Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Irrawaddy, Mandalay

Welkom op de Irrawaddy

Tijdens een exotische Irrawaddy riviercruise over de levensader van het 'gouden land' maakt u kennis met culturele schatten

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een riviercruise door nostalgisch Myanmar

Het authentieke Myanmar, sinds 1989 de nieuwe naam van Birma, staat bekend om haar oeroude, maar nog altijd levende tradities. Sinds Aung San Suu Kyi het gezicht is van een vrij en democratisch Myanmar, is de lente aangebroken en slaat het land een nieuwe weg in. Tijdens een exotische Irrawaddy riviercruise over de levensader van het 'gouden land' maakt u kennis met culturele schatten als Yangon en Prome, de tempelstad Bagan en Mandalay. Een prachtige cruise over de Irrawaddy waarbij nostalgie gecombineerd wordt met comfort tijdens uw verblijf aan boord van een luxe 5-sterren hotelschip.

De Irrawaddy

De Irrawaddy is de belangrijkste rivier van Myanmar. Met een lengte van ruim 2.170 kilometer en een stroomgebied van ruim 400.000 km² is het ook een van de grootste rivieren van Zuidoost-Azië. De Irrawaddy-rivier stroomt van noord naar zuid door Myanmar, vanaf het gebergte van de Himalaya naar de Andamanse Zee, waar de rivier een 300 kilometer brede rivierdelta vormt. De rivier wordt ook wel de ‘weg naar Mandalay’ genoemd.

Al ongeveer 1.200 jaar vormt de rivier de Irrawaddy de levensader van het land. Vele steden, waaronder een van de voormalige hoofdsteden van Myanmar, Mandalay, zijn aan de rivier gelegen. Veel van deze steden zijn nog steeds voor het grootste deel van hun handel afhankelijk van de Irrawaddy-rivier. Naast dit belang voor de scheepvaart is de Irrawaddy ook een belangrijke visgrond voor de bevolking. Ook zijn duizenden hectaren landbouwgrond in de nabijheid van de rivier afhankelijk van het rivierwater voor irrigatie van de gewassen. Maak kennis met het boeiende en drukke dagelijkse leven van de locals tijdens uw Irrawaddy riviercruise door Myanmar.

Reizen in dit gebied

Op dit moment zijn er geen riviercruises over de Irrawaddy beschikbaar. Bekijk onze andere riviercruises! 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen