Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Bamberg 07
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door het hart van Europa

Cruisen over de Rijn, Main en Donau

riviercruises

Cruise door het hart van Europa

Varen in 5-sterren luxe over de Rijn, Main en Donau van Amsterdam tot Boedapest

Individuele groepsreis
Internationaal gezelschap aan boord
Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
Volgend vertrek
27-07-2024
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 2.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Rijn, Main & Donau van Amsterdam tot Boedapest

Welkom aan boord van hotelschip Amadeus Cara voor een prachtige cruise door het hart van Europa. U bevaart maar liefst drie verschillende rivieren. De romantische Rijn zal u versteld doen staan met de schitterende pittoreske dorpjes en grote steden gelegen aan deze rivier. Langs de Main brengen we een bezoek aan Bamberg, ook wel ‘klein Venetië’ genoemd, en Würzburg, bekend van zijn Residentie. Ten slotte bevaren we de Donau en doet u maar liefst drie schitterende Europese hoofdsteden aan: romantisch Wenen, monumentaal Bratislava en prachtig Boedapest. Indrukwekkende cultuur wordt gecombineerd met adembenemende natuur. Mooie burchten, kastelen en paleizen sieren het landschap. We heten u van harte welkom aan boord!

Amsterdam hart van europa
Amsterdam
Keulen hart van europa
Keulen
Schloss drachenburg hart van europa
Schloss Drachenburg
Lorely hart van europa
Loreley passage
Rüdesheim hart van europa
Rüdesheim
Miltenberg hart van europa
Miltenberg
Wertheim
Wertheim
Würzburg
Würzburg
Rothenburg
Rothenburg ob der Tauber
Bamberg 07
Bamberg
Bamberg 03
Bamberg
Neurenberg 02
Neurenberg
Regensburg 05
Regensburg
Regensburg
Regensburg
Passau hart van europa
Passau
Dürnstein rivier
Dürnstein
Durnstein
Dürnstein
Wenen
Wenen
Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Bratislava (2)
Bratislava
shutterstock_562412311 Boedapest
Boedapest
Veeg naar links

Individuele groepsreis
• Internationaal gezelschap aan boord
• Vanaf 25 personen incl. Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruisen door het hart van Europa

Dag 1 - Amsterdam

Uw prachtige cruise begint in Amsterdam. De inscheping staat gepland om ca. 16.00 uur in Amsterdam. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar Amsterdam. We heten u welkom met een heerlijk diner, een goed begin van uw cruise! Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd liggen in Amsterdam. 

Amadeus Star

Dag 2 - Amsterdam – Utrecht – Keulen

Vanmorgen kunnen de liefhebbers van boord voor de morgenexcursie Amsterdam en Noord-Holland. Ondertussen vaart uw hotelschip vanuit Amsterdam naar Utrecht, waar de excursiepassagiers weer zullen inschepen. Tijdens de lunch zet uw hotelschip koers naar Keulen. U geniet van een ontspannen middag varen aan boord. 
Morgenexcursie Amsterdam en Noord Holland € 78,- 

Amsterdam hart van europa

Dag 3 - Keulen – Rüdesheim

Vanmorgen meert uw hotelschip af in Keulen. Na het ontbijt gaan de excursiepassagiers van boord om deel te nemen aan de stadswandeling door de Domstad Keulen. De Keulse Dom is wereldberoemd en tevens de grootste kathedraal van Duitsland. De stadswandeling wordt afgesloten met een glaasje Kölsch bier. Na de stadswandeling geniet u van een heerlijke lunch aan boord. Na de lunch kunnen de liefhebbers van boord voor een bezoek aan het Zevengebergte en Schloss Drachenburg. Vanavond zet uw hotelschip koers naar Rüdesheim, waar de volgende dag vroeg in de middag zal worden afgemeerd.
Morgenexcursie stadswandeling Keulen € 44,- p.p.
Middagexcursie Zevengebergte en Schloss Drachenburg € 81,- p.p.

Schloss drachenburg hart van europa

Dag 4 - Rüdesheim; Loreley passage – Miltenberg

Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Hier kunnen de excursiepassagiers van boord om Rüdesheim te voet te ontdekken in combinatie met een bezoek aan het Siegfrieds Musikkabinett. Of u geniet van een bezoek aan een wijngaard met wijnproeverij en de Drosselgasse in Rüdesheim. Dit charmante, smalle steegje loopt pal door het hart van de Altstadt van Rüdesheim en bruist van de vele wijnlokalen, markten en historische elementen. Aan het eind van de middag vaart uw hotelschip richting Miltenberg waar u morgenmiddag zult arriveren. 
Middagexcursie Rüdesheim met bezoek aan Siegfried's Musikkabinett € 33,- p.p. of Rüdesheimer wijncultuur en Drosselgasse € 50,- p.p.

 

Rudesheim hart van europa

Dag 5 - Miltenberg – Wertheim – Würzburg

Na de lunch arriveert uw hotelschip in Miltenberg. De liefhebbers kunnen vanmiddag van boord voor de excursie Miltenberg en Wertheim, twee steden die beroemd zijn om hun architectuur en musea. In Miltenberg loopt u door de straten met vakwerkhuizen en het historische marktplein. Verken in Wertheim de middeleeuwse straten met vakwerkhuizen en het glasmuseum. De excursiepassagiers komen terug aan boord in Wertheim. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Würzburg.
Middagexcursie stadswandeling Miltenberg en Wertheim met bezoek aan het glasmuseum € 48,- p.p.

Miltenberg

Dag 6 - Würzburg – Bamberg

Terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet komt de Amadeus Cara aan in Würzburg. Na het ontbijt gaan de excursiepassagiers van boord voor de stadswandeling Würzburg en wijnproeverij of een bezoek aan Rothenburg ob der Tauber. Vlak na het middaguur schepen de excursiepassagiers weer in en zet de Amadeus Cara koers naar Bamberg. U geniet vanmiddag van een heerlijke middag varen aan boord van uw luxe hotelschip, terwijl het prachtige panoramalandschap aan u voorbij trekt.
Morgenexcursie stadswandeling Würzburg en wijnproeverij € 69,- p.p. of bezoek aan Rothenburg ob der Tauber € 45,- p.p.

Wurzburg Hart van Europa

Dag 7 - Bamberg – Neurenberg

Vanmiddag arriveert uw hotelschip in Bamberg. Na de uitstekend verzorgde lunch kunt u op excursie. Een boeiende stadswandeling door Bamberg staat op het programma. U bent van harte uitgenodigd! Aan boord kunt u deelnemen aan een interessante presentatie over het Rijn-Main-Donau kanaal dat een vrije doorstroming tussen de Noordzee en de Zwarte Zee mogelijk maakt. Na het diner aan boord zal de Amadeus Cara koers zetten richting Neurenberg, waar we de volgende morgen vroeg zullen aanmeren.
Middagexcursie stadswandeling Bamberg € 34,- p.p.

Bamberg Hart van Europa

Dag 8 - Neurenberg – Regensburg

Vroeg in de morgen arriveert uw hotelschip in Neurenberg. Na het ontbijt staat de stadstour Neurenberg op het programma. Neurenberg is een centrum voor geschiedenis en de thuisbasis van vele musea, waaronder het Documentatiecentrum wat u in de middag kunt bezoeken. Het Documentatiecentrum vertelt de effecten van het nazi-regime en de Tweede Wereldoorlog op de stad en de omliggende gebieden. Als alternatief kunt u ook een bezoek brengen aan de "Lebkuchenwelt Nürnberg", die u zal verrassen met ovenverse specialiteiten. Aan het einde van de middag keert u terug aan boord en is het volle kracht vooruit voordat we de Europese waterscheiding oversteken die de rivier de Main en de Donau scheidt. We verlaten de rivier de Main richting de Donau en varen naar Regensburg, waar u morgenmiddag zult arriveren. 
Morgenexcursie stadstour Neurenberg € 52,- p.p.
Middagexcursie Documentatiecentrum Neurenberg € 64,- p.p. of bezoek aan Lebkuchenwelt Nürnberg € 47,- p.p.

Neurenberg Hart van Europa

Dag 9 - Regensburg – Passau

Tijdens de lunch arriveert u in Regensburg. De liefhebbers gaan na de lunch van boord voor de stadswandeling Regensburg. Regensburg is een stad met veel geschiedenis en is het bezoeken zeker waard. U kunt er ook nog voor kiezen om een bezoek te brengen aan Slot Thurn & Taxis , ook wel Slot Sankt Emmeram genoemd.  Dit is het familieslot van het huis Thurn und Taxis, een Duits adellijk geslacht. Hier bezoekt u de prachtige kamers en aansluitend de traditionele brouwerij. Terug aan boord geniet u van een Beierse thema-avond. Tijdens het diner maakt u kennis met traditionele Beierse gerechten. Een muzikaal optreden met traditionele Beierse muziek mag op deze avond ook niet ontbreken!
Middagexcursie stadswandeling Regensburg € 24,- p.p. of bezoek aan residentie Thurn und Taxis incl. bierproeverij € 76,- p.p.

Regensburg Hart van Europa

Dag 10 - Passau – Emmersdorf

Vroeg in de middag arriveert uw hotelschip in de drierivierenstad Passau, gelegen aan de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz. Na de lunch kunt u van boord voor de stadswandeling in Passau. Verken de stad met de Stephansdom, de thuisbasis van één van de grootste pijporgels ter wereld. Het imposante fort ‘Veste Oberhaus’ ligt hoog op de heuvel en kijkt uit over de stad. Terug aan boord geniet u van een voortreffelijk diner terwijl uw hotelschip de trossen los gooit en vertrekt naar de romantische Wachau-vallei.
Middagexcursie stadswandeling Passau € 24,- p.p.

Passau Hart van Europa

Dag 11 - Emmersdorf – Dürnstein – Wenen

Vroeg in de morgen meert uw hotelschip aan in Emmersdorf. De excursiepassagiers gaan van boord voor een bezoek aan Stift Melk, de grootste Benedictijnse abdij in Oostenrijk. Tijdens de lunch aan boord vaart u door de wijngaarden van de Wachau richting Dürnstein. Bezoek vanmiddag dit romantische dorp met zijn iconische blauwe kerk en kronkelende straatjes en proef de lokale wijnen. Na het diner aan boord arriveert u in Wenen. De liefhebbers kunnen vanavond van boord voor het unieke concert ‘Sound of Vienna’. De Amadeus Cara blijft vanavond afgemeerd liggen in Wenen.
Morgenexcursie Stift Melk € 61,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Dürnstein en wijnproeverij € 33,- p.p.
Avondexcursie klassiek concert 'Sound of Vienna' € 73,- p.p. 

Durnstein Hart van Europa

Dag 12 - Wenen – Bratislava

Na het ontbijt gaan de excursiepassagiers van boord voor de stadstour Wenen. Er is veel te zien in deze keizerlijke hoofdstad. Rijd door de Ringstrasse met zijn indrukwekkende gebouwen, bekijk het beroemde Weense Staatsoperahuis, het Museumkwartier en tal van andere belangrijke bezienswaardigheden. In de middag kunt u op excursie naar Schloss Schönbrunn, het voormalige zomerpaleis van keizerin Maria Theresia. Vanavond laat vaart de Amadeus Cara naar Bratislava, waar u de volgende morgen vroeg zult arriveren. 
Morgenexcursie stadstour Wenen € 46,- p.p.
Middagexcursie Schloss Schönbrunn € 67,- p.p.

Wenen Hart van Europa

Dag 13 - Bratislava – Boedapest

Wanneer u ontwaakt in uw comfortabele cabine aan boord, ligt de Amadeus Cara al afgemeerd in Bratislava. Vanmorgen gaan de liefhebbers van boord voor een indrukwekkende stadstour. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Imperial Schlosshof Paleis of deel te nemen aan de wijnroute 'Klein Karpaten'. Vanavond, tijdens het afscheidsdiner aan boord, vaart uw hotelschip verder in de richting van Boedapest.
Morgenexcursie stadstour Bratislava € 45,- p.p.
Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis € 67,- p.p. of wijnroute 'Klein Karpaten' € 61,- p.p.

Bratislava Hart van Europa

Dag 14 - Boedapest

We liggen de gehele dag in Boedapest afgemeerd,  de allergrootste stad aan de loop van de Donau. Vanmorgen staat de stadstour gepland door Boedapest. Vanmiddag maakt u kennis met het paleis van Gödöllö of ontdek Boedapest vanaf een andere levendige kant. In de avond wordt er een gezellige avond aan boord georganiseerd met een vaartocht langs de fonkelende lichtjes van de stad Boedapest en een folkloreshow. 
Morgenexcursie stadstour Boedapest € 45,- p.p.
Middagexcursie Paleis van Gödöllö € 59,- p.p. of excursie levendig Boedapest € 48,- p.p.
Avondexcursie Boedapest met folkloreshow (inbegrepen)

Boedapest Hart van Europa

Dag 15 - Boedapest – Nederland

Ontscheping na het ontbijt, om ca. 09.00 uur, in Boedapest. Per lijndienstvlucht vanaf Boedapest naar Amsterdam.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

De toegang tot het Zonnedek op een cruise over de Main en het Rijn-Main-Donau kanaal is beperkt i.v.m. het grote aantal sluizen tussen met name Kostheim en Kelheim. Waar mogelijk staat de kapitein passagiers toe op het Zonnedek. Tijdens de cruise is het in de openlucht gelegen River Terrace altijd open. Natuurlijk kunt u ook ten alle tijde onbeperkt genieten van het landschap vanuit de panoramaramen in de panoramabar en de Amadeus Club.

Amadeus Star

Post-cruise arrangement in Boedapest

Verwen uzelf met een post-cruise arrangement in de sfeervolle stad Boedapest aan de Donau. Verblijf 2 dagen na uw cruise in het prachtige Boedapest. Boedapest is een charmante stad met duizend gezichten. De hoofdstad van Hongarije is door haar ligging aan beide oevers van de Donau en de bijzondere architectuur een van de mooiste steden van Europa. De stad ontstond door het samengroeien van de twee stadsdelen Boeda en Pest. Alle periodes uit de geschiedenis van het land- van de tijd van de Romeinen, via de Middeleeuwen tot de Renaissance- voegen zich samen op een veelzijdige, maar toch harmonieuze wijze. Naast de vele bezienswaardigheden en het veelzijdige verleden is de stad onder andere bekend vanwege haar rijke culturele leven. De stad bezit maar liefst zestig musea, twintig theaters, drie concertzalen en twee operagebouwen.

Inbegrepen:
- Transfer hotelschip - hotel en hotel - luchthaven. 
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid
Toeslag voor alleengebruik op aanvraag. Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud en op aanvraag. 

Boedapest Hart van Europa
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit vier excursiepakketten: excursiepakket A voor € 405,- p.p., excursiepakket B voor € 485,- p.p.. excursiepakket C voor € 776,- p.p. of excursiepakket D voor € 890,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie Amsterdam en Noord-Holland
De stad Amsterdam, gesticht als een klein vissersdorp aan het einde van de 12e eeuw, groeide in de Nederlandse Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste havens ter wereld als gevolg van de innovatieve ontwikkelingen in de handel. Vandaag de dag beschikt Amsterdam nog altijd over een van de grootste historische centra in Europa, met zo’n 7.500 geregistreerde monumentale panden. Het straatbeeld is nauwelijks veranderd sinds de 19e eeuw. Het hart van Amsterdam bestaat uit negentig eilanden die door vierhonderd bruggen met elkaar verbonden zijn. Gedurende een stadstour door de Nederlandse metropool ziet u onder meer het Koninklijk Paleis op de Dam, de vele grachten en het Museumkwartier. De stadstour eindigt met een rondvaart over de grachten. Er is immers geen betere manier om Amsterdam te bekijken dan vanaf het water. Vervolgens rijdt u door het polderlandschap naar het authentieke vissersdorp Volendam. De huizen in Volendam zijn zeer dicht tegen elkaar gebouwd, iets wat de typische buurten in Volendam kenmerkt. Wandel door het oude plaatsje en zie hoe de mensen er nog altijd hun traditionele klederdracht dragen. Midden op het platteland brengt u een bezoek aan een lokale kaasboerderij. Hier leert u hoe de echte Nederlandse kaas wordt gemaakt en proeft u van dit lokale product.
Excursieprijs € 78,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Keulen
Tijdens deze stadswandeling ontdekt u het historische centrum rondom de beroemde Dom. Vele bezienswaardigheden bevinden zich binnen slechts één vierkante kilometer van de kathedraal, het stadhuis en het oude centrum met de Romaanse Grote Sint-Martinuskerk. U krijgt een goed beeld van het lokale leven in Keulen wanneer u door de smalle straatjes en over de schilderachtige pleinen zoals de Oude Markt en de Hooimarkt wandelt. Breng tevens een bezoek aan de Dom van Keulen, behorend tot het werelderfgoed van UNESCO. Het bezoek is wel afhankelijk van openingstijden en diensten. Sinds de voltooiing in 1880 is de Keulse Dom vanwege de twee smalle, 157 meter hoge torens niet alleen het symbool van de stad en het bekendste architectonische monument, maar ook de meest bezochte kerk in Duitsland. U besluit de tour met een proeverij van Kölsch, het meest gedronken bier in Keulen en omgeving.
Excursieprijs: € 44,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids en een glas Kölsch
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Zevengebergte en Schloss Drachenburg
Vanuit Keulen reist u per touringcar zuidwaarts voorbij Bonn richting het eerste nationale reservaat van Duitsland, het Zevengebergte. Op de top van de berg vindt u Hotel Petersberg, waar vele belangrijke politieke discussies plaatsvonden, zoals de Afghanistanconferentie in 2001. U bereikt de top met de oudste tandradbaan van Duitsland of te voet. Eenmaal boven kunt u de ruïnes van Schloss Drachenburg ontdekken. Tevens heeft u een wonderschoon uitzicht over het Rijndal. In de 19e eeuw werd er halverwege de Drachenfelsberg een merkwaardig museum gebouwd waar onder meer de geschiedenis van de Nibelungen wordt gepresenteerd.
Excursieprijs: € 81,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Rüdesheim met Siegfried’s Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip brengt de traditionele Winzerexpress u naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelfspelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse. Na uw bezoek maakt u een wandeling door het pittoreske stadje. Verken het hart van de oude binnenstad van Rüdesheim, de Drosselgasse, waar verschillende wijnhuizen en tuintavernes u uitnodigen om er te vertoeven.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: vervoer per Winzerexpress, entree Siegfried’s Musikkabinett, stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Rüdesheimer wijncultuur en Drosselgasse. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Rüdesheimer wijncultuur en Drosselgasse
Geniet van een onvergetelijke rit met de Winzerexpress door de wijngaarden van Rüdesheim en ontdek de schoonheid van het Rijndal. Bezoek een typische wijnmakerij en proef verschillende wijnen uit de regio. Vervolgens wandelt u door de geplaveide Drosselgasse, die al in de 15e eeuw door de Rijnvaarders werd gebruikt. Hier vindt u nog tal van vakwerkwijnhuizen en kleine winkeltjes.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Winzerexpress, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Rüdesheim met Siegfried’s Musikkabinett. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Miltenberg en Wertheim
Miltenberg biedt u een aantrekkelijke combinatie van de rivier, de middeleeuwse stad en de bosrijke heuvels. Het historische marktplein, de hoge halfhouten huizen met puntgevels, het oude stadhuis en het kasteel van Miltenberg, dat overal bovenuit stijgt, geven deze Duitse stad haar charme. Daarna vervolgt u uw weg naar Wertheim. Beleef de rijke geschiedenis en romantiek van Wertheim en ontdek de middeleeuwse straten en vele halfhouten huizen in de stad. De Engelenfontein en de laatgotische Kiliankapel zijn absoluut de moeite waard om te bezichtigen. In het lokale glasmuseum hoort u interessante feiten over glas en ziet u de glasblazers aan het werk.
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree glasmuseum, stadswandelingen o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadswandeling Würzburg en wijnproeverij
Ontdek de vele schitterende bezienswaardigheden in de oude stad Würzburg, zoals het marktplein, de Mariakapel en de oude hoofdbrug met een uniek panorama-uitzicht op de vesting Marienberg en omliggende wijngaarden. Vervolgens bezoekt u de Residentie van Würzburg, een van de belangrijkste barokke kastelen en een meesterstuk uit de Zuid-Duitse barok, gebouwd in het begin van de 18e eeuw door Balthasar Neumann. De trap met fresco’s van de Venetiaanse Tiepolo en de Keizerzaal zijn in het bijzonder erg indrukwekkend. Hierna geniet u van een rondleiding door de oude kelder van de lokale wijngaard. Aan het einde van de excursie heeft u ook de mogelijkheid om deze heerlijke wijn te proeven.
Excursieprijs: € 69,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids, wijnproeverij
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Rothenburg ob der Tauber. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg ob der Tauber is een stad die al in de middeleeuwen ontstaan is en haar middeleeuwse karakter grotendeels heeft weten te behouden. Rothenburg ob der Tauber ligt aan de zogenaamde Romantische Strasse. Een rondleiding door de historische oude stad geeft u een goed overzicht van de verschillende aspecten en tijdperken van de geschiedenis van Rothenburg. Tijdens de rondleiding brengt u ook een bezoek aan de gotische Sint-Jacobskerk. Hierna krijgt u vrije tijd om Rothenburg verder te ontdekken of een ​​kijkje te nemen in het beroemde Käthe Wohlfahrt Christmas Museum.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie stadswandeling Würzburg en wijnproeverij. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Bamberg
Een comfortabele touringcar brengt u naar het centrum van Bamberg, ook wel bekend als het ‘Frankische Rome’. Laat u tijdens een wandeling betoveren door de magie en de geschiedenis van deze stad. Met het historische centrum, kerken en kloosters, bruggen, smalle straten en pleinen, halfhouten huizen en barokke gevels behoort Bamberg tot het werelderfgoed van UNESCO. U ziet schitterende bouwwerken, waaronder de keizerlijke kathedraal, de oude keizerlijke woning, het nieuwe residentiepaleis met de rozentuin, het oude stadhuis en het vroegere vissersdorp dat nu het ‘Klein Venetië’ van Bamberg is.
Excursieprijs: € 34,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadstour Neurenberg
Tijdens deze stadstour ziet u alle belangrijkste hoogtepunten van Neurenberg, van de Middeleeuwen tot aan het heden. Het historische Neurenberg, ooit een vrije keizerstad, is de tweede stad in de deelstaat Beieren en de hoofdstad van de regio Franken. De stijl van de oude stad is tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog behouden gebleven. Muren, torens en het kasteel geven u een helder beeld van hoe Neurenberg er in de Middeleeuwen uit moet hebben gezien. Na het passeren van het Paleis van Justitie brengt de touringcar u naar het historische hart van de stad. Uw wandeling door de nauwe, middeleeuwse steegjes start aan de voet van het kasteel. Ten slotte maakt u een stop bij de markt, waar u heerlijk kunt struinen langs de winkeltjes en kunt genieten van een kop koffie alvorens u per touringcar terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 52,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadstour o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 5

Middagexcursie Documentatiecentrum Neurenberg
Het manifestatieterrein van de nazipartij bevindt zich in het zuidoosten van Neurenberg. Hier werden van 1933 tot 1938 protestbijeenkomsten gehouden door de nazi’s. De overblijfselen van de immense gebouwen zijn tot op de dag van vandaag de levendige bewijzen van de grootheidswaanzin van het nationaal-socialistische regime. Het gebied van maar liefst elf vierkante kilometer diende als een imposante locatie voor de machtsdemonstraties van de NSDAP. Nu vindt u er een herdenkingsplek en wordt het terrein gebruikt als motorcircuit genaamd Norisring. Naast het terrein zelf bezoekt u het documentatiecentrum met de permanente tentoonstelling ‘Fascinatie en Geweld’, dat u inzicht geeft in de oorzaken, de context en de gevolgen van het nationaal-socialisische terreurbewind.
Excursieprijs: € 64,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Documentatiecentrum Neurenberg
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Lebkuchenwelt Nürnberg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bezoek aan Lebkuchenwelt Nürnberg
Een uitstapje naar Neurenberg kan uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan de Neurenbergse peperkoek- en koekjesspecialist ‘Gingerbread-Schmidt’. In tegenstelling tot de harde peperkoek is Lebkuchen zacht en vochtig, gemaakt met noten, honing en een scala aan exotische kruiden. Lebkuchen is beroemd in de stad Neurenberg en wordt traditioneel gebakken en genoten tijdens de kerstperiode. Tijdens een 20 minuten durende film maakt u kennis met het rijk van deze zoete lekkernij. Ook geniet u van een proeverij en bezoekt u na afloop de factory outlet.  
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. deskundige gids, entree Lebkuchenwelt
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Documentatiecentrum Neurenberg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Regensburg
Regensburg is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland met indrukwekkende historische gebouwen. Tot de architectonische schatten behoren onder meer kerken, kloosters, het stadhuis en een van Europa’s oudste bruggen die al sinds de 12e eeuw de Donau overspant. Tijdens een wandeling voelt en beleeft u de vroegere macht en welvaart van Regensburg, de plaats die ooit de handelsroute naar het Oosten beheerste. De Sint-Pieterskathedraal van Regensburg is een gotisch meesterwerk dat u, indien geopend, van binnen kunt bewonderen.
Excursieprijs: € 24,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie bezoek aan residentie Thurn und Taxis. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bezoek aan residentie Thurn und Taxis incl. bierproeverij
Geniet van mooie en onvergetelijke excursie in het historische Paleis Thurn en Taxis. De rondleiding toont u de prachtige marmeren trap in de zuidvleugel van het kasteel, die leidt naar de prachtige kamers van de residentie van de Monarch. U wordt traditioneel verwelkomd aan de voet van de indrukwekkende trap. Het gehele renaissancistische interieur is geïnspireerd op de Romeinse oudheid. Daarna loopt u verder naar de traditionele brouwerij bij het kasteel, waar u een korte rondleiding kunt verwachten en daarna de mogelijkheid hebt om een ​​glas bier en een typisch Beierse pretzel te proeven.
Excursieprijs: € 76,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. deskundige gids, entree Thurn und Taxis, bierproeverij
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie stadswandeling Regensburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Passau
Geniet van een prachtige wandeling door de kronkelende straten in de Altstadt van Passau. De barokke stad gelegen aan drie rivieren heeft lange tijd de aandacht getrokken van handelaren en reizigers. Vanaf het eerste moment zal ‘klein Venetië’ u verwonderen. Midden in de Altstadt ligt de St. Stephansdom, die ook wel bekendstaat als een barokke kathedraal met een gotisch karakter. Het indrukwekkende pijporgel maakt de St. Stephansdom het ware hoogtepunt van de drierivierenstad. Hoog boven de Altstadt vindt u een van de grootste fortcomplexen in heel Europa, Veste Oberhaus. Deze vesting kunt u op eigen gelegenheid ontdekken na afloop van de stadswandeling. Daar het nooit is veroverd of verwoest, is dit fort een perfect voorbeeld van goed en lang bewaard gebleven historische bouwwerken.
Excursieprijs: € 24,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 5

Morgenexcursie Stift Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Stift Melk, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Dürnstein met wijnproeverij
U start de excursie in Dürnstein, één van de bekendste wijnstadjes in de Wachau. De Wachau is één van de mooiste wijnstreken in Oostenrijk. Dürnstein heeft adembenemende landschappen, traditionele architectuur en culturele hoogtepunten. Uw gids neemt u mee langs de stadsmuur en kasteel ruïnes en andere prachtige bezienswaardigheden in Dürnstein. Vervolgens nemen wij u mee naar het charmante hotel Schloss Dürnstein, waar u een selectie kunt proeven van de meest uitmuntende wijnen van de regio.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4

Avondexcursie klassiek concert ‘Sound of Vienna’
Wij bieden u de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. U kunt tijdens deze avond genieten van de charme van Wenen met walsen, polka’s, aria’s en duetten, evenals operette en pianomelodieën. Kortom een zeer gevarieerd programma!
Excursieprijs: € 73,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, B-categorie concertkaart
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadstour Wenen
Om Wenen volledig te ontdekken kunt u dagen of misschien zelfs weken uittrekken. Toch krijgt u tijdens deze stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen een goed beeld. De excursie start met een mooie rit langs de beroemde Ringstrasse, langs een aantal overweldigende gebouwen, zoals het operahuis, het parlement, het Burgtheater en het imposante stadhuis van Wenen. De excursie wordt te voet vervolgd. U maakt een mooie wandeling door het centrum. Hier zult u het echte Wenen ten volle ervaren. De wandeling start bij het bekende paleis Hofburg, dat vanaf de 13e eeuw tot 1918 de residentie was van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Hierna loopt u langs de Kohlmarkt. U eindigt de stadstour bij de iconische Stephansdom. Voordat u terugkeert naar het schip, heeft u nog vrije tijd om door de straten van de Oostenrijke hoofdstad te wandelen.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadstour o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
Per touringcar vertrekt u naar een van de mooiste monumenten van Wenen, Schloss Schönbrunn. Het paleis staat bekend als het belangrijkste cultureel erfgoed van Oostenrijk en het kasteel en de tuinen zijn verklaard tot UNESCO cultureel werelderfgoed. Toen Maria Theresia regeerde, beleefde Schönbrunn haar hoogtijdagen. Het kasteel en het park vormden het centrum van het hofleven en het politieke leven. Onder de persoonlijke leiding van de keizerin werd Schloss Schönbrunn uitgebreid en heringericht tot koninklijke residentie. Het complex heeft in totaal 1.441 kamers. U bezoekt een groot gedeelte van de ceremoniële kamers tijdens deze excursie. De liefhebbers maken vervolgens een wandeling door de schitterend aangelegde tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Schönbrunn, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadstour o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis
U reist per touringcar naar het Imperial Schlosshof Paleis in Oostenrijk. Het prachtige complex werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd door de inspanningen van twee van de belangrijkste persoonlijkheden uit het barokke tijdperk. Generaal prins Eugenius van Savoye was tijdens zijn leven een legende; als liefhebber van kunst zorgde hij voor bijna onbeperkte middelen voor de bouw ervan. Architect Lucas von Hildebrandt was verantwoordelijk voor de uitvoering van het concept, dat een prachtig paleis met tuinen en een idyllisch landgoed omvatte. Het paleis werd aangekocht door keizerin Maria Theresa, die het centrale gebouw met één verdieping liet uitbreiden en verbouwen in de stijl van het Franse classicisme. Na haar regeerperiode nam de belangstelling van de Habsburgers voor het landgoed af, maar vandaag presenteren de keizerlijke woonvertrekken, feestzaal en kapel zich weer zoals ze ooit zijn ontworpen door de beste kunstenaars van hun tijd.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie wijnroute ‘Klein Karpaten’. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie wijnroute ‘Klein Karpaten’
Geniet van een prachtige rit door de een deel van Karpaten. Deze beschermde beboste bergketen strekt zich 100 kilometer lang uit van Bratislava naar het noordoosten. Verspreid langs de Kleine Karpaten zijn veel wijnmakerijen met een lange wijntraditie, die teruggaat tot de tijd van de Keltische en Romeinse nederzettingen. Deze dorpen, zoals Sv. Jur (St. George), Pezinok of Modra voorzagen het koninklijk hof sinds de middeleeuwen van goede kleine Karpaten-wijnen. Langs de Karpaten liggen ook ambachtelijke stadjes met lange tradities zoals aardewerk en ander handwerk. Geniet op uw terugreis van een wijnproeverij van de lokale vintage in een wijnkelder, waar u ook meer te weten komt over de geschiedenis van de wijnbouw in de Karpaten.
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Imperial Schlosshof Paleis. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Paleis van Gödöllő 
Het Paleis Gödöllö werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Het paleis ligt dicht bij Boedapest en is één van de grootste barokke kastelen van Hongarije. Het paleis is vooral bekend als het zomerpaleis van Keizerin Elizabeth (Sissi) en Keizer Frans Joseph. Het paleis kent daarnaast nog een museum waarin nog vele kamers zijn gebleven zoals deze door Sissi zijn gekend. Ook vindt u hier een prachtig barok theater en in de tuin staat nog een schitterend paviljoen, deze is volledig herbouwd. De keizerin verbleef vaak in het paleis om haar rust te zoeken en om even weg te zijn van het drukke leven aan het hof in Wenen. 
Excursieprijs: € 59,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class
 touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie levendig Boedapest. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie levendig Boedapest 
Uw excursie begint met een bezoek aan de markthal, een overdekt gebouw uit 1896. Een wandeling door de kraampjes van de markthal onthult al snel enkele van de meest populaire Hongaarse specialiteiten, waaronder de beroemde Hongaarse paprika. Na uw bezoek aan de markthal gaat u verder met de touringcar naar het stadspark, waar u het Vajdahunyad-kasteel en de Széchenyi-baden kunt bewonderen. Dit is één van de grootste thermale baden van Europa. Neem daarna de op één na oudste metro van Europa naar het stadscentrum naar de patisserie "Gerbeaud", en geniet van een stuk taart en een kopje koffie en bekijk ten slotte de beroemde Sint-Stefanusbasiliek. (In het weekend is de Markthal gesloten. Als alternatief bezoekt u het beroemde operagebouw van Boedapest en gaat u naar de Gellert-heuvel voor het fantastische uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in plaats van de basiliek en de markthal).
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class
 touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Paleis van Gödöllő. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursiepakket A | voor slechts € 405,- p.p.
Geniet van 10 voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

• Excursie Amsterdam en Noord-Holland
• Excursie stadswandeling Keulen
• Excursie stadswandeling Miltenberg en Wertheim met bezoek aan het glasmuseum
• Excursie stadswandeling Bamberg
• Excursie stadstour Neurenberg
• Excursie stadswandeling Passau
• Excursie Stift Melk
• Excursie stadstour Wenen
• Excursie stadstour Bratislava
• Excursie stadstour Boedapest

Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket B | voor slechts € 485,- p.p.
Geniet van 13 voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

• Excursie Amsterdam en Noord-Holland
• Excursie stadswandeling Keulen
• Excursie Rüdesheim met bezoek aan Siegfried’s Musikkabinett
• Excursie stadswandeling Miltenberg en Wertheim met bezoek aan het glasmuseum
• Excursie stadswandeling stadswandeling Würzburg en wijnproeverij 
• Excursie stadswandeling Bamberg
• Excursie bezoek aan Lebkuchenwelt Nürnberg
• Excursie stadswandeling Regensburg
• Excursie stadswandeling Passau
• Excursie stadswandeling Dürnstein en wijnproeverij
• Excursie stadstour Wenen
• Excursie stadstour Bratislava
• Excursie stadstour Boedapest

Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket C | voor slechts € 776,- p.p.
Geniet van 17 voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

• Excursie Amsterdam en Noord-Holland
• Excursie stadswandeling Keulen
• Excursie Rüdesheimer wijncultuur en Drosselgasse
• Excursie Rothenburg ob der Tauber
• Excursie stadswandeling Bamberg
• Excursie stadstour Neurenberg
• Excursie documentatiecentrum Neurenberg
• Excursie stadswandeling bezoek aan residentie Thurn und Taxis incl. bierproeverij
• Excursie stadswandeling Passau
• Excursie Stift Melk
• Excursie klassiek concert ‘Sound of Vienna’
• Excursie stadstour Wenen
• Excursie Schloss Schönbrunn
• Excursie stadstour Bratislava
• Excursie wijnroute ‘Klein Karpaten’
• Excursie stadstour Boedapest
• Excursie levendig Boedapest

Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket D | voor slechts € 890,- p.p.
Geniet van 20 voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

• Excursie Amsterdam en Noord-Holland
• Excursie stadswandeling Keulen
• Excursie Zevengebergte en Schloss Drachenburg
• Excursie Rüdesheim met Siegfried's Musikkabinett
• Excursie stadswandeling Miltenberg en Wertheim
• Excursie stadswandeling Würzburg en wijnproeverij
• Excursie stadswandeling Bamberg
• Excursie stadstour Neurenberg
• Excursie documentatiecentrum Neurenberg
• Excursie stadswandeling Regensburg
• Excursie stadswandeling Passau
• Excursie Stift Melk
• Excursie stadswandeling Dürnstein met wijnproeverij
• Excursie klassiek concert ‘Sound of Vienna’
• Excursie stadstour Wenen
• Excursie Schloss Schönbrunn
• Excursie stadstour Bratislava
• Excursie Imperial Schlosshof Paleis
• Excursie stadstour Boedapest
• Excursie Paleis van Gödöllő

Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Cara. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Cara!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Cara, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Cara beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Cara biedt plaats aan maximaal 163 passagiers.

Amadeus Cara - Exterieur - Donau Durnstein (2)
HS Amadeus Cara
Amadeus Cara Receptie - check in
Receptie
Amadeus Cara - Bar
Bar
Amadeus Cara - restaurant
Luxe restaurant
Amadeus Cara café Vienna
Café Vienna
Amadeus Cara_Suite met Keulen
A-suite (26m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Cara_AB  cabine
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
Amadeus Cara C cabin - Render
C-cabine (16m²) met kleine vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
17_AMADEUS_Cara_Fitness Room
Fitness
Amadeus Cara Zonnedek 2
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse Cruise door het hart van Europa
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 juli 2024
v.a. 2.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.798,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 898,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.398,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.898,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.


• Lijndienstvlucht Boedapest – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfer hotelschip – luchthaven Boedapest
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Keuze uit rode of witte wijn tijdens het diner
       • 24-uurs koffie en theestation
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Speciaal entertainment aan boord waaronder lezingen en kookdemonstraties
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Alle haven- en lokale belastingen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Postcruise arrangement in Boedapest (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + uw non-refundable vliegticket aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor dit reisarrangement gelden afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets.
Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
15-daagse Cruise door het hart van Europa
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 juli 2024
v.a. 2.998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.798,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 898,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.398,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.898,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.


Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Boedapest – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfer hotelschip – luchthaven Boedapest
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Keuze uit rode of witte wijn tijdens het diner
       • 24-uurs koffie en theestation
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Speciaal entertainment aan boord waaronder lezingen en kookdemonstraties
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Postcruise arrangement in Boedapest (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + uw non-refundable vliegticket aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor dit reisarrangement gelden afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets.
Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises