Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Double Cabin Diamond and Ruby Deck (1) (1)
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door de Donaudelta

Unieke cruise
door acht landen

riviercruises

Ontdekking van de Donau

Oost-Europese hoofdsteden, IJzeren Poort Passage en Donaudelta!

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
Nederlandse boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
27-09-2025
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal/Rotterdam
Schip
HS Swiss Splendor *****
Destin
Vanaf 3.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

17-daagse cruise door maar liefst 8 landen!

Welkom aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Swiss Splendor voor een unieke cruise over de Donau. Uw hotelschip is geheel gereserveerd voor passagiers van Friendship Cruises, met uw eigen cruiseleaders en Nederlandse boordtaal. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado. Geniet van de schitterende panorama's tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau door de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte stroomt. Vanuit Hirsova ontdekt u de Donaudelta met zijn enorme biodiversiteit. Deze veelzijdige cruise is een combinatie van culturele steden en schitterende natuur. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau.

Wenen tuinen
Wenen
Esztergom met schip
Esztergom
Belgrado_
Belgrado
Donau delta
Donaudelta
Donaudelta (3)
Donaudelta
Donau - Hirsova - Constanta
Constanta
Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo
IJzeren Poort Webp
IJzeren Poort
IJzeren Poort (2)
IJzeren Poort
Puszta2
Hongaarse Puszta
shutterstock_1260046525 Boedapest
Boedapest
Boedapest shutterstock_1284286561
Boedapest
Bratislava
Bratislava
Wachau_Stift Melk
Stift Melk
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

17-Daagse Ontdekking van de Donaudelta ZONDER KM 0

Dag 1 - Nederland - Zuid-Duitsland

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelseburg, vertrek ca. 07.15 uur of Veenendaal, verzamelen ca. 08.30 uur. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in Zuid-Duitsland.

*Indien gewenst kunt u van 26 op 27 september voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan deze pagina.

Dag 2 - Zuid-Duitsland - Passau - Wenen

Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Swiss Splendor vindt plaats om ca. 16.00 uur. U heeft even de tijd om uw hotelschip te ontdekken. ’s Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Wenen waar u de volgende middag aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

passau (1)

Dag 3 - Wenen - Esztergom

’s Morgens geniet u van de prachtige vaartocht door de Wachau. Vanuit de sfeervolle salon of op het Zonnedek is het uitzicht schitterend. Vanmiddag maakt u een boeiende stadstour door Wenen, de stad van muziek en romantiek. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur. U kunt ook kiezen om Wenen op eigen gelegenheid te ontdekking. Terug aan boord wordt u het diner geserveerd. Onderwijl gaan de trossen los en varen we naar Esztergom, waar we de volgende dag vroeg zullen afmeren.
Middagexcursie stadstour Wenen € 78,- p.p.

Wenen

Dag 4 - Esztergom - Boedapest - Mohacs

Vroeg in de ochtend meert de Swiss Splendor kort af in Esztergom, waarna de excursiepassagiers van boord gaan. Bezoek de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en het kunstenaarsdorp Szentendre. Vanuit Szentendre rijdt u verder zuidwaarts langs de pittoreske westeroever van de Donau naar Boedapest, waar de inscheping plaatsvindt. Na een korte stop in Boedapest varen we via Mohacs naar Novi Sad. We zullen later tijdens deze reis een uitgebreid bezoek aan Boedapest brengen.
Morgenexcursie Esztergom en Szentendre € 55,- p.p.

 

Esztergom

Dag 5 - Mohacs - Novi Sad - Belgrado - Vidin

Waarneer u nog heerlijk ligt te slapen in uw comfortabele cabine, worden de trossen los gegooid en vaart u richting Novi Sad. Na aankomst in Novi Sad kunnen de liefhebbers vanmiddag van boord voor een boeiende excursie naar Belgrado, tijdens een stadstour maak kennis met de hoogtepunten van deze stad. U kunt er ook voor kiezen mee te gaan op excursie naar Kovačica en breng een bezoek aan de vioolbouwer. Ondertussen vaart uw hotelschip door naar Belgrado, waar de excursiepassagiers weer aan boord gaan. Tijdens het diner worden de trossen losgegooid en zet uw hotelschip koers naar Vidin, waar we de volgende dag later in de middag zullen afmeren.
Middagexcursie stadstour Belgrado € 65,- p.p. of excursie naar Kovačica € 50,- p.p.

Belgrado__

Dag 6 - Vidin - Giurgiu

Vanmiddag na aankomst in Vidin kunnen de excursiepassagiers genieten van een interessante excursie naar Vidin incl. wijnproeverij of u kunt  een bezoek brengen aan fort Belogradchik. Een fotogeniek fort met imposante rotsformaties waar u een prachtige indruk zult krijgen van de natuur en het gevogelte in deze omgeving. Rond het diner zullen we koers zetten naar Giurgiu.
Middagexcursie stadswandeling Vidin incl. wijnproeverij € 39,- p.p. of Middagexcursie Belogradchik € 50,- p.p.

Belogradchik, vidin

Dag 7 - Giurgiu - Fetesti - Hirsova

Na een ontspannen vaarnacht aan boord, arriveert uw hotelschip tijdens het ontbijt in Giurgiu. In de middag maken de excursiepassagiers een excursie naar Boekarest inclusief diner. U maakt een stadsrondrit langs verschillende bezienswaardigheden en een korte wandeling door het prachtige historische centrum. Het diner nuttigt u tijdens deze excursie niet aan boord, maar in een typisch Roemeens restaurant. Het schip vaart intussen verder naar Fetesti. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Aansluitend zet uw hotelschip koers naar Hirsova, waar we later in de nacht zullen arriveren.
Middagexcursie stadstour Boekarest incl. diner op locatie € 138,- p.p.

Boekarest parlement

Dag 8 - Hirsova - Fetesti

Vandaag genieten we van een heerlijke dagexcursie naar de Donaudelta voor een boottocht Delta Safari, waar u in kleine bootjes het unieke Donaudelta bioreservaat ontdekt. Per touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, de "poort naar de Donaudelta", waar uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied begint. Na het diner zet uw hotelschip koers naar Fetesti, waar we de volgende dag vroeg in de ochtend zullen afmeren.
Dagexcursie boottocht Delta Safari € 120,- p.p.

Speed boat Tulcea

Dag 9 - Fetesti - Roussé

Na een heerlijk ontbijt kunnen de excursiepassagiers in Fetesti van boord voor de excursie naar Constanta en de Zwarte Zee kust. Wandel over de gouden zandstranden van de Zwarte Zeekust en maak een tour door Constanța onder leiding van een gids. Bij terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid voor een ontspannen middag varen richting Roussé, waar we de volgende morgen zullen aankomen. 
Morgenexcursie Constanta en de Zwarte Zee € 78,- p.p.

Constanta

Dag 10 - Roussé - Svishtov - Veliko Gradiste

Vanmorgen meren we af in Roussé waar u al vroeg van boord gaat voor een excursie naar de middeleeuwse stad Veliko Tarnovo, prachtig gelegen op vier heuvels in een bergachtig landschap. Een bezoek meer dan waard! Het schip zet ondertussen koers naar Svistov. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Rond de lunch varen we verder naar Veliko Gradiste, waar we overmorgen zullen aankomen.
Morgenexcursie Veliko Tarnovo € 60,- p.p. of excursie stadswandeling Roussé met bezoek aan het Basarbovo klooster € 55,- p.p.

Veliko Tarnovo

Dag 11 - Cruisedag: Passage van de IJzeren Poort

Vandaag passeren we de indrukwekkende IJzeren Poort, de passage door de Karpaten en de uitlopers van het Balkan gebergte. U heeft al veel excursies kunnen maken en volop indrukken op kunnen doen. Vanuit de sfeervolle salon en vanaf het Zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. 

IJzeren Poort

Dag 12 - Veliko Gradiste - Novi Sad - Vukovar

Na middernacht arriveert u in Veliko Gradiste voor een korte technische stop. Vroeg in de ochtend vaart u verder richting Novi Sad waar we later in de middag zullen afmeren. Hier kunt u genieten van wat vrije tijd. Tijdens het diner zal de vaart worden ingezet richting Vukovar.

Novi Sad

Dag 13 - Vukovar - Mohacs - Kalocsa - Boedapest

In de ochtend arriveert u in Mohacs, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan de stadswandeling door het historierijke plaatsje Mohacs. Vanuit Mohacs kunt u vanmiddag mee op excursie naar de indrukwekkende Hongaarse Puszta.  Ondertussen zet uw hotelschip koers richting Kalocsa, waar de excursie passagiers weer aan boord gaan. Nadat de excursiepassagiers ingescheept zijn in Kalocsa wordt er doorgevaren naar het majestueuze Boedapest, waar u vroeg in de ochtend zult afmeren.
Morgenexcursie stadswandeling Mohacs € 39,- p.p.
Middagexcursie Hongaarse Puszta € 92,- p.p.

Hongaarse Puszta

Dag 14 - Boedapest - Bratislava

We liggen de gehele dag in Boedapest afgemeerd, de allergrootste stad aan de loop van de Donau. Vanmorgen staat de stadstour gepland door Boedapest. Vanmiddag maakt u kennis met het Hongaars Parlement en Staatsopera, waar u een rondleiding krijgt en aan het einde van de tour wordt u getrakteerd op een korte voorstelling. In de avond staat er een heerlijk diner op u te wachten. U zet koers richting de volgende hoofdstad, Bratislava, waar we morgenmiddag arriveren.
Morgenexcursie stadstour Boedapest € 70,- p.p. 
Middagexcursie Hongaars Parlement en Staatsopera incl. kort concert € 85,- p.p. 

Boedapest

Dag 15 - Bratislava - Dürnstein

Vanmorgen geniet u van een heerlijke vaartocht aan boord. Uw hotelschip zal in de loop van de middag afmeren in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. U kunt van boord voor een boeiende stadstour. ’s Avonds laten we Bratislava alweer achter ons en vervolgen we onze cruise naar Dürnstein. Vanavond geniet u van het afscheidsdiner aan boord.
Middagexcursie stadstour Bratislava € 55,- p.p. 

Bratislava

Dag 16 - Dürnstein - Melk/Emmersdorf - Passau

Vanmorgen kunnen de excursiepassagiers in Dürnstein van boord om een bezoek te brengen aan Stift Melk, waar u een van ’s werelds meest indrukwekkende kloosters kunt bezoeken. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Ontdek ook de wijngaarden van Winzer Krems. Onderwijl zet uw hotelschip koers richting Melk/Emmersdorf, waar de excursiepassagiers weer aan boord gaan. Terug aan boord gaan de trossen los voor het laatste vaartraject van uw cruise. We varen naar de drie rivierenstad Passau, waar u de volgende morgen zult ontschepen. 
Morgenexcursie Wachau inclusief Stift Melk € 66,- p.p. of excursie wijngaarden van Winzer Krems € 70,- p.p.

Wachau Stift Melk

Dag 17 - Passau - Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Swiss Splendor en haar bemanning. De afgelopen 16 dagen heeft u indrukwekkende hoofdsteden en culturele parels langs de Donau ontdekt, en dat alles aan boord van het hotelschip Swiss Splendor, welke van alle gemakken is voorzien. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. Afhankelijk van de verkeerssituaties onderweg, arriveren we om ca. 20.30 uur in Veenendaal. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. Hiervandaan vertrekt aansluitend de uitstapservice naar metrostation Rotterdam Capelseburg, verwachte aankomst ca. 22.15 uur. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Passau

Dag 17/18 - Comfortabel terugreisarrangement (optioneel)

Vanaf heden is het bij Friendship Cruises mogelijk om te kiezen voor een comfortabel terugreisarrangement na afloop van uw cruise. U reist niet in één dag, maar in twee dagen terug naar Nederland. U reist na afloop van uw cruise op 13 oktober per Comfort Class touringcar van Passau naar uw hotel in Duitsland, waar u rond 16.00 uur aankomt. Hier overnacht u in een viersterrenhotel, inclusief een heerlijk driegangendiner in het restaurant.

De volgende ochtend geniet u van uw ontbijt, waarna u weer in de touringcar stapt voor de terugreis naar het Van der Valk hotel Veenendaal of metrostation Rotterdam Capelsebrug. De verwachte aankomsttijd op 14 oktober is respectievelijk 14.30 uur en 15.30 uur.

Prijs: volgt nog.
Toeslag alleengebruik: volgt nog.
Inclusief: Transfer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, overnachting in een 4-sterrenhotel inclusief driegangendiner en ontbijt.

Voor dit arrangement geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers.

Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting van 26 op 27 september bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Friendship Cruises boekt voor u deze overnachting bij, u hoeft niet zelf contact op te nemen met Van der Valk.
Prijzen volgen nog

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Indien u ook na afloop van de reis, van 13 op 14 oktober wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt: 
Prijzen volgen nog

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München op 28 september waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam terug te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
Prijs op aanvraag.

Pre- of Postcruise arrangement München

Geniet voor of na u cruise van 2 dagen in het prachtige München, de hoofdstad van Beieren. Sommige gebouwen in de stad zoals het Neues Rathaus raakten slechts licht beschadigd tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. De zwaar beschadigde gebouwen in het historische centrum zijn geheel herbouwd. Ook beschikt München over één van Europa’s grootste parken: Englischer Garten, met zo'n 75 km aan wandelpaden en zo'n 100 bruggetjes. Het park is ingericht in de Engelse stijl. Ontdek de stad München tijdens een pre- of postcruise arrangement. U boekt dit arrangement i.c.m. een vliegreis en maakt géén gebruik van de heen- en terugreis per touringcar.

Inbegrepen:
- Vliegticket Amsterdam – München en v.v.
- Transfer luchthaven München – hotel – hotelschip – luchthaven of v.v.
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag
Toeslag voor alleengebruik: op aanvraag. Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud en op aanvraag.

 

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

*Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Middagexcursie stadstour romantisch Wenen incl. koffiestop
Vandaag maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van de echte Wiener Kaffee Kultur.
Excursieprijs: € 78,- p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige lokale gids en kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka incl. lekkernij.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’; daar waar de loop van de rivier naar het zuiden afbuigt. Vervolgens rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgaleries komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door fraaie gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree koepelbasiliek Esztergom, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 5

Excursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen aan de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Allereerst geniet u vanaf het Kalemegdan Fort van een schitterend panorama over de twee rivieren. Vervolgens ziet u het nationaal museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Tussendoor vindt er een koffiestop plaats met een lokale lekkernij. Een ander hoogtepunt en tevens afsluiting van de tour is een bezoek aan de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, koffie/thee met lokale lekkernij, entree St. Sava kerk en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie naar Kovačica. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie naar Kovačica
Ontdek tijdens uw excursie het kleurrijke dorpje Kovačica, dat een unieke oase van bewaarde tradities, originele kunst en ambachten vertegenwoordigt. Kovačica heeft zijn identiteit levend gehouden en heeft wereldwijde bekendheid gekregen dankzij zijn traditionele naïeve schilderkunst die met veel kleur en detail de folklore weerspiegelt. Beroemde schilders van naïeve kunst zijn Zuzana Halupova en Martin Jonas. Hierna brengen we een bezoek aan de Slowaaks Evangelische kerk, gebouwd in de late barokstijl. Het interieur is verrijkt met een monumentaal altaar met een schilderij van Constantine Danilo. Onder voorbehoud is de laatste stop van de tour het atelier van de vioolbouwer Jan Nemček. Indien de gezondheid van de vioolbouwer het toe laat kunnen we naar binnen. Jan Nemček is een meestervakman die violen met de hand bouwt. Met zijn bekwame handen maakt hij prachtige creaties, een lust voor het oog en de muzikale ziel.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Slowaaks Evangelische kerk en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Belgrado. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Vidin incl. wijnproeverij
Vidin, gelegen in het noordwesten van Bulgarije, is één van de oudste steden in Bulgarije en was ooit een belangrijke Romeinse handelsstad. Verken het centrale plein, het Ploshtad Bdintsi (Bdintsi-plein) en de hoofdpoort, Stambol Kapia, die dateren uit de Ottomaanse tijd. Wandel door het Donaupark, dat zich uitstrekt langs de hele rivieroever tot aan het fort Baba Vida. Deze afgelegen laan is ontworpen door Oostenrijkse architecten en herbergt tal van restaurants, cafés en ijssalons, evenals het Nikola Petrov Museum met Bulgaarse kunst en andere artefacten van Vidin. Als afsluiting van de wandeling wacht u een heerlijke wijnproeverij.
Excursieprijs: € 39,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Belogradchik. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Belogradchik

De rit van Vidin naar Belogradchik is van schilderachtige schoonheid. Idyllische dorpjes hoog op de rotsen, de landelijke uitgestrektheid samen met de spectaculaire rotsformaties van Belogradchik zijn niet te missen. Geniet van de overweldigende natuur en bezoek het fort van Belogradchik. Belogradchik is gebouwd op torenhoge rotsen met indrukwekkende uitzichten. Op de terugweg naar uw hotelschip in Vidin, maken we nog een korte fotostop bij Baba Vida. De gebogen muren vormen een herkenningspunt en zijn gemakkelijk te zien vanaf de rivier de Donau. Baba Vida is de belangrijkste bezienswaardigheid van Vidin.
Ons advies: We raden sterk aan om stevige wandelschoenen mee te nemen, omdat de paden vaak oneffen zijn en u over rotsachtig terrein zult lopen. Bereid u voor op een avontuurlijke middag!

Excursieprijs: € 50,- p.p.

Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree fort Belogradchik.

Zwaarte excursie: 5

Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Vidin. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.


Excursie stadstour Boekarest incl. diner
Ontdek de hoofdstad van Roemenië, dikwijls het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Rijdend langs de prachtige boulevards van de stad, omgeven met indrukwekkende gebouwen, zult u deze vergelijking zeker herkennen. Een korte wandeling door het nieuw ontworpen voetgangersgebied in het historische centrum neemt u mee 500 jaar terug in de tijd. Tussen de oude winkelstraten en gebouwen, bezoekt u de Roemeens-orthodoxe kerk van Stravropoleos, die dateert uit 1724 en een van de oudste kerken van Boekarest is. De tour eindigt met een fotostop bij het indrukwekkende Parlementspaleis. Het paleis, voorheen bekend als het ’Volkshuis’, is een van de grootste gebouwen van Europa en werd tussen 1983 en 1989 gebouwd in opdracht van de toenmalige leider Ceausescu. Voordat u de stad verlaat terug naar het schip geniet u van een diner in een typisch Roemeens restaurant.
Excursieprijs: € 138,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, 3-gangen diner in een lokaal restaurant (incl. 2 drankjes), rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Dagexcursie boottocht Delta Safari
Ervaar het biosfeerreservaat van de Donaudelta, de op één na grootste delta van Europa en heeft een oppervlakte van 5800 km², waarvan 72% beschermd is met een oppervlakte van 4178 km². Per touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, de "poort naar de Donaudelta", waar uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied begint. Ervaren, lokale gidsen nemen u in kleine boten mee langs de kleine kanalen en waterwegen in het bovenste deel van de Donaudelta, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met unieke flora en fauna. Tijdens uw twee uur durende vaartocht door de Donaudelta ontdekt u het unieke leefgebied van watervogels, vissen en planten die nog grotendeels onaangetast is in zijn schoonheid. Maar het spreekt voor zich dat de Delta geen dierentuin is, met garantie op het zien van o.a. pelikanen. Ze zijn ook wel eens een dagje niet thuis. Een typische lokale lunch wacht op u in het idyllische dorpje Mila 23 in de Donaudelta voordat u terugkeert naar de Donauhaven van Hirsova.
Excursieprijs: € 120,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, vervoer per Delta Safari speedboot en een lokale lunch.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Constanta en de Zwarte Zee kust
Wandel vanmiddag over de gouden zandstranden van de Zwarte Zeekust en maak een tour door Constanța onder leiding van een gids. Deze oude metropool aan zee, gesticht door Griekse kolonisten in de 6e eeuw voor Christus onder de naam Tomis, is de langst permanent bewoonde stad van Roemenië en tevens de belangrijkste haven van het land. Tijdens een wandeling door het historische gedeelte van de stad komt u langs de grote moskee, het casino en de vuurtoren. Het Museum of National History & Archeology toont 2.500 jaar aan stadsgeschiedenis. Tevens wordt er in dit museum dieper ingegaan op de grote verscheidenheid aan culturen die hier van oudsher te vinden is.
Excursieprijs: € 78,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat. Bijzonder zijn de lokale producten met rozenolie.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Roussé. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Roussé met bezoek rotsklooster Basarbovo
U vertrekt vanuit de haven van Rousse richting het rotsklooster van Basarbovo. Een actief grotklooster dat in de 16e eeuw werd gebouwd, ongeveer 35 meter boven de rivier. Ontdek de kerk van St. Dimitar en zijn fascinerende geschiedenis, spectaculair panoramisch uitzicht en imposante fresco's. Na het bezoek keert u terug naar Rousse, een 2000 jaar oude stad aan de Donau, vol cultuur en tradities. De gebouwen in de binnenstad getuigen van de economische welvaart van de stad aan het begin van de 20e eeuw. Hele straten illustreren de invloed van de bouwstijl in Wenen, Boedapest en Boekarest, met karakteristieke elementen uit de barok, renaissance, Jugendstil en de empirestijl. Het hoogtepunt van dit architectonisch ensemble is de Staatsopera en het imposante Vrijheidsmonument in de Stadstuin. Verken het stadscentrum te voet en geniet van een verfrissing in een typisch restaurant, met een glas Bulgaarse wijn en ‘banitza’(kaasgebak), voordat u weer aan boord gaat van het schip in Svishtov.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree klooster Basarbovo, glaasje wijn en banitza.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Veliko Tarnovo. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Mohács
Gelegen in het zuiden van Hongarije, aan de Kroatische Grens, ontdekt u het prachtige stadje Mohács. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van de stad, waar twee grote veldslagen plaatsvonden die het begin en het einde van de Ottomaanse overheersing van Hongarije betekenden. Als ze anders waren geëindigd, zou het lot van Hongarije en het hele Europese continent een andere wending hebben genomen. Verken, tijdens de wandeling, de bezienswaardigheden aan de waterkant en het marktplein met zijn beroemde St. Rochus kapel.
Excursieprijs: € 39,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie Hongaarse Puszta
Wij nemen u mee naar de Hongaarse Puszta om te genieten van de eindeloze vlakte. Het geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Laat u in de watten leggen door de zeer vriendelijke gastheren, gastvrouwen en ruiters, die u heerlijke drankjes serveren met zoute snacks. Bewonder de show van de prachtige Hongaarse halfbloedpaarden en hun ongeëvenaarde berijders voor wie geen oefening te moeilijk lijkt. Vergeet tenslotte ook niet om een rit met paard en wagen te maken om de ervaring compleet te maken.
Excursieprijs: € 92,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, Pusztaprogramma.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met monumentale architectuur, prachtige parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere het Heldenplein, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Ter behoud van de oude stad zijn er geen touringcars toegestaan en stapt u over in een elektrische ‘shuttle’ voor vervoer naar de Burchtheuvel. De Matthiaskerk werd tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd. De kerk is vernoemd naar koning Matthias Corvinus, die de opdracht gaf tot de bouw van de hoogste toren van de kerk. Ook zijn beide huwelijken vonden in deze kerk plaats. Hier werden bovendien de Habsburgse Franz Josef en zijn vrouw Elizabeth (beter bekend als Sissi) gekroond. Een bezoek meer dan waard!
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, elektrisch vervoer en deels te voet o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Matthiaskerk.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Parlementsgebouw en Staatsopera
Aan de oevers van de Donau ligt het grootste gebouw van Hongarije. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Hongaarse parlementsgebouw. Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u de hoofdtrap die omringd is door standbeelden, glas-in-lood ramen en rijke, decoratieve fresco’s. De Koepelzaal herbergt de Hongaarse Heilige Kroon en de kroningsinsignes, één van de oudste kroningsregalia van Europa. Hoogtepunt van uw bezoek is de zaal van het oude Hogerhuis die imponeert met eiken panelen, gouden versieringen, schilderijen en muurschilderingen. Gelegen aan de magnifieke Andrassy Boulevard bezoeken we de Hongaarse Staatsopera. Het architectonische meesterwerk van Miklós is zowel van buiten als van binnen rijkelijk versierd. Uw tour wordt afgesloten met een kort concert uitgevoerd door solisten van de opera.
Excursieprijs: € 85,- p.p. 
Inclusief: vervoer per touringcar, entree parlement en staatsopera, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt tevens langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Wachau inclusief Stift Melk
Deze morgenexcursie start in Dürnstein. Dürnstein is één van de bekendste wijndorpen in de Wachau. Gelegen middenin de weidse vallei, aan de oevers van de majestueuze rivier de Donau, biedt deze charmante plaats een unieke combinatie van adembenemende landschappen, traditionele architectuur en bezienswaardigheden van historisch belang. Wij rijden per touringcar richting het Stift Melk, een Oostenrijks benedictijnenklooster. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Het klooster is één van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot de grootste abdijen in Europa. De indrukkwekkende abdij is tussen 1702 en 1736 gebouwd in barokke stijl. De abdijkerk en de imposante bibliotheek met ontelbare middeleeuwse manuscripten en fresco’s zijn vooral noemenswaardig. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. U loopt door de kamers van de abt naar de Marmeren Zaal. Deze prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. Ten slotte bewondert u de balkons en de bibliotheek.
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Winzer Krems. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie wijngaarden van Winzer Krems
De Wachauvallei is het hart van het Oostenrijkse wijngebied. Bezoek tijdens deze excursie een wijndomein van Krems en leer meer over de oorsprong, de geschiedenis, de cultuur en de unieke wijn. De wijnmakerij Krems verenigt 980 wijngaarden uit Krems en de omliggende wijndorpen. Gaat u mee op excursie door de variaties van de nobele druif en neem een ​​kijkje achter de schermen van de wijnbouwindustrie. Proef verschillende wijnen uit de regio voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Wachau inclusief Stift Melk. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie. 

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden. 
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen. 
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u. 
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u. 
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u. 

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Swiss Splendor

Wij heten u graag welkom aan boord van de Swiss Splendor! Hotelschip Swiss Splendor werd in 2024 compleet gerenoveerd naar een prachtig modern hotelschip. Vanaf 2025 zullen wij met dit 5-sterren luxe hotelschip gaan varen.

Op het zonnedek is het heerlijk vertoeven op één van de aanwezige ligbedden, terwijl de prachtige en indrukwekkende landschappen aan u voorbij trekken. In de hal van het Rubindek vindt u naast de receptie de boordboutique. Op het Rubindek bevindt zich ook het restaurant met zijn elegante uitstraling. De hotellift brengt u naar het Smaragd-, Rubin- of Diamantdek. Het Zonnedek bereikt u per trap. Met haar lengte van 135 meter biedt hotelschip Swiss Splendor ruimte aan maximaal 174 passagiers. 

Fotomateriaal is van zusterschip Swiss Pearl en geeft u alvast een goede indruk van de ruimte aan boord, inrichting en cabines.

Hotelschip Swiss Pearl buitenkant
HS Swiss Splendor
Reception
Royale entree (beeld: Swiss Pearl)
Lounge (1)
Panorama lounge (beeld: Swiss Pearl)
Restaurant (1)
Luxe restaurant (beeld: Swiss Pearl)
Mastersuite 309 Diamond Deck
Owner's suite (32 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek (beeld: Swiss Pearl)
Suite Diamond Deck 301-308
A-suite (24 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek
Double Cabin Diamond and Ruby Deck (1)
A-/B-cabine (16 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamant- en Rubindek (beeld: Swiss Pearl)
Double Cabin Emerald Deck
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek (beeld: Swiss Pearl)
Lounge Bistro Back
Bistrobar (beeld: Swiss Pearl)
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse cruise Ontdekking van de Donau
Vanaf 3.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
27 september 2025
3.298,- p.p.

Fotomateriaal is van zusterschip Swiss Pearl en geeft u alvast een goede indruk van de ruimte aan boord, inrichting en cabines.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 
2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Smaragddek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Smaragddek 398,- p.p.
Toeslag 1-pers. C-cabine (11 m²), Smaragddek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-suite (24 m²), Smaragddek 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek 898,- p.p.
Toeslag 1-pers. A-cabine (11 m²), Diamantdek 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek 1.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (24 m²), Diamantdek 1.998,- p.p. 
Toeslag 2-pers. Owner's suite (32 m²), Diamantdek 2.998,- p.p.


Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek 998,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek 1.098,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Rubindek 1.598,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (16 m²), Rubindek 1.798,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek 4.498,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

 

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
            (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Koffie met gebak bij inscheping
        • Welkomstcocktail met snacks
        • Welkomstdiner
        • Koffie met gebak in de middag
        • Afscheidscocktail met snacks
        • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis Wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Comfortabel terugreis arrangement (bij boeking te reserveren) 

• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 130 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
17-daagse cruise Ontdekking van de Donau
Vanaf 3.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
27 september 2025
3.298,- p.p.
Toeslagen

Fotomateriaal is van zusterschip Swiss Pearl en geeft u alvast een goede indruk van de ruimte aan boord, inrichting en cabines.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 
2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Smaragddek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Smaragddek 398,- p.p.
Toeslag 1-pers. C-cabine (11 m²), Smaragddek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-suite (24 m²), Smaragddek 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek 898,- p.p.
Toeslag 1-pers. A-cabine (11 m²), Diamantdek 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek 1.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (24 m²), Diamantdek 1.998,- p.p. 
Toeslag 2-pers. Owner's suite (32 m²), Diamantdek 2.998,- p.p.


Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek 998,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek 1.098,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Rubindek 1.598,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (16 m²), Rubindek 1.798,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek 4.498,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

 

Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
            (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Koffie met gebak bij inscheping
        • Welkomstcocktail met snacks
        • Welkomstdiner
        • Koffie met gebak in de middag
        • Afscheidscocktail met snacks
        • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis Wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Comfortabel terugreis arrangement (bij boeking te reserveren) 

• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 130 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises