Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Amsterdam centraal
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
10-daagse cruise Hollands Welvaren

Cruisen door Nederland & België

riviercruises

11-daagse cruise Hollands Welvaren

Cruise door Nederland en België met vertrek en aankomst in Rotterdam!

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volpension verzorging aan boord
Volgend vertrek
17-08-2024
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Star *****
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

11-daagse cruise Hollands Welvaren

U geniet van het beste wat Nederland en België te bieden hebben. Denk aan VOC-steden, karakteristieke Hanzesteden en historische hoogtepunten als Antwerpen en Maastricht. Van dichtbij maakt u kennis met de bijzonder mooie natuur van de Oosterschelde en het IJsselmeer. Trakteer uzelf op deze veelzijdige vaarvakantie door de Nederlanden! De mooiste panorama's glijden rustig aan u voorbij wanneer u geniet aan boord van het 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Star.

Foto+Rotterdam
Rotterdam
Hollands Welvaren
Hoorn
Hollands Welvaren
Hoorn
Hollands Welvaren
Lemmer
Hollands Welvaren
Kampen
Hollands Welvaren
Kampen
Hollands Welvaren
Lelystad
Hollands Welvaren
Amsterdam
Riviercruise Nederland en Belgie Amsterdam
Amsterdam
Willemstad DJI_0311-HDR-1
Willemstad
Hollands Welvaren
Willemstad
Hollands Welvaren
Antwerpen
Hollands Welvaren
Maastricht
Hollands Welvaren
Roermond
Hollands Welvaren
Roermond
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Vaarschema

Uw route in beeld

11-Daagse-Hollands Welvaren_2-01

Dag 1 - Rotterdam – Hoorn

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping aan boord van uw hotelschip vindt plaats om ca. 15.30 uur. U reist met eigen vervoer of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. We heten u welkom met een heerlijk welkomstdiner aan boord, een goed begin van uw cruise! Tijdens de maaltijd en in de sfeervolle salon maakt u kennis met uw medepassagiers. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Hoorn, waar u de volgende morgen aankomt. 

Hollands Welvaren

Dag 2 - Hoorn – Enkhuizen

Deze morgen nodigen wij u graag uit om de prachtige stad Hoorn te ontdekken. Een boeiende wandeling door het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u een bezoek aan het Jozef huis/Kaap Hoorn Vaarders. Of breng een bezoek aan de BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Dit is de eerste én laatste groentedoorvaarveiling ter wereld. Terug aan boord geniet u van een heerlijke lunch en zet uw hotelschip koers richting Enkhuizen. Na het diner heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Enkhuizen te ontdekken.
Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Jozef huis € 30,- p.p. Of bezoek BroekerVeiling in Broek op Langedijk € 55,- p.p.

Hoorn+vooraanzicht

Dag 3 - Enkhuizen - Lemmer

In de morgen kunt u mee op excursie door Enkhuizen. Enkhuizen staat bekend als 'Haringstad' vanwege zijn verleden als centrum van de haringvisserij. In Enkhuizen lijkt de tijd hier en daar te hebben stilgestaan. De stad ademt nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw. Vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken zijn bewaard gebleven. Tijdens de lunch vaart u naar Lemmer waar u aan het einde van de middag aankomt.

 

shutterstock_1956417826_Nederland, Enkhuizen

Dag 4 - Lemmer – Kampen – Lelystad

Morgenexcursie Ir. D.F. Woudagemaal, het grootste functionerende stoomgemaal ter wereld. Terwijl u geniet van de lunch worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarmiddag aan boord van uw luxe hotelschip naar Kampen. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door Historisch Kampen. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u vandaag deze Hanzestad met zijn vele historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis. Tot slot wacht u aan het einde van de middag een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici in de Bovenkerk in Kampen, georganiseerd door Friendship Riviercruises. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers richting Lelystad, waar we laat op de avond arriveren.
Morgenexcursie Ir. D.F. Woudagemaal € p.p.
Middagexcursie stadswandeling Kampen € 20,- p.p.

Hollands Welvaren

Dag 5 - Lelystad – Amsterdam – Rotterdam

Vanmorgen vroeg zetten we koers richting de hoofdstad, waar we aan het begin van de ochtend arriveren. In de ochtend heeft u de mogelijkheid om Amsterdam op eigen gelegenheid te ontdekken. In de middag kunt u mee op excursie en maakt u kennis met het Joodse erfgoed in onze hoofdstad. Tijdens deze middagexcursie leert u alles over de wisselwerking die er was tussen de stad en de Joodse gemeenschap. U brengt o.a. een bezoek aan de Portugese Synagoge. Na het diner stapt u aan boord van diverse salonboten met elk hun eigen comfort. U geniet van een heerlijke avondrondvaart over de Amsterdamse grachten. Net voor middernacht worden de trossen los gegooid voor de vaart naar Rotterdam.
Middagexcursie Ontdekking Joods Cultureel Kwartier Amsterdam  €  70,- p.p.
Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot € 65,- p.p.

Hollands Welvaren

Dag 6 - Rotterdam – Willemstad

Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in de havenstad Rotterdam. Wij hebben voor u deze ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? Of ontdekt u tijdens een rondleiding alles over de SS Rotterdam. De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Aan het einde van de middag gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Willemstad.
Morgenexcursie rondrit historische tram € 55,- p.p. 
Morgenexcursie per watertaxi naar SS Rotterdam € 40,- p.p. 

Hollands Welvaren

Dag 7 - Willemstad – Antwerpen – Maastricht

Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Star. Tijdens de lunch komt Antwerpen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor de stadswandeling Antwerpen eindigend bij de St. Pauluskerk. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding door de St. Pauluskerk. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Na afloop staat er voor iedere Friendship passagier een orgeldemo op het programma. Een muzikale afsluiting van de dag! Eenmaal terug aan boord zet uw hotelschip koers naar Maastricht en serveert de chef-kok en zijn keukenbrigade een voortreffelijk diner. 
Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen € 25,- p.p. of rondleiding Sint-Pauluskerk in Antwerpen € 25,- p.p.

Hollands Welvaren

Dag 8 - Maastricht

Aan het einde van de ochtend arriveert u in Maastricht. De liefhebbers gaan na de lunch van boord voor de panoramische bustour Mergellandroute; de oudste, bekendste en meest geliefde autoroute van Nederland. Of bezoekt u het enige terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne in Maastricht; een prachtig decor voor een exclusieve wijnproeverij. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Maastricht. U kunt na het diner Maastricht op eigen gelegenheid verder ontdekken.
Middagexcursie panoramische bustour Mergellandroute € 65,- p.p. of bezoek Château Neercanne met wijnproeverij € 90,- p.p.

Hollands Welvaren

Dag 9 - Maastricht – Roermond – Venlo

Vanmorgen vroeg zet uw hotelschip koers richting Roermond. Vanmiddag genieten de liefhebbers van een middagexcursie naar de kasteeltuinen in Arcen. Laat u verrassen door de kleuren en geuren in de verschillende tuinen. Tijdens het diner vaart uw hotelschip vanuit Roermond richting Venlo, waar we later op de avond zullen afmeren. Heerlijk genieten van een ontspannen vaaravond aan boord van uw hotelschip!
Middagexcursie kasteeltuinen in Arcen € 55,- p.p.

Kasteeltuinen Arcen

Dag 10: Venlo – Nijmegen – Rotterdam

Vanmorgen varen we vanuit Venlo naar Nijmegen, waar we tijdens de lunch arriveren. De liefhebbers gaan vanmiddag van boord voor een bustour Zevenheuvelenroute per touringcar. De route voert u door de Ooijpolder, langs Berg- en Dal en over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Onderweg maken we nog een stop voor een kopje koffie met wat lekkers. Aan het einde van de middag wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici in Nijmegen georganiseerd door Friendship Riviercruises! Tijdens het diner gaan de trossen weer los en vaart u richting Rotterdam
Middagexcursie bustour Zevenheuvelenroute incl. koffiestop € 55,- p.p.

Hollands Welvaren

Dag 11: Rotterdam (ontscheping)

Alweer de laatste dag van uw cruise door Nederland en België. Vanmorgen vroeg komt uw hotelschip aan in Rotterdam. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise door Nederland.


*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Hollands Welvaren
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 13 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Jozef huis
Hoorn is een prachtige stad die u een keer moet zien, horen, proeven en voelen. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn. Dat geeft de stad een bijzondere sfeer. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit het tijdperk van de VOC, maar ook in de oude haven vindt u nog een stukje glorie terug. In het historische centrum kunt u tot op heden de prachtige monumenten en imposante bouwwerken bewonderen. De binnenstad van Hoorn is dan ook een beschermd stadsgezicht en hier zijn 347 Rijksmonumenten te vinden. Na de historische wandeling brengt u een bezoek aan het Jozef huis. U brengt een bezoek aan de Oudheidkamer van het voormalige jongensweeshuis van Hoorn. Er is een bibliotheek en een interessante collectie antieke nautische instrumenten, waaronder een bijzondere sterrenglobe. Verder zijn er diverse schitterende scheepsmodellen te zien. De originele Hondius Kaart (1602) behoort ook tot de collectie. Met steun van het VSB Fonds heeft de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders in het voorjaar van 2000 een zeer zeldzame kaart kunnen verwerven, een sleutelstuk in de historie van de ontdekking van Kaap Hoorn. Het betreft de Mercator-Hondiuskaart van 1602, waarop Vuurland als een archipel is aangegeven. Ten zuiden daarvan - parallel aan Straat Magelaen - wordt een tweede doorvaart tussen de Atlantische en de Stille Oceaan getoond. In 1615 vertrok de vloot van Le Maire en Schouten uit Hoorn om bezuiden de moeilijk te bezeilen Straat Magelaen een nieuwe weg naar de Stille Zuidzee te zoeken.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Jozef huis.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de BroekerVeiling. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie BroekerVeiling in Broek op Langedijk
U bezoekt vandaag een wel heel bijzonder gebouw in de Noord-Hollandse polder: de BroekerVeiling! Deze eerste én laatste groentedoorvaarveiling ter wereld is ontstaan in 1887. Voor het eerst in de geschiedenis maakte men hier kennis met het ‘veilen bij afslag’. Een systeem dat bij huidige veilingen nog steeds wordt toegepast! Het historische veilinggebouw in Broek op Langedijk, sinds 1973 een museum, bestaat uit markante hallen die boven het water zijn gebouwd, in de stijl van de late Jugendstil. Zelfs de originele veilingklok uit 1903 is nog aanwezig. De naam ‘groentedoorvaartveiling’ wordt vanzelf duidelijk wanneer u het museum binnenkomt: de te veilen producten worden letterlijk langs de veilingbanken gevaren! 
In het museum worden nog steeds dagelijks seizoensgroenten geveild, een bijzondere ervaring. U krijgt een rondleiding door het museum, waarna u tijdens een rondvaart kennismaakt met het ‘Rijk der Duizend Eilanden’. Het is een naam die in de volksmond wordt gebruikt voor de Geestmerambacht zoals die was vóór de ruilverkaveling. Tussen 1150 en 1250 woedden er vele stormen in het gebied, die er uiteindelijk voor zorgden dat boeren op dikke lagen afgezet klei landbouw gingen bedrijven. De uiteindelijke ruilverkaveling heeft aan het bestaan van deze kleine, slecht bereikbare akkers een eind gemaakt, behalve rondom de BroekerVeiling. Een plek waar de geschiedenis herleeft!
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree BroekerVeiling en rondvaart. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Hoorn. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Kampen
Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u vandaag de Hanzestad Kampen met zijn vele historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis. Kampen ligt in de regio IJsseldelta, een bijzondere regio met veel natuurschoon en water. Het Hanzeverleden is op tal van plekken tastbaar. Meer dan 500 monumentale panden en 3 stadspoorten zijn historische overblijfselen van de Gouden Eeuw. Bij een wandeling door Kampen komt u ook de ‘Fresco’s van de Middenstand’ tegen. De authentieke muurreclames laten u een stukje vergeten reclamegeschiedenis zien. Kampen staat ook bekend om z’n prachtige stadspoorten. De Broederpoort vormt samen met de Cellebroederspoort onderdeel van de aarden wal ter verdediging van de stad. De St. Nicolaaskerk, tegenwoordig de Bovenkerk, is de oudste kerk van Kampen en een markante verschijning langs het IJsselfront. Deze grote, gotische kruisbasiliek is gebouwd in de 14e eeuw.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie ontdekking Joods Cultureel Kwartier Amsterdam
U kent vast wel de informele bijnaam van Amsterdam: Mokum. Wist u dat deze naam is ontstaan in de Joodse gemeenschap? Vanaf de 17e eeuw woonden er relatief veel Joden in Amsterdam, die met hun eigen verenigingen, gewoonten, markten en buurten de stad een heel eigen gezicht gaven. Tijdens deze middagexcursie leert u alles over de wisselwerking die er was tussen de stad en de Joodse gemeenschap. Tot aan de Tweede Wereldoorlog woonden de meeste Joden in de Waterlooplein- en Plantagebuurt. Wandelingen door deze buurt tonen ook vandaag de dag het veelkleurige leven dat zich daar heeft afgespeeld. De wandeling start bij het Hoogduitse synagogencomplex, tegenwoordig het Joods Museum. Vanuit hier loopt u langs vele gevels, gebouwen en monumenten die herinneren aan de veelzijdige geschiedenis van de Amsterdamse Jodenbuurt. Tijdens de tour ziet u ook het Holocaust Namen Monument en het Monument Dockwerker. U brengt een bezoek aan de Portugese Synagoge. Dit imposante bouwwerk was lang de grootste synagoge ter wereld. Laat u verrassen door het 17e-eeuwse interieur met de vele koperen kandelaars en kroonluchters. Een veelzijdige tour die u niet wilt missen!
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Portugese Synagoge.
Zwaarte excursie: 4

Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot
Genieten op het water in Amsterdam. Stap aan boord van een klassieke en unieke salonboot voor een grachtenrondvaart. Elke salonboot is uniek in zijn soort en varieert in capaciteit van ca. 15 tot 30 personen. De schipper verwelkomt u en schenkt tijdens de minicruise een glaasje bubbels. De prachtige, hoge patriciërshuizen van rijke kooplieden en de grote pakhuizen langs de kades brengen u even terug naar de Gouden Eeuw. De grachtenpanden hebben steeds verschillende gevels, zoals de bekende klok-, tuit- of halsgevel. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs. De rondvaartboot voert u langs de bekende plaatsen zoals het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum en de Heineken Experience. Ook vaart u langs de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. Afhankelijk van de belangstelling varen we met 1 of meerdere schepen, zoals:
• Stan Huygens: een karakteristiek intiem schip, van voormalige eigenaar Freddy Heineken, met een prachtig strak design.
• Mona Lisa: gebouwd in 1931 en via verschillende wateren teruggekomen naar haar thuishaven Amsterdam.
• De Jonckvrouw: een klassiek scheepje, met een rijke geschiedenis in Amsterdam. Anders dan andere klassieke salonboten heeft de Jonckvrouw een modernere bouwstijl; chique maar zonder tierlantijn.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: privé grachtenrondvaart per salonboot, glaasje prosecco en iets lekkers.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie watertaxi en bezoek SS Rotterdam
Vanaf het schip vertrekt u per watertaxi naar het Stoomschip Rotterdam. Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het SS Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar. Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude glorie. Vroeger werden passagiers uitbundig uitgezwaaid en feestelijk onthaald in Rotterdam en New York. Tijdens deze tour beleeft u deze ervaringen opnieuw. Middels een audiofoon wordt beschreven wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Na de tour vertrekt u per watertaxi weer terug naar uw hotelschip. 
Excursieprijs: € 40,- p.p. 
Inclusief: vervoer per watertaxi, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree SS Rotterdam. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de historische tram. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie met historische tram door Rotterdam, inclusief stop bij remise en rondleiding met een kopje koffie/thee met appeltaart.   
Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! In 1931 deed de tram met middenbalkon zijn intrede bij het Rotterdams trambedrijf. De vierasser werd destijds beschouwd als de modernste tram van Europa en heeft ruim 35 jaar dienstgedaan. Uw conducteur vertelt u tijdens de 1,5 uur durende rondrit over de bezienswaardigheden die u ziet. Onderweg maken we een korte stop in het remise museum in Hillegersberg. Hier vindt u een verzameling van alle historische Rotterdamse trams. Tevens geniet u hier van een kopje koffie/ thee met appeltaart. Na de koffie vervolgen we de rondrit per tram door Rotterdam.  Op- en uitstappunt op ca. 600 meter lopen vanaf uw hotelschip aan de Boompjeskade. 
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: rondrit per tram, tussenstop museum met rondleiding en kopje koffie/thee met appelgebak 
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de SS Rotterdam. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. De stadswandeling eindigt bij de Sint-Pauluskerk. Als afsluiting van uw stadswandeling krijgt u hier nog een prachtige orgeldemo te horen.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo St. Pauluskerk.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de rondleiding door de St. Pauluskerk. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie panoramische bustour Mergellandroute
De Mergellandroute is een van de bekendste recreatieve routes van Nederland, en dat is niet voor niets! U ontdekt tijdens deze route al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Het Drielandenpunt in Vaals, het prachtige Maastricht en verschillende monumenten en pittoreske dorpjes zoals Epen, Slenaken en Eijsden. U zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten! Onderweg in de touringcar vertelt de gids u van alles over de omgeving.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids, koffiestop.
Zwaarte excursie: 1
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met het bezoek aan Château Neercanne. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Château Neercanne met een luxe wijnproeverij
Bourgondischer kan het bijna niet: een prachtig Château, gelegen aan de rand van Nederlands oudste stad Maastricht in de Jekervallei. Château Neercanne is het enige terrassenkasteel van Nederland en werd in 1698 gebouwd door de toenmalige Gouverneur Baron Daniël von Dopff. Hij wilde zijn gasten, waaronder Tsaar Peter de Grote, een statig onderkomen bieden. U zult zelf zien dat dit ruimschoots is gelukt! 
Bijzonder aan het Château is de opslagplaats van de wijnen: deze worden bewaard in de Romeinse grotten van het kasteel. De ideale omstandigheden! Het Château zelf verbouwt een uiterst geliefde pinot noir, voortreffelijk van kleur en smaak. De wijngaard is ideaal gelegen, pal op het zuiden tegen een vrij steile helling. Met maar liefst 400 stokken produceert het kasteel een echte, originele ‘Mis en bouteille Château Neercanne’. Tijdens de wijnproeverij, in een sfeervol met kaarsen verlichte wijnkelder, maakt u kennis met uiteraard deze pinot noir én de uitgebreide wijnkaart . 
Excursieprijs: € 90,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij (5 soorten).
Zwaarte: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de bustour Mergellandroute. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bezoek kasteeltuinen Arcen 
Een inspirerende wandeling waarbij u kennis maakt met het eeuwenoude kasteel en de schoonheid van bloemen en planten in één van de vele tuinen. Laat u verrassen door de verhalen van één van de gidsen. U bezoekt onder andere het Rosarium, de Water en Beeldentuin, het Lommerrijk, de Bergtuin, de subtropische Casa Verde en de Oosterse Watertuin. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. Gedurende de rondleiding leert u meer over de historie van het park en over de flora en fauna die u op tijdens de wandeling tegenkomt. Iedere tuin zorgt voor een unieke beleving, er is genoeg te ontdekken!
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree kasteeltuinen Arcen.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie bustour Zevenheuvelenroute incl. koffiestop
Een afwisselende bustour per Comfort Class touringcar vanaf Nijmegen. De tocht voert u door de Ooijpolder, een prachtig gebied in de uiterwaarden van de Waal. Via Beek-Ubbergen reizen we naar Berg en Dal. De grote hoogteverschillen, vandaar de naam Berg en Dal, zorgen voor mooie vergezichten. Over de Zevenheuvelenweg, bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, richting Groesbeek, hét wijndorp van Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor een kopje koffie met wat lekkers.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids en koffie/thee met wat lekkers.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.




Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Star

Hotelschip Amadeus Star behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Queen staat de Amadeus Star bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail.
Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star maken uw riviercruise compleet. 

1_AMADEUS_Imperial_Aerial View[85]
HS Amadeus Star
fotos_7_restaurant_amadeus_star_lightbox
Luxe restaurant
Amadeus Star - Chef met eten (1)
Luxe restaurant
fotos_17_amadeus_club_amadeus_star_lightbox
Panoramabar
fotos_3_suite_amadeus_star_lightbox
A-suite (26m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
fotos_5_cabin_amadeus_star_lightbox
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
fotos_c_cabine_met_friendship_tv_lightbox
C-cabine (16m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_27_massage_room_amadeus_star_lightbox
Wellness
fotos_28_fitness_room_amadeus_star_lightbox
Fitness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruise Hollands Welvaren
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
17 augustus 2024
v.a. 1.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.798,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.398,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2.598,-

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Captains Dinner
• Muzikale verrassing in Kampen én Nijmegen m.m.v. talentvolle musici
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises