen gaat u mee met de excursieboot naar de kust van Bandel. Hier bezoekt u de Hooghly Imambara, een beroemd Shiya bedevaartcentrum in West Bengalen. Dit bedevaartcentrum is gebouwd in 1841 door Haji Mohammad Mahasin. Het twee verdieping tellende gebouw en de omliggende kamers bieden onderdak aan pelgrims en dienen als klaslokalen van de Madrasa die de Koran onderwijst. In het gebouw siert een grote Victoriaanse klok met een kronkelende sleutel van 20kg, ook hangen er grote Perzische kroonluchters en lampen die zorgen voor de verlichting in de prachte lampen en de passages van de Imambara. 
Terug aan boord zet uw hotelschip koers naar een voormalige Deense nederzetting, Serampore. Hier zult u genieten van een late namiddagwandeling door de oude wijken om Deense bezienswaardigheden te zien zoals; de St. Olav-kerk en ander Deens erfgoed. Serampore was een populaire tussenstop voor Deense en Engelse handelaren in 1786. Een Britse herbergier genaamd James Parr opende de Denmark Tavern & Hotel, die een favoriet werd onder Europeanen. U bezoekt ook de St. Olav's Kerk, plaatselijk bekend als de Deense kerk, die werd gebouwd door het Deense beheer tussen 1755 en 1845. Als laatste heeft u een ritje met de ‘Toto’, een e-riksja, voor een bezoek aan de textielfabriek in Serampore. Terug aan boord geniet u van een diner terwijl we richting Bally Bridge varen.

Hooghly Imambara, Bandel

Dag 11 - Bally Bridge – Belur Math, Calcutta (ontscheping) – Amsterdam

Alweer de laatste ochtend van uw cruise over de Ganges. Vanmorgen brengen we nog een 
bezoek aan Belur Math, het hoofdkwartier van de Ramakrishna Math en Ramakrishna Mission, gesticht door Swami Vivekananda. Deze monnik was een sleutelfiguur in de introductie van de Indiase filosofieën Vedanta en Yoga in de westerse wereld. Het monument staat bekend om zijn architectuur die samensmelt met Hindoe-, christelijke en islamitische motieven als een symbool van eenheid van alle religies. 
Na terugkomst aan boord geniet u van een afscheidslunch. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u 's avonds of de volgende ochtend aankomt. Alweer het einde van een indrukwekkende reis langs de culturele schatten van India.

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Sri Ramkrishna Tempel, Belur Math
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen. 

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de uitstapjes waaraan u kunt deelnemen.

• Calcutta: erfgoedgebouwen, de bloemenmarkt en de Howrah Bridge 
• De pottenbakkersplaats Kumartuli en de Kalighat-tempel
• Het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara
• Het werelderfgoed Sundarbans National park
• Irrawaddy-dolfijnen
• Probeer de beroemde Bengaalse tijger te spotten vanaf de Sudhanyakhali Watchtower
• Opvangcentrum Prabartak Seva Niketan voor behoeftige kinderen
• Het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara

Het programma tijdens de reis is om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/india/index.php  

http://incredibleindia.org/  

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van India verwijzen wij u graag naar  https://klimaatinfo.nl/klimaat/india/ 

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Ganges Voyager

Vaar mee op het nieuwe hotelschip de Ganges Voyager en ervaar het unieke en continu veranderende leven aan de Ganges-rivier terwijl u geniet van het comfort en de elegantie aan boord. De Ganges Voyager biedt plaats aan 56 passagiers. U maakt uw Gangescruise met een internationaal gezelschap. De moderne en luxe faciliteiten aan boord doen niet onder voor de beste hotels in Azië. De ruimtelijke suites bieden dagelijkse schoonmaak, de fijnste katoenen lakens en dekbedden, een flatscreen-televisie met een on-demand videosysteem, internationale dagbladen, individueel regelbare klimaatregeling, luxueuze zachte badjassen en slippers en geheel natuurlijke therapeutische toiletartikelen.

Ganges Voyager
HS Ganges Voyager
Ganges Voyager Maharaja Suite
Maharaja Suite
Ganges Voyager Maharaja Suite facing window
Maharaja Suite
Ganges Voyager Maharaja bathroom
Luxe badkamer, Maharaja Suite
Ganges Voyager viceroy suite
Viceroy suite
Ganges Voyager Viceroy Suite 2
Viceroy suite
Ganges Voyager Heritage Suite 2
Heritage Suite
Ganges Voyager Heritage Suite
Heritage Suite
Ganges Voyager Colonial Suite
Colonial Suite
Ganges Voyager_colonialsuite2
Colonial Suite
Ganges Voyager Signature Suite 2
Signature Suite
Ganges Voyager Signature Suite
Signature Suite
Ganges Voyager  Sundeck indoor lounge
Indoor lounge
Ganges Voyager dining room
Luxe restaurant
Ganges Voyager Spa
Spa
Ganges Voyager sundeck outdoor
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruise over de Ganges
Vanaf 6.998,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Signature Suite (24 m²), gelegen op het Hoofddek.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon
06 januari en 10 april
v.a. 6.998,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Signature Suite (24 m²), Hoofddek.

Toeslagen per persoon
Toeslag 2-pers. Colonial Suite (24 m²), Bovendek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Heritage Suite (26 m²), Bovendek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. Viceroy Suite (34 m²), Bovendek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Maharaja Suite (37 m²), Bovendek € 2.198,- p.p.

Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

• 2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel) 
• 8-daagse cruise Calcutta - Calcutta (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip) 
• Transfers luchthaven - hotel Calcutta - hotelschip - luchthaven
• Internationale vlucht per lijndienst Amsterdam - Calcutta - Amsterdam 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel in Calcutta 
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise 
• Welkomstcocktail, welkomstdiner, Farewell Dinner en thema-avonden 
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank en sappen 
• Alle excursies in Calcutta en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Cultural Performances, Educational Talks, Cooking Classes en Ship Tour 
• Havengelden 
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2 en lunch en diner dag 3
• Upgrade 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta: prijs op aanvraag (optioneel boekbaar) 
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden. 
Visumkosten
Vaccinaties
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50, ANVR boekingskosten € 30,- en SGR consumentenbijdrage € 5,- per factuur.
• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 70 excl. 15% tax, gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises 2023_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises