Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Donau - Roemenie - Boekarest
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door de Donaudelta

Cruise over de Donau door de Balkan

riviercruises

Donaucruise van Boekarest naar Wenen

Zeven landen in een 12-daagse reis, inclusief 3-daags arrangement Boekarest!

Internationaal gezelschap aan boord
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader
Volgend vertrek
23-07-2025
+1 vertrekdata
Reisduur
12 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Amadeus Nova ******
Destin
Vanaf 2.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Zeven landen in één cruise!

Roemenië – Bulgarije – Servië – Kroatië – Hongarije – Slowakije – Oostenrijk
De Donau is het neusje van de zalm welke u kunt ervaren aan boord van het allernieuwste hotelschip Amadeus Nova! Uw reis door zeven landen begint met een 3-daags bezoek aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, vol geschiedenis en traditie. U verblijft in een luxe 5-sterrenhotel en maakt kennis met deze stad en het Parlementspaleis onder leiding van een deskundige gids. Na inscheping aan boord van uw 5-sterren hotelschip in Fetesti ontdekt u prachtig natuurschoon en steden als monumentaal Bratislava; Boedapest, de Koningin van de Donau en Belgrado. Houd u uw fototoestel bij de hand tijdens de passage van de IJzeren Poort. Het bezoek tijdens een dagexcursie naar de Donaudelta met zijn prachtige natuur en landschap zal u een onvergetelijke ervaring bezorgen. Aan boord van uw luxe hotelschip kunt u heerlijk ontspannen van alle indrukken en genieten van de uitstekende volpension verzorging. Vanuit de sfeervolle panoramalounge, de Amadeus Club of het Zonnedek heeft u een schitterend uitzicht op het Donaulandschap dat aan u voorbij trekt. Een riviercruise met een gouden randje!

Boekarest parlement
Boekarest
Boekarest
Boekarest
Boekarest 1
Boekarest
Donau - Donaudelta - pelikanen1 (1)
Donaudelta
Donau - Hirsova - Constanta
Constanta
Veliko Tarnovo
Veliko Tarnavo
Servië - Belgrado
Belgrado
IJzeren Poort_Amadeus Star
IJzeren Poort passage
IJzeren Poort (2)
IJzeren Poort
Boedapest_donau
Boedapest
Boedapest (1)
Boedapest
Bratislava__
Bratislava
Wenen overzicht stad
Wenen
Veeg naar links

Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
• Internationaal gezelschap aan boord
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader

Inclusief 3-daags arrangement Boekarest
• 2 overnachtingen in een 5-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
• Diner in het hotel op dag 1, diner in lokaal restaurant op dag 2
• Lunches op dag 2 en 3 in lokale restaurants in Boekarest
• Dagexcursie Boekarest

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

12-daagse cruise over de mooie blauwe Donau2025

Dag 1 - Amsterdam – Boekarest

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Boekarest. Er staat een transfer voor u klaar naar het 5-sterrenhotel InterContinental Athenee Palace (of gelijkwaardig). U geniet vanavond van een heerlijke maaltijd en overnachting in uw hotel.

Boekarest parlement

Dag 2 - Boekarest

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel staat vandaag de dagexcursie Boekarest op het programma. In Boekarest maakt u kennis met de bezienswaardigheden en historische gebouwen die de stad rijk is. Onder leiding van een deskundige gids gaat u de hele dag op pad en maakt u o.a. een bezoek aan het Parlementspaleis. De lunch vindt plaats in een lokaal restaurant. Vanavond geniet u van een voortreffelijk diner in Boekarest.

Boekarest 1

Dag 3 - Boekarest – Fetesti (inscheping) – Hirsova

Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend in Boekarest. Laat u nogmaals onderdompelen in de sfeer van deze historische stad. Rond de middag staat er een transfer voor u klaar naar restaurant Hanu Berarilor, hier zult u genieten van een heerlijke lunch. Uw bagage wordt voor u in de bus gezet en na de lunch vertrekt u vanaf het restaurant naar uw hotelschip in Fetesti voor de inscheping. Welkom aan boord! Tijdens het welkomstdiner vaart u richting Hirsova waar u terwijl u geniet van uw nachtrust afmeert.

01_Lueftner Cruises_AMADEUS Nova_Render_Outside

Dag 4 - Hirsova - Fetesti

Vandaag genieten we van een heerlijke dagexcursie naar de Donaudelta voor een boottocht Delta Safari, waar u in kleine bootjes het unieke Donaudelta bioreservaat ontdekt. Per touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, de "poort naar de Donaudelta", waar uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied begint. In de avond kunt u genieten van een folkloreshow aan boord. Na het diner zet uw hotelschip koers naar Fetesti, waar we later in de nacht zullen afmeren. 
Dagexcursie boottocht Delta Safari. Deze excursie is alleen aan boord bij te boeken.

 

Speed boat Tulcea

Dag 5 - Fetesti – Chiciu - Svishtov

Al vroeg meert u af in Fetesti. Na het (vroege) ontbijt gaan de excursiepassagiers op pad voor een excursie naar Constanta en de Zwarte Zee. Wanneer u niet mee gaat op excursie kunt u genieten van alles wat uw hotelschip te bieden heeft tijdens de vaart van Fetesti naar Chiuciu. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Na een korte stop zet uw hotelschip koers naar Svishtov.
Morgenexcursie Constanta, Archeologisch museum en de Zwarte Zee kust € 75,- p.p.

Constanta

Dag 6 - Svishtov – Nikopol – Belgrado

Wanneer u ontwaakt meert u af in Svishtov, de meest zuidelijke haven van Donau gelegen aan de Bulgaarse kant van de rivier. Wilt u wat verder landinwaarts verkennen? Dan kunt u mee op excursie naar Veliko Tarnovo, de oudste stad van Bulgarije. Deze mooie stad ligt op de steile oevers van de rivier de Yantra, aan de voet van het Balkangebergte. Tijdens uw excursie naar Veliko Tarnovo rijdt u langs het Zarewez fort, gedurende de fotostop heeft u de gelegenheid om dit imposante bouwwerk vast te leggen. Na alle indrukken staat u een heerlijk lunch in een lokaal restaurant te wachten, aansluitend gaat u weer aan boord in Nikopol. Wanneer u niet voor de excursie heeft gekozen maakt u deze morgen een prachtige vaartocht van Svishtov naar Nikopol. Aan het einde van de middag gaan de trossen los richting Belgrado, waar we over 1,5 dag zullen aankomen.
Excursie Veliko Tarnovo en Arbanassi, inclusief lunch € 102,- p.p.

Veliko Tarnovo

Dag 7 - Cruisedag: Passage van de IJzeren Poort

Vandaag passeren we de IJzeren Poort, de passage door de Karpaten en de uitlopers van het Balkan gebergte. Tijdens deze prachtige vaart raden wij u aan om uw fototoestel gereed te houden. U heeft al veel excursies kunnen maken en veel indrukken op kunnen doen. Tijdens deze cruisedag heeft u tijd voor ontspanning. Vanuit de sfeervolle salon en vanaf het Zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. Deze ontspannen vakantiedag zult u niet snel vergeten!

IJzeren poort passage

Dag 8 - Belgrado – Mohács

Na het ontbijt komt u aan in Belgrado. De excursiepassagiers gaan van boord voor een morgenexcursie in Belgrado. Belgrado is één van Europa’s oudste steden en de hoofdstad van Servië. ’s Middags heeft u vrije tijd om de bezienswaardigheden nogmaals aan te doen of te winkelen en te genieten op één van de vele terrassen die de stad telt. Aan het einde van de middag zet uw hotelschip koers naar Mohács waar u in de loop van de volgende morgen afmeert.
Morgenexcursie stadstour Belgrado € 47,- p.p.

shutterstock_744488662 - Belgrado - Fort kalemegdan

Dag 9 - Mohács – Kalocsa – Boedapest

Aan het einde van de morgen meert u af in Mohács. Na aankomst heeft u vrije tijd om Mohács te ontdekken. Na de lunch gaan de excursiepassagiers van boord voor een bezoek aan de Hongaarse Puszta om getuige te zijn van een traditionele paardenshow. Tijdens deze excursie maakt u ook kennis met het ‘rode goud’ waar deze regio om bekend staat. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Boedapest. Onderweg maken we nog een korte stop in Kalocsa, waar de excursiepassagiers aan boord gaan.
Middagexcursie Hongaarse Puszta € 85,- p.p.

Hongaarse Puszta

Dag 10 - Boedapest – Bratislava

Tijdens het ontbijt meert u af in Boedapest. Voor de excursiepassagiers staat er in de ochtend een mooie stadstour door Boedapest op het programma. Na de excursie keert u terug naar uw hotelschip voor een overheerlijke lunch. Ontdek in de middag Boedapest vanaf een andere levendige kant tijdens een bezoek aan de markthal, gevolgd door een rit met de metro naar het centrum waar u geniet van een kopje koffie en stuk taart bij een typische patisserie. ’s Avonds ontdekt u aan boord de betoverende sfeer van de Hongaarse hoofdstad wanneer de zon onder is gegaan tijdens een avondcruise door Boedapest en zet aansluitend koers naar Bratislava.
Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest € 50,- p.p.
Middagexcursie authentieke smaken van Boedapest € 50,- p.p.

Boedapest 2

Dag 11 - Bratislava – Wenen

U geniet van een ontspannen vaarochtend aan boord van hotelschip Amadeus Nova. In de namiddag arriveert u in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, waar de excursiepassagiers een stadstour door deze historische stad zullen maken. Bratislava heeft een authentiek stadscentrum, wat nog geheel intact is. Het stadscentrum van Bratislava behoort tot de meeste gezellige centra van Europa. 's Avonds zet uw hotelschip voor de laatste keer koers, richting Wenen.
Middagexcursie stadstour Bratislava € 60,- p.p.

Bratislava

Dag 12: Wenen – Nederland

Dit is alweer de laatste dag van uw Donaucruise. Na een uitgebreid ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Amadeus Nova en haar bemanning. Per transfer vertrekt u naar de luchthaven van Wenen. Vervolgens vliegt u per lijndienstvlucht van Wenen terug naar Amsterdam. Een prachtige reis is voorbij, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Post-cruise arrangement in Wenen

Verleng uw prachtige cruise met 3 dagen in een van Europa’s mooiste steden, Wenen. Niet alleen is Wenen een stad die de moeite waard is voor zijn prachtige architectuur, het beschikt ook over een verzameling van bekende figuren in de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige kunst van Gustav Klimt. De stad is vol met geschiedenis, met name monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers! Geniet na een dag vol indrukken van een heerlijke Sachertorte in 1 van de vele gezellige cafés of restaurants die Wenen rijk is.

Inbegrepen:
- Transfer hotelschip - hotel - luchthaven
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijzen: op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Wenen shutterstock_391591339
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 220,- p.p., het excursiepakket B voor € 284,- p.p of het excursiepakket C voor € 399,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Het voordeel van het boeken van een excursiepakket vooraf aan uw cruise is dat u zeker weet dat u mee kunt op de excursie en u geniet van een prijsvoordeel. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Dagxcursie boottocht Delta Safari
Ervaar het biosfeerreservaat van de Donaudelta, de op één na grootste delta van Europa met een oppervlakte van 5800 km², waarvan 72% beschermd is met een oppervlakte van 4178 km². Per touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, een rit van ca. 2 uur. In Tulcea, de "poort naar de Donaudelta", begint uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied. Ervaren, lokale gidsen nemen u in speedboten mee langs de kleine kanalen en waterwegen in het bovenste deel van de Donaudelta, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met unieke flora en fauna. Tijdens uw drie uur durende vaartocht door de Donaudelta ontdekt u het unieke leefgebied van watervogels, vissen en planten die nog grotendeels onaangetast is in zijn schoonheid. Maar het spreekt voor zich dat de Delta geen dierentuin is, met garantie op het zien van o.a. pelikanen. Ze zijn ook wel eens een dagje niet thuis. Een typische lokale lunch wacht op u in het idyllische dorpje Mila 23 in de Donaudelta voordat u terugkeert naar de Donauhaven van Hirsova.
Deze excursie is alleen aan boord bij te boeken.
Inclusief: vervoer per touringcar, vervoer per Delta Safari speedboot en een lokale lunch.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Constanta en de Zwarte Zee kust
Wandel vanmiddag over de gouden zandstranden van de Zwarte Zee kust en maak een tour door Constanta onder leiding van een gids. Deze oude metropool aan zee, gesticht door Griekse kolonisten onder de naam Tomis in de 6e eeuw voor Christus, is de langst permanent bewoonde stad van Roemenië en tevens de belangrijkste haven van het land. Tijdens een wandeling door het historische gedeelte van de stad komt u langs de grote moskee, het casino en de vuurtoren. Het Museum of National History & Archeology toont 2.500 jaar aan stadsgeschiedenis. Tevens wordt er in dit museum dieper ingegaan op de verscheidenheid aan culturen die hier te vinden is. Als afsluiting rijdt u naar het strand van Mamaia, dat ten noorden van de stad ligt. Geniet van vrije tijd in deze stad met de mogelijkheid om een korte wandeling te maken langs de gouden zandstranden van de Zwarte Zee voordat u terugkeert naar het schip. 
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Veliko Tarnovo en Arbanassi, inclusief lunch
U reist per touringcar naar museumdorp Arbanassi met zijn unieke huizen die eruitzien als kleine forten. Aan de binnenkant zijn de huizen echter ruim en comfortabel en rijk verfraaid met versieringen. Neem een kijkje in een authentiek museumhuis om de voorzieningen te zien die welgestelde families twee eeuwen geleden hadden. In de rijk versierde geboortekerk ziet u enkele van de vroegste fresco's uit de regio. Na de lunch in een lokaal restaurant, reist u verder naar Veliko Tarnovo, gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Tsarevetsfort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen.  Aan het einde van de tour heeft u gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat. 
Excursieprijs: € 102,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, lunch, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadstour meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panorama-uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het Nationaal Museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de stadstour is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na een korte pauze in een lokaal restaurant beëindigen we de tour met een bezoek aan de voetgangerszone, waar u vele winkels en kunstgalerijen vindt.
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Hongaarse Puszta
Wij nodigen u uit voor een historische reis waarin wij u laten zien hoe paprika het ‘rode goud’ van de regio werd. Tijdens een bezoek aan het ‘Paprikahuis’ heeft u de mogelijkheid om cakejes gevuld en gebakken met paprika te proeven, evenals enkele andere producten. Vervolgens loopt u door het 19e-eeuwse huis van een lokale boerenfamilie. U kunt genieten van een korte volksdansuitvoering en de lokale dames, gekleed in hun geborduurde kostuums, tonen oude ambachten zoals borduren en eieren schilderen. Aansluitend nemen wij u mee naar de Hongaarse Puszta om te genieten van de eindeloze vlakte, die aan de horizon de lucht lijkt te raken. Het geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Laat u in de watten leggen door de zeer vriendelijke gastheren, gastvrouwen en ruiters, die u heerlijke dranken als koele rode wijn, witte wijn of appelsap serveren met zoutige snacks. Bewonder de show van de prachtige Hongaarse halfbloedpaarden. Vergeet ook niet om een ritje in de wagen te maken, om de ervaring compleet te maken.
Excursieprijs: € 85,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, Puszta programma o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour prachtig Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie authentieke smaken van Boedapest
Uw excursie begint met een bezoek aan de markthal, een overdekt gebouw uit 1896. Een wandeling door de kraampjes van de markthal onthult al snel enkele van de meest populaire Hongaarse specialiteiten, waaronder de beroemde Hongaarse paprika. Na uw bezoek aan de markthal gaat u verder met de touringcar naar het stadspark, waar u het Vajdahunyad-kasteel en de Széchenyi-baden kunt bewonderen. Dit is één van de grootste thermale baden van Europa. Neem daarna de op één na oudste metro van Europa naar het stadscentrum naar de patisserie "Gerbeaud", en geniet van een stuk taart en een kopje koffie en bekijk ten slotte de beroemde Sint-Stefanusbasiliek. (In het weekend is de Markthal gesloten. Als alternatief bezoekt u het beroemde operagebouw van Boedapest en gaat u naar de Gellert-heuvel voor het fantastische uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in plaats van de basiliek en de markthal).
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een kopje koffie met gebak.
Zwaarte excursie: 3

Excursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursiepakket A | voor slechts € 220,- p.p.
Geniet van vier voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

 • Veliko Tarnovo en Arbanassi, inclusief lunch
 • Belgrado - stadstour Belgrado
 • Boedapest - stadstour prachtig Boedapest
 • Bratislava – stadstour Bratislava

 

Excursiepakket B | voor slechts € 284,- p.p.
Geniet van vijf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

 • Constanta en de Zwarte Zee kust
 • Veliko Tarnovo en Arbanassi, inclusief lunch
 • Belgrado - stadstour Belgrado
 • Boedapest – stadstour Boedapest
 • Bratislava – stadstour Bratislava

Excursiepakket C | voor slechts € 399,- p.p.
Geniet van zeven voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

 • Constanta en de Zwarte Zee kust
 • Veliko Tarnovo en Arbanassi, inclusief lunch
 • Belgrado – stadstour Belgrado
 • Hongaarse Puszta
 • Boedapest – stadstour Boedapest
 • Boedapest – Authentieke smaken van Boedapest
 • Bratislava – stadstour Bratislava

Excursie zwaarte:
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling.
U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Nova

Met trots presenteren wij u Europa’s nieuwste hotelschip: HS Amadeus Nova. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2024 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een intiem varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Nova!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Niet alleen is hier een heerlijke lounge, maar u kunt ook gebruik maken van het (verwarmde) zwembad. 
Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Nova, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Nova beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Nova biedt plaats aan maximaal 158 passagiers.

01_Lueftner Cruises_AMADEUS Nova_Render_Outside
Amadeus Nova
10_Lueftner Cruises_AMADEUS Nova_Render_Reception
Royale entree
Amadeus Nova_Restaurant
Restaurant
Amadeus Riva Render - Amadeus Club
Amadeus club (beeld: Amadeus Riva)
08_Lueftner Cruises_AMADEUS Nova_Render_Sun Deck
Zonnedek
Amadeus Riva Fitness
Fitnessruimte (beeld: Amadeus Riva)
Amadeus Nova_Zwembad
Zwembad op het zonnedek
07_Lueftner Cruises_AMADEUS Nova_Render_Panorama-Bar
Panoramabar
Lueftner Cruises_AMADEUS Riva_Suite LOGO FC
A-suites (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek (beeld: Amadeus Riva)
04_Lueftner Cruises_AMADEUS Nova_Render_Cabin
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon
Amadeus Riva
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek (beeld Amadeus Riva)
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse Donaucruise van Boekarest naar Wenen
Vanaf 2.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 juli 2025
v.a. 2.998,- p.p.
26 september 2025
v.a. 2.898,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek 1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 1.698,-
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek  op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Boekarest / Wenen – Amsterdam incl. ruimbagage (1 koffer van max. 23 kg p.p.)
• 3-daags verblijf Boekarest o.b.v. volpension verzorging, inclusief 2 overnachtingen in het 5-sterrenhotel Intercontinental Athenee Palace (of gelijkwaardig) en dagexcursie Boekarest.
• Transfers luchthaven Boekarest – hotel Boekarest – hotelschip – luchthaven Wenen.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
            (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.  
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Postcruise arrangement in Wenen (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier.De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. vliegticket en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
12-daagse Donaucruise van Boekarest naar Wenen
Vanaf 2.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 juli 2025
v.a. 2.998,- p.p.
26 september 2025
v.a. 2.898,- p.p.
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek 1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 1.698,-
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek  op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Boekarest / Wenen – Amsterdam incl. ruimbagage (1 koffer van max. 23 kg p.p.)
• 3-daags verblijf Boekarest o.b.v. volpension verzorging, inclusief 2 overnachtingen in het 5-sterrenhotel Intercontinental Athenee Palace (of gelijkwaardig) en dagexcursie Boekarest.
• Transfers luchthaven Boekarest – hotel Boekarest – hotelschip – luchthaven Wenen.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
            (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.  
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Postcruise arrangement in Wenen (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier.De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. vliegticket en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises