Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Amadeus Silver II Rijn (2)
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Vierlandencruise Bergvaart Rijn

Maak kennis met de Romantische Rijn 

riviercruises

Vierlandencruise Bergvaart over de Rijn

8-daagse Vierlandencruise over de Rijn vanaf Rotterdam naar Bazel in Zwitserland.

Nederlandse Boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
02-09-2025
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Star *****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Van Rotterdam naar Bazel in Zwitserland

Met gepaste trots presenteren wij u de Vierlandencruise over de Rijn met inscheping in Rotterdam. De loopplank van de Amadeus Star leggen wij graag voor u uit. De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. U vaart door maar liefst 4 verschillende landen, vanuit Nederland via Duitsland en Frankrijk naar Bazel in Zwitserland. De Amadeus Star is exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers; met Nederlandse boordtaal en onze eigen cruiseleaders. Tijdens uw cruise maakt u kennis met indrukwekkende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Koblenz, Speyer en Straatsburg, waar het Europees parlement haar zitting heeft. Al varend geniet u vanaf het Zonnedek van het betoverende landschap, majestueuze burchten en imposante kastelen. Tussen Koblenz en Rüdesheim vaart u over het mooiste stukje van de Rijn: de Burchten- en Kastelenroute en de Loreley Passage. Het belooft een onvergetelijke cruise te worden! Friendship Cruises maakt er graag een welvarende vakantie van.

Düsseldorf city
Düsseldorf
Keulen shutterstock_1887115498
Keulen
Kathedraal Bonn
Bonn
Riviercruise Rijn & Moezel - Koblenz
Koblenz
Riviercruise Rijn & Moezel - Loreley Passage
Loreley Passage
Riviercruise Rijn & Moezel - Rüdesheim
Rüdesheim
Heidelberg
Heidelberg aan de Neckar
Riviercruise Rijn & Moezel - Speyer
Speyer
Riviercruise Rijn & Moezel - Straatsburg
Straatsburg
Riviercruise Rijn & Moezel - Elzas
Elzas wijnstreek
Riviercruise Rijn & Moezel - Bazel
Bazel
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.  

Martin Hendriksma, auteur en presentator vaart mee!
Heeft u ook zo genoten van de tv-serie Langs de Rijn? In vijf afleveringen reisden tv-presentator Huub Stapel en schrijver en Rijnkenner Martin Hendriksma de rivier af, van de Zwitserse Alpen tot aan de Noordzee. Tijdens uw cruise verblijft Martin Hendriksma enkele dagen aan boord van de Amadeus Cara en vertelt gedreven en met humor de meest bijzondere rivierverhalen, geïnspireerd op zijn boek De Rijn. Biografie van een Rivier.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Vierlandencruise Bergvaart

Dag 1 - Rotterdam – Düsseldorf

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Star gooit haar trossen los en begint aan de Bergvaart naar Bazel. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Rotterdam (Amadeus)

Dag 2 - Düsseldorf – Keulen

Deze ochtend kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord en de mooie panorama’s die aan u voorbij trekken. Tijdens de lunch meert uw hotelschip af in Düsseldorf. Na de lunch kunt u van boord voor een bezoek aan Villa Hügel in Essen. De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. Of u kunt deelnemen aan de bustour door het Ruhrgebied, beleef het industriële verleden van dichtbij. Of geniet van een fietstocht door Düsseldorf o.l.v. een deskundige gids. Na terugkomst aan boord wacht u een heerlijk diner en worden de trossen losgegooid en varen we verder naar Keulen.
Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen € 55,- p.p. of bustour door het Ruhrgebied € 50,- p.p. of fietstocht door Düsseldorf € 83,- p.p.

Rijn en Moezel

Dag 3 - Keulen – Bonn

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de thema stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met deze stad en haar historie over de Romeinen. Of ga mee op excursie naar Schloss Augustusburg. Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Ook een individueel bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum is aan te raden. Na terugkomst aan boord geniet u van de lunch en vaart u richting Bonn. Aan het einde van de middag meert u af in de Beethovenstad. In Bonn heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te ontdekken. 
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 35,- p.p. of bezoek Schloss Augustusburg € 50,- p.p.
Individuele excursietip in Keulen: bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum 

Individuele excursietip in Bonn: Museumsmeile in Bonn

Rijn en Moezel

Dag 4 - Bonn – Remagen – Andernach – Koblenz

We varen van Bonn naar Remagen. Hier gaan de passagiers van boord voor de prachtige excursie naar de Vulkaan-Eifel en benedictijner abdij van Maria Laach. Wanneer u geniet van uw excursie vaart uw hotelschip verder richting Andernach, waar de excursiepassagiers inschepen. Wanneer u niet voor de excursie heeft gekozen kunt u heerlijk genieten van de vaartocht richting Andernach. Na deze korte stop vaart u verder richting Koblenz, waar u later in de middag zult aankomen. ’s Middags heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz met een lokale gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan.
Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek benedictijner abdij in Maria Laach € 55,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele excursietip: Schloss Ehrenbreitstein in Koblenz

Riviercruise Rijn en Moezel - Maria Laach

Dag 5 - Koblenz – Rüdesheim; Loreley passage – Mannheim

Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Mocht u meer willen ontdekken van Rüdesheim dan kunt u deelnemen aan de stadswandeling Rüdesheim en sluit u deze af met een typische Rüdesheimer Kaffee. Of ga mee op tour door de met wijngaarden begroeide hellingen naar Schloss Johannisberg waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij. Vanaf de hoogverheven heuvels heeft u een prachtig panorama op het Rijndal. Een individueel bezoek per kabelbaan naar het Niederwald Monument of een bezoek aan het Siegfried’s Musikkabinett behoort ook tot de mogelijkheden. Uw hotelschip vaart tijdens het diner richting Mannheim.
Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee € 33,- p.p. of bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij € 77,- p.p.
Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett of per kabelbaan naar het Niederwald Monument

Rudesheim hart van europa

Dag 6 - Mannheim – Speyer – Straatsburg

Vandaag heeft u de gelegenheid om mee te gaan op excursie naar Heidelberg aan de Neckar. Deze wereldberoemde universiteitsstad is gelegen aan de Neckar en heeft nog een mooi centrum in barokstijl.  Onderwijl vaart uw hotelschip naar Speyer, waar we aan het begin van de middag arriveren. Na de lunch aan boord heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Speyer met de mogelijkheid om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Speyer. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner en wordt de vaart naar Straatsburg ingezet waar u de volgende morgen aankomt. 
Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar € 77,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Speyer € 22,- p.p.
Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer

Riviercruise Rijn en Moezel - Heidelberg

Dag 7 - Straatsburg – Bazel

’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de III dwars door Straatsburg. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op een prachtige tour door de Elzas Wijnstreek. Per Comfort Class touringcar maakt u een rondrit door delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen met als afsluiting een wijnproeverij. Bij terugkomst aan boord in Straatsburg gooit de kapitein de trossen los om naar Bazel te varen. U geniet van een voortreffelijke lunch en een fantastische vaarmiddag. Neemt plaats op het comfortabele Zonnedek en geniet van uw een fijne middag aan boord. 
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 72,- p.p. of excursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij € 66,- p.p.

Straatsburg 01 (1)

Dag 8 - Bazel - Nederland

Alweer de laatste dag van uw cruise over de Rijn. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 08.30 uur in Bazel. U neemt afscheid van de Amadeus Star en haar bemanning. Per Comfort Class touringcar reist u vanuit Bazel via Veenendaal terug naar Rotterdam.

Op het traject Straatsburg-Bazel en v.v. wordt het Zonnedek om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, vanwege de passage van lage bruggen. Daar u dit traject deels 's nachts vaart, heeft dit nauwelijks invloed op uw reis. 

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

22_ Reception AMADEUS Star

Optioneel vliegarrangement Basel - Amsterdam

Wanneer u liever per vliegtuig vanuit Basel naar Nederland reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. Na de ontscheping wordt u per transfer naar de luchthaven van Basel gebracht en vliegt u naar Amsterdam. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
Prijs: op aanvraag

Rijn en Moezel

Optioneel treinarrangement Basel - Amsterdam

Wanneer u liever per trein vanuit Basel naar Nederland reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. Na de ontscheping wordt u per transfer naar het treinstation van Basel gebracht en reist u met de ICE trein naar Amsterdam. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
Prijs: op aanvraag. 

Rijn en Moezel
Toon meer
Toon minder

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken. 

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. Op sommige dagen zijn er meerdere excursie mogelijkheden op hetzelfde moment, er is volop keuze! 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen
De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. De gegoede familie Krupp bewoonde het pand tussen 1873 en 1945, dat een ruimte beslaat van maar liefst 8100 m2! De Villa is prominent gelegen in het Ruhrdal, aan de Baldeneysee, in een 28 hectare groot park. Alfred Krupp, die opdracht gaf tot het bouwen van de villa, ontving in de villa belangrijke politici, koningen en keizers. Krupp hield zich intensief bezig met de technische voorzieningen, wat resulteerde in een voor die tijd uiterst moderne woonvoorziening. Tegenwoordig is Villa Hügel een museum dat de firma- en familiegeschiedenis representeert, waarbij het symbool staat voor de Duitse industrialisatie. Tijdens een begeleide rondleiding krijgt u een goed beeld van het reilen en zeilen van de generaties die de villa bewoond hebben. Tevens herbergt het gebouw een internationaal befaamde kunsttentoonstelling. De tentoonstelling op de begane grond introduceert de familie Krupp en Villa Hügel met op de achtergrond het omliggende park. Twee andere kamers zijn gewijd aan de oprichting, geschiedenis en het werk van de Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftung. De bovenste verdieping presenteert de geschiedenis van het bedrijf Krupp. Een uiterst leerzame tour die u niet wilt missen!
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree Villa Hügel. 
Zwaarte: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de bustour door het Ruhrgebied en de fietstocht door Düsseldorf. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies.

Middagexcursie bustour door het Ruhrgebied
U stapt vandaag in de Comfort Class touringcar voor een tour door het geïndustrialiseerde landschap van het Ruhrgebied en beleven het industriële verleden van dichtbij. Het Ruhrgebied stond bekend om de zware industrie. Door de jaren heen hebben steenkolenmijnen en staalfabrieken plaats gemaakt voor lichtere industrie en zijn de oude panden omgetoverd tot erfgoed. U ziet tijdens de tour o.a. het Landschafspark in Duisburg, gelegen op het terrein van de voormalige staalfabriek Thyssen-Eisenwerk, waar tot 1985 dagelijks vele tonnen ijzer verwerkt werden en hoogovens 24 uur per dag draaiden. Op dit moment staan er nog drie van de voormalige hoogovens overeind. De andere twee zijn al voor de sluiting van de fabriek door overcapaciteit op de Europese staalmarkt afgebroken. Toen de fabriek op 4 april 1985, na meer dan 80 jaar, haar deuren sloot wilde men de enorme gebouwen niet afbreken. In plaats daarvan hebben ze allerlei nieuwe functies gekregen, waarna er een park omheen is gecreëerd. Het groen van de natuur en het roestige staal van de langzaam in verval rakende gebouwen zijn een mooie combinatie. Naast industrieel erfgoed vindt u ook bijzondere kunstwerken in het Ruhrgebied. Als afsluiting rijden we naar een opvallend bouwwerk; Tiger & Turtle. Van verre oogt het als een achtbaan, maar zodra we dichterbij komen, ziet u dat het een enorme trap die als een soort slang boven op een berg ligt. Het kunstwerk is een reusachtige wenteltrap met 279 treden.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de fietstocht door Düsseldorf. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies. 

Middagexcursie fietstocht door Düsseldorf 
Ontdek Düsseldorf per E-bike tijdens een 2 uur durende fietstour van ca. 12 km. De route start bij het schip en onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de highlights van de stad. U fietst o.a. langs de Rijnpromenade, de Hofgarten, de bekende Königsallee met haar luxe winkels en Medienhafen. Natuurlijk mag ook de populairste wijk van Düsseldorf niet ontbreken: de Altstadt. Hier maken we ook een korte wandeling. Het wordt een heerlijke middag genieten van de veelzijdigheid van Düsseldorf! 
Excursieprijs: € 83,- p.p.
Inclusief: elektrische fiets, helm, deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de bustour door het Ruhrgebied. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies.

Morgenexcursie Romeinse themawandeling door Keulen 
Ontdek vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen en die vandaag de dag nog steeds het centrum van Keulen is. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Schloss Augustusburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie bezoek Schloss Augustusburg
Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Beroemde kunstenaars uit Europa werkten mee aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann die het schitterende trappenhuis ontwierp. Architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp maken dit kasteel tot een hoogtepunt in de Duitse barok en rococo. U vindt er vooral veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen. Vanaf 1949 werd slot Augustusburg gedurende een lange periode gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Duitse regering. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Augustusburg.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Keulen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Individuele excursietip Keulen 
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  

Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocolade-industrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 15,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn, zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skeletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u geïnteresseerd bent in hedendaagse geschiedenis, is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 tot heden. Ook voor kunstliefhebbers is er genoeg te zien. De Bundeskunsthalle organiseert wisselende tentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u voornamelijk werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek klooster Benedictine in Maria Laach
Uw excursie begint met een mooie busrit per Comfort Class touringcar vanaf Remagen door het Ahrdal naar Maria Laach, temidden van de wijngaarden. In Maria Laach brengt u een bezoek aan de Benedictijner abdij van Maria Laach. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. De voltooiing van de abdijkerk heeft maar liefst meer dan 80 jaar geduurd. Direct achter de abdij is een militaire begraafplaats gelegen, hier liggen 36 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Het kloosterhotel wordt nog steeds bewoond en gerund door monniken. Naast de gartnerei is een bezoek aan de schitterende 'boekwinkel' de moeite meer dan waard. Zelden zult u zo'n uitgebreide collectie aan boeken en cadeaus hebben gezien. Een leuk idee om hier een aardigheidje te kopen voor de thuisblijvers. Na de tour in Maria Laach rijdt u via het Ahrdal terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip Koblenz:
Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per 
kabelbaan
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 8,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 11,- p.p.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursie stadswandeling Koblenz. U kunt niet deelnemen aan beide excursies, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee 
Het stadje Rüdesheim am Rhein ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn. Het heeft een lange traditie en verschijnt voor het eerst in de 15e eeuw. Door de ligging van deze stad, werd dit in de 19e eeuw een populaire bestemming voor gastronomie en vertier. Onder leiding van een deskundige lokale gids ontdekt u de historische oude stad met schilderachtige straatjes, geladen met overblijfselen van drie kastelen en oude vestingwerken. Deze historische stadswandeling sluiten we af met een echte Rüdesheimer Kaffee welke ter plaatse voor u geflambeerd wordt. Rüdesheimer Kaffee is een alcoholische koffiedrank uit Rüdesheim am Rhein, uitgevonden in 1957 door de Duitse televisiekok Hans Karl Adam. Het is een populair drankje in koffiehuizen.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en een kopje Rüdesheimer Kaffee.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek Schloss Johannisberg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij
In Schloss Johannisberg wordt al 1200 jaar wijn verbouwd en sinds 1720 uitsluitend Riesling. Hier is de bakermat van één van de oudste en edelste druivensoorten ter wereld.
In het hart van de ondergrondse kasteelkelder bevindt zich de beroemde schatkamer van kasteel Johannisberg - de 'Bibliotheca Subterranea'. Meer dan 25.000 kostbare wijnen worden opgeslagen in de 900 jaar oude abdijkelder. Hier zijn optimale omstandigheden om de waardevolle wijnen door de eeuwen heen te laten rijpen. De oudste wijn dateert uit 1748. Laat u onder het genot van een glas mousserende Riesling-wijn rondleiden over het terrein en in de indrukwekkende wijnkelder. Tijdens de wijnproeverij proeft u drie geselecteerde wijnen en leert u waarom een Riesling van Schloss Johannisberg zo uniek is.
Excursieprijs: € 77,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Rüdesheim. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Individuele excursietip: per kabelbaan naar het Niederwald Monument
Op de met wijngaarden begroeide berg boven Rüdesheim domineert het Niederwalddenkmal. Johannes Schilling uit Dresden ontwierp het vrouwenbeeld. Het beeld is 38 meter hoog en symboliseert de hernieuwde stichting van het Duitse Keizerrijk na de Duits-Franse Oorlog van 1870 tot 1871. Links en rechts van het hoofdreliëf staan twee extra figuren die oorlog en vrede symboliseren. De figuur aan de linkerkant, wijzend richting Frankrijk, is een gevleugelde genius, die in het oude Rome gold als beschermgeest. Met zijn linkerhand blaast hij op een bazuin, in zijn rechterhand ligt een zwaard. Het feit dat dit zwaard niet omhoog, maar omlaag is gericht, wordt geïnterpreteerd als een teken van overwinning. Niet alleen het beeld is indrukwekkend om te zien, ook de omgeving en het uitzicht op de Rijn zijn onvoorstelbaar mooi. Het monument is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar
De Comfort Class touringcar brengt u naar Heidelberg, de wereldberoemde universiteitsstad aan de rivier de Neckar. Heidelberg is één van de weinige Duitse steden met een uitstekend behouden gebleven centrum in barokstijl. Al vroeg werd de stad populair onder romantici om inspiratie op te doen voor hun boeken, liederen of schilderijen. Allereerst bezoekt u het kasteel van Heidelberg. Deze prachtige voormalige residentie, opgetrokken uit rood zandsteen, is nu de mooiste ruïne in heel Duitsland. U neemt ook een kijkje in de tuinen van het slot. Vanaf het grote terras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de Neckar. Na dit onvergetelijke bezoek maakt u een wandeling door de betoverende oude stad, waar u onder meer de Karl Theodor Brug of ‘Oude Brug’, de laatgotische Heilige Geestkerk en het stadhuis bewondert.
Excursieprijs: € 77,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Heidelberg en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Speyer
Vandaag ontdekt u onder leiding van een deskundige lokale gids Speyer. Speyer, de vooraanstaande keizersstad aan de Rijn, kent een rijk en turbulent verleden. Het karakter van de stad wordt gevormd door de religieuze architectuur boordevol geschiedenis, imposante gevels in verschillende stijlen, kronkelende steegjes en romantische pleinen. Andere hoogtepunten tijdens deze stadswandeling zijn de Heilige Geestkerk, de Oude Poort (Altpoertel) en de Joodse rituele baden. Aan het einde van uw stadswandeling brengt u indien gewenst individueel een bezoek aan de Dom van Speyer. De Dom van Speyer is de grootste kerk in Romaanse stijl ter wereld.
Excursieprijs: € 22,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer
Een goede individuele excursietip is een bezoek aan het Technik Museum in Speyer, waar de ene sensatie op de ander volgt! Ontdek de techniek van onder water tot in de ruimte: hoe ziet het er in de buik van een duikboot uit? Wat heeft een reddingsschip nodig aan boord? Hoe groot is een jumbojet? Hoe klinkt het grootste Welte-orgel ter wereld? Hoe belandde een Chinese stoomlocomotief in Speyer of kwam de spaceshuttle Buran in de ruimte? Ontdek naast de grootste ruimtevaarttentoonstelling van Europa en een belangrijke marinetentoonstelling, ook de verschillende vliegtuigen, klassieke oldtimers, racemotorfietsen, historische brandweerwagens, enorme stoomlocomotieven, mechanische instrumenten, curiosa en mode.
Indicatieprijs entree Technik Museum: ca. € 23,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de Elzas wijnstreek. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij
U maakt een schitterende rit per touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. Na deze mooie tour door de natuur komt u aan in Obernai. Na aankomst in Obernai wordt u rondgeleid door een deskundige gids en heeft u ook nog vrije tijd om dit historische stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Als afsluiting van de tour geniet u van een wijnproeverij. 
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Straatsburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Star

Hotelschip Amadeus Star behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Queen staat de Amadeus Star bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail.
Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star maken uw riviercruise compleet. 

2_Amadeus_Star_cruising (1)
HS Amadeus Star
24_Entrance AMADEUS Star
Receptie
18_Wine Bar AMADEUS Star
Bar
7_Restaurant AMADEUS Star
Luxe restaurant
3_Suite_AMADEUS_Star copy
A-suite (26m²) met horizontale panoramaschuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB Cabine - Nederland
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C cabine met friendship tv copy
C-cabine (16m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_15_amadeus_club_amadeus_star_lightbox
Amadeus Club
28_Fitness Room AMADEUS Star
Fitness
27_Massage Room AMADEUS Star
Welness
Lueftner_Cruises_AMADEUS_Star_River_Terrace_02
River Lounge Terrace
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse Vierlandencruise Bergvaart over de Rijn
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
2 september 2025
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  798,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 2.498,-         

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Per Comfort Class touringcar van Bazel terug naar Rotterdam op dag 8.
• Volpension verzorging aan boord.
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
       • Koffie en thee na lunch en diner.
       • Water tijdens elke maaltijd.
       • Koffie of thee in de middag.
       • Welkomstcocktail.
       • Welkomstdiner.
       • Afscheidsdiner.
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Gratis wifi aan boord.
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Vliegarrangement Basel - Amsterdam (op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:  
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.  
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. 

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
8-daagse Vierlandencruise Bergvaart over de Rijn
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
2 september 2025
v.a. 1.698,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  798,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 2.498,-         

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Per Comfort Class touringcar van Bazel terug naar Rotterdam op dag 8.
• Volpension verzorging aan boord.
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
       • Koffie en thee na lunch en diner.
       • Water tijdens elke maaltijd.
       • Koffie of thee in de middag.
       • Welkomstcocktail.
       • Welkomstdiner.
       • Afscheidsdiner.
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Gratis wifi aan boord.
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Vliegarrangement Basel - Amsterdam (op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:  
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.  
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. 

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises