Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Zuidelijke Nederlanden
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Holland-België: de Zuidelijke Nederlanden

Ontdek de Zuidelijke Nederlanden

riviercruises

Holland-Belgiëcruise: de Zuidelijke Nederlanden

We combineren het beste van Nederland en België met vertrek en aankomst in Rotterdam!

Nederlandse boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volpension verzorging aan boord
Volgend vertrek
24-06-2023
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Imperial *****
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

6-daagse Holland-Belgiëcruise

We combineren het beste van Nederland en België. We ontdekken Antwerpen, de historische parel aan de Schelde. Het bourgondische Maastricht aan de Maas. En vanuit Nijmegen ontdekken we de bosrijke en heuvelachtige omgeving. Tot slot wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici. Een gevarieerde reis met veel wisselende panorama’s. Het is ook een reis door de tijd. Ooit waren Nederland en België een twee-eenheid. We maken er een plezant reisje van door het land van onze Zuiderburen. Het wordt volop genieten van uw 5-sterren varende hotel Amadeus Imperial. Elke dag een andere route. Elke dag een ander panorama.

Foto+Rotterdam
Rotterdam
Hollands Welvaren
Willemstad
Hollands Welvaren
Willemstad
Hollands Welvaren
Antwerpen
Hollands Welvaren
Maastricht
Hollands Welvaren
Roermond
Hollands Welvaren
Roermond
Hollands Welvaren
Dordrecht
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Bij annulering door Friendship Cruises van uw cruise door Nederland en België vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Vaarschema

Dag 1 - Rotterdam – Willemstad

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping aan boord van uw hotelschip vindt plaats om ca. 15.30 uur. U reist met eigen vervoer of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. We heten u welkom met een heerlijk welkomstdiner aan boord, een goed begin van uw cruise! Tijdens de maaltijd en in de sfeervolle salon maakt u kennis met uw medepassagiers. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Willemstad aan het Hollandsch Diep, waar u aankomt tijdens het diner. 

Hollands Welvaren

Dag 2 - Willemstad – Antwerpen – Maastricht

Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Imperial. Tijdens de lunch komt Antwerpen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor de stadswandeling Antwerpen eindigend bij de St. Pauluskerk. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding door de St. Pauluskerk. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Na afloop staat er voor iedere Friendship Cruises passagier een orgeldemo op het programma. Een muzikale afsluiting van de dag! Eenmaal terug aan boord zet uw hotelschip tijdens een voortreffelijk diner koers naar Maastricht.
Middagexcursie stadswandeling Antwerpen of middagexcursie rondleiding St. Pauluskerk Aansluitend een orgeldemo (inbegrepen)

Hollands Welvaren

Dag 3 - Maastricht

Tegen de middag arriveert u in Maastricht. De liefhebbers gaan na de lunch van boord voor de stadswandeling Maastricht of de panoramische bustour Mergellandroute; de oudste, bekendste en meest geliefde autoroute van Nederland. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Maastricht. U kunt na het diner Maastricht op eigen gelegenheid verder ontdekken.
Middagexcursie stadswandeling Maastricht of panoramische bustour Mergellandroute

Maastricht shutterstock_702393475

Dag 4 - Maastricht – Roermond – Venlo

Vanmorgen vroeg zet uw hotelschip koers richting Roermond. Vanmiddag genieten de liefhebbers van een middagexcursie naar Thorn, ook wel de witte parel van Limburg genoemd. Tijdens het diner vaart uw hotelschip vanuit Roermond richting Venlo, waar we later op de avond zullen afmeren. Heerlijk genieten van een ontspannen vaaravond aan boord van uw hotelschip!
Middagexcursie naar het witte stadje Thorn 

Hollands Welvaren

Dag 5 - Venlo – Nijmegen – Dordrecht

Vanmorgen varen we vanuit Venlo naar Nijmegen, waar we tijdens de lunch arriveren. De liefhebbers gaan vanmiddag van boord voor een bustour Zevenheuvelenroute per Comfort Class touringcar. De route voert u door de Ooijpolder, langs Berg- en Dal en over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Onderweg maken we nog een stop voor een kopje koffie met wat lekkers.
Aan het einde van de middag wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici in Nijmegen georganiseerd door Friendship Cruises! Tijdens het voortreffelijke afscheidsdiner gaan de trossen weer los en vaart u richting Dordrecht, waar u rond middernacht arriveert.
Middagexcursie stadstour Zevenheuvelen route incl. koffiestop

Hollands Welvaren

Dag 6 - Dordrecht – Rotterdam (ontscheping)

Vroeg in de morgen worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en varen we richting Rotterdam. Het laatste vaartraject van uw cruise door Nederland en België. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise door Nederland.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Hollands Welvaren
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 6 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Op dit moment zijn de excursieprijzen voor 2023 nog niet bekend. Zodra deze prijzen bekend zijn, zullen wij u daarover informeren zodat u de door u gewenste excursies kunt bijboeken.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. De stadswandeling eindigt bij de Sint-Pauluskerk. Als afsluiting van uw stadswandeling krijgt u hier nog een prachtige orgeldemo te horen.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo St. Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de rondleiding door de St. Pauluskerk. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Maastricht
Maastricht kan het beste te voet worden ontdekt. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum en de overblijfselen van deze middeleeuwse stad.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de panoramische bustour Mergellandroute. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie panoramische bustour Mergellandroute
De Mergellandroute is een van de bekendste recreatieve routes van Nederland, en dat is niet voor niets! U ontdekt tijdens deze route al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Het Drielandenpunt in Vaals, het prachtige Maastricht en verschillende monumenten en pittoreske dorpjes zoals Epen, Slenaken en Eijsden. U zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten! Onderweg in de touringcar vertelt de gids u van alles over de omgeving.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids, koffiestop.
Zwaarte excursie: 1
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Maastricht. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie naar het witte stadje Thorn
Een van de parels van Limburg is het witte stadje Thorn. Het stadje staat bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven de witte huisjes uit. U wandelt met de gids langs het Begijnhof, de begijnen in Thorn waren oorspronkelijk in dienst bij de adellijke stiftdames van Thorn. In het begijnhofje liggen een aantal Pottehuuskes (voormalige bakkershuizen). Ook ziet u de Kapel onder de Linden. Dit gebouw heeft van buiten gezien iets ongewoons in vergelijking met andere bedehuizen. Gaat u mee op ontdekking naar Thorn?
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie bustour Zevenheuvelenroute incl. koffiestop
Een afwisselende bustour per Comfort Class touringcar vanaf Nijmegen. De tocht voert u door de Ooijpolder, een prachtig gebied in de uiterwaarden van de Waal. Via Beek-Ubbergen reizen we naar Berg en Dal. De grote hoogteverschillen, vandaar de naam Berg en Dal, zorgen voor mooie vergezichten. Over de Zevenheuvelenweg, bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, richting Groesbeek, hét wijndorp van Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor een kopje koffie met wat lekkers.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en koffie/thee met wat lekkers.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Imperial

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. De Amadeus Imperial beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. De kapsalon vindt u achterop het Mozartdek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden. De verzorging aan boord is op basis van volpension: ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

Amadeus Imperial
HS Amadeus Imperial
Amadeus Imperial
Luxe restaurant
Amadeus Imperial
Luxe restaurant
Amadeus Imperial
Panoramabar
2_AMADEUS_Imperial_Suite met logo
A-suite (26m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Imperial
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
C-cabine Imperial NIEUW met logo
C-cabine (16m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Imperial
Wellness
Amadeus Imperial
Fitness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse Holland-België cruise
Vanaf 898,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 juni 2023
v.a. 898,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 698,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.298,-

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Captains Dinner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muzikale verrassing in Nijmegen m.m.v. talentvolle musici
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

FC_Ellis_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises