Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Hoorn+vooraanzicht

Op ontdekkingstocht door de Lage Landen

riviercruises

14-daagse Parels van België en Holland cruise

Luxe riviercruise door Nederland en België!

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volpension verzorging aan boord
Volgend vertrek
22-08-2025
Reisduur
14 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 2.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise langs de Parels van België, IJsselmeer & Waddenzee

Welkom aan boord! Geniet van een plezant reisje door Nederland en het land van onze Zuiderburen. Uw cruise begint in Rotterdam. We varen over de Maas via Venlo naar het hart van Limburg, Maastricht. Vervolgens wordt er koers gezet naar België, waar we een bezoek brengen aan maar liefst drie historische steden. Laat u verrassen door havenstad Antwerpen, verwonder u over de grandeur van Brussel en geniet van de charmante sfeer in Gent. We vervolgen de reis door ons eigen land, waar u geniet van pittoreske steden als Hoorn en Medemblik. Vanuit Den Helder brengen we een bezoek aan Texel. Geniet van onze hoofdstad tijdens een avondrondvaart over de Amsterdamse grachten. 

 

Rotterdam (Amadeus)
Rotterdam
shutterstock_2263674617
Roermond
shutterstock_742504216-Maastricht
Maastricht
Antwerpen 12
Antwerpen
Brussel tuin
Brussel
Gent 2
Gent
Brugge shutterstock_1504268921
Brugge
Hoorn+-+shutterstock_1614334792
Hoorn
Medemblik 02 (1)
Medemblik
Medemblik 01 (1)
Medemblik
Den Helder
Den Helder
Texel
Texel
Harlingen, haven
Harlingen
d7657983-49c8-4868-814e-b5a161a81111
Enkhuizen
shutterstock_735792118_Nederland, Amsterdam grachten
Amsterdam
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. 

Vaarschema

Uw route in beeld

14-daagse Parels van België & Nederland cruise

Dag 1 - Rotterdam - Nijmegen

Uw prachtige riviercruise door Nederland & België begint in Rotterdam. De inscheping aan boord vindt plaats om ca. 16.00 uur  U reist met eigen vervoer of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. We heten u welkom met een heerlijk welkomstdiner aan boord, een goed begin van uw cruise! Tijdens de maaltijd en in de sfeervolle salon maakt u kennis met uw medepassagiers. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Nijmegen aan de Waal.  shutterstock_2296033763

Dag 2 - Nijmegen - Venlo - Roermond

Vanmorgen vroeg worden de trossen losgegooid voor de vaart naar Venlo waar we rond lunchtijd afmeren. De liefhebbers kunnen in Venlo van boord voor de middagexcursie Kasteeltuinen Arcen. Laat u verrassen door de kleuren en geuren in de verschillende tuinen. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Roermond, waar de excursiepassagiers aan het einde van de middag weer inschepen. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd liggen in Roermond.
Middagexcursie Kasteeltuinen Arcen  € 61,- p.p. 

KasteeltuinenArcen_lente (14)

Dag 3 - Roermond - Maastricht - Antwerpen

Vanmorgen vroeg zet de Amadeus Queen haar vaart in naar Maastricht, waar u aan het einde van de ochtend arriveert. Na de lunch heeft u in Maastricht de gelegenheid deel te nemen aan de panoramische bustour Mergellandroute. Tijdens deze bustour ontdekt u de oudste, bekendste en meest geliefde autoroute van Nederland. Of bezoekt u de Apostelhoeve, waar sinds 1970 de hoogste kwaliteitswijnen worden geproduceerd? Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Antwerpen. 
Middagexcursie Panoramische bustour Mergellandroute € 72,- p.p. Of bezoek Apostelhoeve incl. wijnproeverij € 72,- p.p.

Apostelhoeve 1

Dag 4 - Antwerpen - Brussel

Vanmorgen geniet u van een ontspannen vaarochtend aan boord. Aan het einde van de ochtend arriveren we in Antwerpen. 's Middags kunt u van boord voor een stadwandeling door de historische stad Antwerpen. Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. U kunt ook een bezoek brengen aan de St. Pauluskerk. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtig orgeldemo te horen. 's Avonds zet uw hotelschip koers naar Brussel.
Middagexcursie stadswandeling Antwerpen € 28,- p.p. of Middagexcursie bezoek St. Pauluskerk inclusief orgeldemo € 28,- p.p.

Antwerpen

Dag 5 - Brussel - Gent

Vandaag bezoekt u Brussel, de hoofdstad van België waar het hart van de Europese Unie is gehuisvest. U reist per touringcar naar het centrum van Brussel. Uw stadstour neemt zijn aanvang te midden van het groene district Laken, waar u de mogelijkheid heeft om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Brussel te ontdekken. Onder de hoogtepunten bevinden zich het imposante Heizelstadion, de eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken en het Atomium, symbool van de moderniteit. De Brusselse Zeehaven en de Noordwijk, ook wel bekend als het "kleine Manhattan", mogen niet ontbreken tijdens de tour. Maak kennis met de highlights van deze stad. Vanmiddag kunt u Brussel op eigen gelegenheid ontdekken. Tijdens het diner worden de trossen losgegooid en zet de Amadeus Queen koers richting Gent.
Excursie stadstour Brussel € 55,- p.p.

shutterstock_1526859761 Nationale Basiliek van het Heilig Hart te Koekelberg Brussel

Dag 6 - Gent - Middelburg

Vanmorgen vroeg meert uw hotelschip af in Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. Vandaag kunt u mee op de morgenexcursie stadswandeling in Gent. Tijdens de excursie verkent u het fraaie stadscentrum, waarbij u langs opmerkelijke bezienswaardigheden wandelt. In de middag kunt u mee op excursie naar Brugge. Met de touringcar begeeft u zich op weg naar de stad vol met historie en charme. Bij aankomst wordt u begroet door de schilderachtige grachten die het stadsbeeld sieren. Brugge staat om deze reden ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ en het is een van de mooiste steden in Europa. 's Avonds laat vertrekt uw hotelschip richting Middelburg.
Morgenexcursie stadswandeling Gent € 28,- p.p.

Middagexcursie stadstour Brugge € 55,- p.p.

Brugge shutterstock_1053306839

Dag 7 - Middelburg - Rotterdam

Na het ontbijt nodigen wij u graag uit mee te gaan op de stadswandeling door Middelburg. In Middelburg wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici, georganiseerd door Friendship Riviercruises. In de namiddag zet uw hotelschip koers richting Rotterdam. U geniet van een laatste middag en avond varen aan boord. 
Excursie stadswandeling Middelburg € 28 ,- p.p. 

Middelburg, shutterstock_604633700

Dag 8 - Rotterdam – Hoorn

Vanmorgen arriveren we in Rotterdam, waar we vandaag afgemeerd liggen. Wij hebben voor u deze ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Bezoek het eerste publiek toegankelijk kunstdepot ter wereld: Depot Boijmans van Beuningen. 's Avonds geniet u van het diner terwijl uw hotelschip koers zet naar Hoorn. 
Morgenexcursie rondrit historische tram € 61,- p.p.

Rotterdam shutterstock_1085637758

Dag 9 - Hoorn – Medemblik

Deze morgen nodigen wij u graag uit om de prachtige stad Hoorn te ontdekken. Een boeiende wandeling door het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u een bezoek aan het Jozef huis/Kaap Hoorn Vaarders. Of geniet van een rondvaart door pittoreske grachten in Hoorn. Terug aan boord geniet u van een heerlijke lunch terwijl uw hotelschip de trossen losgooit en naar Medemblik vaart. In Medemblik heeft u na het diner de mogelijkheid de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. 
Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Jozef huis € 33,- p.p. Of rondvaart door Hoorn € 28,- p.p.

Hoorn+vooraanzicht

Dag 10 - Medemblik - Den Helder

Vanmorgen zet uw hotelschip al vroeg in de ochtend koers naar marinestad Den Helder. Deze stad fungeert als poort naar Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland. Sinds 1907 organiseert de lokale ferry de overtocht tussen het vasteland en Texel. Vandaag maken de liefhebbers dan ook de oversteek naar Texel met behulp van deze lokale ferry. Aangekomen op het eiland maakt u een rit per touringcar door het schilderachtige landschap en passeert u pittoreske dorpjes zoals Den Burg en Oosterend. Maak een korte wandeling door het levendige dorp de Koog of waai even uit op het strand. Blijft u liever in Den Helder? Breng een bezoek aan het Marinemuseum en wandel door de geschiedenis van de Koninklijke Marine. 
Middagexcursie eilandtour Texel € 55,- p.p.

Texel

Dag 11 - Den Helder – Harlingen - Enkhuizen

Vanmorgen vaart u van Den Helder naar één van de Friese elf steden: Harlingen. Hier arriveren we na de lunch. Vanmiddag heeft u in Harlingen de gelegenheid deel te nemen aan een stadswandeling door deze historische havenstad. Na het diner heeft u de gelegenheid Harlingen op eigen gelegenheid te ontdekken. Vlak voor middernacht zet de Amadeus Queen koers naar Enkhuizen. 
Middagexcursie stadswandeling Harlingen € 22,- p.p.

Harlingen-shutterstock_246455047

Dag 12 – Enkhuizen

Na een ontspannen vaarochtend aan boord arriveren we rond lunchtijd in Enkhuizen, één van de mooiste VOC-steden van Nederland. Uw hotelschip blijft hier vandaag de hele dag afgemeerd. Vanmorgen heeft u de gelegenheid van boord te gaan om deel te nemen aan een stadswandeling door Enkhuizen. Of gaat u mee naar het Zuiderzeemuseum? Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met Enkhuizen, de stad die eigenlijk één groot historisch museum is. In de stad zijn maar liefst 350 rijksmonumenten te vinden, die elk een boeiend en uniek verhaal met zich meedragen. 
Excursie Zuiderzeemuseum: informatie volgt nog of Excursie stadswandeling Enkhuizen € 20,- p.p.

d7657983-49c8-4868-814e-b5a161a81111

Dag 13 - Enkhuizen - Amsterdam

Terwijl u rustig ontwaakt vaart uw hotelschip naar onze hoofdstad, waar we rond de lunch arriveren. Na de lunch kunt u mee op excursie waarbij u kennis maakt met het Joodse erfgoed in onze hoofdstad. Tijdens deze middagexcursie leert u alles over de wisselwerking die er was tussen de stad en de Joodse gemeenschap. U brengt o.a. een bezoek aan de Portugese Synagoge. Deze middag kunt u er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar de Zaanse Schans. Stap aan boord van een kleiner schip en vaar in ca. 2 uur over de Zaan naar de Zaanse Schans. Onderweg wordt u verteld over de Zaanstreek, Albert Heijn, kruidenierswinkels en koffiefabrieken. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Zaandam, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Terug aan boord geniet u van het diner. Na het diner stapt u aan boord van diverse salonboten met elk hun eigen comfort. U geniet van een heerlijke avondrondvaart over de Amsterdamse grachten. Net voor middernacht worden de trossen los gegooid voor de vaart naar Rotterdam.
Middagexcursie Ontdekking Joods Cultureel Kwartier Amsterdam  € 83,- p.p.
Middagexcursie boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans € 105,- p.p.
Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot € 77,- p.p.

Zaanse schans - HERO

Dag 14: Rotterdam (ontscheping)

Alweer de laatste dag van uw cruise door Nederland. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise door Nederland.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit een aantal interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Middagexcursie bezoek kasteeltuinen Arcen 
Een inspirerende wandeling waarbij u kennis maakt met het eeuwenoude kasteel en de schoonheid van bloemen en planten in één van de vele tuinen. Laat u verrassen door de verhalen van één van de gidsen. U bezoekt onder andere het Rosarium, de Water en Beeldentuin, het Lommerrijk, de Bergtuin, de subtropische Casa Verde en de Oosterse Watertuin. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. Gedurende de rondleiding leert u meer over de historie van het park en over de flora en fauna die u op tijdens de wandeling tegenkomt. Iedere tuin zorgt voor een unieke beleving, er is genoeg te ontdekken!
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree kasteeltuinen Arcen.
Zwaarte excursie: 4

Middagexursie panoramische bustour Mergellandroute
De Mergellandroute is een van de bekendste routes van Nederland, en dat is niet voor niets! U ontdekt tijdens deze route al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Het Drielandenpunt in Vaals, het prachtige Maastricht en verschillende monumenten en pittoreske dorpjes zoals Epen, Slenaken en Eijsden. U zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten! Tijdens de terugreis naar het schip wordt u getrakteerd op de pittoreske omgeving van Vijlen, Mechelen en Gulpen, drie charmante plaatsen die de reis een extra dimensie geven. Geniet van het schilderachtige landschap en de unieke sfeer die deze locaties te bieden hebben, voordat u terugkeert naar Maastricht. Onderweg in de touringcar vertelt de gids u van alles over de omgeving.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids, koffiestop.
Zwaarte excursie: 1

Excursie stadswandeling historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. De voorspoedige periode van de Gouden Eeuw in de Nederlanden kan deels worden toegeschreven aan de Val van Antwerpen in 1585, waardoor duizenden Brabanders hun toevlucht zochten in het noorden. De geschiedenis van Nederland is onlosmakelijk verbonden met de gebeurtenissen in Antwerpen. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de rondleiding Sint-Pauluskerk Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadstour Brussel
U reist per touringcar naar het centrum van Brussel. Uw stadstour neemt zijn aanvang te midden van het groene district Laken, waar u de mogelijkheid heeft om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Brussel te ontdekken. Onder de hoogtepunten bevinden zich het imposante Heizelstadion, de eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken en het Atomium, symbool van de moderniteit. De Brusselse Zeehaven en de Noordwijk, ook wel bekend als het "kleine Manhattan", mogen niet ontbreken tijdens de tour. Elk van deze bezienswaardigheden draagt bij aan de rijke geschiedenis en de bruisende hedendaagse dynamiek van de Belgische hoofdstad. Een onvergetelijke ervaring wacht op u terwijl u deze diverse en fascinerende locaties verkent tijdens uw deze stadstour. Tevens maakt u een wandeling door het centrum van Brussel, beroemd om de Grote Markt en de unieke Koninklijke Galerijen St. Hubertus, waarna u nog wat vrije tijd heeft om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Na deze wandeling reist u per touringcar weer terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, stadstour en stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie stadswandeling Gent
Breng een bezoek aan Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. U bewondert het fort Gravensteen, dat in de 12e eeuw is gebouwd door de graaf van Vlaanderen nadat hij terugkeerde van zijn kruistochten. Nu is Gravensteen een van Europa’s grootste kastelen met een gracht eromheen. Tijdens de excursie verkent u tevens het fraaie stadscentrum, waarbij u langs opmerkelijke bezienswaardigheden wandelt, waaronder de drie imposante torens: de Sint-Niklaaskerk, het Gentse Belfort met zijn 54 klokken, en de Sint-Baafskathedraal. Ook het stadshuis en de Middeleeuwse haven mogen niet ontbreken op de route. Gelegen aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde, speelde deze haven een cruciale rol in de bloei van Gent tijdens de middeleeuwen. Het was een bruisend knooppunt van handelsactiviteit, waar schepen uit alle hoeken van Europa afmeerden om hun goederen te lossen. Deze excursie belooft een bijzondere ontdekkingsreis te worden door de geschiedenis van Gent!
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadswandeling Brugge   
Met de touringcar begeeft u zich op weg naar Brugge, een stad vol met historie en charme. Bij aankomst wordt u begroet door de schilderachtige grachten die het stadsbeeld sieren, waardoor Brugge op het eerste gezicht enigszins doet denken aan het Amsterdam. Brugge staat om deze reden ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ en het is een van de mooiste steden in Europa. Het historische marktplein in het hart van het oude Brugge, waaromheen de rivier de Reie slingert, is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. U waant zich in de Middeleeuwen wanneer u door het doolhof van kronkelende kasseinensteegjes en romantische grachten loopt. Naast vele andere bezienswaardigheden zijn de markt, de ‘Burg’ (de plek waar vroeger het kasteel van Brugge stond) en de Basiliek van het Heilig Bloed in het bijzonder de moeite waard om te bezichtigen.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Middelburg                                                   
De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. U vindt hier zo'n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten u proeven van dit verleden. Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, de tweede VOC-stad van ons land. Met een deskundige gids gaat u op verkenningstocht en bekijkt u onder meer het stadhuis, het Damplein en de Lange Jan toren.    
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
 

Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Jozef huis
Hoorn is een prachtige stad die u een keer moet zien, horen, proeven en voelen. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn. Dat geeft de stad een bijzondere sfeer. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit het tijdperk van de VOC, maar ook in de oude haven vindt u nog een stukje glorie terug. In het historische centrum kunt u tot op heden de prachtige monumenten en imposante bouwwerken bewonderen. De binnenstad van Hoorn is dan ook een beschermd stadsgezicht en hier zijn 347 Rijksmonumenten te vinden. Na de historische wandeling brengt u een bezoek aan het Jozef huis. U brengt een bezoek aan de Oudheidkamer van het voormalige jongensweeshuis van Hoorn. Er is een bibliotheek en een interessante collectie antieke nautische instrumenten, waaronder een bijzondere sterrenglobe. Verder zijn er diverse schitterende scheepsmodellen te zien. De originele Hondius Kaart (1602) behoort ook tot de collectie. Met steun van het VSB Fonds heeft de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders in het voorjaar van 2000 een zeer zeldzame kaart kunnen verwerven, een sleutelstuk in de historie van de ontdekking van Kaap Hoorn. Het betreft de Mercator-Hondiuskaart van 1602, waarop Vuurland als een archipel is aangegeven. Ten zuiden daarvan - parallel aan Straat Magelaen - wordt een tweede doorvaart tussen de Atlantische en de Stille Oceaan getoond. In 1615 vertrok de vloot van Le Maire en Schouten uit Hoorn om bezuiden de moeilijk te bezeilen Straat Magelaen een nieuwe weg naar de Stille Zuidzee te zoeken.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Jozef huis.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de rondvaart door Hoorn. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Rondvaart door Hoorn
Hoorn, gelegen aan het Markermeer, heeft een rijke maritieme geschiedenis die teruggaat tot de Gouden Eeuw. Vanaf uw hotelschip stapt u over in een elektrische sloep.  Terwijl we rustig de haven van Hoorn verlaten, vertelt de deskundige gids u meer over de Hoofdtoren uit 1573, de zeesluis en vaart u langs de voormalige bier-, graan- en kaaspakhuizen. Ook vaart u langs de voormalige gasfabriek over de Turfhaven. Daar aanschouwt u het voormalige hoofdkantoor van de VOC. Terwijl we verder varen, bewondert u de prachtige gevels van historische koopmanshuizen die langs de grachten staan en de pittoreske bruggen die elegant over de grachten heen buigen. Drankjes tijdens de vaartocht aan boord zijn inbegrepen.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: Rondvaart op een elektrische sloep o.l.v. een deskundige gids, drankjes tijdens de rondvaart
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Hoorn. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie eilandtour Texel
Vandaag maken de liefhebbers met de lokale ferry de oversteek naar Texel. Prachtige panorama’s en, afhankelijk van het tij, ziet u mogelijk de zeehonden uitrusten op één van de drooggevallen platen. Aangekomen op Texel maakt u een rit per touringcar door het schilderachtige landschap en passeert u pittoreske dorpjes zoals Den Burg en Oosterend. Geniet van het uitzicht op het naburige eiland Vlieland en groet de karakteristieke vuurtoren in de verte. Maak een korte wandeling door het levendige dorp de Koog of waai even uit op het strand. Voordat u terugkeert naar de veerhaven verkent u per touringcar nog het natuurgebied rondom Ecomare en het dennenbos van Texel. Onderweg vertelt onze gids u alles over het leven en werken op Texel, de diverse flora en fauna, de economie en de natuur die het eiland zo uniek maken.
Prijs: €55,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, overtocht ferry Den Helder – Texel – Den Helder, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte: 3

Middagexcursie stadswandeling Harlingen
Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de historische havenstad Harlingen. Tijdens de stadswandeling van ca. 1.5 uur loopt u als het ware door een openluchtmuseum. In de binnenstad vindt u meer dan 500 monumentale panden die herinneren aan de bloeiende economie uit het verleden. We lopen o.a. langs de 16e-eeuwse raadhuistoren in het midden van de Voorstraat. En voor het in barokstijl gebouwde stadhuis aan de Noorderhaven vindt u de Raadhuisbrug, één van de 70 bruggen die de stad telt. Het pronkstuk onder de pakhuizen staat op de hoek van de Roepersteeg en de Noorderhaven met een fraaie renaissance trapgevel. Welkom in Harlingen aan zee!
Excursieprijs: € 22 p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadswandeling Enkhuizen
Welkom in Enkhuizen! Enkhuizen is een levendige havenstad met een rijke geschiedenis, gelegen aan zowel het IJsselmeer als het Markermeer. De stad is ontstaan in de Middeleeuwen en bloeide op in de 17e eeuw, toen ze rijk werd van handel over zee en zowel de VOC als de West-Indische Compagnie hier in de stad vertegenwoordigd waren. Enkhuizen werd bekend als het centrum van de haringvisserij met onder andere de grootste haringvloot van Nederland, hieraan hield zij haar bijnaam ‘Haringstad’ over. Na het ontstaan van het IJsselmeer, verdween de haring en werden het toerisme, de bloembollenhandel en de zaadteelt belangrijke bronnen van inkomsten voor de stad. Tot op de dag van vandaag zijn talloze historische bouwwerken nog wel terug te vinden in de oude binnenstad. Als u door de stad loopt, waant u zich in een groot openluchtmuseum. Uw gids neemt u mee door de stad en laat u de mooiste plekjes zien!
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de excursie Zuiderzeemuseum. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Zuiderzeemuseum
Met de komst van de Afsluitdijk in 1932 werd de Zuiderzee afgesloten van de Waddenzee. Het nieuwe binnenmeer dat daardoor ontstond, kreeg de naam ‘IJsselmeer’. In het Zuiderzeemuseum waant u zich terug in de tijd, voordat de Afsluitdijk de Zuiderzee in het IJsselmeer veranderde. Het museum bestaat uit een buiten- en een binnenmuseum. Het buitenmuseum geeft u een inkijkje in het leven aan de voormalige Zuiderzee. U wandelt over de klinkerstraatjes langs meer dan 140 historische gebouwen die gezamenlijk een compleet dorp vormen. Hier beleeft u het dagelijks leven en kijkt u mee met ambachtslieden. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee, waar verschillende collecties worden gepresenteerd. Hier kunt u een verzameling historische boten bewonderen.
Meer informatie volgt
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Enkhuizen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie ontdekking Joods Cultureel Kwartier Amsterdam
U kent vast wel de informele bijnaam van Amsterdam: Mokum. Wist u dat deze naam is ontstaan in de Joodse gemeenschap? Vanaf de 17e eeuw woonden er relatief veel Joden in Amsterdam, die met hun eigen verenigingen, gewoonten, markten en buurten de stad een heel eigen gezicht gaven. Tijdens deze middagexcursie leert u alles over de wisselwerking die er was tussen de stad en de Joodse gemeenschap. Tot aan de Tweede Wereldoorlog woonden de meeste Joden in de Waterlooplein- en Plantagebuurt. Wandelingen door deze buurt tonen ook vandaag de dag het veelkleurige leven dat zich daar heeft afgespeeld. De wandeling start bij het Hoogduitse synagogencomplex, tegenwoordig het Joods Museum. Vanuit hier loopt u langs vele gevels, gebouwen en monumenten die herinneren aan de veelzijdige geschiedenis van de Amsterdamse Jodenbuurt. Tijdens de tour ziet u ook het Holocaust Namen Monument en het Monument Dockwerker. U brengt een bezoek aan de Portugese Synagoge. Dit imposante bouwwerk was lang de grootste synagoge ter wereld. Laat u verrassen door het 17e-eeuwse interieur met de vele koperen kandelaars en kroonluchters. Een veelzijdige tour die u niet wilt missen!
Excursieprijs: € 83,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Portugese Synagoge.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans
De Zaanstreek is één van de oudste industriegebieden van Europa en werd ooit de provisiekast van Nederland genoemd. Op het hoogtepunt rond 1720 waren er 600 molens tegelijkertijd in bedrijf. Er was in Europa geen streek te vinden waar op zo'n klein oppervlak zoveel nijverheid te vinden was. Denk o.a. aan weverijen, zeildoekmakerijen, papier, tabak, kaarsen, cacao, kuiperijen, smederijen, zagerijen, zeevaart en handel. Ook de walvisvaart was belangrijk. Op deze excursie al varend van Amsterdam naar de Zaanse Schans vaart u door de geschiedenis van Nederland. Dit is ook de bakermat van de grootgrutters zoals Albert Heijn. U stapt op vanaf uw hotelschip in Amsterdam op een kleine variant, gegarandeerd genieten! Over Zaans erfgoed moet u niet alleen lezen in geschiedenisboeken, nee, dat moet u beleven! Dat moet architect Jaap Schipper gedacht hebben toen hij in 1946 met het plan voor de Zaanse Schans kwam. Als u een goede indruk wilt krijgen van het leven in de 17e en 18e eeuw in Holland, dan moet u zeker deelnemen aan deze historische excursie naar de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. In de omgeving van de Zaanse Schans werden in de 17e eeuw meer dan 600 molens geplaatst. De molens werden onder meer gebruikt voor het malen van specerijen, het produceren van verf, houten planken, verf en olie. Een aantal van deze molens bestaan nog en kunt u bezoeken. U ziet van buiten maar ook van binnen hoe de door wind aangedreven machines werken. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Na het bezoek aan de Zaanse Schans wordt u per touringcar terug naar Amsterdam gebracht.
Excursieprijs: € 105,- p.p.
Inclusief: boottocht over de Zaan van Amsterdam – Zaanse Schans, tour o.l.v. deskundige gids, entree Zaanse Schans, vervoer per touringcar terug naar Amsterdam
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de Ontdekking van het Joods Cultureel Kwartier. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot
Genieten op het water in Amsterdam. Stap aan boord van een klassieke en unieke salonboot voor een grachtenrondvaart. Elke salonboot is uniek in zijn soort en varieert in capaciteit van ca. 15 tot 30 personen. De schipper verwelkomt u en schenkt tijdens de minicruise een glaasje bubbels. De prachtige, hoge patriciërshuizen van rijke kooplieden en de grote pakhuizen langs de kades brengen u even terug naar de Gouden Eeuw. De grachtenpanden hebben steeds verschillende gevels, zoals de bekende klok-, tuit- of halsgevel. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs. De rondvaartboot voert u langs de bekende plaatsen zoals het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum en de Heineken Experience. Ook vaart u langs de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. Afhankelijk van de belangstelling varen we met 1 of meerdere schepen, zoals:
• Stan Huygens: een karakteristiek intiem schip, van voormalige eigenaar Freddy Heineken, met een prachtig strak design.
• Mona Lisa: gebouwd in 1931 en via verschillende wateren teruggekomen naar haar thuishaven Amsterdam.
• De Vondel: heeft van binnen een klassieke uitstraling en één van de eerste elektrisch varende schepen van Amsterdam.
Excursieprijs: € 77,- p.p.
Inclusief: privé grachtenrondvaart per salonboot, glaasje prosecco en iets lekkers.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.
Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Star staat de Amadeus Queen bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail.

Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen maken uw riviercruise compleet. 

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Receptie
fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox
Royale entree
fotos_15_amadeusqueen_treppenbereich-25241_lightbox
Royale entree
fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox
Luxe restaurant
1_AMADEUS Queen_Suite-1
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB-cabine Amadeus Queen
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon
C cabine met logo
C-cabine (16 m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox
Indoor Pool
fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox
Fitness
fotos_21_amadeusqueen_massage-2189_lightbox
Wellness
fotos_amadeusqueen_amadeusclub-6154__verkleind_lightbox
Amadeus Club
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox (1)
Amadeus Club
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
14-daagse Parels van België & Holland cruise
Vanaf 2.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 augustus 2025
v.a. 2.598,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  1.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.398,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  1.598,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  4.798,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
14-daagse Parels van België & Holland cruise
Vanaf 2.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 augustus 2025
v.a. 2.598,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  1.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.398,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  1.598,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  4.798,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises