Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rocky Mountaineer rockies to the red rocks
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Rocky Mountaineer en de mooiste Nationale Parken van Amerika

Per trein van Denver naar Moab 

treinreizen

Rocky Mountaineer en de mooiste Nationale Parken van Amerika

Unieke groepsreis van Denver naar Las Vegas, gecombineerd met de beroemde Rocky Mountaineer

Rocky Mountaineer treinreis Denver - Moab
Schitterende nationale parken
Volgend vertrek
11-09-2023
Reisduur
12 dagen
Vertrekpunt
Denver
Trein
Rocky Mountaineer USA
Destin
Vanaf 7.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Rocky Mountaineer & de mooiste Nationale Parken

Unieke 12-daagse groepsreis van Denver naar Las Vegas langs de mooiste Nationale Parken van West Amerika, gecombineerd met een unieke 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Denver naar Moab. Aangekomen in Moab neemt onze touringcar u in 7 dagen mee van naar Las Vegas. Onderweg worden beroemde nationale parken bezocht zoals Canyonlands, Bryce, Grand Canyon North Rim en Zion. U wordt tijdens deze reis begeleid door onze ervaren Nederlandse gids/tourleader die al jaren in Amerika woont. Zij zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt tijdens de reis en kan u als geen ander vertellen over de bezienswaardigheden onderweg en de Amerikaanse cultuur en gewoonten.

shutterstock_1036971457 Antlope Canyon (1)
Antilope Canyon
Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (2)
Rocky Mountaineer
shutterstock_1104396104 Larimer Square Denver
Denver
20080904 Amerika 108 Arches NP
Arches National Park
20080905 Amerika 157 - Bryce - kopie
Bryce Canyon
Zion NP 2
Zion National Park
shutterstock_217191592 - Las Vegas
Las Vegas
shutterstock_504833629 - Las Vegas 2
Las Vegas
RM22_Onboard_Silverleaf_Service_Interior_RTR
Silverleaf Service
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje RM en de mooiste nationale parken

Dag 1- Vlucht Amsterdam – Denver, CO

U vliegt met Delta Airlines op eigen gelegenheid vanuit Amsterdam, met overstap in Detroit, naar Denver. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende gids. Zij zal u tijdens de gehele reis begeleiden. Omdat zij al jaren in Amerika woont, kan zij als geen ander vertellen over de bezienswaardigheden en de Amerikaanse cultuur. U overnacht 2 nachten in het 4* Hilton Garden Inn Union Station, gunstig gelegen op loopafstand van het station van Denver. De avond staat in het teken van het welkomstdiner. (-/-/D) 

Denver

Dag 2 - Excursie Denver

De ochtend staat in het teken van een halve dag excursie onder begeleiding van uw Nederlandse gids. Hiervoor maakt u gebruik van de 16th Street tram. De rest van de middag is ter vrije besteding.  (O/-/-)

shutterstock_1104396104 Larimer Square Denver

Dag 3 - Rocky Mountaineer treinreis van Denver naar Glenwood Springs, CO

All Aboard! Rond 09.00 uur stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer voor het eerste gedeelte van uw bezienswaardige treinreis met eindbestemming Glenwood Springs. U klimt omhoog naar de ingenieuze Moffat Tunnel (spoorweg- en watertunnel) gelegen op ca. 2.800 meter. De tunnel neemt u mee door de Continental Divide, een bergkam in Noord- en Midden-Amerika, die fungeert als waterscheiding. Dat wil zeggen dat deze bergkam de stroomgebieden van de verschillende rivieren op het continent scheidt van de rivieren die uitkomen in de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Verder geniet u van spectaculaire uitzichten op de ruige canyons en de Colorado-rivier. Rond 17.00 uur arriveert de Rocky Mountaineer in de levendige plaats Glenwood Springs. Bij aankomst wandelt u naar uw hotel, waar u 1 nacht verblijft. (O/L/-)

Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (4)

Dag 4 - Rocky Mountaineer naar Moab en excursie Canyonlands, UT

Korte wandeling vanaf uw hotel naar het station van Glenwood Springs, waar de Rocky Mountaineer al op u staat te wachten. U vertrekt rond 07.00 uur. Aan boord van de trein wordt het ontbijt geserveerd. Vandaag passeert de trein de grens tussen Colorado en Utah. Geniet van adembenemende uitzichten op hoge bergtoppen en glinsterende rivieren. Wanneer u in de buurt van Moab komt, ziet u de unieke landschappen van rood zandsteen. De plaats Moab wordt dan ook gezien als de toegangspoort naar bezienswaardige Nationale Parken als Arches en Canyonlands. Rond het middaguur komt u aan in Moab, tevens eindpunt van uw 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis. 

Bij aankomst wordt u opgehaald door de touringcar voor de 3-uur durende Canyonlands excursie per 4-wheel drive. Onderweg wordt gestopt voor een picknick lunch. 
Canyonlands ligt in de buurt van Moab en is een schitterend ongerept gebied van canyons en tafelbergen uitgesleten door de Colorado Rivier, de Green River en hun zijrivieren. Geniet van de imposante uitzichten onderweg. In Moab verblijft u 2 nachten in het 3* La Quinta Hotel Moab. 
’s Avonds diner in een lokaal restaurant. (O/L/D)

RM21_RTR_Train_Exterior_Red_Canyon (2)

Dag 5 - Arches National Park

Ochtendexcursie Arches National Park. De unieke geologie zorgt voor het ontstaan van de hoogste concentratie aan natuurlijke bogen ter wereld met meer dan 2.000 bogen. U bezoekt de hoogtepunten van het park, waaronder Balance Rock, The Windows en Delicate Arch Viewpoint.
Lunch in een ‘local diner’ en de rest van de middag op eigen gelegenheid in Moab. Tussen 15.30 en 16.00 uur wordt u opgehaald voor de transfer naar de Red Cliff Lodge, waar u gaat dineren. Deze Lodge ligt op ongeveer 30 minuten rijden buiten de stad midden in de natuur. Het uitzicht is fenomenaal. (O/L/D)

20080904 Amerika 108 Arches NP

Dag 6 - Monument Valley - Page , AZ

Na het ontbijt checkt u uit en reizen we per touringcar naar onze volgende bestemming, Page. U rijdt de natuur in. De woestijnachtige natuur van Monument Valley is overweldigend en heeft dan ook vaak gediend als decor voor films en reclames. De Monument Valley tour duurt ongeveer 1,5 uur. U geniet van het schitterende landschap met steile rotspunten die uit het vlakke landschap omhoog steken. Monument Valley is een Navajo Nation Tribal Park en wordt dan ook beheerd door de Navajo Indianen. Sommige families wonen hier al generaties lang. In de middag komt u aan in Page en maakt u nog een stop bij Horse Shoe Bent, een hoefijzervormige meander in de Colorado Rivier, voordat u doorrijdt naar het hotel. Overnachting in het 3* Best Western Lake Powell Hotel in Page. (O/L/D)

Horse shoe bend lake powel- shutterstock_1607678773

Dag 7 - Grand Canyon North Rim - Bryce, UT

De ochtend staat in het teken van een bezoek aan Antilope Canyon. Antilope Canyon bestaat uit 2 kleine canyons, genaamd Lower en Upper Antilope Canyon. Bewonder de bijzondere kloven die door de eeuwen heen op een prachtige manier zijn uitgesleten door water en modder. Vervolgens bezoekt u de Glen Canyon Dam, een imposante betonnen boogstuwdam in de Colorado Rivier. 

Onze volgende bestemming is de North Rim van de Grand Canyon, een UNESCO-werelderfgoed site. Dit 1,2 miljoen hectare grote Nationale Park herbergt een prachtige verscheidenheid aan wilde dieren en landschappelijke wonderen. De North Rim ontvangt veel minder bezoekers en biedt een rustigere en natuurlijkere Grand Canyon-ervaring. Dit in vergelijking met the South Rim. Geniet van een spectaculair uitzicht op deze enorme kloof. Onderweg wordt gestopt voor een picknick lunch. Tegen het einde van de dag arriveert u in Bryce City, waar u 1 nacht verblijft in het Best Western Ruby’s Inn, 3* hotel. Bij mooi weer gaat u in de avond nog de zonsondergang in Bryce Canyon bewonderen onder het genot van een glaasje wijn. (O/L/D)    

shutterstock_1036971457 Grand Cayon North Rim

Dag 8 - Bryce Canyon National Park – Springdale, UT

Na het ontbijt checkt u uit en bezoekt u de mooiste uitzichtpunten van Bryce Canyon National Park. De levendige kleuren en de unieke geologische rotsformaties van Bryce Canyon spreken tot de verbeelding. De kloof is genoemd naar de pionier en kolonist Ebenezer Bryce. Na de lunch rijdt u door naar Springdale. Voordat u naar uw hotel gaat, stopt u eerst bij Zion Lodge, om met de tram een stukje het park in te rijden. In Springdale verblijft u 1 nacht in het 3* La Quinta Inn Zion Park. In de avond dineert u bij Jacks Sports grill restaurant. Wat dacht u van een echte Bison Burger! (O/-/D) 

20080908 Amerika 282 + Bryce

Dag 9 - Zion National Park en de Valley of Fire

De ochtend brengen we door in Zion National Park, een prachtig park in de Amerikaanse staat Utah. Hier vindt u indrukwekkende rotsformaties. Zion Canyon is een enorme kloof met een lengte van 24 km en wel 800 meter diep. Het ravijn is door de eeuwen heen uitgesleten door de Virgin River en hier vindt u een enorme diversiteit aan vogels en zoogdieren. In Springdale wordt nog even gestopt bij de supermarkt om wat te eten te kopen voor onderweg. De volgende stop is de Valley of Fire. Een 141 km2 groot staatspark, gelegen in de staat Arizona. Dit  bestaat gedeeltelijk uit beschermd natuurgebied en staat bekend om zijn zandstenen rotsformaties. Via een schitterende route rijdt u vervolgens door naar Las Vegas, waar u de laatste 2 nachten verblijft in het comfortabele 4* Doubletree Tropicana hotel. U kunt inchecken en heeft even de tijd om te rusten. Voor degene die willen, staat nog een bezoek aan ‘the Neon Lights Graveyard’ op het programma. Een openlucht tentoonstelling, waar u de afgedankte neon uithangborden waar Las Vegas om bekend staat kunt bewonderen. (O/-/-)   

Zion NP

Dag 10 - Las Vegas

Dag ter vrije besteding in Las Vegas. Lunch en diner op eigen gelegenheid. (O/-/-)   

Indien gewenst kunt u zich opgeven voor een facultatieve excursie (niet inbegrepen):

• Een spectaculaire helikoptervlucht over de West Rim van de Grand Canyon en bezoek aan de  Skywalk. Toeslag v.a. 582 p.p.
• Een spectaculaire helikoptervlucht over de Grand Canyon incl. landing op de bodem van de kloof en   bezoek aan de Skywalk. Toeslag v.a.  675 p.p.

Las Vegas shutterstock_708501844 (1)

Dag 11 & 12 - Las Vegas - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. Aan het eind van de ochtend wordt u opgehaald door de touringcar  voor de transfer naar de luchthaven. Echter voordat de touringcar u afzet op de luchthaven gaat u eerst nog gezamenlijk lunchen en neemt u afscheid van uw gids/tourleader. Rond 16.00 uur vertrekt uw directe KLM/Delta vlucht naar Amsterdam, waar we op dag 12 rond 11.00 uur aankomen. (O/L/-)

shutterstock_217191592 - Las Vegas
Lees meer
Lees minder

Rocky Mountaineer USA,
Rockies to the Red Rocks 

Een onvergetelijke treinreis door de Amerikaanse Rocky Mountains met de luxe Rocky Mountaineer! In 2 dagen reist u vanuit Denver in Colorado naar Moab in Utah (of v.v.). Tijdens deze nieuwste route neemt de Rocky Mountaineer USA u mee door uitgestrekte canyons, droge woestijnen en landschappen van rood zandsteen. Een reis vol met hoogtepunten waarvan u volop kunt genieten vanuit uw comfortabele zitplaats in het SilverLeaf panorama rijtuig. De treinstewards houden u onderweg op de hoogte van de bezienswaardigheden en hun bijzondere anekdotes. Halverwege de treinreis stopt de Rocky Mountaineer USA in Glenwood Springs, Colorado, voor de overnachting in een hotel. Aan boord van de trein geniet u van een SilverLeaf Service.

Rocky Mountaineer rockies to the red rocks
Rocky Mountaineer Rockies to the Red Rocks
Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (3)
Rocky Mountaineer Rockies to the Red Rocks
Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (5)
Rocky Mountaineer Rockies to the Red Rocks
RM22_Onboard_Silverleaf_Service_Interior_RTR (2)
SilverLeaf Service
RM22_Onboard_Silverleaf_Service_Interior_RTR (3)
SilverLeaf Service
RM22_Onboard_Silverleaf_Service_Interior (1)
SilverLeaf
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 10 nachten in 3* en 4* hotels:

 • 2 overnachtingen in het 4* Hilton garden Inn Union Station
 • 1 overnachting in een 3* of 4* hotel Glenwood Springs (hotel wordt bekend bij de reisdocumenten)
 • 2 overnachtingen het 3* La Quinta hotel in Moab
 • 1 overnachting in het 3* Best Western Plus Lake Powell Hotel in Page
 • 1 overnachting in het 3* Best Western hotel Ruby's Inn in Bryce
 • 1 overnachting in het 3* La Quinta Inn Zion Park in Springdale
 • 2 overnachtingen in het 4* Double Tree Tropicana in Las Vegas

Denver, Hilton Garden Inn Union Station, 4*
Dit moderne 4* hotel is gunstig gelegen vlakbij het station van Denver. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken inclusief eigen badkamer met toilet. Het hotel beschikt verder over een binnenzwembad, een fitnesscentrum, WiFi, een restaurant en een gezellige bar.
Het gezellige Larimer Square en de wijk LoDo liggen op 1,7 km van het hotel. Deze zijn te voet bereikbaar.

Moab, La Quinta, 3* 
La Quinta Inn & Suites Moab ligt ten westen van het La Sal-gebergte in de vallei van Moab. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en kamers met een flatscreen-tv. Het nationaal park Arches ligt op 15 minuten rijden van de accommodatie. De kamers zijn voorzien van een magnetron en een koelkast. U kunt er tevens gebruikmaken van gratis WiFi.

Page, Best Western Plus Lake Powell, 3*
Best Western Plus at Lake Powell heeft een seizoensgebonden buitenbad en een hot tub, en serveert elke ochtend een warm ontbijt. Er is gratis WiFi beschikbaar. Lake Powell ligt op 5 minuten rijden van de accommodatie. Elke kamer beschikt over een flatscreen-tv met kabelzenders, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een haardroger. Sommige kamers hebben een complete keuken en een zithoek. De accommodatie beschikt over een fitnesscentrum.

Bryce, Best Western Ruby’s Inn, 3*
Best Western PLUS Ruby's Inn ligt op 1,6 km van het Bryce Canyon National Park, Utah. Het hotel biedt goede voorzieningen en comfortabele accommodaties op slechts enkele minuten van de Scenic Byway 12 en het nationale monument Escalante. 
Elke kamer in dit hotel is voorzien van airconditioning en een televisie. Sommige accommodaties hebben een zithoek. Gasten kunnen gebruikmaken van een koffiezetapparaat in de kamer. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer. Voor extra comfort treft u er een föhn en gratis toiletartikelen aan. De superior kamers zijn voorzien van een bubbelbad of een hot tub.

Springdale/Zion, La Quinta at Zion Park, 3*
Dit hotel in Springdale ligt op slechts 5 km van het Zion National Park en biedt moderne kamers met gratis WiFi. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met onder andere verse wafels. Elke kamer heeft een flatscreen-tv. De kamers beschikken ook over een magnetron, een kleine koelkast en thee- en koffiefaciliteiten. Zion Park La Quinta Inn and Suites beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, een hot tub en een fitnesscentrum. 

Las Vegas, Double Tree Tropicana, 4*  
Het Tropicana Las Vegas a DoubleTree by Hilton Hotel and Resort ligt aan de zuidkant van de Las Vegas Strip en beschikt over een casino van 4600 m² en een aantal bekroonde restaurants. Het hotel heeft ook een weelderig zwembad met watervallen en bubbelbaden en een spa- en fitnesscentrum. Dit bruisende hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven McCarran. 
Elke kamer in dit hotel is ingericht in warme tropische kleuren, hetgeen zorgt voor een tropische South Beach-sfeer. Op het terrein vindt u diverse eetgelegenheden, waaronder Bacio dat gastronomische Italiaanse gerechten serveert. Biscayne Steak, Sea & Wine biedt biefstuk en visschotels, evenals een uitgebreide wijnkaart. U kunt ook dineren in het Beach Café.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse Rocky Mountaineer & de mooiste Nationale Parken van Amerika
Vanaf 7.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze 12-daagse groepsreis is gebaseerd op een verblijf in 3- en  4-sterren luxe hotels en SilverLeaf Service aan boord van de Rocky Mountaineer. 
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Vertrekdatum 2023
Prijs per persoon op basis van SilverLeaf Service
11 t/m 22 september
v.a. 7.798,-

Toeslag 1-persoonsaccommodatie:  v.a. 1.598,- p.p. 

KLM/Delta business class tarief: op aanvraag. 

 • Vluchten met KLM/Delta Airlines in Economy class; Amsterdam - Denver met overstap en Las Vegas - Amsterdam, inclusief 1 stuk ruimbagage
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen, t.w.v. € 371,- p.p.
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis inclusief 2 x ontbijt en 1 x lunch en 1 overnachting in een hotel in Glenwood Springs.
 • Alle transfers volgens programma in een comfortabele airconditioned privé touringcar.
 • Begeleiding Nederlandse gids/tourleader vanaf aankomst in Denver op dag 1 t/m de dag van vertrek in Las Vegas op dag 11
 • Alle excursies volgens het programma
 • 9 nachten hotel in 4* (Denver en Las Vegas) en 3* hotels (overige hotels) 
 • 8 x Amerikaans ontbijt, 1 x continentaal ontbijt, 5 lunches (incl. 2 picknick lunches), 6 diners
 • Entreegelden voor attracties, nationale parken en activiteiten zoals vermeld in het programma
 • Fooien buschauffeur en Nederlandse gids/tourleader.

 

 • Esta reistoestemming Amerika 
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Helikoptertocht Grand Canyon (zie programma dag 10)
 • Overige maaltijden (anders dan vermeld in het reisschema)
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 • Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • 61 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (25%)
 • 60 t/m 46 dagen voor vertrek 50% van de reissom
 • 45  dagen t/m vertrek: 100% van de reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 20, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.

Voorbehoud 
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rocky Mountaineer en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie unieke en bijzondere rondreizen door Canada en de Verenigde Staten