Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
antwerpen-skyline-o+n
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerst en Oud & Nieuwcruise

Ontdek de Romantische Rijn en Zuidelijke Nederlanden

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerst en Oud & Nieuwcruise

Zelden heeft u zoveel mooie schilderachtige stadjes en pittoreske dorpjes in één vaarvakantie ontdekt. Trakteer uzelf deze Kerst en Oud & Nieuw op de meest veelzijdige vaarvakantie. De Burchten- en Kastelenroute langs de Rijn en historische parels in Nederland en België als Maastricht, Antwerpen, Willemstad en Dordrecht geven deze reis een extra dimensie. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt Kerstconcert. U geniet van een feestelijke Oudejaarsavond aan boord. In Willemstad vieren we het nieuwe jaar tijdens een muzikale verrassing!

Rotterdam winter
Rotterdam
Keulen Kerst
Keulen
Koblenz+(3)
Koblenz
Bacharach Christmas
Bacharach
Bacharach kerst
Bacharach
Bonn
Bonn
Thorn Limburg
Thorn
maastricht_winter__maas_und_boot_rederijstiphout
Maastricht
antwerpen winter 01
Antwerpen
willemstad 1
Willemstad
Dordrecht 01
Dordrecht
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Exclusief Kerstconcert op 1e Kerstdag in Koblenz en Nieuwjaarsconcert in Willemstad - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een Kerstconcert in Koblenz op 1Kerstdag. Samen vieren we Kerst. Massaal zingen we met elkaar de bekende kerstliederen. Omlijst met een mooi muzikaal programma met medewerking van talentvolle musici. De majestueuze klanken van het orgel laten zich combineren met de gouden klanken van de trompet. Friendship Cruises biedt haar Kerstcruise passagiers op de Romantische Rijn dit Kerstconcert exclusief aan.

In Willemstad wordt u op 1 januari verwelkomt voor een wel heel bijzondere start van het nieuwe jaar.
Laat u verrassen in Willemstad op een schitterend concert.

Bij annulering door Friendship Cruises van uw cruise over de Rijn vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje kerst- en oud & nieuwcruise zuidelijke nederlanden & rijn

Dag 1 - Rotterdam – Keulen

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland tussen 10.00 en 11.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Silver III gooit haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch en een welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Kerstcruise Rijn

Dag 2 - Keulen - Bonn

Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver III. Tijdens de lunch komt Keulen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor een kennismaking met de Domstad Keulen tijdens een stadswandeling. Wanneer u op eigen gelegenheid Keulen gaat ontdekken, houdt u er rekening mee dat veel winkels en musea vanwege Heiligabend eerder sluiten. Vanavond geniet u van een heerlijk diner aan boord. Na het diner gooit de kapitein de trossen los en zet koers richting Bonn.
Middagexcursie stadswandeling Keulen € 20,- p.p.

Keulen+by+night

Dag 3 - Eerste Kerstdag - Bonn - Koblenz

Het is vandaag Eerste Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver III. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een Kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we Kerst. Een mooi muzikaal kersprogramma met medewerking van talentvolle musici. Friendship Cruises biedt haar passagiers dit Kerst Concert exclusief aan

 

Koblenz+(3)

Dag 4 - Tweede Kerstdag - Koblenz - Bacharach - Remagen

Vanochtend vaart u over het mooiste stukje van de Rijn; de beroemde Burchten- en kastelenroute en de Loreley Passage naar Bacharach.  Tijdens de lunch arriveert de Amadeus Silver III in Bacharach waar de excursiepassagiers van boord gaan voor een stadswandeling met een Weinprobe. Wanneer u niet meegaat op excursie laat het wijnstadje Bacharach zich prima te voet ontdekken. Aan het eind van de middag zet uw hotelschip koers richting Remagen waar u later vanavond aankomt.
Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe € 35,- p.p. 

 

Bacharach Christmas

Dag 5 - Remagen - Bonn - Rotterdam

Vanochtend vroeg gooit de Amadeus Silver III haar trossen los om naar Bonn te varen. Na het ontbijt kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Rond lunchtijd vaart u stroomafwaarts en passeert u onder andere Keulen en Düsseldorf op weg naar Rotterdam, waar u de volgende morgen zult aankomen.
Morgenexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven € 35,- p.p. 

Bonn

Dag 6 - Rotterdam - Nijmegen

Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in de havenstad Rotterdam. Wij hebben voor u voor deze dag ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? Of ontdek o.l.v. uw cruiseleader en kunsthistoricus Leo Delfgaauw het Depot Boijmans van Beuningen. De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Om 17.00 uur gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Nijmegen aan de Waal.
Morgenexcursie rondrit historische tram € 50,- p.p. 
Morgenexcursie Depot Boijmans van Beuningen € 50,- p.p. 

Dag 7 - Nijmegen - Venlo - Roermond

Een heerlijke vaarochtend vanuit Nijmegen over de Maas naar Roermond. We maken een korte stop in Venlo. Hier ontschepen de excursiepassagiers voor de middagexcursie naar het witte stadje Thorn. Aan het einde van de middag arriveert de Amadeus Silver III in Roermond waar de excursiepassagiers weer terug zullen inschepen. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Roermond.
Middagexcursie stadswandeling het witte stadje Thorn € 45,- p.p.

Thorn Limburg

Dag 8 - Roermond - Maastricht - Antwerpen

Vanmiddag arriveert u in Maastricht. De liefhebbers gaan van boord voor de stadswandeling Maastricht of de panoramische bustour Mergellandroute; de oudste, bekendste en meest geliefde autoroute van Nederland. Terwijl u ’s avonds geniet van een heerlijk diner in het restaurant zet de kapitein koers richting Antwerpen.
Middagexcursie stadswandeling Maastricht € 20,- p.p. of natuurtocht Mergellandroute € 50,- p.p.

maastricht_winter__maas_und_boot_rederijstiphout

Dag 9 - Oudejaarsdag - Antwerpen

Vandaag is het Oudejaarsdag. Aan het einde van de ochtend komt Antwerpen in zicht. Na de lunch kunnen de excursiepassagiers van boord voor een historische stadswandeling of bezoek aan de Sint Pauluskerk met zijn prachtige interieur en schilderijen van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen. De Amadeus Silver III blijft vanavond afgemeerd liggen in Antwerpen.
Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen € 20,- p.p. of rondleiding St. Pauluskerk met orgeldemo € 20,- p.p.

antwerpen winter 04

Dag 10 - Nieuwjaarsdag - Antwerpen - Willemstad

Vandaag is het Nieuwjaarsdag. Wanneer u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend vanuit Antwerpen naar Willemstad. Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door dit prachtige vestingstadje. Een boeiende excursie te voet onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend vindt een geheel exclusief Nieuwjaarsconcert plaats. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd in Willemstad. 
Middagexcursie stadswandeling vestingstadje Willemstad € 20,- p.p.

willemstad 1

Dag 11 - Willemstad - Dordrecht - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise door Duitsland, Nederland en België. Vanmorgen arriveert de Amadeus Silver III in Dordrecht, waar de liefhebbers van boord gaan voor een stadswandeling. U duikt in de geschiedenis in van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het één van de zes grote steden van Holland.  Vanmiddag vaart u vanuit Dordrecht naar Rotterdam, waar de ontscheping om ca. 16.00 uur plaatsvindt. U neemt afscheid van de Amadeus Silver III en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise!
Morgenexcursie stadswandeling Dordrecht € 25,- p.p.

Dordrecht 01
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit negen excursies. Deze excursies boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad. U kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).  De dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. 
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe
Bacharach in de Romantische Rijn is gelegen op minder dan 50 kilometer ten zuiden van Koblenz. Langs de Romantische Rijn tussen Düsseldorf en Rüdesheim is er weinig industrie, maar zijn er wel veel groene heuvels te zien, alsook wijngaarden en kastelen. In Bacharach zullen vooral de vestingmuur en de oude binnenstad de aandacht trekken. Vanaf de burcht Stahleck is er een prachtig uitzicht over de stad, de Romantische Rijn en de omgeving. Hoewel de eerste documenten over de stad Bacharach uit de 11e eeuw dateren, is er waarschijnlijk op die plaats in de 7e eeuw al een eigendom van de aartsbisschop van Keulen. Aartsbisschop Kunibert bouwde er een kapel die naar hem vernoemd werd, op de plaats waar nu de Wernerkapel is. Vanaf de 11e eeuw woonden de keurvorsten van de Palts, die de invloed van Keulen teruggedrongen, in de burcht Stahleck. Bacharach werd economisch belangrijker en was een belangrijk overslagpunt voor wijn. De vaten die op kleine schepen door het Binger Loch (een kwartsiet rif in de Rijn, in de buurt van Bingen) geloodst werden, werden hier op grotere schepen overgeladen en kregen de herkomstbenaming ‘Bacharacher’. Een wijnproeverij kan in deze stad dan ook niet ontbreken!
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, incl. lokale wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U wandelt langs het geboortehuis van Beethoven en bezoekt plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie met historische tram door Rotterdam , inclusief stop bij remise en rondleiding met  een kopje koffie/thee met appeltaart.   
Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! In 1931 deed de tram met middenbalkon zijn intrede bij het Rotterdams trambedrijf. De vierasser werd destijds beschouwd als de modernste tram van Europa en heeft ruim 35 jaar dienst gedaan. Uw conducteur vertelt u tijdens de 1,5 uur durende rondrit over de bezienswaardigheden die u ziet. Onderweg maken we een korte stop in het remise museum in Hillegersberg. Hier vindt u een verzameling van alle historische Rotterdamse trams. Tevens geniet u hier van een kopje koffie / thee met appeltaart. Na de koffie vervolgen we de rondrit per tram door Rotterdam. In deze oude prachtige klassieke tram is verwarming aanwezig. Op- en uitstappunt op ca. 600 meter lopen vanaf uw hotelschip aan de Boompjeskade. 
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: rondrit per tram, tussenstop museum met rondleiding en kopje koffie/thee met appelgebak 
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie Depot Boijmans Van Beuningen onder leiding van uw cruiseleader en kunsthistoricus Leo Delfgaauw. 
Leo Delfgaauw is docent kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Hanzehogeschool.  Hij neemt u graag mee op excursie naar het Depot Boijmans van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien. 
Uw excursie is inclusief een RET tram ticket geldig voor de gehele dag. Aan het einde van de excursie kunt u per tram terug naar het hotelschip voor uw lunch aan boord. Of ontdek op eigen gelegenheid in de middag de havenstad Rotterdam. 
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: RET tramkaartje geldig gehele dag, entree Depot Boijmans, rondleiding in het Depot o.l.v. een gids. 
Zwaarte excursie: 3
Voor deze excursie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Middagexcursie stadswandeling het witte stadje Thorn
Een van de parels van Limburg is het witte stadje Thorn. Het stadje staat bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven de witte huisjes uit. U wandelt met de gids langs het Begijnhof, de begijnen in Thorn waren oorspronkelijk in dienst bij de adellijke stiftdames van Thorn. In het begijnhofje liggen een aantal Pottehuuskes (voormalige bakkershuizen). Ook ziet u de Kapel onder de Linden. Dit gebouw heeft van buiten gezien iets ongewoons in vergelijking met andere bedehuizen. Gaat u mee op ontdekking naar Thorn?
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, film over de historie van Thorn.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Maastricht
Maastricht kan het beste te voet worden ontdekt. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum en de overblijfselen van deze middeleeuwse stad.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie natuurtocht Mergellandroute
De Mergellandroute is een van de bekendste recreatieve routes van Nederland, en dat is niet voor niets! U ontdekt tijdens deze route al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Het Drielandenpunt in Vaals, het prachtige Maastricht en verschillende monumenten en pittoreske dorpjes zoals Epen, Slenaken en Eijsden. U zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten! Onderweg in de touringcar vertelt de gids u van alles over de omgeving.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids, koffiestop.
Zwaarte excursie: 1
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Maastricht. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: transfer, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: transfer, entree, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling vestingstadje Willemstad
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig. Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel “Heer van Willemstad”. Willemstad is één groot monument. Gedurende een wandeling trekken de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis aan u voorbij. Oude vuurmonden turen over de hoge stadswallen. Schrik echter niet, de kanonnen dreigen niet…..ze heten u welkom!
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Dordrecht
Dordrecht is een klein eiland, omringt door samenvloeiingen van onder andere de rivieren Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Dordrecht was vroeger de eerste handelshaven van Nederland, waar vanaf de 14e eeuw veel commerciële-, militaire- en privéscheepsbouw heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag zijn deze prestigieuze tijden nog steeds zichtbaar in de stad. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad, vertelt een deskundige gids u graag meer over de Dordtsche geschiedenis. Hoogtepunten zijn de havens en ouderwetse grachten, typische houten bruggetjes en Hollandse huisjes. Maar ook vele monumenten en prachtige kerken bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. De excursie eindigt bij een kerk, waar u een muzikale verrassing wacht!
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Silver III

De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver III zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Vienna Café is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. U bevindt zich op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Silver III worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken.

Kerstcruise Rijn
Amadeus Silver III
Kerstcruise Rijn
Receptie
Kerstcruise Rijn
Luxe restaurant
Kerstcruise Rijn
Luxe restaurant
Kerstcruise Rijn
A-suite (26m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Kerstcruise Rijn
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
Kerstcruise Rijn
C-cabine (16m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Kerstcruise Rijn
Panorama bar
Kerstcruise Rijn
Fitness
Kerstcruise Rijn
Wellness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruise
Vanaf 1798,- p.p.

MEER BEDENKTIJD NODIG? NEEM EEN OPTIE!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een cruise te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Neemt u gerust even contact met ons op. We noteren uw naam graag als optie op één van onze cruises. Mail ons gerust op friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2022
v.a. 1798,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1798,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1298,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1398,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2598,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek € 4998,-

• 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Silver III.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Koffie en thee na lunch en diner.
     • Water tijdens elke maaltijd.
     • Koffie of thee in de middag.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner.
     • Captains Gala Dinner.

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Gratis Wi-Fi aan boord.
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz exclusief voor Friendship Cruises passagiers.
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Dordrecht exclusief voor Friendship Cruises passagiers.

• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur.
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 100 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Reissom
11-daagse cruise
Vanaf 1798,- p.p.

MEER BEDENKTIJD NODIG? NEEM EEN OPTIE!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een cruise te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Neemt u gerust even contact met ons op. We noteren uw naam graag als optie op één van onze cruises. Mail ons gerust op friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2022
v.a. 1798,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1798,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1298,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1398,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2598,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek € 4998,-

Inbegrepen

• 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Silver III.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Koffie en thee na lunch en diner.
     • Water tijdens elke maaltijd.
     • Koffie of thee in de middag.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner.
     • Captains Gala Dinner.

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Gratis Wi-Fi aan boord.
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz exclusief voor Friendship Cruises passagiers.
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Dordrecht exclusief voor Friendship Cruises passagiers.

• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur.
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 100 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises