Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Donau delta
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door de Donaudelta

Unieke cruise door acht landen

riviercruises

Ontdekking van de Donaudelta

Een veelzijdige cruise over de Donau door maar liefst 8 landen! Vanaf Passau vaart u langs o.a. Wenen, Boedapest en Belgrado tot aan KM 0, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. 

Nederlandse boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
16-08-2024
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 3.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

IJzeren Poort-passage tot aan de Zwarte Zee

Welkom aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Cara voor een unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau tot aan de Zwarte Zee. Uw hotelschip is geheel gereserveerd voor passagiers van Friendship Cruises, met uw eigen cruiseleaders en Nederlandse boordtaal. U bent verzekerd van een unieke reisbelevenis. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Boedapest en Belgrado tot aan KM 0, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. Vervolgens geniet u van de schitterende panorama’s tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte doorstroomt. Deze veelzijdige cruise is een mooie combinatie van indrukwekkende culturele steden, waaronder maar liefst 4 hoofdsteden, en een schitterende natuur. De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau.

Wenen city
Wenen
Esztergom (2)
Esztergom
Belgrado_
Belgrado
Donaudelta
Donaudelta
Donaudelta (2)
Donaudelta
Constanta
Constanta
Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo
IJzeren Poort
IJzeren Poort
IJzeren poort Passage Donaudelta
IJzeren Poort
Puszta5
Hongaarse Puszta
shutterstock_562412311 Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Bratislava
Bratislava
Wachau_Stift Melk
Stift Melk
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Dag 1 - Nederland - Zuid-Duitsland

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Veenendaal. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze en de lunch. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.

*Indien gewenst kunt u van 15 op 16 augustus, voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan deze pagina.

Dag 2 - Zuid-Duitsland - Passau - Wenen

Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Cara vindt plaats om ca. 16.00 uur. U heeft even de tijd om dit indrukwekkende hotelschip te ontdekken. ’s Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Wenen waar u de volgende middag aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

Passau

Dag 3 - Wenen- Esztergom

’s Morgens geniet u van de prachtige vaartocht door de Wachau. Vanuit de sfeervolle salon of op het Zonnedek is het uitzicht schitterend. Vanmiddag maakt u een boeiende stadstour door Wenen, de stad van muziek en romantiek. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur. U kunt ook kiezen voor de middagexcursie Weense Naschmarkt en ontdek een wereld van smaken. Terug aan boord wordt u het diner geserveerd. Onderwijl gaan de trossen los en varen we naar Esztergom, waar we de volgende dag vroeg zullen afmeren.
Middagexcursie stadstour Wenen € 70,- p.p. of bezoek aan de Weense Naschmarkt € 70,- p.p.

Wenen (2)

Dag 4 - Esztergom - Boedapest - Belgrado

Vroeg in de ochtend meert de Amadeus Cara kort af in Esztergom, waarna de excursiepassagiers van boord gaan. Bezoek de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en het kunstenaarsdorp Szentendre. Vanuit Szentendre rijdt u verder zuidwaarts langs de pittoreske westeroever van de Donau naar Boedapest, waar de inscheping plaatsvindt. Na een korte stop in Boedapest varen we richting Belgrado, waar we morgen aan het begin van de middag zullen afmeren.
Morgenexcursie Esztergom en Szentendre € 50,- p.p.

 

Esztergom

Dag 5 - Belgrado - Vidin

Na aankomst in Belgrado kunnen de liefhebbers van boord voor een boeiende stadstour, maak kennis met de hoogtepunten van deze stad. U kunt ook mee op excursie naar kunstenaarsdorp Kovačica en ontdek het Servische platteland. Na het diner zal uw hotelschip de trossen los gooien en koers zetten naar Vidin, waar we de volgende dag later in de middag zullen afmeren.
Middagexcursie stadstour Belgrado € 20,- p.p. of excursie kunstenaarsdorp Kovačica € 45,- p.p.

Riviercruises Donaudelta Belgrado

Dag 6 - Vidin - Oltenita

Vanmiddag na aankomst in Vidin kunnen de excursiepassagiers genieten van een interessante excursie naar Vidin of fort Belogradchik. Een fotogeniek fort met imposante rotsformaties waar u een prachtige indruk zult krijgen van de natuur en het gevogelte in deze omgeving. Rond het diner zullen we koers zetten naar Oltenita.
Middagexcursie stadswandeling Vidin € 20,- p.p. of excursie Belogradchik € 45,- p.p..

Belogradchik

Dag 7 - Oltenita - Fetesti - St. George

Rond lunchtijd komt u aan in Oltenita. In de middag maken de excursiepassagiers een excursie naar Boekarest inclusief diner. U maakt een stadsrondrit langs verschillende bezienswaardigheden en een korte wandeling door het prachtige historische centrum. Het diner nuttigt u tijdens deze excursie niet aan boord, maar in een typisch Roemeens restaurant. Het schip vaart intussen verder naar Fetesti. Later in de avond zet uw hotelschip koers naar St. George, waar we morgenmiddag aan zullen komen.
Middagexcursie stadstour Boekarest incl. diner op locatie € 110,- p.p.

Boekarest

Dag 8 - St. George - Fetesti

Vandaag genieten we van een heerlijke lange ochtend cruisen aan boord van uw luxe hotelschip. In de middag komen we aan in St. George waar u de gelegenheid heeft om deel te nemen aan de excursie Delta Safari, waar u in kleine bootjes het unieke Donaudelta bioreservaat ontdekt. Na het diner zet uw hotelschip koers naar Fetesti, waar we de volgende dag tijdens de lunch aan zullen komen. 
Middagexcursie boottocht Delta Safari € 60,- p.p.

Donaudelta safari

Dag 9 - Fetesti - - Chiciu - Roussé

Na een heerlijke vaarochtend kunnen de excursiepassagiers vanuit Fetesti van boord voor de excursie naar Constanta en de Zwarte Zee kust. De overige passagiers blijven aan boord voor een ontspannen middag varen richting Roussé, waar we de volgende morgen zullen aankomen. Tussentijds zullen we een korte stop maken in Chiciu waar de excursiepassagiers net voor het diner wederom inschepen. 
Middagexcursie Constanta en de Zwarte Zee € 60,- p.p.

Constanta

Dag 10 - Roussé - Svishtov - Novi Sad

Vanmorgen meren we af in Roussé waar u al vroeg van boord gaat voor een excursie naar de middeleeuwse stad Veliko Tarnovo, prachtig gelegen op vier heuvels in een bergachtig landschap. Een bezoek meer dan waard! U kunt er ook voor kiezen om te voet Roussé te verkennen met een bezoek aan het Basarbovo klooster. Het schip zet ondertussen koers naar Svistov. Rond de lunch varen we verder naar Novi Sad, waar we overmorgen zullen aankomen.
Morgenexcursie Veliko Tarnovo € 40,- p.p. of excursie stadswandeling Roussé met bezoek aan het Basarbovo klooster € 40,- p.p.

Veliko Tarnovo 2

Dag 11 - Cruisedag: Passage van de IJzeren Poort

Vandaag passeren we de indrukwekkende IJzeren Poort, de passage door de Karpaten en de uitlopers van het Balkan gebergte. U heeft al veel excursies kunnen maken en volop indrukken op kunnen doen. Vanuit de sfeervolle salon en vanaf het Zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. 

Riviercruise Donaudelta Ijzeren Poort

Dag 12 - Novi Sad - Vukovar - Mohacs

Vanmorgen arriveert u in Novi Sad waar u de gelegenheid heeft om van boord te gaan om zelf de stad te ontdekken of tijdens een georganiseerde excursie waarbij tevens een bezoek wordt gebracht aan het interessante Sremski Karlovci. In de middag zet de Amadeus Cara koers richting Vukovar. In de avond kunt u deelnemen aan een avondwandeling door het pittoreske Vukovar. Later in de avond varen we naar Mohacs, waar we de volgende ochtend afmeren.
Morgenexcursie Novi Sad en Sremski Karlovci € 45,- p.p.
Avondexcursie Vukovar € 25,- p.p.

Novi Sad

Dag 13 - Mohacs - Kalocsa - Boedapest

In de ochtend arriveert u in Mohacs, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan de stadswandeling door het historierijke plaatsje Mohacs. Vanuit Mohacs kunt u vanmiddag mee op excursie naar de indrukwekkende Hongaarse Puszta. Nadat de excursiepassagiers ingescheept zijn in Kalocsa wordt er doorgevaren naar het majestueuze Boedapest, waar u vroeg in de ochtend zult afmeren.
Morgenexcursie stadswandeling Mohacs € 30,- p.p.
Middagexcursie Hongaarse Puszta € 80,- p.p.

Hongaarse Puszta

Dag 14 - Boedapest - Bratislava

We liggen de gehele dag in Boedapest afgemeerd, de allergrootste stad aan de loop van de Donau. Vanmorgen staat de stadstour gepland door Boedapest. Vanmiddag maakt u kennis met het Hongaars Parlement en Staatsopera, waar u een rondleiding krijgt en aan het einde van de tour wordt u getrakteerd op een korte voorstelling. Of ontdek Boedapest vanaf een andere levendige kant. In de avond wordt er een gezellige avond aan boord georganiseerd met een prachtige vaartocht langs de fonkelende lichtjes van de stad Boedapest. U zet koers richting de volgende hoofdstad, Bratislava, waar we morgenmiddag arriveren.
Morgenexcursie stadstour Boedapest € 55,- p.p. 
Middagexcursie Hongaars Parlement en Staatsopera incl. kort concert € 80,- p.p. of excursie levendig Boedapest € 50,- p.p.
Avondcruise Boedapest (inbegrepen)

Boedapest

Dag 15 - Bratislava - Dürnstein

Vanmorgen geniet u van een heerlijke vaartocht aan boord. Uw hotelschip zal in de loop van de middag afmeren in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. U kunt van boord voor een boeiende stadstour. ’s Avonds laten we Bratislava alweer achter ons en vervolgen we onze cruise naar Dürnstein, Vanavond geniet u van het Captain's Dinner aan boord.
Middagexcursie stadstour Bratislava € 50,- p.p. 

Riviercruise Donaudelta Bratislava (2)

Dag 16 - Dürnstein - Melk/Emmersdorf - Passau

Vanmorgen zetten we koers naar Stift Melk, waar u een van ’s werelds meest indrukwekkende kloosters kunt bezoeken. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Ontdek ook de wijngaarden van Winzer Krems. Terug aan boord gaan de trossen los voor het laatste vaartraject van uw cruise. We varen naar de drie rivierenstad Passau, waar u de volgende morgen zult ontschepen. 
Morgenexcursie Wachau inclusief Stift Melk € 60,- p.p. of excursie wijngaarden van Winzer Krems € 45,- p.p.

Riviercruise Donaudelta Stift Melk

Dag 17 - Passau - Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. De afgelopen 16 dagen heeft u indrukwekkende hoofdsteden en culturele parels langs de Donau ontdekt, en dat alles aan boord van het hotelschip Amadeus Cara, welke van alle gemakken is voorzien. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Riviercruise Donaudelta_Passau

Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting van 15 op 16 augustus bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Vanaf heden boekt Friendship Cruises voor u deze overnachting bij, en hoeft u niet zelf contact op te nemen met Van der Valk.
- 2-persoonskamer Comfort: prijs volgt binnenkort
    Toeslag alleengebruik: prijs volgt binnenkort
- 2-persoonskamer Deluxe (aparte bedden) prijs volgt binnenkort
   Toeslag alleengebruik: prijs volgt binnenkort

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Indien u ook na afloop van de reis, van 1 op 2 september wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt: 
- 2-persoonskamer Comfort: prijs volgt binnenkort
- Toeslag alleengebruik: prijs volgt binnenkort.
- 2-persoonskamer Deluxe: prijs volgt binnenkort
- Toeslag alleengebruik: prijs volgt binnenkort

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München op 17 augustus waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam terug te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
Prijs op aanvraag.

Pre- of Postcruise arrangement München

Geniet voor of na u cruise van 2 dagen in het prachtige München. De hoofdstad van Beieren staat vooral bekend om de jaarlijkse Oktober feesten maar heeft zoveel meer te bieden. Sommige gebouwen in de stad zoals het Neues Rathaus raakten slechts licht beschadigd tijdens de bombardementen, de zwaar beschadigde gebouwen in het historische centrum zijn na de Tweede Wereldoorlog geheel herbouwd, maar hier is tijdens een wandeling weinig van te merken. Ook beschikt München over 1 van Europa’s grootste parken Englischer Garden, met zo'n 75 km aan paden en zo'n 100 bruggetjes. Het park is ingericht in de Engelse stijl. Ontdek de stad tijdens een pre- of postcruise arrangement (enkel mogelijk bij een vliegarrangement).

Inbegrepen:
- Transfer hotel - luchthaven of v.v. 
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag; verblijf in een 2-persoonskamer in een 4-sterrenhotel.
Toeslag voor alleengebruik op aanvraag. Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud en op aanvraag.
Pre- of postcruisearrangementen zijn alleen mogelijk wanneer u het vliegarrangement heeft bijgeboekt.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

*Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka
's Morgens maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka incl. lekkernij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de Weense Naschmarkt. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Weense Naschmarkt
Een bezoek aan de Naschmarkt in Wenen biedt u de kans om in slechts een paar minuten 'de wereld rond te reizen'. De populairste markt van Wenen biedt eten en delicatessen aan van over de hele wereld. De Naschmarkt begon in de 16e eeuw als een plaats voor boeren om verse melk en kazen te verkopen. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste en meest levendige openluchtmarkt van de stad. Verken de markt en ontdek lokale kazen, worstjes en typisch Oostenrijkse en Weense specialiteiten. Dwaal naar het mediterrane gedeelte waar verkopers hun koopwaren van onder andere olijfolie, specerijen, baklava en dadels tentoonstellen, of misschien lonken de smaken van China of India. Ontdek de markt en laat u meevoeren in een wereld van diverse smaken en delicatessen.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Wenen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Zwaarte excursie: 5

Excursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadswandeling meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panoramisch uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het nationaal museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de wandeling is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Als afsluiting bezoeken we de Boheemse wijk Skadarlija.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met kunstenaarsdorp Kovacica. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie kunstenaarsdorp Kovačica
Ontdek tijdens uw excursie het kleurrijke kunstenaarsdorp Kovačica, dat een unieke oase van bewaarde tradities, originele kunst en ambachten vertegenwoordigt. Kovačica heeft zijn identiteit levend gehouden en heeft wereldwijde bekendheid gekregen dankzij zijn traditionele naïeve schilderkunst. Dit is een stijl die de natuur, rust en levensstijl weerspiegelt met veel kleur en detail. Beroemde schilders van naïeve kunst zijn Zuzana Halupova en Martin Jonas. Hierna brengen we een bezoek aan de Slowaaks Evangelische kerk, gebouwd in de late barokstijl. Het interieur is verrijkt met een monumentaal altaar met een schilderij van Constantine Danilo. De laatste stop van de tour is het atelier van de vioolbouwer. Jan Nemček. Jan Nemček is een meestervakman die violen met de hand bouwt en niet machinaal. Met zijn bekwame handen maakt hij prachtige creaties, een lust voor het oog en de muzikale ziel.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Belgrado. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Vidin
Vidin, gelegen in het noordwesten van Bulgarije, is één van de oudste steden in Bulgarije en was ooit een belangrijke Romeinse handelsstad. Verken het centrale plein, het Ploshtad Bdintsi (Bdintsi-plein) en de hoofdpoort, Stambol Kapia, die dateren uit de Ottomaanse tijd. Wandel door het Donaupark, dat zich uitstrekt langs de hele rivieroever tot aan het fort Baba Vida. Deze afgelegen laan is ontworpen door Oostenrijkse architecten en herbergt tal van restaurants, cafés en ijssalons, evenals het Nikola Petrov Museum met Bulgaarse kunst en andere artefacten van Vidin.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Belogradchik. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Belogradchik 
De schilderachtige rit van Vidin naar Belogradchik is gevuld met natuurlijke schoonheid. Idyllische dorpjes hoog op rotskliffen, het landelijke landschap samen met de spectaculaire rotsformaties van Belogradchik zijn niet te missen. Bezoek het fort van Belogradchik. Belogradchik is hoog gebouwd op torenhoge rotsen met uitzicht op de stad met indrukwekkende uitzichten. Na het bezoek aan Belogradchik gaat uw excursie verder met een terugkeer naar Vidin. Het fort Baba Vida is gebouwd bovenop een Romeins fort en dateert uit de 10e eeuw. De torenhoge gebogen muren zijn een herkenningspunt en gemakkelijk te zien vanaf de rivier de Donau en de belangrijkste bezienswaardigheid van Vidin. Het fort was het laatste Bulgaarse bolwerk dat in 1396 door de Ottomanen werd ingenomen en is tegenwoordig een van de best bewaarde vestingwerken in Bulgarije.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids, entree fort Belogradchik.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Vidin. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadstour Boekarest incl. diner
Ontdek de hoofdstad van Roemenië, ook wel het ‘’Parijs van het Oosten’’ genoemd. Rijdend langs de prachtige boulevards van de stad, omgeven met indrukwekkende gebouwen, ontdekt u de zekere Gallische flair. Een korte wandeling door het nieuw ontworpen voetgangersgebied in het historische centrum neemt u mee 500 jaar terug in de tijd. Tussen de oude winkelstraten en gebouwen, bezoekt u de Roemeens-orthodoxe kerk van Stravropoleos, die dateert uit 1724 en een van de oudste kerken van Boekarest is. De tour eindigt met een fotostop bij het indrukwekkende Paleis van het Parlement. Het paleis, voorheen bekend als het ‘’Volkshuis’’, is een van de grootste gebouwen van Europa en werd tussen 1983 en 1989 gebouwd. Voordat u de stad verlaat terug naar het schip geniet u van een diner in een typisch Roemeens restaurant.
Excursieprijs: € 110,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie boottocht Delta Safari
Uw Delta Safari avontuur begint aan het einde van de oudste en wildste arm van de Donau, in een klein, schilderachtig vissersdorpje genaamd Saint George. Het dorp kent vele huisjes die op traditionele wijze met riet zijn bedekt. Saint George is immers gelegen in het grootste rietlandengebied op aarde, het Donaudelta bioreservaat. Vanaf uw schip stapt u zo over op de Delta Safari bootjes. Elke boot biedt plaats aan acht tot negen passagiers en wordt bestuurd door een ervaren kapitein. Nadat u uw reddingsvest heeft aangetrokken bent u klaar voor deze onvergetelijke ontdekking van de Donaudelta. Deze grootste rivierdelta van Europa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en in de delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor. De boten zijn niet overdekt, wat u de mogelijkheid biedt om de lucht en de natuur ten volle te bewonderen tijdens uw safaritour. U vaart van de rivierarm van Saint George door een zijarm naar de unieke Sahalin lagune. De rijkdom aan vissoorten die in de brakke wateren van de lagune te vinden is, heeft ervoor gezorgd dat de grootste kolonie pelikanen in de delta zich hier is gaan nestelen. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u aanschouwen hoe deze fascinerende vogels in hun eigen omgeving aan het voeden zijn, samen met aalscholvers en meeuwen. Na een observatietour door de lagune vaart u door de smalle kanalen. Gangen van riet en witte wilgen verhullen de nesten van reigers, glanzende ibissen, sternen en scharrelaars. Via het Ciotica kanaal, omgeven door witte en gele waterlelies, vaart de boot langs één van de oudste visproductiecentra in de Donaudelta om uiteindelijk de eindbestemming van de trip te bereiken. Het wordt een unieke dag met veel belevenissen. Maar het spreekt voor zich dat de Delta geen dierentuin is, met garantie op het zien van o.a. pelikanen. Ze zijn ook wel eens een dagje niet thuis.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per Delta Safari boot.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Constanta en de Zwarte Zee kust
Ontdek met een deskundige gids Constanta, deze oude metropool aan zee, gesticht door Griekse kolonisten onder de naam Tomis in de 6e eeuw voor Christus, is de langst permanent bewoonde stad van Roemenië en tevens de belangrijkste haven van het land. Tijdens een wandeling door het historische gedeelte van de stad komt u langs de grote moskee, het Archaeological Museum & Romeins mozaïek en het casino. Het Museum of National History & Archeology toont 2.500 jaar aan stadsgeschiedenis. Tevens wordt er in dit museum dieper ingegaan op de verscheidenheid aan culturen die hier te vinden is.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat.
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Roussé. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Roussé met bezoek rotsklooster Basarbovo
U vertrekt vanuit de haven van Rousse richting het rotsklooster van Basarbovo. Een actief grotklooster dat in de 16e eeuw werd gebouwd, ongeveer 35 meter boven de rivier. Ontdek de kerk van St. Dimitar en zijn fascinerende geschiedenis, spectaculair panoramisch uitzicht en imposante fresco's. Na het bezoek keert u terug naar Roussé, een 2000 jaar oude stad aan de Donau, vol cultuur en tradities. De gebouwen in de binnenstad getuigen van de economische welvaart van de stad aan het begin van de 20e eeuw. Hele straten illustreren de invloed van de bouwstijl in Wenen, Boedapest en Boekarest, met karakteristieke elementen uit de barok, renaissance, afscheiding en keizerrijk. Het hoogtepunt van dit architectonisch ensemble is de Staatsopera en het imposante Vrijheidsmonument in de Stadstuin. Verken het stadscentrum te voet en geniet van een verfrissing in een typisch restaurant, met een glas Bulgaarse wijn en "banitza" (kaasgebak), voordat u weer aan boord gaat van het schip in Svishtov.
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree klooster Basarbovo, glasje wijn en banitza.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Veliko Tarnovo. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Novi Sad en Sremski Karlovci
Novi Sad is de tweede stad van Servië. Tijdens een wandeling door Novi Sad ervaart u het verleden van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. U bezichtigt de katholieke Mariakerk, de orthodoxe kerk van St. George en het huis van Albert Einstein. Onderweg naar Sremski Karlovci komt u langs het Peterwardein fort, dat is gebouwd door de Franse architect Vauban en behoorde tot één van de grootste verdedigingswerken van Europa in de 18e eeuw. Sremski Karlovci zal u verrassen met een reeks culturele en historische monumenten. Bewonder ook zeker de kathedraal tijdens een tour door de oude barokstad, evenals het Patriarch’s Palace en de theologieschool. Na een korte pauze wordt u per touringcar teruggebracht naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Excursie avondwandeling Vukovar
Geniet van een ontdekkingswandeling door Vukovar, waar u het stadscentrum en de historische en belangrijke gebouwen ziet. U ziet o.a. de oude en nieuwe watertoren, de St. Philip en Jacob kerk, het witmarmeren stenen kruispunt, het historische Grand Hotel, het stadhuis en het geboortehuis van de eerste Kroatische Nobelprijswinnaar Leopold Ružicka. Aan het einde van de tour heeft u nog wat vrije tijd om de stad te verkennen of gezellig een drankje te nuttigen voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 5

Excursie wandeltour Mohács
Gelegen in het zuiden van Hongarije, aan de Kroatische Grens, ontdekt u het prachtige stadje Mohács. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van de stad, waar twee grote veldslagen plaatsvonden die het begin en het einde van de Ottomaanse overheersing van Hongarije betekenden. Als ze anders waren geëindigd, zouden de gevechten het lot van Hongarije en het hele Europese continent hebben veranderd. Verken, tijdens de wandeling, de bezienswaardigheden aan de waterkant en het marktplein met zijn beroemde kapel St. Rochus.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Excursie Hongaarse Puszta
Wij nemen u mee naar de Hongaarse Puszta om te genieten van de eindeloze vlakte, die aan de horizon de lucht lijkt te raken. Het geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Laat u in de watten leggen door de zeer vriendelijke gastheren, gastvrouwen en ruiters, die u heerlijke dranken als koele rode wijn, witte wijn of appelsap serveren met zoutige snacks. Bewonder de show van de prachtige Hongaarse halfbloedpaarden. Vergeet ook niet om een ritje in de wagen te maken, om de ervaring compleet te maken.
Excursieprijs: € 80,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, Pusztaprogramma.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Tijdens deze stadsrondrit brengen we ook een bezoek aan de Matthiaskerk. De Matthiaskerk werd tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd. De kerk is vernoemd naar koning Matthias Corvinus, die de opdracht gaf tot de bouw van de hoogste toren van de kerk. Ook zijn beide huwelijken vonden in deze kerk plaats. In deze kerk werden bovendien niemand minder dan de Habsburgse Franz Josef en zijn vrouw Elizabeth (ook wel bekend al Sissi) gekroond. Een bezoek meer dan waard!
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Parlementsgebouw en Staatsopera
Aan de oevers van de Donau ligt het grootste gebouw van Hongarije. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Hongaarse parlementsgebouw. Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u de hoofdtrap die omringd is door standbeelden, glas-in-lood ramen en rijke, decoratieve fresco’s. De Koepelzaal herbergt de Hongaarse Heilige Kroon en de kroningsinsignes, één van de oudste kroningsregalia van Europa. Hoogtepunt van uw bezoek is de zaal van het oude Hogerhuis die imponeert met eiken panelen, gouden versieringen, schilderijen en muurschilderingen. Gelegen aan de magnifieke Andrassy Boulevard bezoeken we de Hongaarse Staatsopera. Het architectonische meesterwerk van Miklós is zowel van buiten als van binnen rijkelijk versierd. Uw tour wordt afgesloten met een kort concert uitgevoerd door solisten van de opera.
Excursieprijs: € 80,00 p.p. 
Inclusief: vervoer per touringcar, entree parlement en staatsopera, rondleiding o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Excursie levendig Boedapest
Uw excursie begint met een bezoek aan de markthal, een overdekt gebouw uit 1896. Een wandeling door de kraampjes van de markthal onthult al snel enkele van de meest populaire Hongaarse specialiteiten, waaronder de beroemde Hongaarse paprika. Na uw bezoek aan de markthal gaat u verder met de touringcar naar het stadspark, waar u het Vajdahunyad-kasteel en de Széchenyi-baden kunt bewonderen. Dit is één van de grootste thermale baden van Europa. Neem daarna de op één na oudste metro van Europa naar het stadscentrum naar de patisserie "Gerbeaud", en geniet van een stuk taart en een kopje koffie en bekijk ten slotte de beroemde Sint-Stefanusbasiliek. (Vanwege de aanleg plaatsen bezoekt u op zondag het beroemde operagebouw van Boedapest en gaat u naar de Gellert-heuvel voor het fantastische uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in plaats van de basiliek en de markthal).
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een kopje koffie met gebak.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Hongaars Parlement en Straatsopera. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge Republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximilian fontein
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Wachau inclusief Stift Melk
Deze morgenexcursie start uw excursie in Dürnstein. Dürnstein is één van de bekendste wijndorpen in de Wachau. Gelegen middenin de weidse vallei, aan de oevers van de majestueuze rivier de Donau, biedt deze charmante plaats een unieke combinatie van adembenemende landschappen, traditionele architectuur en bezienswaardigheden van historisch belang. Wij rijden per touringcar richting het majestueuze Stift van Melk, een Oostenrijks benedictijnenklooster. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Het benedictijnenklooster is één van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot één van de grootste abdijen in Europa. De indrukkwekkende abdij is tussen 1702 en 1736 gebouwd in barokke stijl. De abdijkerk en de imposante bibliotheek met ontelbare middeleeuwse manuscripten en fresco’s zijn vooral noemenswaardig. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. U loopt door de kamers van de abt naar de Marmeren Zaal. Deze prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. Ten slotte bewondert u de balkons en de bibliotheek.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Winzer Krems. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie wijngaarden van Winzer Krems
De Wachau-vallei is het hart van het Oostenrijkse wijngebied. Bezoek tijdens deze excursie een wijndomein van Krems en leer meer over de oorsprong, de geschiedenis, de cultuur en de unieke wijn. De wijnmakerij Krems verenigt 980 wijngaarden uit Krems en de omliggende wijndorpen. Gaat u mee op excursie door de variaties van de nobele druif en neem een ​​kijkje achter de schermen van de wijnbouwindustrie. Proef verschillende wijnen uit de regio voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Wachau inclusief Stift Melk. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie. 

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden. 
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen. 
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u. 
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u. 
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u. 

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Cara. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Cara!

Amadeus Cara - Exterieur - Donau Durnstein (2)
Amadeus Cara
Amadeus Cara - Lobby
Royale entree
Amadeus Cara Restaurant (1)
Luxe restaurant
Amadeus Cara Club  (1)
Amadeus Club
Amadeus Cara - bar_
Panorama lounge
Amadeus Cara - Bar
Panorama bar
1  AMADEUS_Cara_Suite
A-suite (26 m²) met horizontale panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Cara_AB  cabine
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
Amadeus Cara C cabin - Render
C-cabine (16m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse cruise Ontdekking van de Donaudelta
Vanaf 3.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
16 augustus 2024
3.198,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 898,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.698,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 3.998,-

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Captains Dinner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
•  Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises