Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
antwerpen-skyline-o+n
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerst en Oud & Nieuwcruise

Ontdek de Romantische Rijn en Zuidelijke Nederlanden

riviercruises

11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise

Vier de kerstdagen én de jaarwisseling bij ons aan boord!

Volpension verzorging
Nederlandse boordtaal
Eigen Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
23-12-2024
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Silver II *****
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerst- en Oud & Nieuwcruise

Viert u de feestdagen met ons aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Amadeus Silver II?  Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. In Antwerpen geniet u van een feestelijke oudejaarsavond. En laat u verrassen tijdens het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Tijdens deze veelzijdige vaarvakantie ontdekt u de burchten- en kastelenroute langs de Rijn en historische parels als Gent, Brussel en Dordrecht in de zuidelijke Nederlanden. De uitstekende verzorging en de vriendelijke bemanning maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit

Rotterdam winter
Rotterdam
Keulen Kerst
Keulen
Koblenz+(3)
Koblenz
Bacharach Christmas
Bacharach
Bonn
Bonn
Brussel
Brussel
Gent 3
Gent
antwerpen winter 01
Antwerpen
Willemstad Winter
Willemstad
Dordrecht 01
Dordrecht
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Inclusief kerstconcert op 1e Kerstdag in Koblenz en nieuwjaarsconcert in Willemstad - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1Kerstdag. Samen vieren we kerst. Massaal zingen we met elkaar de bekende kerstliederen, omlijst met een mooi muzikaal programma met medewerking van talentvolle musici. De majestueuze klanken van het orgel laten zich combineren met de gouden klanken van de trompet. Dit kerstconcert is speciaal georganiseerd voor u als passagier van Friendship Cruises.

In Willemstad wordt u op 1 januari verwelkomd voor een wel heel bijzondere start van het nieuwe jaar. Laat u verrassen in Willemstad op een schitterend concert.

 

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Kerst en Oud & Nieuwcruise Geoffrey Chaucer

Dag 1 - Rotterdam - Keulen

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland tussen 10.30 en 11.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Silver II gooit haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch en een welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Kerstcruise Rijn

Dag 2 - Keulen - Bonn

Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver II. Tijdens de lunch komt Keulen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor een kennismaking met de Domstad Keulen tijdens een stadswandeling. Wanneer u op eigen gelegenheid Keulen gaat ontdekken, houdt u er rekening mee dat veel winkels en musea vanwege Heiligabend eerder sluiten. Vanavond geniet u van een heerlijk diner aan boord. Na het diner gooit de kapitein de trossen los en zet koers richting Bonn.
Middagexcursie stadswandeling Keulen € 35,- p.p.

Keulen

Dag 3 - Eerste Kerstdag - Bonn - Koblenz

Het is vandaag Eerste Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver II. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we kerst. Een mooi muzikaal kerstprogramma met medewerking van talentvolle musici. Friendship Cruises biedt haar passagiers dit kerstconcert exclusief aan.

Koblenz

Dag 4 - Tweede Kerstdag - Koblenz - Oberwesel - Remagen

Vanochtend vaart u over het mooiste stukje van de Rijn; de beroemde burchten- en kastelenroute en de Loreley passage naar Oberwesel.  Tijdens de lunch arriveert de Amadeus Silver II in Oberwesel waar de excursiepassagiers van boord gaan voor een stadswandeling Bacharach met een Weinprobe.  Aan het eind van de middag zet uw hotelschip koers richting Remagen waar u later vanavond aankomt.
Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe € 45,- p.p. 

Bacharach Christmas

Dag 5 - Remagen - Bonn - Rotterdam

Vanochtend vroeg gooit de Amadeus Silver II haar trossen los om naar Bonn te varen. Na het ontbijt kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Rond lunchtijd vaart u stroomafwaarts en passeert u onder andere Keulen en Düsseldorf op weg naar Rotterdam, waar u de volgende morgen zult aankomen.
Morgenexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven € 40,- p.p. 

Bonn

Dag 6 - Rotterdam - Brussel

Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in de havenstad Rotterdam. Wij hebben voor u voor deze ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! Of kies voor een kunstzinnig bezoek aan het Depot Boijmans van Beuningen. De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Om 17.00 uur gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Brussel.
Morgenexcursie rondrit historische tram € 55,- p.p. 
Morgenexcursie Depot Boijmans van Beuningen  € 50,- p.p.

Rotterdam

Dag 7 - Brussel - Gent

Wanneer u wakker wordt in uw comfortabele cabine, bent u inmiddels in Brussel aangekomen. U bezoekt vandaag de grootste stad en tevens de hoofdstad van België: Brussel! Het centrum van Brussel straalt pracht en praal uit. U vindt hier historische oude en nieuwe gebouwen, prachtige winkels en indrukwekkende lanen en parken. Tijdens deze stadstour per bus maakt u kennis met de highlights van Brussel. Gevolgd door een korte wandeling in het centrum. ’s Avonds tijdens het diner gaan de trossen los en varen we naar Gent, waar we de volgende morgen zullen afmeren.
Morgenexcursie stadstour Brussel € 50,- p.p.

België - Brussel - Architectuur

Dag 8 - Gent

Na een heerlijk ontbijtbuffet kunt u van boord voor de excursie stadwandeling Gent. Vandaag kunt u eveneens mee op excursie naar Brugge, van oudsher een rijke textielstad. De prachtige patriciërs huizen en de Sint-Baafskathedraal zijn hier de getuigen van. Brugge biedt eveneens een aaneenschakeling van historische middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten.
’s Avonds blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Gent.
Morgenexcursie stadswandeling Gent € 25,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Brugge € 50,- p.p.

Gent

Dag 9 - Oudejaarsdag - Gent - Antwerpen

Vandaag is het oudejaarsdag. Vroeg in de morgen zet uw hotelschip koers richting Antwerpen. Na de lunch kunnen de excursiepassagiers van boord voor een historische stadswandeling. De Amadeus Silver II blijft vanavond afgemeerd liggen in Antwerpen.
Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen € 25,- p.p. 

antwerpen

Dag 10 - Nieuwjaarsdag - Antwerpen - Willemstad

Vandaag is het nieuwjaarsdag. Wanneer u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend vanuit Antwerpen naar Willemstad. Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door dit prachtige vestingstadje. Een boeiende excursie te voet onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend vindt een nieuwjaarsconcert plaats, speciaal georganiseerd voor Friendship Cruises passagiers. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd in Willemstad. 
Middagexcursie stadswandeling vestingstadje Willemstad € 20,- p.p.

Willemstad Winter

Dag 11 - Willemstad - Dordrecht - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise door Duitsland, Nederland en België. Vanmorgen arriveert de Amadeus Silver II in Dordrecht, waar de liefhebbers van boord gaan voor een stadswandeling. U duikt de geschiedenis in van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het één van de zes grote steden van Holland.  Vanmiddag vaart u vanuit Dordrecht naar Rotterdam, waar de ontscheping om ca. 16.00 uur plaatsvindt. U neemt afscheid van de Amadeus Silver II en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise!
Morgenexcursie stadswandeling Dordrecht € 25,- p.p.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. 

Dordrecht
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende excursies. Deze excursies boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen keuze kunt maken, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad. U kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend). De dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven.

Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe
Bacharach aan de Romantische Rijn is gelegen op minder dan 50 kilometer ten zuiden van Koblenz. Langs de Rijn tussen Düsseldorf en Rüdesheim is er weinig industrie, maar zijn er wel veel groene heuvels te zien, alsook wijngaarden en kastelen. In Bacharach zullen vooral de vestingmuur en de oude binnenstad de aandacht trekken. Vanaf de burcht Stahleck is er een prachtig uitzicht over de stad, de Romantische Rijn en de omgeving. Hoewel de eerste documenten over de stad Bacharach uit de 11e eeuw dateren, is er waarschijnlijk op die plaats in de 7e eeuw al een eigendom van de aartsbisschop van Keulen. Aartsbisschop Kunibert bouwde er een kapel die naar hem vernoemd werd, op de plaats waar nu de Wernerkapel is. Vanaf de 11e eeuw woonden de keurvorsten van de Palts, die de invloed van Keulen teruggedrongen in de burcht Stahleck. Bacharach werd economisch belangrijker en was een belangrijk overslagpunt voor wijn. De vaten die op kleine schepen door het Binger Loch (een kwartsiet rif in de Rijn, in de buurt van Bingen) geloodst werden, werden hier op grotere schepen overgeladen en kregen de herkomstbenaming ‘Bacharacher’. Een wijnproeverij kan in deze stad dan ook niet ontbreken!

Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, incl. lokale wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Bonn incl. bezoek Beethovenhuis
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt het geboortehuis van Beethoven en wandelt langs plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.

Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en incl. bezoek Beethovenhuis
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie met historische tram door Rotterdam, inclusief stop bij remise en rondleiding met een kopje koffie/thee met appeltaart.  
Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! In 1931 deed de tram met middenbalkon zijn intrede bij het Rotterdams trambedrijf. De vierasser werd destijds beschouwd als de modernste tram van Europa en heeft ruim 35 jaar dienst gedaan. Uw conducteur vertelt u tijdens de 1,5 uur durende rondrit over de bezienswaardigheden die u ziet. Onderweg maken we een korte stop in het remise museum in Hillegersberg. Hier vindt u een verzameling van alle historische Rotterdamse trams. Tevens geniet u hier van een kopje koffie / thee met appeltaart. Na de koffie vervolgen we de rondrit per tram door Rotterdam. In deze oude prachtige klassieke tram is verwarming aanwezig.  Op- en uitstappunt op ca. 600 meter lopen vanaf uw hotelschip aan de kade. 
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: rondrit per tram, tussenstop museum met rondleiding en kopje koffie/thee met appelgebak
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de morgenexcursie Depot Boijmans van Beuningen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Depot Boijmans Van Beuningen onder leiding van kunsthistoricus Leo Delfgaauw
Leo Delfgaauw is docent kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Hanzehogeschool. Hij neemt u graag mee op excursie naar het Depot Boijmans van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien.
Uw excursie is inclusief een RET dagkaart. Aan het einde van de excursie kunt u per tram terug naar het hotelschip voor uw lunch aan boord. Of ontdek op eigen gelegenheid in de middag de havenstad Rotterdam.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: RET dagkaart, entree Depot Boijmans, rondleiding in het Depot o.l.v. een gids.
Zwaarte excursie: 3
Voor deze excursie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de historische tramrit door Rotterdam. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadstour Brussel inclusief stadswandeling
U reist per touringcar naar het centrum van Brussel. Uw stadstour begint in het groene gebied Laken, waar u het Heizelstadion, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het beroemde Atomium en het Kasteel van Laken vindt. Hierna begeeft u zich naar het oostelijke deel van de stad, waar u het Jubelpark met de indrukwekkende U-vormige gebouwen bezoekt. Ook het centrum met het Koninklijk Paleis, het stadspark en het Paleis van Justitie worden niet overgeslagen. U maakt een wandeling door het centrum van Brussel, beroemd om de Grote Markt. Na deze wandeling reist u per touringcar weer terug naar uw hotelschip.

Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, stadstour en stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Gent
Breng een bezoek aan Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. U bewondert het fort Gravensteen, dat in de 12e eeuw is gebouwd door de graaf van Vlaanderen nadat hij terugkeerde van zijn kruistochten. Nu is Gravensteen een van Europa’s grootste kastelen met een gracht eromheen. Tijdens de excursie wandelt u ook door het mooie stadscentrum langs onder meer de middeleeuwse klokkentoren met 54 klokken. De Sint-Baafskathedraal mag ook niet ontbreken op de route. In deze kerk vindt u een aantal indrukwekkende kunststukken, waaronder het barokke hoogaltaar van wit, zwart en rood geflambeerd marmer, een topwerk van Rubens, de ‘Calvary Triptych’, tombes van de Gentse bisschoppen en het wereldberoemde Lam Gods geschilderd door Hubert en Jan van Eyck.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Brugge
Per touringcar gaat u naar Brugge. Vanwege de grachten lijkt de stad veel op Amsterdam. Brugge staat om deze reden ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ en het is een van de mooiste steden in Europa. Het historische marktplein in het hart van het oude Brugge, waaromheen de rivier de Reie slingert, is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. U waant zich in de Middeleeuwen wanneer u door het doolhof van kronkelende kasseinensteegjes en romantische grachten loopt. Naast vele andere bezienswaardigheden zijn de markt, de ‘Burg’ (de plek waar vroeger het kasteel van Brugge stond) en de Basiliek van het Heilig Bloed in het bijzonder de moeite waard om te bezichtigen.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. 
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling vestingstadje Willemstad
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig. Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel “Heer van Willemstad”. Willemstad is één groot monument. Gedurende een wandeling trekken de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis aan u voorbij. Oude vuurmonden turen over de hoge stadswallen. Schrik echter niet, de kanonnen dreigen niet… ze heten u welkom!
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Dordrecht
Dordrecht is een klein eiland, omringd door samenvloeiingen van onder andere de rivieren Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Dordrecht was vroeger de eerste handelshaven van Nederland, waar vanaf de 14e eeuw veel commerciële-, militaire- en privéscheepsbouw heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag zijn deze prestigieuze tijden nog steeds zichtbaar in de stad. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad, vertelt een deskundige gids u graag meer over de Dordtsche geschiedenis. Hoogtepunten zijn de havens en ouderwetse grachten, typische houten bruggetjes en Hollandse huisjes. Maar ook vele monumenten en prachtige kerken bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. 
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Excursie zwaarte:
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

 

 

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Silver II

De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver II zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Café Vienna is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle Panoramasalon en de openluchtlounge, het ‘River Terrace’ op het Mozartdek kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken.

HERO_Amadeus Silver II Rijn
Amadeus Silver II
Amadeus Silver II restaurant (2)
Luxe restaurant
Amadeus Silver - Gedekte tafel
Luxe restaurant
A-suite Amadeus Silver II
A-suite (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Cabine Silver II
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C-cabine Silver II
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Silver II bar
Panorama bar
Amadeus Silver II Fitness
Fitness
Amadeus Silver II Receptie
Receptie
Amadeus Silver II Zonnedek
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2024
v.a. 1.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.198,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.398,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 3.598,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek  op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Silver II
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
     • Koffie en thee na lunch en diner
     • Water tijdens elke maaltijd
     • Koffie of thee in de middag
     • Welkomstcocktail
     • Welkomstdiner
     • Afscheidsdiner

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Gratis wifi aan boord
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz exclusief voor Friendship Cruises passagiers
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad exclusief voor Friendship Cruises passagiers

• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Alle haven- en lokale belastingen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
•  21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2024
v.a. 1.998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.198,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.398,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 3.598,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek  op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Silver II
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
     • Koffie en thee na lunch en diner
     • Water tijdens elke maaltijd
     • Koffie of thee in de middag
     • Welkomstcocktail
     • Welkomstdiner
     • Afscheidsdiner

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Gratis wifi aan boord
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz exclusief voor Friendship Cruises passagiers
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad exclusief voor Friendship Cruises passagiers

• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
•  21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises