Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rovos Rail Outeniqua Mountains
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Wine, whales & wildlife

Wine, whales
& wildlife

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Complete treinreis door Zuid-Afrika

Incento heeft voor u een afwisselend en bijzonder reisprogramma samengesteld. Alles waar Zuid Afrika om bekend staat komt aan bod. Uw reis start aan boord van de meest luxueuze trein 'Pride of Africa' van Pretoria naar Kaapstad. Na deze indrukwekkende treinreis reist u op basis van een auto met privéchauffeur naar de verschillende onderlinge accommodaties. U verblijft de komende drie nachten in het Cellars-Hohenort Hotel dat zich bevindt in de altijd groene Constantia-vallei, vlakbij de Kirstenbosch-tuinen. Van hieruit bezoekt u de imposante 'Tafelberg', maakt u een indrukwekkende tour naar de hooggelegen landtong met de naam 'Kaappunt' en bezoekt u het hart van de Walvisroute en de thuisbasis van een florerende wijnindustrie 'Hermanus'. U reist door naar het prachtig gelegen hotel The Plettenberg voor de volgende drie nachten. Dit hotel bevindt zich in het centrum van Plettenberg Bay, wat een uitstekend vertrekpunt is voor alle activiteiten en bezienswaardigheden die dit deel van de Garden Route te bieden heeft, bijvoorbeeld het Featherbed Nature reserve, oestertour Knysna, Monkeyland, Birds of Eden en een bijzondere olifantenopvang. De laatste drie nachten verblijft u in de Bush Lodge van waaruit u het prachtig Amakhala Game Reserve bezoekt. Hier lopen zowel de 'Big Five’ als de de vele giraffen, cheetahs en antilopesoorten vrij rond. Deze Zuid-Afrika reis biedt haar gasten wijn, walvissen en de Big Five in één reis door een aantal van de mooiste regio's van het land.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Kaapstad/CAPE_TOWN-%20web.jpg
Kaapstad
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Kaapstad/Table%20Mountain.jpg
Uitzicht op de Tafelberg
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zuid%20Afrika/20071025%20Zuidelijk%20Afrika%20255.jpg
Kaaps Hollands huis
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zuid%20Afrika/JB%202014-03%20Safari%20on%20Rails%201013.jpg
Matjiesfontein
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/Rovos%20Rail%20zwaaiende%20passagier.jpg
Rovos Rail
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/Rovos%20Rail%20River%20Valley%20exterieur.jpg
Rovos Rail
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Wildlife/pinguins-Boulder%20Beach.jpg
Pinguins Boulder Beach
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Wildlife/IMG_1060-1.jpg
Olifanten
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Amakhala%20Bush%20Lodge%20ZA.jpg
Amakhala Bush Lodge
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Wine Whales Wildlife

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg

’s Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel, direct tegenover de aankomsthal op de luchthaven.

JNB Intercontinental

Dag 2 - Vertrek Pretoria

In de loop van de ochtend ontvangst in Pretoria op het fraaie Rovos Rail Station dat de uitstraling en sfeer van de koloniale jaren ’30 heeft.
11.00 uur: Vertrek van de ‘Pride of Africa’. De reis gaat zuidwaarts via Johannesburg en langs de goudmijnen van Witwatersrand. Rond 13.00 uur wordt de lunch geserveerd in één van de 2  restaurantrijtuigen. In de loop van de middag kunt u genieten van de Afternoon Tea in de lounge- en observatierijtuigen. De avond staat in het teken van een formeel diner aan boord.  Overnachting in uw privécompartiment aan boord van de trein.

RVR-StationBuilding2-HRes-1

Dag 3 - Kimberley

Tussen 07.00 en 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de twee restaurantrijtuigen. De rest van de ochtend is ter vrije besteding aan boord. Om 12.30 uur is het tijd voor een heerlijke lunch in één van de restaurantrijtuigen van de Pride of Africa.  
Na de lunch bezoeken we de Big Hole in Kimberley en het diamantmijn-museum. De diamantrush in Kimberley bereikte aan het eind van de 19e eeuw zijn piek. U kunt de historische gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole. Uit dit gat werden bijna 15 miljoen karaatdiamanten gedolven.
Terug aan boord genieten we van de Afternoon Tea en rond 19.30 uur wordt het diner geserveerd in de restaurantrijtuigen. Overnachting aan boord van de trein.

JB 2016-04 Namibië Safari 017

Dag 4 - Matjesfontein

Tussen 07.00 en 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantrijtuigen. De trein doorkruist de fascinerende leegte van de Karoo-woestijn. Na de lunch stappen we uit in het  historische dorpje Matjiesfontein, waar de tijd al heel lang lijkt stil te staan. U kunt hier vrij rondwandelen. Terug aan boord wordt, rond 16.30 uur , de Afternoon Tea geserveerd. Na ongeveer een uur rijden passeert de trein 4 tunnels. De eerste tunnel is 13,5 km lang. De avond staat in het teken van het afscheidsdiner.  Overnachting aan boord. 

JB 2014-03 Safari on Rails 1013

Dag 5 - Aankomst Kaapstad

Tussen 07.00 en 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantrijtuigen. De trein rijdt richting  Kaapstad via een prachtige route door de Hex River Mountains en het wijngebied rond Paarl. Rond 10.00 uur eindigt uw treinreis in Kaapstad, op platform 14. 

Bij aankomst op het station van Kaapstad wordt u welkom geheten en door een Engelssprekende chauffeur/gids naar The Cellars-Hohenort Hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in THE CELLARS-HOHENORT in een luxe tweepersoonskamer met veranda, op basis van logies en ontbijt.

CAPE_TOWN

Dag 6 - Kaapstad, bezoek Tafelberg

Ontbijt in het hotel.
Halve dag rondleiding door de stad & Tafelberg (inclusief retourtransfers, Engelssprekende chauffeur/gids, South African Museum, Castle of Good Hope & retourtickets kabelbaan, exclusief lunch, drankjes & fooi)


TAFELBERG
De platte Tafelberg waakt over de Moederstad en is tegelijkertijd haar karakteristieke herkenningspunt. Zodra de zuidoostelijke wind aantrekt, raakt het plateau omhuld door een tafellaken van wolken, dat eindeloos langs de hellingen omlaag golft. De berg, die bedekt is met inheemse vegetatie en een onderkomen biedt aan allerlei dieren, verdient veel meer dan alleen een snelle kabelbaanrit naar de top.
De berg maakt deel uit van Nationaal Park Tafelberg, waar zich 's werelds kleinste maar meest gevarieerde bloemenrijk bevindt; van het oude fynbos en het grasrijke renosterveld tot Afromontane bossen en de planten van het resterende moerasland. In dit gebied komt een enorme verscheidenheid aan vogelsoorten voor en een aantal kleinere zoogdieren, zoals de klipspringer, de grysbok en de gewone duiker. Het is een berg met vele kanten, waar het goed wandelen, klimmen en zelfs abseilen is. De paden lopen kriskras over de top en lopen uiteen van lichte wandelingen tot pittige tochten. Wie niet van klimmen houdt, kan kiezen voor een comfortabele rit met de Table Mountain Aerial Cableway.
Tegen de lager gelegen hellingen ligt de culturele stadswijk De Waterkant. De straten met kinderkopjes zijn omlijst met kleurrijke halfvrijstaande huisjes en ademen de Europese cultuur uit de jaren 1760 vermengd met Kaapse allure. In deze wijk vindt u geweldige restaurants, inspirerende kunstgalerieën, salsaclubs en op Parijs geïnspireerde cafés.

IMG_1064

Dag 7 - Kaapstad, tour kaappunt

Ontbijt in het hotel .
Dagtocht Kaappunt (inclusief retourtransfers, Engelssprekende chauffeur/gids, Chapman’s Peak, Kaappunt, retour met de kabelbaan, Boulders Beach, lunch & botanische tuin Kirstenbosch, exclusief drankjes & fooi)

TOUR KAAPPUNT
Dit is een indrukwekkende tour naar de hooggelegen landtong met de naam Kaappunt. De tocht voert langs schitterende stranden, adembenemende uitzichten, historische en schilderachtige kustdorpjes. Het Kaapse Schiereiland is één van 's werelds meest pittoreske gebieden en strekt zich uit van het stadscentrum tot aan Kaappunt, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten.
Reis langs de Atlantische kust via Sea Point, Clifton en Camps Bay, stop bij een uitkijkpunt bij Llandudno en ga verder naar Hout Bay, een idyllisch dorpje met vissershaven en een prachtig uitzicht op de bergen en het strand. Een boottochtje naar Seal Island (onder voorbehoud van seizoen en weersomstandigheden) behoort tot de mogelijkheden. Reis dan verder via Chapman's Peak, één van de meest adembenemende kustroutes, naar Kaappunt en het Good Hope Nature Reserve, met zijn schitterende fynbos-vegetatie, vogelsoorten, inheemse antilopensoorten en zebra's, historische vuurtorens en scheepswrakken.
Na de lunch in een nabijgelegen restaurant reist u verder naar het historische Simon's Town, een dorp met een fraaie Victoriaanse architectuur, een marinebasis en een grote pinguïnkolonie op de prachtige Boulders Beach. De Boulders pinguïnkolonie is de thuisbasis voor een groeiende kolonie van de kwetsbare Afrikaanse pinguïn. Via houten loopbruggen kunnen bezoekers deze prachtige pinguïns bekijken in hun natuurlijke habitat.

pinguins-Boulder Beach

Dag 8 - Hermanus, winelands

Transfer per auto van The Cellars-Hohenort Hotel naar The Marine in Hermanus met een Engelssprekende chauffeur/gids.
Een hele dag genieten van een Winelands Tour op de route naar Hermanus (inclusief 2 wijnproeverijen, eendenparade, tuinrondleiding & lunch, exclusief drankjes & fooi)
U verblijft 3 nachten in THE MARINE in een luxe tweepersoonskamer met zeezicht, op basis van logies en ontbijt.
Stuifwater uit zee bevochtigt de rotswand die eindigt bij het voetpad en de grasvlaktes die naar The Marine Hotel leiden en die uitkijkt over Hermanus’ Walker Bay. Direct onder het oppervlak van het golvende oceaanwater leven grote concentraties van de grote witte haai samen met zuidkapers. Het is dan ook geen wonder dat Walker Bay één van de beste plaatsen ter wereld is om walvissen te spotten en te duiken met haaienkooien.
Hermanus is uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot een populaire toeristische bestemming. De vele valleien in dit gebied en het milde klimaat zorgen voor ideale omstandigheden voor het produceren van wijn. Bezoekers treffen in dit gebied een grote verscheidenheid aan wijnboerderijen aan. Hermanus behoort ook tot de Kaapse Floristische Regio, een gebied boordevol gevarieerd en inheems plantenleven, waarvan het fynbos het bekendst is.

steenberg_hotel_vineyards

Dag 9 - Hermanus, walvissen spotten per boot

Dagtocht Hermanus (inclusief retourtransfers, Engelssprekende chauffeur/gids, walvissen spotten per boot & lunch, exclusief drankjes & fooi)

HERMANUS
Hermanus heeft alles! De stad wordt niet alleen beschouwd als het hart van de Walvisroute en de thuisbasis van een florerende wijnindustrie (dankzij de Hemel-en-Aardevallei), maar dankzij de ligging in Walker Bay biedt Hermanus de beste mogelijkheden ter wereld om walvissen te observeren vanaf het land. En de kers op de taart? Dankzij de ongelooflijke biodiversiteit maakt Hermanus deel uit van de Kaapse Floristische Regio.
De beste tijd om deze stad te bezoeken en walvissen te spotten is tussen juli en november en het is ongetwijfeld de bekendste stad op de route. De twee walvissenfestivals in augustus en september brengen een aangename reuring en sfeer naar deze normaal zo slaperige badplaats. Hermanus heeft een walvisomroeper, die bezoekers met een paar keer blazen op zijn kelphoorn attent maakt op walvisactiviteit langs de kust.
Het Old Harbour Museum is beslist een bezoek waard en het Cliff Path, dat 12 kilometer langs de kustlijn aan de rand van de stad loopt, is een heerlijke plek om de dag door te brengen. Let goed op de oceaan; je weet nooit wanneer er een walvis (zuidkaper) opduikt. Hermanus is ook een ideale uitvalsbasis voor wie bezienswaardigheden en steden als Gansbaai en Stanford wil bekijken.

shutterstock_154929767 Hermanus walvis

Dag 10 - Hermanus, sightseeing tour

Vrije dag in Hermanus
OPTIONELE ACTIVITEIT:
SIGHTSEEING HERMANUS MET DE BUS @ ZAR 220.00 per persoon (onder voorbehoud van prijsverhoging)

Inwoners van Hermanus die de schoonheid van deze stad bijzonder waarderen. Zij zetten zich in om het overvloedige natuurschoon van de regio te laten zien aan iedereen die hier op bezoek komt of woont. Dat heeft geresulteerd in twee ChillGuru Buses, sightseeingbussen voor toeristen, en The Wine Glass: een wijnbar in de stad met 96 lokale wijnen om te proeven per glas, fles of om mee te nemen, lokaal gebrouwen bier, MCC en een voortreffelijke lokale keuken.

shutterstock_333513449 wijngaard Kaapstad

Dag 11 - Plettenbergbaai, wijnproeverij Swellendam

Vandaag geniet u van een wijnproeverij in Swellendam & lunch (exclusief drankjes en fooi)

SWELLENDAM
Swellendam, één van de parels van de regio Overberg en gelegen aan de voet van het Langeberg-gebergte, is lange tijd in gebruik geweest als pitstop onderweg van en naar Kaapstad. Vandaag de dag dient deze levendige stad als aantrekkelijke vakantiebestemming en als ontmoetingsplaats voor creatievelingen en natuurliefhebbers.
Als derde oudste stad van Zuid-Afrika heeft Swellendam logischerwijs een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de musea van Drostdy en Mayville en Old Gaolyard, verspreid door de stad. Men zegt dat de Nederlands Hervormde kerk, met haar witte muren en hoge torenspits, één van de meest gefotografeerde kerken is in Zuid-Afrika. Een bezoek aan de Bukkenburg Pottery Studio, Kunstehuijs Fine Art Gallery en Village Market is een heerlijke manier om tijd door te brengen in dit artistieke centrum, met een scala aan restaurants.
Uitrusten en ontspannen zijn standaard in dit deel van de Kaap, want het gebied is rijk aan charmante B&B's in Kaaps-Nederlandse stijl, guesthouses en hotels. In het nabijgelegen Marloth Nature Reserve en Bontebok National Park zijn diverse routes om te wandelen, paardrijden, mountainbiken en van de natuur te genieten. In het Sanbona Wildlife Reserve en zijn luxueuze accommodatie vindt u de dichtstbijzijnde safaribelevenis van de Kaap.
U verblijft 3 nachten in THE PLETTENBERG in een luxe tweepersoonskamer met zeezicht, op basis van logies en ontbijt.

THE PLETTENBERG
The Plettenberg Hotel ligt op een rotsachtige landtong met uitzicht op de warme Indische Oceaan en kilometerslange witte zandstranden, omlijst door majestueuze bergen in de verte. Het is een modern hotel met traditionele waarden en dat is duidelijk te zien aan de vloeiende witte lijnen en het interieur in gebroken wit.
Het diner is een stijlvolle, gastronomische aangelegenheid in het restaurant van The Plettenberg, Seafood. Kenmerkende gerechten waar Peter Tempelhoff aan heeft meegewerkt, zijn duurzaam bereid met de smaken en natuurlijke ingrediënten van de Garden Route: een ware streling van de tong. Andere hotelfaciliteiten zijn de bekroonde wijnkelder, de trendy Sandbar cocktail-lounge, twee zwembaden die opgaan in het uitzicht, de Fresh Wellness Spa en The Collection Boutique.
De 37 kamers en suites zijn allemaal ingericht in eigentijdse stijl en van alle gemakken voorzien. Twee privévilla's voor exclusief gebruik zijn beschikbaar voor groepen of grote gezinnen. The Plettenberg bevindt zich in het centrum van Plettenberg Bay, wat het een uitstekend vertrekpunt maakt voor alle activiteiten en bezienswaardigheden die dit deel van de Garden Route te bieden heeft.

Bovlei Vineyard

Dag 12 - Featherbed Eco Experience

Vandaag begint uw dag met de Featherbed Eco-Experience met lunchbuffet (exclusief drankjes en fooi)

FEATHERBED ECO-EXPERIENCE
Tijdens de excursie naar het Featherbed Nature Reserve beleeft u van alles en nog wat: een boottocht, een ritje met de tractor, een korte wandeling en prachtige uitzichten; ideaal dus voor gezinnen. Vanuit Knysna steekt u binnen 20 minuten met de boot de Knysna-lagune over naar het Featherbed Nature Reserve. Van de aanlegplaats wordt u per tractor naar de top van het reservaat gebracht. Van daaruit wandelt u 2,2 km onder leiding van een gids door het reservaat naar beneden, terug naar de lagune. Deze 4-uur durende lunchexcursie bevelen wij u van harte aan. Bij aankomst in het reservaat staat een heerlijk lunchbuffet voor u klaar.

KNYSNA OESTERTOUR
Leer alles over één van meest geliefde delicatessen ter wereld, proef het verschil tussen wilde en gekweekte oesters en vaar ondertussen over de lagune richting de Heads en omgeving. Stel vragen, maak foto's, prikkel uw smaakpapillen; en dat allemaal aan boord van onze “Oesterboot” met een select gezelschap. De rondvaart is inclusief een glas lokale witte wijn en oesters om te proeven.

shutterstock_1011912004 Oesters Knysna

Dag 13 - Monkeyland, Birds of Eden, Olifantenopvang

Vandaag brengt u een bezoek aan Monkeyland & Birds of Eden.

MONKEYLAND
Monkeyland is de eerste opvang ter wereld waar meerdere soorten primaten vrij kunnen rondlopen. Op dit moment is het de populairste eco-toeristische attractie langs de Garden Route en dat is niet voor niets. Monkeyland weet de harten van haar bezoekers nog steeds te veroveren. Onze harige familieleden kunnen zich vrij door het bos bewegen en doen dat op een bijzonder harmonieuze manier.

BIRDS OF EDEN
In Birds of Eden verblijven zo'n 220 verschillende vogelsoorten en in de opvang leven meer dan 3500 vogels. De gevederde bewoners van de vogeltuin zijn een mengeling van exotische en Afrikaanse vogels.
Hiertoe behoren ook voorheen gekooide, met de hand grootgebrachte en gemerkte exemplaren, wat weer verklaart waarom sommige van onze bewoners, vooral de papegaaien (waar we 60 verschillende soorten van hebben) niet bang zijn voor mensen en ogenschijnlijk tam zijn. Alle nieuwkomers bij Birds of Eden doorlopen een proces van rehabilitatie voordat ze definitief worden vrijgelaten in de hoofdvolière. De meeste vogels die bij Birds of Eden binnenkomen hebben opgesloten gezeten in kleine ruimtes.
Later brengt u een bezoek aan The Elephant Sanctuary – een bijzondere 45-minuten durende slurf-in-hand-wandeling in Plettenberg Bay.

OLIFANTENOPVANG
Gasten worden te voet door The Elephant Sanctuary geleid. Gidsen vertellen uitgebreid over de Afrikaanse olifant. U maakt kennis met de olifanten in het bosgebied. Hier kunt u de olifanten aanraken en met ze communiceren. U bent getuige van de speciale band tussen de olifantenverzorgers en hun olifanten en u gaat er deel van uitmaken.

olifant

Dag 14 t/m 16 - Amakhala Game Reserve

Transfer per auto van The Plettenberg naar Bush Lodge met een Engelssprekende chauffeur/gids.

U verblijft 3 nachten in BUSH LODGE - kamperen in de bush in een luxe ingerichte tent - volpension & game drives (inclusief lokale dranken)
Inclusief: accommodatie, alle maaltijden, geselecteerde lokale drankjes en twee game drives per dag

Amakhala Game Reserve, dat 7.500 ha van het Oostkaapse terrein in het grotere Addo-gebied bestrijkt, is een gunstige safaribestemming op minder dan een uur afstand van de nationale luchthaven van Port Elizabeth. Naast de Big Five leven er in Amakhala onder andere ook cheetahs, giraffes, zebra's en zwarte wildebeesten. De Amakhala Foundation en het Craft Centre, die hier vlakbij zijn, zijn niet alleen opgericht met het doel wilde dieren te beschermen, maar ook om de lokale gemeenschappen te ondersteunen.

gameViewing

Dag 17 - Vertrek Amakhala Game Reserve

Game drive in de ochtend.
Ontbijt in de lodge. Transfer per auto van Bush Lodge naar Port Elizabeth Airport met een Engelssprekende chauffeur.
Vlucht Port Elizabeth - Johannesburg en door naar Amsterdam.

zebra

Dag 18 - Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol, waarmee een einde komt aan deze reis.

Lees meer
Lees minder

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! Er zijn 3 soorten slaapcompartimenten aan boord van de trein: Pullman Suite (7m2), Deluxe Suite (11m2) en Royal Suite (16m2).

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/RVR-DiningPillar1a-HRes.jpg
Luxe Restaurant Rijtuig
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/RVR-DeluxeCross2a-HRes.jpg
Deluxe Cabin (11 m2)
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/RVR-Royal2a-HRes.jpg
Royal Suite
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/RVR-PullmanDblBed2-HRes.jpg
Pullman Cabin (7 m2)
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/RVR-EventsBarServ1a-HRes.jpg
Persoonlijke service aan boord
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zuidelijk%20Afrika%20-%20Rovos%20Rail/RVR-LoungePeople1a-HRes.jpg
Reis met gelijkgestemden
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Pride of Africa, in luxe 4- en 5-sterren hotels op prachtige locaties:

 • 1 overnachting in het Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg 
 • 3 overnachtingen Cellars-Hohenort Hotel, Verandakamer op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachitngen The Marine hotel, luxury kamer op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen The Plettenberg, luxury kamer op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen Bush lodge, luxury Tented Bush Camp, volpension inclusief game drives
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Johannesburg/JNB%20Intercontinental.jpg
Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Cellart%20Hohen%20Ort%20hotel%20buitenkant%20Zuid%20AFRIKA.jpg
Cellart Hohen Ort hotel
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Cellart%20Hohen%20Ort%20hotel%20rest.%20Zuid%20Afrika.jpg
Cellart Hohen Ort hotel
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Cellart%20Hohen%20Ort%20Hotel%20Zuid%20Afrika.jpg
Cellart Hohen Ort hotel
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Marine%20hotel%203%20Hermanus%20ZA.jpg
The Marine Hotel, Hermanus
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Marine%20hotel%201%20Hermanus%20ZA.jpg
The Marine Hotel, Hermanus
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Marina%20hotel%20room%20Hermanus%20ZA.jpg
Marina hotel room Hermanus
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/The%20Plettenberg%20Swellendam%20ZA%202.jpg
The Plettenberg Swellendam
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/The%20Plettenberg%20Swellendam%201.jpg
The Plettenberg, Swellendam
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/The%20Pletenberg%20room%20Swellendam%20ZA.jpg
The Plettenberg, Swellendam
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Amakhala%20Bush%20Lodge%20ZA.jpg
Amakhala Bush Lodge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Amakhlal%20Bush%20Lodge%20ZA.jpg
Amakhlal Bush Lodge
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Zuid%20Afrika%20-%20Diversen/Amakhala%20Bush%20Lodge.jpg
Amakhlal Bush Lodge
Veeg naar links

Praktische informatie

De trein
U reist aan boord van de 'Pride of Africa' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. 

Kleding
Aan boord van de trein is de dresscode ‘smart casual’. ’s Avonds is de kleding wat formeler - de heren dragen dan meestal een jasje en een das en de dames bijvoorbeeld een cocktailjurk. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang. Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en minimaal 6 lege pagina's bevat. Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Wij informeren u hier graag over.

Stoomlocomotieven
De mogelijkheden voor het inzetten van stoomlocomotieven in zuidelijk Afrika zijn de laatste jaren verder ingeperkt. Voorzieningen voor het innemen van water en kolen zijn vrijwel overal verdwenen. Stoomlocomotieven rijden daarom alleen nog op het eigen spooremplacement van Rovos Rail in Pretoria dat u tijdens deze reis zult bezoeken.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse reis Wine, Whales en Wildlife
Vanaf 8.998,- p.p.

Aan boord van de Pride of Africa kunt u in 3 soorten slaapcompartimenten verblijven: Pullman Suite (7m2), Deluxe Suite (11m2) en een Royal Suite (16m2).

Genoemde prijzen zijn richtprijzen,per persoon en o.b.v. een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de onderstaande prijzen op het moment van boeken. 

* Deze reis wordt uitgevoerd met de Shongololo Express. 

Vertrekdata 2022
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
1, 15, 22, 29 april
v.a. 8.998,-
6, 13, 20 mei
v.a. 8.998,-
3, 10, 17, 24, 29 juni
v.a. 8.998,-
1, 8, 15, 22, 29 juli
v.a. 8.998,-
5, 19, 24*, 26 augustus
v.a. 8.998,-
2, 9, 16, 21, 30 september
v.a. 8.998,-
Vertrekdata 2022
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
1, 15, 22, 29 april
v.a. 9.798,-
6, 13, 20 mei
v.a. 9.798,-
3, 10, 17, 24, 29 juni
v.a. 9.798,-
1, 8, 15, 22, 29 juli
v.a. 9.798,-
5, 19, 24*, 26 augustus
v.a. 9.798,-
2, 9, 16, 21, 30 september
v.a. 9.798,-
Vertrekdata 2022
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
1, 15, 22, 29 april
v.a. 10.598,-
6, 13, 20 mei
v.a. 10.598,-
3, 10, 17, 24, 29 juni
v.a. 10.598,-
1, 8, 15, 22, 29 juli
v.a. 10.598,-
5, 19, 24*, 26 augustus
v.a. 10.598,-
2, 9, 16, 21, 30 september
v.a. 10.598,-

Toeslag op basis van 1-prsoon: op aanvraag.
Toeslagen voor KLM-vluchten in Business Class: op aanvraag. 

 • Vluchten Amsterdam – Kaapstad en Port Elizabeth – Amsterdam per KLM in economy class inclusief 1 stuk ruimbagage  
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffingen, twv € 293,-
 • 3 overnachtingen in een privécompartiment aan boord van de trein
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten aan boord van de trein 
 • Excursies o.l.v. een Engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van de te bezoeken bezienswaardigheden
 • 1 overnachting in het Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • 3 overnachtingen Cellars-Hohenort Hotel, Verandakamer op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen The Marine hotel, luxury kamer op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen The Plettenberg, luxury kamer op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen Bush lodge, luxury Tented Bush Camp, volpension inclusief game drives
 • Transfers op basis van Engelssprekende chauffeur tussen onderlinge accommodaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en dranken
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR-consumentenbijdrage (€ 5,- per persoon)

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
 • Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
 • Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Mockup brochure Incento 22-23
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe rondreizen per trein door zuidelijk Afrika