Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Loreley Passage1
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Vierlandencruise Dalvaart Rijn en Moezel

Vierlandencruise vanuit Basel

riviercruises

Vierlandencruise Dalvaart Rijn & Moezel

8-daagse Vierlandencruise over de Rijn en Moezel vanaf Basel in Zwitserland naar Rotterdam

Volpension verzorging
Nederlandse boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
Volgend vertrek
--
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal
Schip
HS Amadeus Queen *****
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vierlandencruise naar Rotterdam

Met gepaste trots presenteren wij u de Vierlandencruise over de Rijn en Moezel aan boord van hotelschip Amadeus Queen. De loopplank leggen wij graag voor u uit. De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. U vaart door maar liefst 4 verschillende landen, vanuit Basel in Zwitserland, via Frankrijk en Duitsland naar Nederland. De Amadeus Queen is exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers; met Nederlandse boordtaal en onze eigen cruiseleaders. Al varend geniet u vanaf het Zonnedek van het betoverende landschap, majestueuze burchten en imposante kastelen. Achter elke bocht wacht u een nieuwe verrassing. Tijdens uw cruise bezoekt u o.a. Keulen, Koblenz en Cochem, maar ook de culturele parels Heidelberg aan de Neckar, Mainz en Straatsburg. Tussen Rüdesheim en Koblenz vaart u over het mooiste stukje van de Rijn: de burchten- en kastelenroute en de Loreley passage. Het belooft een onvergetelijke cruise te worden! Friendship Cruises maakt er graag een welvarende vakantie van.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Basel.jpg
Basel
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Basel%2c.jpg
Basel
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Straatsburg.jpg
Straatsburg
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Elzas.jpg
Elzas wijnstreek
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Keulen.jpg
Keulen
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Keulen%2c%20Kerk.jpg
Keulen
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Koblenz.jpg
Koblenz
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Koblenz%20uitzicht.jpg
Koblenz
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/K%C3%B6nigswinter.jpg
Königswinter
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Loreley%20Passage.jpg
Loreley Passage
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Loreley%20Passage1.jpg
Loreley Passage
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Mainz.jpg
Mainz
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Speyer.jpg
Speyer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn%20en%20Moezel/Cochem.jpg
Cochem
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Bij annulering door Friendship Cruises van uw Rijn & Moezel cruise vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Vierlandencruise Dalvaart

Dag 1 - Nederland – Basel - Straatsburg

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Veenendaal. Na een kopje koffie en wat lekkers reist u per Comfort Class touringcar naar Basel. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze en lunch (niet inbegrepen.) Aan het einde van de middag arriveren we bij uw hotelschip in Basel. Welkom aan boord! U geniet 's avonds van een heerlijk welkomstdiner. Ondertussen worden de trossen los gegooid en vaart uw hotelschip naar Straatsburg. 

Basel (2)

Dag 2 - Straatsburg – Mainz

’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de III dwars door Straatsburg. Ook kunt u deelnemen aan de tour door de Elzas wijnstreek. U maakt een schitterende rit per Comfort Class touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. U kunt ook aan boord genieten van alle faciliteiten of Straatsburg op eigen gelegenheid verder ontdekken. Wandel bijvoorbeeld door de pittoreske buurt La Petite France of bewonder de indrukwekkende kathedraal en het Rohan Paleis. Na terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid richting Mainz.
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg of excursie Elzas wijnstreek

Riviercruise Rijn & Moezel - Elzas wijnstreek

Dag 3 - Mainz – Lahnstein; Loreley Passage

Al vroeg in de morgen komt uw hotelschip aan in Mainz. U heeft de mogelijkheid om na het ontbijt mee te gaan met de stadswandeling door Mainz. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u nog een bezoek aan het Gutenberg Museum. Tijdens de reis naar Lahnstein passeert u de mooie Loreley rots. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen. Tijdens het diner komt u aan in Lahnstein.
Morgenexcursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum 

Riviercruise Rijn & Moezel - Mainz, Gutenbergmuseum

Dag 4 - Lahnstein – Cochem

Vandaag kunt u mee op ontdekkingstocht in het historische Lahnstein. Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Deze stad kan ontdekt worden door wandelingen te maken in de natuur langs het Rheinsteig wandelpad, waar prachtige kastelen en paleizen aanschouwd kunnen worden. Terug aan boord wordt de vaart richting Cochem ingezet, een mooi stukje van de Moezel!
Morgenexcursie stadswandeling Lahnstein

Riviercruise Rijn & Moezel - Lahnstein

Dag 5 - Cochem – Koblenz

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Cochem. De duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. De stadswandeling wordt afgesloten met een proeverij van lokale Moezelwijnen. Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht, een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel gebouwd in de 11e eeuw. U kunt de Rijksburcht van Cochem ontdekken door een bezoek te brengen onder leiding van een deskundige lokale gids. Vanaf de burcht heeft u een prachtig uitzicht over de Moezelvallei met rustieke bossen, wijngaarden en natuurlijk de oude stad. Terug aan boord vaart u terug over de Moezel naar de Rijn richting Koblenz.
Morgenexcursie stadswandeling Cochem met wijnproeverij of bezoek Rijksburcht Cochem

Riviercruise Rijn & Moezel - Cochem

Dag 6 - Koblenz – Königswinter

Deze morgen heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz en een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan of breng individueel een bezoek aan het Ludwig Museum. Na terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid en varen we verder richting Königswinter. In Königswinter kunt u van boord om Königswinter op eigen gelegenheid te ontdekken. U kunt gebruik maken van onze excursietip en neem een rit met de Drachenfelsbahn. Vannacht blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Königswinter.
Morgenexcursie stadswandeling Koblenz met bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan
Individuele excursietip: Drachenfelsbahn in Königswinter

Riviercruise Rijn & Moezel - Schloss Ehrenbreitstein, Koblenz

Dag 7 - Königswinter – Keulen

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de themastadswandeling Romeinen in Keulen. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad. Mocht u niet mee willen met de themawandeling heeft u de gelegenheid een bezoek te brengen aan het Imhoff-Schokolademuseum. De parfumliefhebbers kunnen ook mee op excursie naar het Durfhaus 4711. Duik in de wereld van Durfthaus 4711. De ingrediënten van het icoon 4711, echt Kölnisch Wasser beleeft u op een bijzondere manier. De liefhebber ontdekt deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid en bezoekt bijvoorbeeld het Wallraf-Richartz Museum. In het Wallraf-Richartz Museum vindt u een van ’s werelds meest indrukwekkende Europese kunstcollecties met Stefan Lochner’s ‘De Madonna in de rozenhaag’ als een van de meest beroemde. Terwijl u geniet van het Captains Diner worden de trossen los gegooid voor het laatste stuk van uw cruise richting Rotterdam, waar u de volgende morgen na het ontbijt afmeert.
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen of bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum met proeverij of workshop parfum maken bij Durfhaus 4711

Riviercruise Rijn & Moezel - Königswinter

Dag 8 - Keulen – Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise over de Rijn en Moezel. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van de Amadeus Queen en haar bemanning. U vertrek per Comfort Class touringcar vanaf Rotterdam naar het Van der Valk Veenendaal.

Op het traject Straatsburg-Basel en v.v. wordt het Zonnedek om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, vanwege de passage van lage bruggen. Daar u dit traject deels 's nachts vaart, heeft dit nauwelijks invloed op uw reis.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Riviercruise Rijn & Moezel - Amadeus Queen

Optioneel vliegarrangement Amsterdam - Basel

Wanneer u liever per vliegtuig vanuit Nederland naar Basel reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. Nadat u bent geland op Basel Airport wordt u per transfer naar het schip gebracht voor de inscheping. Een ontspannen begin van uw reis! Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
Toeslag v.a. € 348,- p.p. incl. vliegticket, ruimbagage en transfer.

Toon meer
Toon minder
HubSpot Video

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 10 interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. Op sommige dagen zijn er meerdere excursie mogelijkheden op hetzelfde moment, er is volop keuze!

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie Elzas wijnstreek
U maakt een schitterende rit per touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. Na deze mooie tour door de natuur komt u aan in Obernai. Na aankomst in Obernai wordt u rondgeleid door een deskundige gids en heeft u ook nog vrije tijd om dit historische stadje op eigen gelegenheid te verkennen.
Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum
De geschiedenis van Mainz gaat terug tot in de prehistorie. Het werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de 8e eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Franse revolutionaire troepen namen in 1792 de stad in en riepen het vervolgens uit tot de Mainser Vrijstaat. In datzelfde jaar werd de stad heroverd. Jammer genoeg werd deze stad in augustus 1942 voor een groot deel verwoest door de Engelse bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opnieuw ingedeeld en raakte Mainz drie stadsdelen kwijt aan Wiesbaden. Aan de treinstations in die wijken is wel nog te zien dat het ooit toebehoorde aan de stad, door de namen die zij dragen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. De Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis. Na de stadswandeling bezoekt u het Gutenberg Museum. De geschiedenis van het drukken komt tot leven in de gereconstrueerde werkplaats van Gutenberg. Vier millennia geschiedenis van geschreven cultuur van over de hele wereld en belangrijke prenten uit de 15e eeuw tot vandaag. Het Gutenberg Museum is een wereldberoemd gerenommeerd museum van schrijven en drukken. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer een reconstructie van de oude werkplaats van de uitvinder met een bruikbare pers en exemplaren van de wereldberoemde Gutenbergbijbel.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en rondleiding Gutenberg museum.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Lahnstein 
Ga op ontdekkingstocht in het historische Lahnstein. Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Deze stad kan ontdekt worden door wandelingen te maken in de natuur langs het Rheinsteig wandelpad, waar prachtige kastelen en paleizen aanschouwd kunnen worden. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot aan het einde van de kolonisatie van het Rijndal. Het kasteel Lahneck werd gebouwd rond 1240 en de stad werd omringd en versterkt door een dubbele muur met zestien torens. Door de ligging aan de rijn werd deze gemeente betrokken bij vele oorlogen en ook herhaaldelijk veroverd. De stad is meer dan tweeduizend jaar oud en door middel van stad tours worden historische bezienswaardigheden ontdekt. Bij vragen tijdens uw stadswandeling worden deze uiteraard altijd beantwoord. Niederlahnstein en Oberlahnstein zijn de twee delen van de stad, met talrijke verdedigingstorens en historische stadsmuren.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Cochem met wijnproeverij
De harmonie van het unieke Moezellandschap, de duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. Gedurende de wandeling verkent u deze stad met nauwe, kronkelende straten. De excursie wordt afgesloten met een proeverij van lokale Moezelwijnen.
Inclusief: stadswandeling en wijnproeverij, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie bezoek Rijksburcht 
Wie heeft niet van Cochem gehoord, het meest besproken plaatsje langs de schilderachtige Moezel? Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht, een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar is in de 19e eeuw weer herbouwd. U bezoekt dit majestueuze bouwwerk onder leiding van een deskundige, lokale gids. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Moezel.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en transfer per mini busje.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Koblenz met bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel. Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en rondleiding Schloss Ehrenbreitstein.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Drachenfelsbahn in Königswinter
De Drachenfelsbahn is de oudste tandradspoorlijn in Duitsland. De lijn wordt geëxploiteerd door Bergbahnen im Siebengebirge AG. Sinds 1883 verbindt de meterspoorlijn de oude stad Königswinter in het Rijndal met het Zevengebergte, en eindigt net onder de top van de Drachenfels. De 1520 meter lange route overwint een hoogteverschil van 220 meter; de maximale helling is 20 procent.
De Drachenfelsbahn is een van de meest gebruikte tandradspoorlijnen in Europa en vervoerde tot 2008 meer dan 35 miljoen passagiers. Naast de Bayerische Zugspitzbahn, de Wendelsteinbahn en de Zahnradbahn Stuttgart is de Drachenfelsbahn een van de slechts vier tandradspoorlijnen in Duitsland. De baan is volledig uitgerust met stalen dwarsliggers.
Indicatieprijs retourticket Drachenfelsbahn: ca. € 10,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie themawandeling Keulen over de Romeinen 
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum met proeverij in Keulen 
Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens uw bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocoladeindustrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en proeverij.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie Workshop parfum maken bij Durfhaus 4711 
Duik vandaag in de wereld van Durfthaus 4711. De ingrediënten van het icoon 4711, echt Kölnisch Wasser beleeft u op een bijzondere manier. Topnoot, hartnoot, basisnoot - het is niet zonder reden dat het creëren van een geur kan worden vergeleken met de compositie van muziek. Hoe het creatieve ambacht van een parfumeur precies werkt, leert u in het indrukwekkende geurseminar. Wat speelt hierin een bijzondere rol? Een fijne neus! En zeker die van u wordt gebruikt: stel uw eigen persoonlijke Eau de Cologne samen om mee te nemen.
Inclusief: o.l.v. een deskundige lokale gids, entree workshop en parfumflesje.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Queen staat bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen in de nog nooit vertoonde indoor pool op het Mozartdek, terwijl u prachtige panorama’s voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox.jpg
Receptie
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_15_amadeusqueen_treppenbereich-25241_lightbox.jpg
Royale Entree
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox.jpg
Royale entree
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox.jpg
Luxe restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/1_AMADEUS%20Queen_Suite-3.jpg
A-suite (26m²) met horizontale panoramaschuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/AB-cabine%20Amadeus%20Queen.jpg
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/C%20cabine%20met%20logo.jpg
C-cabine (16m²) met kleine vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox.jpg
Amadeus Club
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_amadeusqueen_amadeusclub-6154__verkleind_lightbox.jpg
Amadeus Club
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox.jpg
Indoor pool
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox.jpg
Fitness
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Queen/fotos_21_amadeusqueen_massage-2189_lightbox.jpg
Wellness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse Vierlandencruise Dalvaart over de Rijn en Moezel
Vanaf 1.598,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
18 september 2023
v.a. 1.598,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Per Comfort Class touringcar van Van der Valk Veenendaal naar Basel
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Captains Dinner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis WiFi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Vliegarrangement Amsterdam - Basel (vanaf € 348,- p.p., op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

FC_Ellis_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises