Er is altijd een overtreffende trap. Daarom laten we u kennis maken met de nieuwste zeegaande specialiteitenrestaurants. Van ‘comfortfood’ tot Michelin-waardige culinaire kunst. Deze restaurants mag u tijdens uw cruise zeker niet missen!
Op hun nieuwste schip Seven Seas Prestige voegt Regent Seven Seas Cruises een elfde (inbegrepen)eetgelegenheid toe. Azure belooft een blikvanger te worden met een indrukwekkende kroonluchter en een sfeer die associaties oproept met het Midden-Oosten. De menukaart is een bonte mengeling van kleine gerechten uit landen rond de Middellandse Zee: van Italië en Spanje tot Marokko en Libanon.
In 2024 opende op vier cruiseschepen van Seabourn ‘Solis’ haar deuren; een restaurant met een moderne interpretatie van de Mediterrane keuken. Hier kunt u terecht voor lichte, zonnige gerechten met invloeden uit Griekenland, Italië, Spanje en het Midden-Oosten. De creatieve breinen achter Solis zijn chefs Anton Egger en Franck Salein, die ook de Earth & Ocean en Sushi concepten voor Seabourn ontwikkelden. Erg leuk: in Solis vind u ook een mooie cocktailbar én kunt u op mooie avonden heerlijk buiten eten!
Het S.A.L.T. (‘Sea And Land Taste’) programma van Silversea Cruises is één van de beste nieuwe concepten op de zeven zeeën. De rederij brengt hiermee een lokale culinaire belevening aan boord. In het S.A.L.T. Kitchen restaurant kun je elke avond terecht voor regionale specialiteiten en wijnen, maar voor een echt bijzondere ervaring kun je tegen een toeslag een plaats aan de S.A.L.T Chef’s Table bemachtigen. Hier bereiden de chefs een Tasting Menu met 11 kleine gerechten voor de ogen van maximaal 18 gasten en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en leren over lokale culinaire tradities uit de regio waar het schip op dat moment is.
Op de identieke zusterschepen van Explora Journeys is praktisch alles inbegrepen; van uitstekende wijnen tot bijna alle cocktails en sterke dranken in de talrijke bars en restaurants. Toch geldt er een toeslag van165,- * per persoon voor het diner in het specialiteitenrestaurant Anthology. Chef Franck Garanger was leerling van Paul Bocuse en heeft speciaal voor Anthology een zevengangen tasting menu samengesteld. Denk daarbij aan kaviaar met kreeft en groene appel, of Mediterrane zeebaars met koffie en tonkabonen. Een passend wijnarrangement kost ca. 70,- en op mooie dagen kunt u ook buiten dineren; een aanrader!
* Prijzen kunnen tussentijds wijzigen.
In de zomer van 2025 sloot Crystal Cruises kort de deuren van hun Osteria d’Ovidio om voorbereidingen te treffen voor de nieuwe huurders: de beroemde broers Alajmo. Raffaele en Massimiliano hebben hun sporen in de culinaire wereld méér dan verdiend: Massimiliano was immers de jongste chef ooit met drie Michelinsterren. Nu geniet u aan boord van beide Crystal schepen van de Italiaanse keuken zoals u die nog nooit geproefd heeft. Denk daarbij aan langoustines in pastadeeg, inktvis met aardappelcrème en zeeduivel met verbenaolie. Heel bijzonder is dat een diner in de Osteria d’Ovidio gewoon inbegrepen is bij de reissom. Reserveren is essentieel!
Toen de nieuwe Allura van Oceania Cruises in de zomer van 2025 in de vaart kwam, was de nieuwe Crêperie meteen een hit. Ook wij werden tijdens ons verblijf aan boord verleid door de geur van versgebakken zoetigheden. Naast crêpes (waaronder de fameuze Crêpe Suzette) en Brusselse wafels zijn de ‘Bubble wafels’ het bestellen meer dan waard, liefst met een bolletje authentieke Italiaanse gelato. Een kop koffie van de Baristas koffiebar erbij en de dag kan niet meer stuk!